Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kevään väriviikko: Valkoinen

Kevään väriviikko: Valkoinen

Kevään väriviikon neljännen päivän väri on valkoinen. Se tahraton, puhtoinen ja raikas steriliväri, jonka voi yhdistää ihan minkä värin kanssa tahansa.

Valkoinen väri kuvastaa myös viattomuutta, siksi yleensä vauvan vaatteet ovat valkoisia. Samoin morsian pukeutuu kulttuurissamme valkoiseen ja hoitohenkilökunta myös. Valkoista käytetään paljon sisustuksessa, ainakin skandinaviassa, koska se luo tilavuuden tuntua. Vaikkapa Amerikassa käytetään kodeissa paljon värejä, mm. vaalean keltaista, vaalean vihreää, ruskeata jne. mutta siellä talojen neliöt ovat suurempia kuin meillä Suomessa, joten tilan kokoa ei tarvitse korostaa valkoisuudella.

Valkoinen on väri, jota on helppo ruveta työstämään. Se koskee sisustamista, pukeutumista, valkoista paperia jne.

 

Kevään väriviikko: Valkoinen

Housuasu

Valkoiset housut toimivat koko kevään ja kesän. Miten helppo niihin on yhdistää yläosia ja kenkiä. On periaatteessa ihan sama, mitä niiden kanssa pukee. Joidenkin mielestä valkoiset housut ovat arat eli ne likaantuvat helposti. No, normaalissa aikuisen naisen käytössä ei ole huolta. Kun ne likaantuvat, ne pestään pesukoneessa. Eipä siitä tarvitse sen enempää huolta kantaa:)

Vaaleansinistä väriä ei väriviikossa ole vielä ollutkaan, joten siksi otin sen valkoisen kaveriksi. Pidän asuista, joissa on kontrastia eli tässä asussa sen tekee konjakin väriset kengät ja vyö. Nahassa konjakki on upea väri!

Moni sanoo, että pitää vaaleansinisestä väristä, mutta ei käytä sitä. Vaaleansininen on kaunis väri ja sopii monelle. Sävyjä siitäkin väristä löytyy useita.

 

Kevään väriviikko: Valkoinen

Kesä ja talvi

Meidät ihmiset jaotellaan ihon, hiusten ja silmien värin mukaan neljään vuodenaikaan. Kevät sekä syksy ovat lämpimiä sävyjä ja kesä sekä talvi ovat kylmiä sävyjä.

Kesä

Kesäihmisen tuntee vaaleasta ja kuulaasta ihosta, joka on punapohjainen. Silmät ovat siniset tai siniharmaat ja hiukset maantienväriset tai keskiruskeat. Kesäihminen ei juurikaan rusketu vaan on vaaleaihoinen läpi vuoden. Kesäihmiselle puemme viileitä pastellinsävyisia vaatteita ja esim. sinisen eri sävyt, rosa ja nude sopivat kesäihmiselle loistavasti. Kesäihmisen korut ovat hopean värisiä.

Kesäihmisen tulee välttää keltapohjaisia sävyjä vaatteissa ja meikissä.

 

Kevään väriviikko: Valkoinen

Käytätkö sinä valkoisia housuja talvella? Minä en käytä, enkä usko että sinäkään käytät. Se on sellainen asia, jota me suomalaiset emme osaa käyttää, ainakaan me keski-ikäiset naiset. Nuorilla tytöillä näkee paljonkin valkoisia farkkuja keskellä talvea ja se näyttää minusta ihan kivalta, mutta itse en osaisi pukeutua niin. Kyllä se niin menee, että talvella käytetään tummia housuja ja kesällä vaaleita housuja.

Valkoista väriä arastellaan pukeutumisessa minun mielestäni ihan turhaan. Vaaleat yläosat raikastavat kasvot ja tekevät niistä kauniit. Jokaiselle löytyy ”se oikea valkoinen yläosa”, joka on pukeva juuri sinulle.

 

Kevään väriviikko: Valkoinen

 • Jakku € 159,00 koot S-XL
 • Vaaleansininen toppi € 39,95 koot 34-44
 • Valkoiset housut € 99,95 koot 34-44
 • Konjakit Calout € 179,00 koot 36-41

Talven jälkeen, kun pukee jalkaansa valkoiset housut, voi olla sitä mieltä että ”apua, en voi käyttää näitä, näytän niin isolta”. Älä huoli, silmäsi ”valehtelevat!” Olet katsonut itseäsi peilistä tummissa housuissa tai mekoissa monta kuukautta, siksi valkoinen alaosassa näyttää niin erilaiselta. Lupaan, että silmäsi tottuvat valkoisiin housuihin alta aikayksikön. 

 

Kevään väriviikko: Valkoinen

Olin tänään kampaajalla, Trendyssä Ninalla. Nina laittoi minulle taas vaaleita raitoja hiuksiini. Ja lopputulos oli taas loistava, kiitos! Keskustelimme Ninan kanssa väreistä ja kysyinkin häneltä, miten hän osaa valita asiakkaalleen oikean sävyiset hiukset, värejä ja sävyjähän on useita.

