Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


22.3.2020 |

Kevään 2020 väriviikko: Keltainen

Kevään 2020 väriviikko: Keltainen

Tänään alkaa viikon kestävä väriviikko! Aloitamme sen heti reippaasti ja innostavasti eli keltaisella värillä.

Tämä onkin jo blogin kolmas väriviikko! Vuoden 2018 väriviikko postaukset alkavat tästä ja vuoden 2019 väriviikkopostaukset tästä. Väriviikon aikana esittelen teille yhden päävärin ja siihen kuuluvia sivuvärejä. Olemme stailanneet kyseisistä väreistä aina kaksi erilaista asukokonaisuutta.

Keltaista emme ole koskaan ennen käsitelleetkään päävärinä, joten kerron teille hieman enemmän tästä hauskasta ja iloisesta väristä.

Kommentoikaa ja kertokaa, mitä pidätte väreistä ja asukokonaisuuksista. Värit ovat hyvin ”henkilökohtaisia” juttuja. Joitakin värejä rakastetaan ja joitakin inhotaan. Nämä väriasiat ovat todellisia makukysymyksiä!

 

Kevään 2020 väriviikko: Keltainen

Kevään 2020 väriviikko: Keltainen

Kun aurinko rupeaa paistamaan…

Keltainen väri on iloinen ja lämpöinen ihan kuin aurinko! Keltainen väri on myös vauhdikas, innostava ja energinen. Kun miettii edellisiä adjektiivejä, niin tosiaankin tajuaa sen, että keltainen väri on kuin aurinko. Innostumme keväisin erilaisista asioista, kun aurinko rupeaa paistamaan. Iloitsemme keväästä ja auringosta. Muutumme talven jälkeen energisiksi.

 

Kevään 2020 väriviikko: Keltainen

Amppari asukokonaisuus

Minulla on päälläni kaunis v-aukkoinen neulepaita, joka saapui juuri liikkeeseen. Neule on pehmoinen ja periaatteessa klassisen mallinen v-kaula-aukolla, mutta siinä on pari extra asiaa. Hihojen olkasaumat on laskettu, hihat eivät ole ihan täyspitkät ja neule on leveähkö ja lyhyt. Pidän neuleen resorista, koska se sitoo neuleen helman eikä se pääse lepattamaan alhaalta. Neuleessa on terävä V-kaula-aukko, joka ei ole liian syvä. Neule on ihanan tuntuista puuvilla. Minulla on neuleesta päälläni koko S.

Puin mustan nauhapaidan neuleen alle, koska halusin kaulukseen pukevuutta. Pukevuutta saa aikaiseksi rusetilla ja huivilla.

 

Kevään 2020 väriviikko: Keltainen

Keltainen väri hehkuu ja pääsee oikeksiinsa kun se saa rinnalleen voimakkaita kontrasteja, kuten mustaa ja valkoista

 

Ihmisten luonteita voidaan miettiä myös värien kautta. Keltaisesta ihmisestä sanotaan, että hän on heittäytyjä ja haluaa kokeilla uusia asioita. Hän pelaa rohkeasti. Hän tempautuu mukaan muutoksiin nopeasti ja haluaa kaiken heti. Hän on optimisti, sanavalmis ja idearikas. Hän myös rakastaa rutiineja.

Ihon sävy määritellään joko puna- tai keltapohjaiseksi. Keltapohjainen iho on lämmin kun taas punapohjainen iho on kylmä. Juuri meikkauksessa ja meikkien valinnassa ihon sävy tulee ottaa huomioon. Itse otan sen huomioon myös vaatetuksessa. Olen keltapohjainen iholtani, joka tarkoitaa sitä että minulle käyvät lämpimämmät sävyt.

Keltapohjaiselle iholle suositellaan kultakoruja ja kylmäpohjaiselle hopeakoruja

 

Kevään 2020 väriviikko: Keltainen

Bootcut farkut

Itse olen fiiliksissä levenevistä bootcut housuista. Rakastan niiden tuomaa pitkää linjaa jalkoihin. Miten kauniisti ne tasapainottavat lantiota, joten bootcut housut ovat täydelliset A-vartaloiselle eli päärynävartaloiselle naiselle. Tiedän, että moni on tottunut kapeisiin lahkeisiin ja toteaa jo eläneensä bootcut ajat. Mutta sehän on aina niin, että uudestaan pinnalle nousseet asiat, varsinkin muodissa, saavat aikaan fiiliksen että ei enään minulle. Sitten löytyy niitä, jotka ovat olleet helisemässä viimeiset vuodet, kun bootcut housuja ei ole ollut.

