Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kevään väriviikko: Punainen

Kevään väriviikko: Punainen

Kevään väriviikko alkaa punaisella. Punainen väri on rohkea, energinen, puhutteleva, voimakas, seksikäs, elinvoimainen, huomiota herättävä jne. Punaiseen pukeutuva ei pelkää katseita, vaan kantaa itsensä rohkeasti huomiota herättävässä värissä.

Asiaa väreistä tulee viikon aikana paljon. Jaan aiheita ripotellen joka postauksiin ja kommentoikaa, mitä pidätte postauksen väriyhdistelmistä tai ihan mistä tahansa mikä tulee mieleesi koskien värejä.

 

Kevään väriviikko:Punainen

Yleistä väreistä

Värit aiheuttavat monelle päänvaivaa. He kokevat, että eivät tiedä mitkä värit ovat pukevia itselleen. Väreihin liittyy myös paljon vahvoja mielipiteitä. Koetaan, että joku väri ei missään nimessä ole ”minun värini”. Väreistä voidaan saada ”huonoja vibroja” vaikkapa niin, että pienenä tyttönä äitisi puki sinut aina ruskeaan, joten nyt en ruskeaa päälleni pue. Joku väri voi tuoda mieleen jonkun ihmisen, niin hyvässä kuin pahassa ja halutaan välttää sitä väriä. Jokin väri voi olla ihmisen ”tavaramerkki”, kuten kirkkaan sininen on Kaarina Suonperän väri.

Ihmisillä on väreistä vahvoja tuntemuksia. Joitakin värejä rakastetaan ja joitakin inhotaan.

Sanonta ”Näen ihan punaista”, myös kertoo vahvoista tunteista, mitä punainen väri meissä aiheuttaa.

 

Kevään väriviikko: Punainen

Housuasu

Punainen paita beigellä kuviolla oli tämän asun inspiraation lähde. Yhdistin housuasussa paitaan beiget skinnyt. Beige sävy on juuri samansävyinen kuin kuvio paidassa. Pukeutumisessa on helppo lähteä siihen, että yhdistää kaksi väriä keskenään. Samaten yhdistää yhden kuosin ja yhden yksivärisen keskenään. Tällöin eivät asut mene pieleen, mutta jotta asuun saadaan särmää, otetaan niihin kolmas väri sekoittamaan harmoniaa.

Keväällä punainen taittuu keltaiseen ja lämpöisempään sävyyn, kun taas talvella punainen taittuu siniseen ja kylmempään sävyyn. Vuodenajat vaikuttavat värien sävyihin. Värimaailmassa ihmiset jaotellaan silmien, hiuksien ja ihon sävyn mukaan myös eri vuodenajoiksi. Tähän aiheeseen palaan myöhemmin.

 

Kevään väriviikko: Punainen

Farkun sininen on kevään punaisen kanssa pehmoisempi sävy kuin tummansininen. Tässä asussa punainen väri toimii tehostevärinä, varsinkin kun päälläni on valkoinen takki. Ilman takkia, lippistä ja hanskoja punainen väri nousee voimakkaammin esille, dominoimaan asuani.

Jos tuntuu siltä, että punainen on liian vahva väri, niin voit ottaa sen ainoastaan tehostevärinä pukeutumiseesi. Keväisin punainen, juuri tämä lämpöisempi kevään punainen, puhuttelee naisia enemmän, kuin talven kylmä punainen. Kun talvi ollaan kuljettu tummissa vaatteissa, saa punainen väri ihmiset heräämään taas eloon ja kokemaan punaisen energiseksi ja raikkaaksi.

 

Kevään väriviikko: Punainen

Jos kaapistasi löytyvät hyvälestiset mustat ja beiget korkkarit, niin kolmannet korkkarit voisivat olla punaiset korkkarit. Itse käytän useasti punaisia korkkareita ja ainut muu punainen väri asussani yleensä on punainen huulipuna. Se riittää antamaan asuun asennetta. Punaiset korkkarit toimivat ihonväristen sukkahousujen sekä mustien paksujen sukkahousujen kanssa.

 

Kevään väriviikko: Punainen

Kevään väriviikko: Punainen

 • Takki € 199,95 koot 34-42
 • Paita € 79,95 koot 34-44
 • Beiget skinnyt € 109,95
 • Sininen lippis € 54,00
 • Ajohanskat € 79,00
 • Korkkarit € 79,90

 

Kevään väriviikko: Punainen

Mekkoasu

Punavalkoiraidallista asua voi käyttää joko mekkona tai housujen kanssa. Kun alle pukee housut, kannattaa nappeja jättää mahdollisimman paljon edestä auki, jotta mekon alta näkyy jalkoja. Varsinkin lyhyehkölle naiselle tämä temppu on varteenotettava. Tämän mekon alle voi pukea myös valkoiset farkut, jolloin asusta tulee harmonisen yhtenäinen.

Sitä ei oikein mietikään, miten ärkeässä roolissa värit ovat . Väreillä on suuri merkitys eritoten ruoassa, mutta myös kodin sisustuksessa, vaatteissa, ympäristössä jne. Me syömme mielummin punaisia mansikoita, kuin harmaita mansikoita tai punaisia omenoita kuin harmaita omenoita.

 

Kevään väriviikko: Punainen

Siniset ja valkoiset tennarit olisivat olleet tähän asuun  ns. ”varma valinta”, mutta halusin yhdistää asuun kolmannen värin ja se on armeijanvihreä. 

Vinkki: Mikäli haluat päästä meikaamisessa helpolla, hanki ihollesi sopivan sävyiset punaiset silmälasit. Viime kesänä käytin näitä silmälaseja, värillistä päivävoidetta ja punaista huulipunaa enkä meikannut silmiäni koko kesänä. 

 

Kevään väriviikko: Punainen

Punaisen kanssa sopivat seuraavat värit:

 • Valkoinen
 • Sininen
 • Beige
 • Vihreä
 • Rosa, joka on kevään hittiväri yhdessä punaisen kanssa
 • Ruskea, tarkista sävyt ja ettei lookista tule liian tunkkainen
 • Keltainen, kuviona parempi kuin isona pintana
 • Musta

 

Kevään väriviikko: Punainen

Minä olen tarkka väreistä. Se ei johdu siitä, että miettisen ”mikä on minun värini”. Se johtuu siitä, että rakentaessani suurempia asukokonaisuuksia, väreillä on tärkein rooli siinä, että asuista saadaa toimivia ja yhteensopivia.

Jos vaatekaappiasi ei ole rakennettu huolella, mikä on valitettavan yleistä, voi se olla täydellinen sillisalaatti. Siellä on paljon ”hutiostoksia” joita on ostettu nopeasti, miettimättä mihin se kotona yhdistää. Ollaan ihastuttu kauniiseen esillepanoon vaateliikkeessä eli siellä värien keskellä tuote näyttää ihanalta, mutta yksistään kotona ei. Etelänmatkoilla kirkkaan väriset mekot viehättävät, mutta Suomessa ne näyttävät järkyttäviltä.  Tällainen ostokulttuuri johtaa siihen, että sinulla on ainainen asukriisi! Vaatteita on kaapit täynnä, mutta ei mitään päälle pantavaa.

 

Kevään väriviikko: Punainen

Kevään väriviikko: Punainen

 • Marianne karkkimekko € 119,95 34-44
 • Nilkkafarkut € 109,95 kaikki koot
 • Vihreät tennarit € 140,00 koot 4-7
 • Vihreä silkkihuivi € 34,00

Kuuluuko punainen sinun lempiväreihisi?

Huomenna jatketaan väriviikolla, pysythän mukanamme!

 

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. Ihania kenkiä. Pirtsakkaa punaista siellä sun täällä. Juuri sopivasti niin, että kuka tahansa uskaltaa käyttää punaista ilman, että näyttää paloautolta. Huikea postaus taas väristä (punaisesta), joka jakaa ihmisiä.
  Siitä joko pitää tai sitten ei. Itse pidän ja sain taas ihania vinkkejä.

  • Kiitos viestistäsi:) Mahtavaa, kun saat vinkkejä! Se on just sitä, mitä toivon että lukijat saavat irti näistä blogijulkaisuistani. Punainen voi toimia tehostevärinä ja toki sitä uskaltaa käyttää vaikka isonakin pintana! Päälle vaan, selkä suoraksi ja katse eteenpäin. Kuulostipa armeijalta:) Ihanaa alkavaa viikkoa ja toivotaan aurinkoisia päiviä! Kata

 2. Hei Kata, jälleen kerran mahtava postaus! ? En ole käyttänyt punaista väriä moniin moniin vuosiin, muutoin kuin huulissa. Roosaa kyllä. Ehkäpä juuri siksi, etten ole uskaltanut käyttää, etten vaan erottuisi liikaa katukuvasta ja olen pitänytkin punaista vahvojen naisten värinä. Nyt 50 ylittäneensä koen kai sitten olevani tarpeeksi rohkea punaista käyttämään, koska sitä hankin ja tulee näkymään myös pukeutumisessakin, eikä pelkästään kaapissa ?. Kiitos siitä teille. Punaiset panchinit odottavat lumien sulamista. Huivia ja ihanaa Roosa/puna kukkapaitaa voin jo käyttääkin. Punainen on hyvä väri ❤️?. Odotan mielenkiinnolla postausta muista väreistä. Mukavaa viikkoa teille!

  • Hei Maarit ja kiitos kun kommentoit:) Niinpä, mitä me viiskymppiset tässä mitään pelkäämme, meillä on uskallusta pukeutua punaiseen! Ja kaikkiin muihinkin väreihin, jos niin haluamme 🙂 Ihanaa kun olet hankkinut punaiset Panchicit! Minulla oli viime kesänä ne ja käytin niitä eniten kaikista kengistäni. Puin ne kaikkien asujen kanssa sen enempää miettien ja punainen sävyhän niissä on herkullinen. Toivotaan, että saat pian laittaa ne jalkaasi! Hyvää alkavaa viikkoa, Kata

 3. Punainen on aina ollut lempivärejäni. Minulla on punaisia yläosia. Menneinä vuosina kun punainen on ollut pitkään jotenkin paitsiossa, siihen pukeutuminen on tosin hiukan hävettänyt, kun sitä ei yleensä vaatteissa käytetä.
  Tykkään blogistasi juuri värien vuoksi. Esittelet ympäri vuoden upean värisiä ja kauniita vaatteita, toisin kuin suurin osa musta-harmaa-valkoinen lifestylebloggaaja porukka.

  • Hei Minna ja kiitos viestistäsi:) Kiva kuulla, että pidät punaisesta! Minustakin se on aivan ihana väri ja höpsistä! Yhtään et saa hävetä punaisen käyttöä! Me ollaan naisia ja me saamme näkyä tyylikkäinä katukuvassa. Kiva, kun tykkäät blogistamme. Kuulen usein kuinka asiakas lausahtaa tullessaan liikkeeseemme, että ”oi kuinka ihanaa kun täällä on värejä!” Kevät ja kesä on taasen hyvinkin värikäs, syksy ja talvi on enemmän tummanpuhuvia. Mutta silloinkin poimimme mallistoista tyylikkäitä värejä piristämään tummia värejä. Mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle, Kata

 4. Oioi, niin kauniita asukokonaisuuksia hyvän asiasisällön kera. Oikein ”pelottaa”, mitä ihanuuksia sinulla on ensi viikon ajan. Olen aina pitänyt punaisesta, mutta viime vuosina sitä on ollut vain tehostevärinä. Jostain olen kuullut/lukenut, että beiget housut jalassa saatat näyttää housuttomalta ?! Onko se sitten enemmän sävy-, malli- vai kokonaisuuskymys? Mukavaa sunnuntain jatkoa 🙂

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Kiitos! Kyllä sieltä kaikkea kivaa vielä tulee:) Kyllä, beiget housut ovat armottomat! Jos ne ovat maaliltaan löysähköt, niin ne toimivat hyvin. Tällaiset skinnyt ovat vaikeammat, mutta nämäkin ovat meleraatut eli väri on elävä ja mielenkiintoinen. Se auttaa asiaa tai sitten jos matsku on tarpeeksi vahvaa niin ne ovat pukevat. Käsittelen beijeä korkkareita kuin iho, mutta housuja en:) eli niiden kanssa on hyvä pukea jotain väriä, niin saa asuun säpäkkyyttä. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle:) Kata