Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

10 vaatteen garderobi, osa 3/3

Tätä Ouin mekkoa löytyy myös tummansinisenä

Beige perusmekko tai tummansininenkin kävisi tähän garderobiin. Sievä mekko, johon yhdistetään samansävyiset kengät, on kaunis ja simppeli yhdistelmä. Kuten olen kertonut, suosittelen garderobiin mustia, beigejä ja kolmantena värinä, ihan minkäväriset korkkarit tahansa, mutta itse suosin punaisia.
Kun kysyn, mitä kenkiä asiakkaalta löytyy kaapista, niin kaikki sanovat, että ainakin mustat. En millään haluaisi, että tähän asuun puettaisiin mustat korkkarit, koska silloin tämä herkkyys tästä asukokonaisuudesta häviää.

 

Pidän neuletakin pukemisesta näin eli neuletakkia ei pueta päälle, vaan laitetaan harteille ja kiinnitetään pari nappia ylhäältä, niin neuletakki pysyy harteilla. Minulle tämä tuo 60-luvun mieleen, vaikka silloin olin vielä vaipoissa, mutta olen nähnyt kuvia, joissa tyylikkäällä äidilläni oli neuletakki puettuna näin. Otin beigeraidallisen huivin käteeni, osoittaakseni, että senkin voi pukea mekon harteille tai ihan rennosti kaulaan.

 

 

Tämä konjakki pikkulaukku toimii myös kädessä pidettävänä clutchina, koska siitä saa hihnan irti.
Bleiserillä ja neuletakilla on iso ero eli neuletakki tekee asusta rennon ja naisellisen kun taas bleiseri viestittää asiallista ja tiukempaa pukeutumislinjaa. Tätä mekkoa olisi voinut työstää laittamalla kapean vyön vyötärölle, koska mekossa on vyötärön kohdalla poikkileikkaus. Kaulaan en halunnut laittaa korua, koska kaula-aukko ei vaadi sitä, vaan on upea näin. Jos mekon/topin hihat ovat puolipitkät tai lyhyet, on käsikoru pukeva, mutta jos haluaa, että kädet näyttävät pitkiltä, niin silloin ei kannata ranteisiin laittaa mitään korua, ainoastaan iso sormus sormeen.

 

Trenssitakki sopii tämänkin mekon päälle ja parasta olisi, jos takki ylettyisi kokonaan mekon helman yli, mutta tilanne ei ole kuitenkaan niin paha, koska hametta näkyy vain vähän alta eli noin 5 cm. Jos trenssiä pitäisi auki, ei tällä pituudella olisi mitään väliä. Mikäli vyötä ei halua kietaista vyötärölle, voi sen laittaa solmuun taakse tai sitten vyön kummatkin päät voi laittaa takin taskuihin. Takkihan on aina pidempi, jos vyötä ei sido kiinni, koska sitoessa takki hieman nousee. Tämä on todellakin klassinen trenssitakki kaksrivi napituksella, perinteisellä kauluksella ja tampeilla hihansuissa.

 

 

Citykenkkarit jalkaan ja kevytuntuvatakki päälle, joten mekosta saa myös rennon. Ei hassumpi yhdistelmä tämäkään!

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Hei Anne ja kiitos viestistäsi:) Kiva kun sait ideoita postauksesta! Löytyy oikein hyviä malleja, koitan tehdä niisät hamemalleistakin postauksen. Ei, Ouin mekko ei ole kovin kapea lanteilta. Aurinkoista tiistaita!

  2. Hei! Koko vaatekokelma näyttää kivalta ja toimivalta ja sain itse monta uutta ideaa. Kiitos kivasta postauksesta. Olisiko hameen tilalle vaihtoehtoisen mallista, mikä sopisi leveämpi lantioiselle? Entä mekon malli, onko se lantion kohdalta kovin kapea?