Oli ison työn takana saada naiset hyväksymään kapeat lahkeet silloin vuosia sitten. Nyt on kovan työn takana saada naiset hyväksymään uudestaan levenevät lahkeet. Mutta eivät ne kapeatkaan mihinkään katoa!

 

Kevään 2020 väriviikko: Keltainen

Keltainen lehdistö tarkoittaa sensaationhakuista ja liioittelevaa eli eikös Seiska-lehdessä ole juurikin keltaista väriä?

Myös liikkennemerkeissä, missä haetaan suurta huomiota, käytetään keltaista punaisen värin lisäksi.

 

Kevään 2020 väriviikko: Keltainen

Mustat lenkkarit

Huom! Huomaatko mitkä lenkkarit minulla on jalassani? Nämä ovat ne meidän suositut superihanat lenkkarit valkoisilla pohjilla. Ne lenkkarit, joita moni jäi haikailemaan viime kesänä. Nämä ovat olleet minun lempparini viime kesänä, syksynä ja koko tänä talvena. Minulla on menossa nyt pari nro 2.

 

Kännykkäpussukka

Kännykkäpussukka on juuri sitä, mitä olen odottanut. Olen niin halunut pussukkaa/laukkua mihinkä laitan kännykkäni kun touhuskelen liikkeessä. Olen sellainen, että jätän kännykkäni kädestä mihin sattuu, pöydälle, hyllylle, varaston tikkaille…ja sitten se on hukassa ja ääni äänettömällä, joten sen etsimiseen menee aina hetki. Pussukkaan mahtuu kevyesti minun iPhone 11max. Pienempään etutaskuun laitan pankkikorttini, jos juoksen hakemaan sapuskaa. Molemmat pussukat ovat nipsuilla kiinni hihnassa eli hihnan voi vaihtaa ja pussukat saa helposti hihnasta irti.

Aion käyttää kännykkäpussukkaa myös koiralenkeillä, koska kesäisin ei lenkillä tarvitse takkia, niin kännykkää ja avaimia ei tarvitse kantaa kädessä. Pussukkaan mahtuu myös koiranpussit.

 

Kevään 2020 väriviikko: Keltainen

Tunnistan itseni keltaiseksi väriksi. Olen kaikkea, mitä tuossa ylempänä kirjoitin. Ihan rupesi naurattamaan, miten keltainen väri voinkaan olla! Mutta rakastanko keltaista väriä muuten? Hmmm…Se ei kuulu ykkösväreihini, mutta uskon että voisin viihtyä siinä. Varsinkin neuleen keltainen sävy on tyylikäs, kovista shokkiväreistä en pidä. Ja taas muistin sen ihanan vappumekkoni 80-luvulta, joka oli juuri neuleen keltainen. Taidan sittenkin tykätä keltaisesta! Tästä kyllä mieheni nyt hämmästyy, koska hän usein pilailee kustannuksellani, että kaikki pitää mielestäni olla hillittyä, mustaa ja beigeä:)

Olimme ostamassa sohvatyynyjä ollessamme Espanjassa. Mieheni halusi ja ehdottikin värikkäitä ja ihan ”outoja” värikombinaatiota. Meinasin tulla hulluksi hänen kanssaan, koska itse halusin niitä ”tuttuja ja harmonisia” sävyjä. Sain taas kuulla olevani niin beige:) No, annoin periksi (outo tilanne) ja ostimme ”oudon” värisiä sohvatyynyjä.. No, myönnän että ne olivat ”ihan ok” lähes mustalla sohvallamme ja Espanjaan ne värit sopivat, mutta Suomeen niitä en ottaisi

 

Asukokonaisuus

Reema mekko on henkäyksen kevyt. Mekossa on keltainen alusmekko ja päällimekko on kaunis marmorikuosinen henkäys. Mekossa on pitkät hihat ja napit edessä vyötärölle asti. Vyötäröllä on nauhakuja, jossa nauhat kiristetään ja mekko nostetaan vyötärölle, vartalon kapeimpaan kohtaan. Mekon alaosa levenee kevyesti alaspäin.

Reema mekko on näyttävä arkimekko tennareilla ja Lucy rotsilla. Mutta miten upealta se näyttääkään myös juhlamekkona mustilla sandaaleilla tai korkkareilla. Nämä kaksi asukokonaisuutta voivat vaihtaa kenkiä keskenään ja tuloksena on eri henkiset asut eri menoihin!

 

Kevään 2020 väriviikko: Keltainen

Keltaisen ihmisen lajiksi voisi kuulemma sopia vesijuoksu, koska vesi rauhoittaa. No, tästä en ole ihan samaa mieltä. Vesijuoksu on omaan makuuni liian yksitoikkoista ja rauhallista.

Miltä keltainen väri kuulosti? Mahdatko sinäkin olla luonteeltasi keltainen väri?

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme. Toimitamme tuotteet veloituksetta.

Huomenna tulee taas uusi väri, pysythän väriviikon mukana!


27 kommenttia

 1. Erika sanoo:

  Hei, onko teillä Helsingin kauppa kiinni? Haluaisin sen keltaisen neuleen, mutta jos yleensä ostan 36-38 tai S/m niin uskaltaisiko tilata nettikaupasta? T. Erika

  • Kata sanoo:

   Hei Erika ja kiitos kommentistasi 🙂 Kyllä, olemme toistaiseksi suljettu. Verkkokauppamme on toki auki ja me vastaamme kaikkiin kysymyksiin siellä ja täällä myös:) Laita tilaus, niin palaamme siihen huomenna. Voit kirjoittaa sinne kommenttikenttään, että tarkistamme koon. Me vastaamme sinulle sitten. Terkuin kata

 2. Tuula sanoo:

  Voi että olen odottanut tätä väriviikkoa!! Ja joka päivä yksi päivän kohokohdista, ihana, tyylikäs, rento Dopp-blogi! Kiitos!! ☺

  • Kata sanoo:

   Hei Tuula ja kiitos! Ihana kuulla :)) Sainpas taas intoa kun juuri aloitan huomisen värin kirjoittamista:) Kiitos siitä! kata

 3. Tuula sanoo:

  Moi! Kengännumeroni on 37,5-38. Mikähän koko mustasta lenkkarista olisi hyvä? Miten arvioisit lenkkarin kokoluokitusta ja mallia?

  • Kata sanoo:

   Hei Tuula ja kiitos kommentistasi:) Sanoisin että ovat omaa kokoasi tai sitten puoli numero isommat. Mittaan sinulle huomenna lenkkareiden sisäpohjat ja laitan mitat sinulle meiliin. Ovat todella ihanat ja niin hyvät jalkaan. Näitä ei ole turhaan kehuttu. Palaan huomenna, kata

 4. Päivi sanoo:

  Niin pirteä väri väriviikon aloitukseen, kiitos! Neuleen keltainen sävy voisi sopia itsellenikin vaikka en muista keltaista asua omistaneeni aikuisiällä. Kodin sisustuksessa keltaista väriä kyllä löytyy.
  Kiitos että jaksat ilahduttaa meitä ja tsemppiä Doppin väelle tähän kevääseen!

  • Kata sanoo:

   Hei Päivi ja kiitos kommentistasi 🙂 Neuleen sävy on hienostunut ja ei tosiaankaan liian ärhäkkä ja raju. Sama täällä, keltaista ei ole aikuisena pahemmin ollut. Sitä tulee vaatteissa aina silloin tällöin, mutta nyt on aikoihin paras keltainen sävy. iso kiitos sinulle, että seuraat! Tämä on niin palkitsevaa kun saa kommenteja ja ihmiset lukevat sepustuksia. Aurinkoa sinulle, Kata

 5. Elina sanoo:

  Superkaunis keltaisen sävy neuleessa kuten mekossakin!
  Mustaan yhdistettynä tämä keltainen tosi tyylikäs! Joskus väärä keltaisen sävy voi antaa ”halvan” vaikutelman, mutta tämä kuvissa oleva on todella chic👌
  Noi valkoiset housut bootcut-lahkeineen ei oikein vielä nappaa😂 edellisestä bootcut-trendistä vielä liian vähän aikaa😅

  • Kata sanoo:

   Hei Elina ja kiitos kommentistasi:) Ihanaa kun tykkäsit postauksesta ja keltaisesta väristä. Olet oikeassa, sävyllä on isosti merkitystä. Jep, ei siitä kauhean kauaa aikaa ole kun bootcut oli must ja eivät aina kaikki nappaa:) Aurinkoista päivää, kata

 6. Marjatta sanoo:

  Ihana mekko! Voisiko vyön sitoa taakse, ettei jäisi vyötärölle pussille? Olen aika pitkä, joten haluaisin sen maksimekkona.