Nina kertoi, että hän ensin katsoo asiakkaan kokonaisuutta ja sitten ihon sävyä. Punakalle iholle ei laiteta lisää punaisia ja mahonkisia sävyjä eikä keltapohjaiselle iholle laiteta kellertäviä raitoja. Juuri kuten minulle, Nina laittaa aina kylmemmän sävyisiä raitoja, koska ihoni on kellertävä. Huono puoli on se, että kylmä ei pysy hiuksissa kauaa, vaan rupeaa muuttumaan ajan saatossa taas kellertäväksi.

Nina jakaa naiset kylmiin ja lämpöisiin sävyihin. Saman teen minä, kun etsin asiakkaille asukokonaisuuksia. 

 

Kevään väriviikko: Valkoinen

Valkoinen väri tekee kasvoista raikkaat. Kaikille ei sovi vitivalkoinen vaan murrettu valkoinen on parempi väri kasvoja vasten (kevät ja syksy). Itse koen valkoisen paidan kanssa sen, että kasvot saavat valoa ja hehkua. Tiedän, että itsellenikään ei sovi sinertävän valkoinen paita vaan mielummin hieman lämpöisempään taittuva valkoinen on parempi. Luonnonvalkoinen väri on kasvoille pehmoisempi ja armollisempi kuin vitivalkoinen väri.

Otathan huomioon, että eri materiaaleissa värien sävyt näyttävät erilaisilta. Kylmä silkkipintainen materiaali on eri kuin pehmoinen villamateriaali.

Mitä vanhemmaksi tulee, niin kovat värit ja kontrastit hiuksissa korostavat vanhenemista.

Nina muistuttaa, että muistathan päivittää myös meikkisi, esim. meikkivoiteen aina silloin tällöin, koska ihon sävy muuttuu vanhetessa.

 

Kevään väriviikko: Valkoinen

Talvi

Talvi-ihmisen iho on maidon valkea, lumikkimainen. Hiukset ovat vaaleat, tummat tai jopa mustat. Silmien väri on jäänsininen tai tummanruskea. Myöskään tämä ihotyyppi ei rusketu vaan on vaaleaihoinen läpi vuoden. Talvi-ihmisen värejä ovat voimakkaat värit ja musta. Eli sanotaan, että musta sopii ainoastaan talvi-ihmiselle. Oikeaoppisesti se näin onkin, mutta silti me muutkin sitä käytämme.

Talvi-ihminen pukeutuu vahvoihin kylmiin sävyihin, yleensä mustaan ja tehosteväreinä toimivat kylmänsävyiset punainen ja lila. 

Usein näkee talvi-ihmisellä geometrisesti leikatut hiukset vaikkapa otsatukka on suora ja vahva. Silmälasit ovat mustasankaiset ja koko olemus on hyvin suoraviivainen ja selkeä. Minusta nämä ovat upeita ja näyttäviä lookkeja ja sopivat kantajalleen upeasti. Myös talvi-ihminen käyttää hopeakoruja.

 

Kevään väriviikko: Valkoinen

 • Valkoinen toppi € 45,95 koot 34-44
 • Valkoinen neulejakku € 65,95 koot 34-44
 • Raitahame € 85,95 koot 34-44
 • Punaiset panchicit € 139,00 muutama pari löytyy vielä DOPP Vaasasta

Minulla on aina valkoiset helmet korvissa. Se johtuu siitä, että koen niiden raikastavan kasvojeni ihoa.

 

Kevään väriviikko: Valkoinen

Tässä vielä sama kuva hameasusta, mutta vaihdoin jalkaani tummansiniset korkkarit. Huomaatko, kuinka pienellä vaihdolla saa täysin kaksi erihenkistä asua!

Käytätkö sinä valkoista väriä pukeutumisessa?

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

5 kommenttia

 1. Valkoinen ei ole koskaan ollut minun lempivärini, ihme kyllä.
  En ole varmaankaan löytänyt sitä oikeaa värisävyä, joka sopisi minulle.
  Ihana hame sekä pirteät punaiset kengät, tykästyin.

 2. No nyt löytyi omat suosikit. Ei oikeastaan yksin sen valkoisen vuoksi vaan kokonaisuudet osui ja upposi. Raikkaat ja niin ihanat nyt talven jälkeen.
  Aivan ihana tuo vaaleansininen pusero.

  • Hei Maarit ja kiitos viestistäsi:) Kiva kun pidit asuista, ne ovat raikkaita talven jälkeen! Aurinkoista pääsiäistä, Kata

 3. Niin ihanan raikkaat asukokonaisuudet! Kyllä valkoinen(kin) kuuluu väriskaalaani, mutta valkoisia housuja käytän ainoastaan kesäaikaan. Pitäisi joskus yhdistää Vaasan käyntiin myös käynti Ninalla :).

  • Kiitos Marianne viestistäsi! Valkoinen on niin raikas ja raikastaa kaikki värit ja sopii vaatekaappiisi:) Suosittelen Ninaa, en koskaan tule sieltä pettyneenä. Mukavaa pääsiäistä, Kata