Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Miten rakennan talven garderobin siniseen maailmaan?

Tiedät, että peräänkuulutan sitä, kun vaatteita ostetaan, niin ne ostetaan järkevästi.
Ei ostella vaatteita sieltä täältä, miettimättä olemassa olevaa vaatekaappia sen enempää. Se on täysin väärää ostamista! Tuloksena on asukriisi. Annoin sinulle eilisessä videossa 5 vinkkiä, jotka kaikki liittyvät pukeutumiseen ja shoppailuun. Jos et vielä katsonut videota, niin katso se tästä linkistä!
Kokosin 7 perusvaatetta, jotka sopivat farkkunaisen ja rennon, mutta siistin työpukeutumisen peruspilareiksi talven garderobiin ns. ”siniselle naiselle” Tällä tarkoitan naista, joka pukeutuu mielummin siniseen kuin mustaan.

 

Vaatekaapin peruspilareihin kuulu

 • Farkut
 • Hame
 • Mekko
 • Paitapusero
 • Paitsikka
 • Lyhyt neuletakki
 • Pitkä neuletakki
 • Nilkkurit
 • Laukku
 • Silkkihuivi
 • Villahuivi

Näillä seitsemällä perustuotteella rakentaa kahden viikon työasut yhdistelemällä niitä ristiin rastiin, kuten pian kuvina näytän.

” Sininen ja musta ovat päävärejä, joista jompi kumpi tai kummatkin kuuluvat osana pukeutumiseen ”

Hame
 
Valitsin hameeksi tummanharmaan jerseyhameen. Siksi harmaan, ettei vaatekaapista tule liian sinivoittoinen. Tämä hame voi olla myös tummansininen, jos harmaa väri ei miellytä.
Hameen malli ja pituus valitaan oman vartalotyypin mukaan. Yleensä klassinen perushame on kapea kynämallinen, kuten tämä hame on tai aavistuksen alaspäin levenevä. Jalkaan pukisin joko tumman grafiitinharmaat tai mustat sukkikset.

 

Asusteet

Kun mietit talven garderobiin uusien nilkkureiden hankkimista, niin mieti ostatko mustat tai ruskeat nilkkurit. Toki suosittelen, että kaapista löytyvät kummatkin värit. Mutta sinisen naisen vaatekaappiin ehdotan konjakinvärisiä asusteita. Nilkkurit, laukku ja vyö konjakinvärisinä sopivat siniseen maailmaan kauniisti, paremmin kuin vastaavat tuotteet mustina. Liitin mukaan myös paksumman villahuivin, jossa on ripus luumunsävyä.  Luumusta kerron teille postauksen lopussa.

Vinkki: Nilkkureiden tilalle voit hankkia nahkasaappaat 


Vinkki: Voit pukea lyhkäisen neuletakin kiinni napitettuna pelkästään hameen kanssa eli et pue sen alle kuin topin, jos haluat. Laita huivi kaulaan, niin asusta tulee pukeva.

Viskoosipaitsikka

Löysä viskoosipaitsikka puetaan hameen sisälle. Konjakinvärisen vyön voi kietaista hameen päälle vyötärön kohtaan vaikka hameessa ei olekaan vyölenkkejä. Kun paitsikan päälle pukee vielä neuletakin, näkyy vyö kivasti edestä.

Kirjoitin postauksen ” 10 vaatteen garderobista” puolitoista vuotta sitten. Siellä kerroin miten yhdistellä kymmenen eri tuotetta keskenään. Postauksessa oli myös perusalaosina hame, farkut ja mekko. Pääset lukemaan hamepostauksen täältä.

Farkut

Valitsin farkuiksi kapeat ja korkeavyötäröiset skinnyt. Jos suoralahkeinen farkku sopii vartalollesi paremmin, niin silloin valitset ne. Sininen farkku, kun se on siisti eikä kulutettu, soveltuu monella myös työkäyttöön. Tämä farkku olisi voinut olla myös harmaa, sekin olisi sopinut sinisen naisen vaatekaappiin loistavasti. Farkkuja talven garderobissa voi olla muutamat, mutta niiden tulee istua hyvin ja niiden on oltava mukavat päällä, muuten niitä ei vedä jalkaansa.

 

Paitapusero

Peruspaitapusero tulee löytyä jokaisen naisen vaatekaapista. Jotkut sanovat minulle, että he eivät ole paitapuseroihmisiä. Yleensä se johtuu siitä, että paitapusero koetaan liian viralliseksi vaatekappaleeksi ja toiseksi, että inhotaan silittämistä. Paitapuseroita löytyy virallisempia ja rennompia, riippuen mallista ja matskusta, samoin silittäminen riippuu materiaalista. Uskon, että jokaiselle löytyy oma paitapusero, kun viitsii etsiä.

Vinkki: Paitsikan ei tarvitse olla vaaleansininen, valkoinen paitsikka käy myös.

Muistathan, että vyölenkit eivät ole koriste, vaan niiden tehtävänä on pitää housut oikealla kohdalla vyötäröllä. Suosi kapeita vöitä, niiden kanssa on miellyttävämpi olla, kun ne eivät pureudu massukkaan. Leveämmät vyöt toimivat matalavyötäröisten housujen kanssa, kun housut ylettyvät lantiolle.

” 10 vaatteen garderobissa ” minulla oli päälläni suoralahkeiset farkut. Pääset farkkuosioon tästä!
Mutta muista palata vielä tähän postaukseen, koska tämä postaus jatkuu.

Mekoksi valitsin villakangasmekon, josta saa erinäköisiä asuja, koska mekko on hihaton. Vaaleansininen kauluspaita puettuna mekon alle toimii asiallisena työasuna. Silkkihuivi kaulassa on lämmin ja puetun näköinen. Jalkaan pukisin paksut tummansiniset sukkahousut.

 

Perusneuletakki

Lantiolle ylettyvää neuletakkia tarvitaan kesät talvet. Sen voi pukea periaatteessa mihinkä asuun tahansa. Sitä ei tarvitse pukea päälle vaan sen voi jättää harteille, kuten välillä teen. Kuinka helppoa onkaan kuljettaa perusneuletakkia kesäisin kassissa mukana ja pukea se päälle tarvittaessa.
Laitoin konjakinvärisen vyön mukaan tähän kuvaan. Vyön ideana on, että voit vaihtaa mekon tummansinisen vyön tähän konjakinväriseen vyöhön vaihtelun vuoksi.

Vinkki: Ota vyö pois mekosta ja pue se perusneuletakin päälle. Voit laittaa keskikohdasta muutaman napin kiinni, niin neuletakki pysyy kunnolla päällä.


Pitkä neuletakki:

Kun valitset pitkää neuletakkia talven garderobiin, niin kiinnitäthän huomiota sen pituuteen. Pitkän neuletakin on hyvä olla tarpeeksi pitkä, jotta se ylettää hameen ja mekon helmaan saakka tai ainakin melkein sinne saakka. Silloin kokonaisuus näyttää nuorekkaalta ja on mukana ajan hengessä.

Vinkki: Voit vaihtaa pitkän neuletakin bleiseriin 

Täältä löydät miten yhdistin beigen mekon siniseen garderobiin ” 10 vaatteen garderobissa ”.

Tässä kuvassa näet takkiehdotelmia ylläoleville asukokonaisuuksille.
Lantiolle ylettyvä toppatakki käy kaikkien asujen päälle. Lyhyt takki puetaan myös pitkän neuletakin päälle ja annetaan neuletakin helmojen lepattaa tuulessa. Kokonaisuus on parempi, kun toppatakin jättää auki ja pukee paksun huivin kaulaan.

Pitkä villakangastakki peittää juuri ja juuri pitkän neuletakin, mikä on hyvä juttu. Villakangastakki tuo tyylikkyyttä ja asiallisuutta farkkuasuun.

Tupsupipo sopii käytettäväksi kummankin takin kanssa ja muistathan aina käyttää hanskoja vaikka viipottaisitkin takki auki kaupungin kaduilla. Hanskat voivat olla konjakinväriset tai viinit. Ison kassin laitoin kollaasiin viininvärisenä, koska ei kaikkien asusteiden tarvitse olla samaa väriä. Pääasia on, että ne sointuvat väriensä puolesta yhteen.

Otin kollaasiin mukaan viinin siksi, jos haluat yhdistää siniseen ja harmaaseen jotain muutakin väriä. Jos pidät tummanvihreästä, voit sekoittaa myös sitä talven garderobiisi sinisen ja harmaan seuraksi. Kummatkin värit sointuvat upeasti konjakinvärisiin asusteisiin.

Kun nämä tuotteet ovat vaatekaapissasi, mieti seuraavat tuotteet näiden mukaan. Talven garderobin siniseen maailmaan lisäisin mm:

– siistit housut, joko harmaat tai tummansininet
– hihallinen arkimekko, joko sininen, harmaa, viini tai tummanvihreä yksivärisenä tai kuviollisena
– vaalea paita
– muita paitoja ja toppeja väreinä sininen, harmaa, viini, vihreä, konjakki
– bleiseri, joko harmaa tai sininen
– neule, joko tummansininen, harmaa, viini tai vihreä yksivärisenä tai kuviollisena

Postauksen tuotteet löytyvät liikkeistämme.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

24 kommenttia

 1. Hei Jensku ja kiitos viestistäsI! Kiva kun postaus oli hyödyllinen ja sait ideoita vaatekaappiisi:) Mukavaa viikkoa, Kata

 2. Mahtava postaus, tällaisesta neuvonnasta on paljon hyötyä ja on blogin parasta antia ihanien vaatekuvien lisäksi 🙂 Itsellänikin sininen on lempiväri. Villahuivi, silkkihuivi sekä vaaleansininen toppis ovat ihania.

 3. Hei Anu ja kiitos viestistäsi:) Hyppää junaan ja tule käymään Helsingissä niin autamme sinua:) Me emme ole nyt laajentumassa, ainakaan toistaiseksi:)
  Talven odotuksia, Kata

 4. Hei Nanna ja kiitos viestistäsi! Paljon on juhlia Suomi 100 teemalla ja kiva niin:)
  Postauksia on tulossa, aikas montakin:) Hyvää alkavaa viikkoa, Kata

 5. Aloin lukemaan postausta ja meinasin pudota sohvalta. Ootko kuvannut mun vaatekaappini? Sanoisin, että minulta löytyy 80% näistä. Sain aivan mahtavan oppaan millä saan kivaa lisää vaatekaappiini. Kiitos sinulle tuhannesti ja Helsingin liikkeessä nähdään, Tiina

 6. Voi kun teillä olisi liike myös Tampereella, olisin NIIN asiakas, tarvitsisin ohjausta ja neuvontaa, tällä hetkellä vaatekaapista löytyy kyllä vaatteita, mutta ei oikeastaan mitään päälle laitettavaa…

 7. Kivan näköistä vaikka sininen ei olekkaan mua. Paitsi että pian on oltava, koska Suomi 100 ja bileet!! Toivottavasti se vinkkipostaus tulisi pian ettei tule asukriisiä 🙂 t. Nanna

 8. Hei ja kiitos viestistäsi:) Ihana kuulla, että se välittyy postauksesta! Sininen kukkapaitis on In Wearin ja € 99,95. Hyvää talven odotusta, Kata

 9. Hei Johanna ja kiitos viestistäsi! Kiva, kun vinkeistä oli hyötyä. Varmasti tee lisää samankaltaisia juttuja. Hyvää marraskuun viikkoa, Kata

 10. Hei beigefani ja kiitos viestistäsi! No, meidän liikkeessä et ole "kummajainen", koska ostamme aina sisään myös muutakin kuin mustaa ja sinistä meiltä löytyy aina!
  Meiltä löytyy harmaa neuletakki beigenä, mutta kokoja on rajoitetusti enkä nyt muista oliko koko M tai L pienin, hinta on € 149,95. Koska et pidä mustasta, niin hanki joko konjakit tai ruskeat nilkkurit/saappaat. Niihin yhdistät sukkahousuina paksut tummansiniset tai tummanruskeat sukkikset. Ole tarkkana tummanruskean värin kanssa sukkiksissa, sävyjä on monia. Eli sävy ratkaisee tummanruskeissa sukkiksissa, etsi mahdollisimman sämänsävyiset kun ruskeat nilkkurit ovat. Toinen mitä mietin, on luonnonvaaleat merinovillaiset sukkahousut, joita on esim. Wolfordilla, mutta ei meillä tänä vuonna. Ne ovat kauniit ruskeiden nilkkureiden kanssa. Luonnonvaaleat sukkikset, nimenomaan merinovillana, olivat suosittuja jossain vaiheessa, mutta nyt ne ovat olleet vuosia poissa, mutta aina voit kysyä niitä Wolfordin pääliikkeestä Aleksanterinkadulta, löytyykö niitä heiltä. Kokonaisuus ratkaisee, miltä asut näyttävät eri sukkahousuilla. Sovittele ja peilaa:) Hyvää sunnuntaita, Kata

 11. Hei Marianne! Taidat pitää mustasta, muistan sen:) mustaankin voit yhdistää konjakin värit ja muutkin postauksesta, mutta sinisen kanssa ovat pehmoisempia yhdessä. Katsotaan keväällä, jos jokin sininen sävy pukisi sinua kauniisti, kun uutuudet saapuvat uusissa sävyissä. Hyvää sunnuntai-iltaa, Kata

 12. Hei Maarit ja kiitos viestistäsi:) ihanaa, että tykkäsit sinisen naisen kollaasista:) sininen ja konjakki, aivan ihania ovat yhdessä! Hyvää viikkoa, Kata

 13. Hei Lilli ja kiitos viestistäsi:) kukkapaitis on In Wearin ja on € 99,95.
  Mukavaa viikkoa, Kata

 14. Hei Riikka ja kiitos kommentistasi! Voit hyvin vaihtaa harmaan beigeen. Beige neuletakki sopii asuun hyvin ja hane voisi silloin olla tummansininen. Ruutumekko on € 129,95 ja kukkapaitsikka € 99,95 ja silkkihuivi € 54,00. Ihana kuulla, että tykkäsit postauksesta. Ota yhteyttä, jos haluat tilata jotain:) mukavaa alkavaa viikkoa, Kata

 15. Kiitos tästä jutusta. Kaikesta välittyy kiinnostuksesi asiakkaisiin ja ei voi kuin ihailla paneutumistasi asioihin.
  Täällä sininen kukkapaita kiinnostaa myös.

 16. Hyvä postaus! Kiitos hyvistä vinkeistä, tälläisiä postauksia toivon lisää! Johanna

 17. Täällä myös eräs, joka ei pidä mustasta eikä harmaasta. Sininen, beige, ruskea ja valkoinen ovat minun juttujani. Toisinaan sitä saa kokea olevansa joku kummajainen, kun ei käytä mustaa eikä harmaata. Ihanaa, että löytyy muitakin! �� Minäkin olen jo muutaman vuoden ajan etsinyt beigeä pitkää neuletakkia. Tuon harmaan kynähameen vaihtaisin siniseksi. Konjakki on itselläni uusi löytö ja olen ihastunut siihen tummansinisen kaverina. Vyö vielä puuttuu. Yhtä asiaa en ole pystynyt ratkaisemaan: jos on beigevalkoraidallinen arkimekko tai beige kynähame, minkä väriset paksut sukkahousut siihen käyvät näin talviaikaan ja minkä väriset nilkkurit (jos siis musta ei tule kyseeseen)? Kiitos tästä postauksesta. T. Beigefani

 18. Ihania ja erittäin käytännöllisiä kokonaisuuksia. Minulla ei juurikaan ole sinistä vaatekaapissani, koska se ei kuulemma pue minua. Näitä katsellessa toivoisin kyllä, että sininen sopisi myös minulle! T. Marianne 12199

 19. Tämä on niin minun! Teit minulle ihanan listan kaappini täydennykseksi. Eihän niitä muita värejä voi ollakaan, vai mitä?
  Terkuin Maarit

 20. Hei, tämä on niiiin mun maailmani!! ��Olen miettinyt harmaa vai beige? En oikein pidä harmaasta vaan haluaisin mielummin beigen pitkän neuletakin. Sopiiko beige näihin sävyihin? Olisin kiinnostunut ruutuisestä mekosta, pienestä sinisestä huivista ja kukka paitsikasta, onko niitä saatavilla? Minkä hintaisia? Muuten ajatus vaatekaapistani menee juuri näin. Hitsi, tämä oli tosi hyvä blogi juttu!!! ����Tallennan kuvat varmasti joka puhelimeen ja iPadiin. Super kiitokset kata!!������ Olet niin paras.������