  • Kata sanoo:

   Hei Marjatta ja kiitos kommentistasi:) Voit jättää nauhat eteen löysälle rusetille tai vain roikkumaan ilman solmua. Se on ihan ok myös niin. Taakse nauhat eivät ylety, näin sanoisin. Jos jätät sen roikkumaan, niin silloin se on pitkä. Kerro vaan, jos haluat mittoja vaikka mekon pituudesta shop@dopp.fi. Aurinkoista päivää, Kata

 7. Eilamari sanoo:

  Ihana väriviikon aloitus, kiitos koko tulevasta viikosta jo etukäteen!
  Osuipa tuo keltaisen ihmisen kuvaus minuun täydellisesti. Olen keltainen ihminen. Rakastan muutenkin värejä enkä osaisi pukeutua esim. kokonaan mustaan asuun missään tilanteessa. Jos tummaa asua vaaditaan, valintani on mieluummin ihan tumma harmaa tai tumma sininen.
  Tuo keltainen neulepaita on tosi kaunis keltainen, sellainen ihanan pehmeä.
  Ihanaa, on taas mitä odottaa viikon jokaisena aamuna. Kiitos Kata!

  • Kata sanoo:

   Hei Eilamari ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa kun tykkäsit aloituksesta. Oi, siinunkin se keltainen osui! Nyt jatketaan yhdessä aurinkoisina, energisinä ja optimistisina olemista ja pidetään iloista mieltä yllä:) Kiitos kun seuraat ja huomenna jatketaan uudella värillä, Kata

 8. Mari sanoo:

  Ihana väriviikon avaus! Keltainen on lempivärini. Muistan kun sain pikkutyttönä keltaisen t-paidan, olisin halunnut pitää sitä aina päälläni. Itku tuli kun kasvoin siitä ulos. Ensimmäinen autoni oli keltainen rättisitikka!!! Olen ”tartuttanut” tämän ”keltataudin” myös nuoremmalle tyttärelleni.
  Innolla odotan väriviikon jatkoa! Aurinkoista kevään jatkoa koko Doppin väelle!

  • Kata sanoo:

   Hei Mari ja kiitos kommentistasi:) Ihana kuulla, että se on lempparivärisi. Se on sellainen väri, mitä ei aina helposti saa varsinkaan vaatteissa. Ihanaa, niin se menee, että ”tartuttaa” omia lemppareita jälkikasvulle. Samaa olen tehnyt itse:) Ihanaa kun seuraat ja värivikko jatkuu huomenna! Aurinkoista päivää, Kata

 9. Marianne sanoo:

  Pirteä aloitus🌞. Keltainen on minulle kevään ja kesän väri. Sitä löytyy niin vaatteissa kuin kengissä ja yhdistän värin valkoisen ja vaalean farkun kanssa. Viikonlopun kukkakimpusta löytyy mm. keltaista Leinikkiä. Meillä mies on ”beige”😁. Näkisin itseni tuossa mekkoa sussa. Nuo tennarit jo löytyykin ja ne on supermukavat jalassa.Taas jännittää, mitä ihanuuksia väriviikko tuo tullessaan😊.

 10. Maarit🤓 sanoo:

  Heippa! Keltainen väri on kaunis, minullakin on pari keltaista paitaa☀️. Ja sohvatyynyä 😄. Ostin juurikin nuo lenkkarit viime kesänä ja ne ovat todella hyvät jalassa, hyvä lesti, jaksaa kävellä pitkiäkin matkoja, ei hierrä eikä kierrä. sopii monen asun kanssa. Myöskin mekon. Suosittelen! Vielä menevät tämänkin kesän.👍

  • Maarit🤓 sanoo:

   Heippa vielä, huomioni kiinnittyi helmikorvakoruihin 😊 ( joo-o, kaikki yksityiskohdat katellaan😄) muistelen, että jossain postauksessa oli että teille tulee noita pienempiä myyntiin, mutta en löytänyt verkkokaupasta ? Katsoin Doppwoman, sekä asusteet osiosta.

