Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kevään väriviikko: Vihreä

Kevään väriviikko: Vihreä

Väriviikon viides väri on vihreä. Se on rauhoittava, se on luova, se on tasapainoinen, terveyden ja kasvun väri.

Oletko huomannut, että luontaistuotekaupat ja apteekit ovat vihreälogoisia yrityksiä? Samoin kaikki mikä liittyy ekologisiin näkökohtiin, vaikkapa sähköautoihin. Vihreä mielletään myös puhtauden ja kliinisyyden väriksi, onhan leikkaussalihenkilökuntakin vihreisiin pukeutuneita. Viherkasveja suositaan toimistoissa, joissa haetaan ihmisiltä luovuutta. Vihreä koetaan myös kateuden väriksi, sanonta ”vihreä kateudesta” kuvastaa juuri tätä asiaa. ”Myrkyn vihreä” saa taas nimensä arsenikistä, joka oli vihreää.

On mielenkiintoista huomata, kuinka suuri merkitys väreillä on! Sitä on kaikkeen niin tottunut, ettei väriasioita edes huomaa, niitä pitää itsestään selvyytenä.

 

Housuasu

Miten me tulisimme toimeen ilman Dream Chicejä eli siis näitä nilkkamittaisia farkkuja? Ne sopivat kaikkien yläosien kanssa ja värejähän on tosiaan kahdeksan ja yhdeksäs eli valkoinenkin on tuloillaan. Pääset katsomaan kaikki värit täältä.

Kukkapaidassa, jossa on off shoulder hihat, on tummanvihreitä raitoja. Oranssi, valkoinen ja vihreän eri sävyt ovat keväiset ja raikkaat. Halusin pitää kokonaisuuden raikkaana, joten puin jalkaani helmitennarit. Helmitennarit ovat valkoiset nahkatennarit, joissa on valkoisia helmiä edustassa. Konjakinväriset puukkarit, jotka näit eilisessä postauksessa tummansinisen valkoisen kanssa, olisivat myös sopineet asuuni kauniisti.

 

Sanoisin, että noin 15 vuotta sitten keväällä yksi hitti väriyhdistelmä oli limenvihreä ja vaaleansininen yhdessä. Muistatko Eija tämän värikombon? Muistan elävästi niitä ihania huiveja, hameita ja jakkuja, joissa tämä väriyhdistelmä oli. Ne olivat herkullisia ja kauniita ja ne hullaannuttivat naiset täysin.

Vaaleanharmaa ja punainen ovat myös kauniita värejä vihreän kanssa.

 

Vihreä on nostanut hurjasti päätään viimeisen vuoden aikana. Vihreällä värillä on ja ei ole faneja. Vuosien saatossa vihreä on ollut haastava väri pukeutumisessa, mutta viime vuoden aikana olemme myyneet oikeastaan kaikki vihreät tuotteet mitä kaupoistamme on löytynyt. Vihreä on nyt pop.

Vihreä on huippu-upea farkkujen seuraksi. Vihreä jakku tai neuletakki, vaalea paita, siniset farkut ja konjakin väriset kengät, mahtava setti! Vihreä on löytänyt uuden kaverin konjakista ja farkuista. Ennen vihreä yhdistettiin useasti ruskeaan ja vahvaan oranssiin, jolloin se koettiin tunkkaiseksi väriksi.

 

 • Dream chic farkut € 109,95
 • Vihreä kukkapaita € 75,95
 • Valkoiset helmitennarit € 145,00 koot 4-7

Vihreätäkin löytyy useita eri sävyjä. Keväällä vihreä on kirkkaampi, kun taas talvella se on enemmän hillitty, armeijanvihreä. 

 

Sanonta ”ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella” kuvastaa myös sitä mitä vihreä tarkoittaa. Ajatellaan, että jos olisin siellä tai menisin sinne, olisivat asiat paremmin tai muuttuisivat paremmaksi. Vihreä mielletään uudeksi aluksi. Minulla tulee tuosta sanonnasta aina mieleen ihmisten väliset suhteet. Mietitään, että jos lähtisin nykyisestä suhteestani pois ja vaihtaisin kumppania/puolisoa, niin asiat olisivat paremmin. Voisihan se hetkellisesti ollakin, mutta arki tulee jokaiselle vastaan, joten itse en perusta tuohon sanontaan yhtään. En missään asiassa.

 

Mekkoasu

Keväisessä kukkamekossa on tämän kevään värikartta. Vihreän eri värisävyt dominoivat mekkoa ja piristysruiskeen siihen antaa oranssi, lilanrosa, keltainen, valkoinen pohjaväri ja vaaleansininen. Mekko on ihanan kepeä ja mahtavinta on se, ettei se rypisty. Niskassa on nauhat, jotka sidotaan rusetille.

Puin mekon päälle oranssin pienen neuletakin ja se oli siihen juuri sopiva. Mutta halusin asuun erilaista henkeä, vähän tuffimpaa otetta. Sen fiiliksen toi pieni vaaleansininen farkkutakki ja vihreät mokkanahkaiset Caloun puukkarit.

Jos kaapistasi ei löydy päivitettyä versiota farkkutakista, niin mieti sen hankkimista. Kun puet farkkutakin mekkojen päälle tai housujen kanssa, niin ote on rento ja nuorekas.

 

Värisokeus

Luin värisokeudesta netistä, kun ystäväni kertoi, että hän on värisokea. Netti kertoi, että värisokeus on huomattavasti yleisempää miehillä kuin naisilla. Se on myös periytyvää ja se on otettava huomioon ammatinvalinnassa esim. lentäjä ei voi olla värisokea.

Tästä tuli mieleeni eräs tapahtuma. Asiakas oli valinnut itse musta/valko/punakuvioiset housut, vaalean paidan ja vihreän jakun sovitushuoneeseen. Hän näytti asua minulle ja kysyi, että onko asu minusta hyvä? Sanoin, että housut ja paita sopivat keskenään, mutta vihreä jakku ei sovi housuihin. Hän oli luullut ottaneensa harmaan jakun sovitukseen. Valitsimme asuun vaalean jakun ja homma oli selvä.

Luulin aluksi, kun hän tuli sovitushuoneesta, että tässä oli joku jippo! Piilokamera? Väriyhdistelmä näytti niin oudolta. Mutta kun keskustelimme lisää, hän sanoi että hänen on vaikea yhdistellä vaatteita ja löytää yhtenäisiä asukokonaisuuksia eli silloin hoksasin.

 

Moni miettii sovitellessaan värikkäitä kenkiä, miten ne yhdistetään muihin asuihin. Mietitään, että laukku on oltava samanvärinen kenkien kanssa tai ainakin huivin. Ei ole väärin, että sinulla on ainoastaan hauskan väriset kengät, ei asusta tarvitse löytyä lisää hauskaa väriä. Pääasia on, että asun sävyt ja tyylit sopivat keskenään! Voit pukea nämä vihreät kengät vaikka farkkujen kanssa eikä muuta vihreää asussa tarvita.

Keep it simple!

 

 • Kukkamekko € 119,95 koot 34-46
 • Farkkutakki € 119,95 koot 34-44
 • Vihreät calout € 129,00 koot 36-41
 • Laukku € 89,00

Kuuluuko vihreä sinun lempiväreihisi?

 

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

1 kommentti

 1. Tyrmäävän kaunis pusero.
  Ihanan kesäinen kukkamekko.
  Vihreän postauksessa odotin army-vihreää, mutta sainkin tilalle pirtakkaa vihreää….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *