Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kevään väriviikko: Harmaa

Kevään väriviikko: harmaa

Kevään väriviikon toinen väri on harmaa. Halusin ottaa harmaan värin käsittelyyn heti punaisen jälkeen, koska harmaa edustaa värinä kaikkea sitä, mitä punainen ei ole. Harmaa on hillitty, näkymätön, rauhallinen, luottamusta herättävä ja yleisesti harmaa väri koetaan ikääntymisen värinä.

Sanonta ”harmaa hiiri” kuvastaa juuri sitä, mitä harmaasta väristä yleensä ajatellaan.

 

Kevään väriviikko: Harmaa

Harmaa on oivallinen väri tuomaan muita värejä vahvasti esille. Se kirkastaa ja raikastaa. Varsinkin sisustuksessa harmaa on noussut vahvaksi väriksi, juuri siksi että siihen ei kyllästy. Harmaasta sohvasta saa ihan erinäköisen vuodenajoista riippuen, kun sen pukee erivärisillä tyynyillä ja torkkupeitoilla. Harmaa sohva ei dominoi eikä herätä vahvoja tunteita, se on neutraalina ja ajattomana esineenä olohuoneessa.

 

Kevään väriviikko: Harmaa

Hameasu

Vaalean harmaa vekkihame sai kaverikseen rohkeaa pinkkiä ja hailakkaa rosaa. Huomaatteko, kuinka pinkki hehkuu harmaan rinnalla? Valkoinen kylmänsävyinen kauluspaita tehostaa pinkin sävyä. Jotta asuun saatiin kontrastia eikä siitä tullut liian valju, otin asusteiksi mustan värin. Pikkulaukku, vyö ja musta rusetti kauluspaidassa tekevät asusta jämäkän. Kaikki muu musta väri asussa olisi ollut jo liikaa. Tyypilliset mustat korkkarit olisivat pompanneet asusta omaan makuuni liikaa.

 

Kevään väriviikko: Harmaa

Keväisin harmaa on vaatetuksessa vaaleansävyinen ja talveksi harmaa muuttuu tummaksi, graffitinharmaaksi.

Pinkki väri on rohkea ja uskalias kun taas vaaleanpunainen on herkkä ja viaton väri. Kummatkin värit ovat ns. ”tyttöjen värejä”, jotka mielletään naisellisuuteen. Nyt voisi joku hihkaista, että käyttävät miehetkin rosaa ja pinkkiä. Niin käyttävätkin ja minusta se näyttää hyvältä. Rosa kauluspaita, farkut ja sininen pikkutakki tai pinkit housut, valkoinen kauluspaita ja tummansininen pikkutakki ovat miehelle kivannäköinen combo.

 

Kevään väriviikko: Harmaa

Itse en käytä tummanharmaata yläosina koskaan, mutta vaaleanharmaa kuuluu lempiväreihini varsinkin villatuotteissa kuten neuleissa ja huiveissa.

 

Kevään väriviikko: Harmaa

  • Vekkihame € 99,95
  • Valkoinen kauluspaita rusetilla € 99,00 koot 34-44
  • Pinkki neuletakki € 69,95 koot XS-XXL
  • Musta pikkulaukku € 99,00
  • Ajohanskat € 89,00
  • Rosat remmikengät € 130,00

 

Kevään väriviikko: Harmaa

Harmaa on loistava väri pukeutumisessa. Harmaaseen on helppo yhdistää eri värejä, koska asuista tulee aina raikkaita, tunkkaisuusvaaraa ei ole. Harmaa on hyvä väri eritoten alaosissa, silloin ei tarvitse pelätä että näyttää liian kalpealta.

Muistathan, että meleeratut värit ovat kauniita ja pukevia värejä. Meleerattu tarkoittaa sitä, että langan seassa on useita eri sävyjä, joten vaikkapa meleerattu neuletakki näyttää elävältä ja mielenkiintoiselta.

 

Kevään väriviikko: Harmaa

Housuasu

Housuiksi valitsin harmaat Dream Chicit. Näissä nilkkafarkuissa harmaa sävy on hyvä. Se on raikas, johon oli kiva yhdistää monivärinen löysähkö paita. Paidan värit ovat kirkkaat ja dominoivana värinä sielläkin on pinkki. Sieltä voi poimia myös sinisen eri sävyjä, turkoosin, valkoisen, vihreän ja mustan. Nämä kaikki värit sopivat siis harmaaseen. Huomasitko laukkuni? Siitä voi poimia samat värit kuin paidasta. Rosa villakangastakki ja rosat panchicit matchaavat yhteen. Harmaa upea paksu villahuivi ja mustat pitkät nahkahanskat ovat näyttäviä asusteita.

 

Kevään väriviikko: Harmaa

Väreillä on suuri merkitys myös siinä, miten väri vaikuttaa vartalon muotoon.

Mikäli vartalosi on A-linjainen eli lantiosi on leveämpi kuin ylävartalosi, pukeudu niin että alaosaksi valitset tumman värin.

Mikäli vartalosi on O-linjainen eli sinulla on kapeat sääret ja lantio, mutta keskikohtasi ja yläosasi on pyöreä, pukeudu niin että alaosaksi valitset vaalean värin.

Tummalla värillä häivytetään vartalon huonompia kohtia kun taas vaalealla värillä niitä tuodaan esille. Sama pätee kirkkaisiin väreihin. Käytä kirkkaita ja voimakkaita värejä siellä, mitä haluat korostaa.

Meillä kaikilla on vartalossa joku 10-kohta! Sitä kohtaa korostetaan joko värillä tai imartelevalla asulla!

 

Kevään väriviikko: Harmaa

”Olen muutenkin jo niin harmaa, että harmaa tekee minut vieläkin harmaammaksi” kuulen joskus. Moni nainen lopettaa hiustensa värjäämisen jossain vaiheessa ja antaa hiusten muuttua luonnollisiksi eli harmaiksi. Varsinkin hyvin vahvahiuksiset ja tummahiuksiset naiset toimivat näin. Tällaisilla naisilla on myös vahva ja upea iho. Ikänsä hiuksia tummaksi värjänneinä kokee, että vaatekaappi menee uusiksi hiusten myötä. Juuri tällaiselle naiselle puen mieluusti hopeanharmaan meleeratun neuletakin ja sinne alle tehostevärinä juuri pinkkiä tai rosan eri sävyjä. Minusta harmaa näyttää hienostuneelta tällaisen naisen päällä.

Käykää lukemassa vuoden vanha blogijuttu ”Kuukauden nainen”, jonka tein Maijasta. Maijalla on harmaat hiukset ja harmaat samat farkut jalassaan. Puin hänelle yläosaksi vaaleansinistä ja se oli harmaisiin farkkuihin ja Maijalle täydellinen väri. Pääset Maijan juttuun tästä!

 

Kevään väriviikko: Harmaa

  • Rosa takki € 319,95 koot 34-42
  • Kuviopaita € 99,00 koot 34-46
  • Harmaat Dream Chicit € 109,95
  • Panchicit € 139,00
  • Laukku € 69,00
  • Pitkät mustat nahkahanskat loppu
  • Harmaa iso villahuivi 115,00

Kuuluuko harmaa sinun lempiväreihisi?

ps. En ikinä kulje kaduilla korvakuulokkeet korvissa, en tiedä mistä tämäkin idea putkahti päähäni:)

Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

12 kommenttia

  1. Hei Kata! Nämä asut veivät sydämeni. Aivan ihania!
    Olen täysin sinisen ihminen ja jopa vältellyt harmaata, mutta ihastuin näihin asuihin täysin. Sopisiko minulle sittenkin harmaa?
    Olen A linjanneen ihminen, enkä sen vuoksi pidä harmaita housuja. Minulla on ollut niitä, mutta olen laittanut kaikki pois. Korvaan ne sinisellä.
    En ole nykyään varma olenko sävyiltäni kesä vai kevät. Joskus on sanottu, että olen kesä. Minulle sopii hyvin kylmät sävyt ja pidän niistä.
    Siniseen asukollaasiini olen hakenut mieleistä pitkää beigeä neuletakkia, mutta voisiko se sittenkin olla v.punainen tai harmaa?
    Nämä asut oli ihan huippuja!!!