   • Kata sanoo:

    Heippa Maarit! Oletpas sinä tarkka! Tosiaan, nämä ovat Doppwoman helmikorvakorut. Ne saapuivat meille juuri ja ovat makeanvedenhelmet hopeisella piikillä ja taustalla. En ehtinyt vielä kuvata niitä, mutta laitan ne heti huomenna aamusta verkkokauppaamme. Hinta on € 34,00. ja niiden läpimitta on noin 6-7mm. Mukavaa päivää, kata

  • Kata sanoo:

   Hei Maarit ja kiitos kommentistasi 🙂 keltainen on juuri nyt niin piristävä 🙂 Huomasin juuri, että meilläkin on keltaisia sohvatyynyjä:) Ne ovat hieman murrettuja, mutta kauniita vaalealla pellavasohvalla. Aurinkoista viikonloppua sinne teille, Kata

 11. Hellevi sanoo:

  On kyllä hienot asukokonaisuudet. Hillitty keltainen vahvan mustan kanssa yhdistettynä tekee säväyksen molemmissa asuissa ja on tyylikäs. Tykkään keltaisesta mutta päävärinä en ole sitä käyttänyt juuri lainkaan. Lisävärinä ja lähinnä asusteissa olen käyttänyt kirkasta keltaista. Nyt kiinnostuin hillitymästä sävystä ja päävärinä. Keltainen kuuluu kevääseen. Kiitos Kata väriviikon avauspostauksesta!

  • Kata sanoo:

   Hei Hellevi ja kiitos kun kommentoit:) Kiitos, ihanaa kun tykkäsit! Keltainen on usein juuri se sivu- ja tehosteväri, mutta tyylikkäänä sävynä se voi olla myös pääväri. Minusta tämä keltainen näissä tuotteissa on tyylikäs, eikä liian kirkuva tai neonsävyinen. Kiitos kun seuraat ja ihanaa päivää sinulle, Kata

 12. Jaana sanoo:

  Ihana, ihana väriviikko vihdoin ja upeata, että se räväytettiin alkamaan näin synkkänä korona aikana piristävällä värillä keltaisella.

  Minussa on aina ollut ripaus keltaista. Sopeudun hyvin muutoksiin, mutta rakastan myös rutiineja ja näin vanhempana olen oppinut heittäytymäänkin. Keltaista väriä en kaihda, mutta sen oikean sävyn löytäminen itselle on ollut haasteellista.

  Ihana neule, mustan paidan rusetti, housun liehuvat lahkeet js solmu laukku ovat niin POP!
  Upea yhdistelmä taas Kata!

  Mekko, rotsi, lenkkarit ja kännykkäpussi kokonaisuus sykähdytti minua. Jos mekon sävy vain oikea minulle, niin voisin jopa harkita itselleni sitä. Mitä sanoo Kata? Kokeilemalla se selviää…eikö?

  Puseroa olen jo harkinnut pitkään. Muistaisin sen ikuisesti korona puserona.

  Upea ja kiehtova kuvio mekossa liehuvan helman kera. Tykkään, tykkään ja melkein läkähdyn ihastuksesta. Naisellinen, mutta siitä mekosta saa myös asustamalla boheemisen rokkaavan.

  Aurinkoa ja valoisempia aikoja toivottaen. Kyllä me selvitään sanoi vm.31 oleva äitini. Hän sanoi, että niin kauan kuin on toivoa, hymy huulilla vuorotellen ja kyynelkin poskella silloin tällöin, niin selvitään. Hän kyllä lisäsi, että nuorten pitäisi hankkia wc-paperin sijaan lanttua, porkkanaa ja sipulia, niillä sota-aikanakin selvittiin. Energiaa syömällä…

  Ihanaa viikonloppua kaikille ja voimahalin kera..

  • Kata sanoo:

   Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa kun tykkäsit keltaisesta heti aloitusvärinä! Totta, keltaisen sävy on oltava oikea että se sopii iholle. Tämä keltainen neule on hailakka keltainen, sitä voisi jopa miettiä yhdistää kaneliin. Oih, mekko olisi upea sinulle! sovitellaan ja löytyyhän sitä toki myös vaaleansininen:) Äitisi on niin oikeassa, vessapaperilla ei selvitä vaan nimeomaan kunnon perusruoalla. Aurinkoista päivää sinulle, nyt voisi vaikkapa hieman ulkoilla kun aurinko paistaa niin ihanasti. Terkuin Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *