”DOPP on täydellä sydämellä palveleva vaateliike ja verkkokauppa, joka tarjoaa toimivia asukokonaisuuksia, laadukkaita tuotteita ja ykkösluokan palvelua”

Tarinamme

DOPP:n tarina

Jo nuorena naisena haaveilin omasta vaateliikkeestä. Sellaisesta, jossa jokainen asiakas kokisi olonsa tervetulleeksi ja saisi hyvää palvelua.

Ompelin tuolloin itse kaikki omat vaatteeni, ja ompelukoneen ääressä ajatukseni vaeltelivat usein unelmieni liikkeessä, jossa etsisin asiakkaille toimivia asukokonaisuuksia. Sellaisia asuja, jotka olisi helppo yhdistää myös kotona oleviin vaatteisiin eli olisivat monikäyttöisiä ja soveltuisivat moniin eri tilanteisiin.

DOPP on noiden nuoruuden aikojen unelmien täyttymys: täydellä sydämellä palveleva vaateliike.

Haluamme ratkaista asiakkaidemme pukeutumisongelmia ja tuoda hyvää oloa. Mottomme on: ”Vaatteet ostetaan käyttöön eikä kaappiin!”

Jos et tiedä, mitä pukisit päälle tietyssä tilanteessa, me autamme sinua. Olemme palvelleet lukemattomia aikuisia suomalaisia naisia.

Tiedämme, että ongelmavartaloja ei ole olemassa. Jokaiselle asiakkaalle ja jokaiseen tilanteeseen on mahdollista löytää sopiva asukokonaisuus. Etsimme asut eri tilaisuuksiin, ehdotamme eri malleja ja värejä sekä kerromme stailausvinkkejä.

 

Palvelu on meille sydämen asia

DOPP:n tarina alkoi Vaasasta vuonna 2000. Sitä ennen tieni vei minut opiskelujen jälkeen vaatteiden sisäänostotehtäviin isoihin ketjuihin, Seppälään ja Keskolle.

Äitiyslomalla mieleni pohjalla alkoi kypsyä päätös omasta vaateliikkeestä. Kävin myös somistajakoulutuksen sekä Finnairin lentoemäntäkurssin, mutta kun kotiäitivuosien jälkeen tuli kutsu töihin sinivalkoisille siiville, jouduin kieltäytymään. Oli aika perustaa oma yritys.

DOPP aloitti Vaasassa elokuussa 2000. Yrityksemme oli Suomen ensimmäinen Jackpot & Cottonfield -konseptikauppa.

Muutaman vuoden kuluttua saimme viereisestä liiketilasta lisätilaa, ja toinen puoli liikkeestä sai nimekseen DOPP. Otimme valikoimiin useita naisten- ja miesten vaatemerkkejä, sillä halusimme palvella asiakkaita laajemmin.

Yrityksemme nimi tulee sanasta dopp, joka tarkoittaa suomeksi ”pulahtaa” tai ”pistäytyä”. Fammullani eli isoäidilläni oli tapana doppailla eli kostuttaa pullaa kahviin, kun olin pieni.”Kaffe med dopp”, hän aina sanoi.

DOPP tuli tunnetuiksi hyvästä palvelusta. Palvelu on meille sydämen asia. Ilahdumme aina, kun löydämme asiakkaalle sen täydellisen asukokonaisuuden.

 

Vaasan menestystarina jatkui Helsingissä

DOPP Vaasa saavutti vuosien varrella lähes legendaarisen maineen. Asiakkaat eri puolilta Suomea tulivat Vaasaan, jotta pääsisivät shoppailemaan DOPP:iin.

Asiakkaat olivat kuitenkin jo vuosien ajan kyselleet, miksi emme tule Helsinkiin. Mietimme asiaa pitkään.

Eräänä päivänä istuimme mieheni kanssa kahvilla ja juttelimme aiheesta. Perheeni oli sanonut minulle usein, että DOPP:n pitäisi tulla myös Helsinkiin. Niin asiat vain loksahtivat päässäni paikoilleen ja sanoin: ”Sopii, jos löydät minulle Helsingistä ykkösluokan liiketilan.”

DOPP Helsinki avasi ovensa maaliskuussa 2017 Helsingin ydinkeskustassa Kalevankadun ja Yrjönkadun kulmassa. Toimme Vaasasta tutun palvelevan konseptimme Helsingin liikkeeseemme, eli lupasimme auttaa ja opastaa aikuisia naisia löytämään itselleen sopivat asukokonaisuudet.

Meitä oli peloteltu Helsingin kovalla kilpailulla ja pohdimme toki, miten kävisi, jos emme onnistuisikaan uudessa paikassa. Huoli oli turha.

DOPP Helsingin tarina lähti saman tien nousukiitoon. Emme tulleet Helsinkiin tuntemattomina, sillä meidät tunnettiin tyyliblogini ansiosta. Olin kirjoittanut blogia vuodesta 2014 lähtien, ja blogin lukijoiden joukossa oli paljon helsinkiläisiä sekä muualta tulleita naisia, jotka olivat jo valmiiksi odottamassa meitä.

