Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kevään väriviikko: Sininen

Kevään väriviikko: Sininen

Kevään väriviikon kolmas väri on sininen. Oikeastaan se voisi olla tummansininen, koska tummansininen on yleisin sävy sinisestä, jota pukeutumisessa käytetään.

Sininen väri rauhoittaa ja viilentää. Sininen väri tuo vakautta ja turvallisuutta. Sininen väri kertoo viisaudesta ja auktoriteetistä.

 

Kevään väriviikko: Sininen

Mekkoasu

Päälläni oleva tummansininen liivimekko on klassikko vaatekappale. Niin helppoa on pukea sen alle valkoinen/rosa/vaaleansininen kauluspaita. Tai niin helppoa on pukea sen päälle pienen pieni neuletakki tai bloreo. Mutta halusin jotain muuta. Puin liivimekon alle off shoulder paidan. Ideana on, että olkapäät voi halutessa ottaa näkyville. Ajattelin että se kävisi työasuna niin, että kaulus olisi ”normaalisti” ja asiallisesti, mutta jos työpäivä jatkuu iltamenona, voisi paidan kauluksen vetää hartioiden alle. Voisiko olla hyvä idea?

 

Kevään väriviikko: Sininen

Tummansiniseen on helppo yhdistää värejä. Sininen ja valkoinen ovat klassinen merihenkinen yhdistelmä, johon myös punainen sopii. Rauhalliset sävyt kuten beige, rosa ja vaaleansininen sopivat tummansiniseen.

Tummansininen oli useita vuosia poissa mallistoista. Muutamia vuosia sitten se tuli uudestaan ja hyvä niin.  Nyt ei voisi kuvitella mallistoja ilman sinistä! Mutta tummansinisen myötä katosi ruskea väri.

Keltainen väri on hilpeä ja se saa ihmiset hyvälle tuulelle! Keltainen väri on kuin aurinko ja niin se meihin vaikuttaakin. Tässä asussa keltainen toimii huomiovärinä klassiselle liivimekolle. Punaiset silmälasit tasapainottavat keltaisen räväkkyyttä ja sopivat kivasti keltaisen ja sinisen kanssa.

 

Kevään väriviikko: Sininen

”Tummansininen on uusi musta” -lause putkahtaa esiin yleensä keväisin. Talvi ollaan kuljettu mustissa, niin turvallinen vaihto mustalle on ottaa tummansininen vaatekaapin perusväriksi kevään tullessa. Moni toimiikin näin ja minusta se on ideana hyvä.

Usein kysytään voiko tummansinistä ja mustaa yhdistää keskenään? Vastaus on kyllä voi. Harva vain käyttää niitä värejä yhdessä. Minulla on joskus mustat skinnyt, valkoinen toppi ja tummansininen jakku. Varsinkin jakku, joka on ihan ihan eri matskua kuin skinnyt, toimii. Se on värien sävyistä kiinni, miten ne sopivat keskenään.

Muistatko postaukseni viime syksyltä, jossa kerroin tummansinisestä ja tein asukollaaseja tummansiniseen maailmaan? Se oli kattava postaus ja erittäin tykätty. Käy lukemassa postaus täältä.

 

Kevään väriviikko: Sininen

 • Sininen liivimekko € 129,95 koot 32-44
 • Keltainen off shoulder paita € 65,95 koot 34-42
 • Huivi € 49,00
 • Korkkarit € 89,90 koot 4-7

Huivista näkee värit, jotka sopivat tummansiniseen. Tummansiniseen sopii loistavasti konjakin väriset asusteet!

 

Kevään väriviikko: Sininen

Housuasu

Tämä housuasu on hillityn tyylikäs. Tummansininen klassinen bleiseri, joka on hyvä omistaa, yhdistettiin vaaleanharmaisiin ”ukkohousuihin”. Harmonian ylläpitämiseksi puin rosan paidan jakun alle. Rosakukkainen silkkituubihuivi pelasti asun, jotta siitä ei tullut liian hailua. Jos olisin halunnut luoda itsestäni pidemmän vaikutelman (mikä ei olisi huono juttu), olisin pukenut jalkaani vaaleat helmenharmaat korkkarit. Kun asu pysyy yhtenäisenä eli suosit samanvärisiä kenkiä kuin alaosasi on, näytät pidemmältä.

Huomasitko hauskoja nauhoja lahkeissani. Ne saa myös helposti pois, jos niitä ei halua pitää.

 

Kevään väriviikko: Sininen

Värien vaikutus ihmisiin

Kuten ensimmäisessä kappaleessa mainitsin, viestii sininen väri turvallisuutta. Jos mietimme tarkemmin ihmisten ammatteja, niin tummansiniseen pukeutuu mm. poliisit ja lentohenkilökunta.

Poliiseilta odotamme turvallisuutta ja luotettavuutta ja samoin myös lentoemänniltä ja -kapteeneilta. Meidät suljetaan tonneja painavaan metallihässäkkään, joka nousee ilmaan ja olemme täysin avuttomia siellä sisällä, jos jotain tapahtuisi. Tummansininen väri lentoemäntien vaatteissa tuo rauhallista ja luotettavaa tunnelmaa.

Oletko lukenut minun tarinaani lentoemäntä ammatistani? Jos et, niin voit lukea sen täältä.

 

Kevään väriviikko: Sininen

Työhaastatteluun pukeutuisin mielummin tummansiniseen kuin mustaan. Samoin perhekuviin tai työpaikka valokuvaukseen suosisin tummansinistä mustan sijaan.

 

Kevään väriviikko: Sininen

 • Tummansininen jakku € 139,95 koot 34-42
 • Rosa paita € 89,00 koot 34-44
 • Harmaat housut € 119,95 koot 34-42
 • Silkkihuivi € 34,00
 • Korkkarit € 89,90 koot 4-7

Kuuluuko sininen väri sinun lempiväreihisi?

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. Wau mikä postaus taas.
  Ihanan keltainen paita, pitää käydä sovittamassa kun tervehdyn.
  Sait kirjoituksellasi ajatuksen itämään päässäni, että tummansininen jakku on hyvä olla jokaisella naisella. Sekin menee hankintalistalle ja housut mielyttivät myös silmääni.
  Ihania vinkkejä taas jälleen kerran Kata.

 2. Hei ja kiitos postauksistasi. WOW ? sininen housuasu oli aivan ihana. Olen myös musta -valkoisen ystävä mutta nyt tällä hetkellä rakastan sinistä väriä !

 3. Kiitos ihanista postauksistasi! Sininen on minun yksi lämpiväreistäni. Se väri on ollut minulla käytössä todella kauan. Olen rakentanut vaatekaappini sinisen värin pohjalta, aivan Kata sinun ohjeittesi mukaan:) Nykyään minulla ei ole asukriisiä enää ollenkaan. Tiedän aina mitä laitan päälleni. Se on ihmeellistä! Pari vuotta taakse päin olin aina ihan hukassa. Vaatteita oli ihan liikaa, mutta ei koskaan mitään mitä laittaa päälle.
  Pidän myös tosi paljon vaalean punaisesta, joten toinen suosikki asu löytyy harmaasta postauksesta. Asu, jossa on v.pun. Panchic ja v.pun.takki ja harmaat housut sekä kuulokkeet korvissa. Se on todella hyvä asukokonaisuus. Ihastuin siihen kuvaan heti!!

  Kiitos Kata!! Minusta on tullut vaatekaappiremonttini myötä paljon rennompi ja itsevarmempi nainen.

  • Kiitos Riikka mahtavasta viestistäsi! Niin ihana kuulla, että blogi on auttanut sinua rakentamaan toimivan vaatekaapin. Arki on niin paljon sujuvampaa, kun ei tarvitse käyttää aikaa vaatteisiin ja pähkäillä aina aamuisin, mitä pukea päälle. Ja kuten kirjoitit, oikeat vaatteet ja missä varmasti viihtyy, tuo itsevarmuutta! ja se itsevarmuus on tärkeä elementti!
   Ihanaa pääsiäistä, Kata

 4. Postauksesi ovat tosi kivoja, kiitos niistä!
  Voisitko joskus tehdä postauksen mukavista ja kauniista kotiasuista. Siis sellaisista, jotka ovat rennot, mutta joissa voisi tarpeen vaatiessa piipahtaa postilaatikolle tai jopa lähikauppaan. Arkea kun kuitenkin jokainen elämme.

 5. Hei, housuasu oli tosi kiva. Sinisestä en pitänyt ennen ollenkaan, mutta nykyään hiukseni ovat harmaat ja kas sininen sopii minulle tosi hyvin. Ennen käytin paljon mustaa, mutta se on nyt saanut väistyä sinisen tieltä.

  • Hei Maritta ja kiitos viestistäsi:) Jep, niin sopii ja värit muuttuvat kun hiuksien väri muuttuu. Jep, sininen on pehmoisempi kasvoja vasten ja saman olen huomannut itsekin, tummansininen on tullut vahvaksi värikiksi myös yläosissa. Aurinkoista päivää, Kata