    • Hei Riikka ja kiitos viestistäsi! Kyllä sinulle sopii harmaa, vaaleanharmaa nimenomaan. Kun mietin sinua, silloin kun kävit meillä, niin olet kyllä kesä. Viileät värisävyt pukevat sinua, kylmä rosa, vaaleansininen, harmaa, harmaan beige jne. Neuletakkisi voisi hyvinkin olla muu kuin beige, rosa ja vaalean harmaa käyvät hyvin ja varmasti sopisivat vaatekaappiisi. Kiitos kun pidät blogistammeja seuraat meitä 🙂 Kata

  2. Mitkä ihanuudet ovat roosat remmikengät? Onko saatavilla? Ihania asuja.

    • Hei Jaana! Ovat ihanat ja löytyvät kummastakin liikkeestämme! Tervetuloa, Kata

  3. Tosi kaunis ja pehmeänvärinen asu. Dream Chicit näyttävät tuossa värissä ihan erilaisilta. Ihana laukku; minkähän merkkinen ja mitä materiaalia se oon?

    • Hei Riitta ja kiitos viestistäsi:) totta, farkuissa värit ovat erinäköisiä. laukku on kangasta ja tosi hauska ja sinne mahtuu ylättävän paljon tavaraa. Mukavaa keskiviikkoa, Kata

  4. Eipä ollut tylsän harmaata vaan freesiä ja pirtsakkaa.
    Ensimmäisessä asussa näytit tyylikkäältä englantilaiselta aatelisladyltä ja toisessa asukokonaisuudessa olit kuin teinityttö tosi tyylikkäällä tavalla.
    Maanantai lähti ihanasti käyntiin ja innolla odotan seuraavia postauksia.
    Olet kyllä stailauksen taituri. Lisää näitä ja kiitos vinkeistä.
    Jospa näitä noudattaen jäisi ne hutiostokset tekemättä.

    • Kiitos Jaana kun viestittelit! Kiitos!! Minusta on hauskaa, kun pystyy muuntautumaan asujen muodossa ja se piristää myös blogia, etteivät kaikki kuvat ole samanlaisia:) Ehkä olen ollut enstisessä elämässäni näyttelijä, hah, hah :)) Jep, hutiostoksista emme tykkää, ne ovat turhia:) Kata

  5. Kyllä lähti maanantai käyntiin pirteästi tämän postauksen kera. Pidän kaikista näistä väreistä ja käytössäni onkin koko skaala. Asukokonaisuudet ovat todella herkullisia, mutta ei tosiaankaan ylimakeita. Kuulokkeethan sopii täydellisesti nuorekkaaseen lookiin!

    • Hei Marianne ja kiitos kun kommentoit:) Ihanaa kun pidät näistä ja nämä värit sopivatkin sinulle! Kuulokkeet olivat aikas hauskat, istun ne päässäni iltaisin sohvalla, kun kuuntelen ja katson you tubesta kaikkia tietsikkaohjeita. Mieheni nauraa minulle, että tähänkö sitä on tultu, että vaimo istuu illat kuulokkeet korvissa omassa maailmassaan:)) Kata

  6. AI että, miten ihanat yhdistelmät! Roosasta olen pitänyt aina! Tuo Rosa takki näyttää I-H-A-N-A-L-T-A?. Dream Chicit on super mukavat housut ja ne on minulla…..roosana❤️ Maijalla todella hyvät asukokonaisuudet. Mukavaa maanantaita! Tuskin maltan odottaa seuraavaa väripostausta….

    • Kiitos Maarit! Eikö vain, takki on ihana ja niin kevyt! Nilkkahousut ovat stylet ja mukavat, joten yhdistelmä on priima:) Jep, Maijalla oli ihanat asut, hänelle sopi värit niin hyvin! Huomenna tulee taas uusi ja kiitos kun pysyt mukanamme:) Kata