 

Kipeä päätös: DOPP Vaasan toiminta päättyi

Palvelukonseptimme ansiosta DOPP pärjää hyvin isojen ketjujen ja markettien rinnalla.

Tyyliblogini tukee palvelukonseptiamme. Esiinnyn itse suurimmassa osassa blogin kuvista, ja asiakkaat arvostavat, kun olen paikalla liikkeessä palvelemassa heitä.

Helsingin liikkeen myötä aloin kokea riittämättömyyttä, koska en voinut olla kahdessa paikassa yhtä aikaa. Lopulta tilanteesta kärsivät kaikki: minä itse, perhe, työntekijäni sekä liikkeet.

Kaksi menestyvää liikettä oli ajallisesti mahdoton yhtälö. Vuoden ajan yritin olla henkisesti molemmissa liikkeissä, mutta fyysisesti pystyin olemaan vain toisessa niistä.

Haikein mielin päätimme lopettaa DOPP Vaasan heinäkuussa 2018. Onneksi ihanat asiakkaamme ymmärsivät päätöksemme, ja näenkin heitä usein DOPP Helsingissä.

 

Laatutuotteet ja ykkösluokan palvelu erottavat meidät muista

DOPP palvelee Helsingissä koko Suomen naisia. On ollut ilo huomata, kuinka paljon tuttuja asiakkaita on tullut käymään meillä valtakunnan joka kolkasta.

DOPP Helsinki on asiakkaidemme toinen olohuone. Järjestämme liikkeessämme tapahtumia ja stailauksia sekä osallistumme muotinäytöksiin.

Valikoimamme punainen lanka on hyvällä maulla valitut tuotteet ja niiden hyvä istuvuus. Asiakkaamme, aikuinen, työssäkäyvä nainen arvostaa laatua, kunnioittaa muita ihmisiä sekä ympäröivää yhteiskuntaa ja näyttää arvostuksensa myös pukeutumisessa.

Huomioimme valikoimassamme eettiset ja ekologiset näkökohdat. Vaatteidemme tuotannossa ei esim. ole käytetty lapsityövoimaa, ja valikoimamme merinovillatuotteet on tehty mulesing-vapaasta villasta. Huolella valittujen tuotteiden sekä ykkösluokan palvelun ansiosta menestymme nyt ja tulevaisuudessa.

 

doppwoman-mekkomallisto on suomalaisen naisvartalon juhlaa

Housut ja mekot ovat aina olleet DOPP:n erityisalaa. Kun pystyin keskittymään DOPP Helsinkiin, minulle jäi energiaa kehittää uutta. Niinpä maaliskuussa 2019 näki päivänvalon oma doppwoman-mekkomallistomme. Olin haaveillut siitä jo vuosia tietämättä mistä ja miten aloittaa.

Olemme suunnitelleet malliston yhdessä tyttäreni Gabin kanssa, asiakkaiden toiveiden pohjalta. Mallistossa kiteytyy vuosikymmenten aikana karttunut osaamisemme ja näkemyksemme siitä, mikä pukee suomalaista naisvartaloa. Mallisto tulee laajenemaan, ja jonain päivänä se voi olla myynnissä DOPP:n lisäksi myös muualla…

Olet nyt ja tulevaisuudessa sydämellisesti tervetullut DOPP:iin viihtymään, inspiroitumaan ja ihastelemaan. Meille voi tulla vain ”katselemaan ja hypistelemään vaatteita”, kuten asiakkaamme sanovat. Emme tyrkytä mitään, vaan palvelemme yksilöllisesti ja kohtaamme jokaisen asiakkaan yksilönä.

Meille jokainen asiakas on yhtä arvokas. Kohtaamme sinut henkilökohtaisesti ja palvelemme niin kuin itse haluaisimme tulla palvelluiksi. Olemme liikkeessä sinua varten.

 

DOPP-perheemme

Liikkeessämme on loistava tiimi, joka on kuin yhtä suurta DOPP-perhettä. Pidämme yllä hyvää fiilistä ja tekemisen meininkiä! Tiimiimme kuuluu seitsemän reipasta naista.

Meille on kunnia-asia, että tunnemme liikkeessämme olevat vaatteet läpikotaisin. Jokainen meistä käy aina läpi koko malliston yksityiskohtia myöten.

Tulemme loistavasti toimeen keskenämme ja olemme innoissamme, kun saamme palvella ihania asiakkaitamme – juuri sinua!

 

Tervetuloa doppailemaan!

 Terkuin, Kata

 

Avasimme maaliskuussa 2017 toisen liikkeemme Helsingin ydinkeskustaan. Tärkeä kriteeri uuden liikkeen avaamiselle oli hyvän liikepaikan löytäminen. Sen me löysimmekin eli uusi liike aukesi Kalevankadun ja Yrjönkadun kulmaan, 70 metriä Stockmannilta. Sisäänkäynti liikkeeseen on Yrjönkadun puolelta.

DOPP Helsinki

DOPP Vaasa toiminta loppui heinäkuussa 2018.

dopp1

dopp2

dopp5

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna