Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


2.3.2016 |

Yhteenveto ja saa kysyä!

Ensinnäkin, kiitos positiivisista ja innostavista palautteista, joita olen saanut tämän juttusarjan aikana. Olen iloinen ja tyytyväinen, kun postaukset ovat hyödyllisiä ja saatte niistä ideoita omaan pukeutumiseenne.
Puhun naisille asiakasilloissa ostofilosofiasta ja kerron mielipiteeni myös teille. Minusta kokonaisuuksien ostaminen eli ostat setin, johon kuuluu esim. housut, paita, neule ja huivi on järkevää ostamista. Se, että ostat sieltä täältä aina jotain kivaa kun näet, koituu yleensä huonoksi vedoksi. Sinulla on kaappi täynnä vaatteita, mutta ei koskaan mitään sopivaa päällepantavaa. Kun ostat setin, sinulla on ainakin yksi varma pala mihin tukeutua. Kerron myös, että ostakaa vaatteita mielummin harvemmin, mutta ostakaa kerralla kokonaisuuksia. Vaikka voi kuulostaa tylsältä, kun puhun ”peruspilareista” niin ne todellakin ovat niitä tuotteita, jotka pelastavat aamut. Kun perustuotteet ovat kunnossa, voit ostaa niihin sopivia hauskempia ja raflaavampia tuotteita. Perustuotteita ovat juuri nämä, mitä olen käyttänyt näissä kolmessa postauksessa.

 

Minulla on useita asiakkaita, joille olemme keränneet toimivaa vaatekaappia kuukauden, kaksi, puoli vuotta ja joillekin kauemmin. Kun hän tulee liikkeeseen, hän kertoo mitä haluaa. Kertaamme hänen ostamia tuotteita ja etsimme hänelle tuotteita, jotka saamme linkitettyä jo hänen olemissa oleviin tuotteisiin. Ainahan ei kaikki voi sopia keskenään, mutta yleisesti ottaen kyllä eli pidämme punaisen langan mielessämme. Nämä naiset ovat todella tyytyväisiä ja sanovatkin, että ”sen jälkeen kun rupesimme keräämään ja päivittämään vaatekaappiani, minulla ei ole enään mitään ongelmia pukeutumisen kanssa”. Tämä on juuri sitä, mihin me pyrimme eli etsimään asiakkaille toimivia asukokonaisuuksia, jotta mitään asukriisejä ei tule. Näistä kymmenestä asusta keräsin kaksikymmentä erilaista asua ja lisääkin asuvaihtoehtoja olisi näistä saanut. Pitäkää perusvärit muutamissa, älkääkä lähtekö leikkimään liian monien värien kanssa, niin asuista ei tule sillisalaatteja.

 

Haastattelen asiakkaitani, kun etsimme hänelle asuja eli en kysele asioita uteliaisuuttani tai että haluaisin tietää hänen koko elämänsä ja vaan siksi, että vaatevalintoihin vaikuttaa se, mihin tilaisuuteen hän vaatteita tarvitsee, onko hänellä työvaatteet, minkä tyyppisessä työssä hän on jne. On tärkeää, että tilaisuuksiin ja yleensäkin pukeudutaan oikein ja minulla onkin hyvä esimerkki tästä. Nuori nainen varasi minulta ajan ”private shoppingiin” ja kun hän saapui, niin keskustelimme hetken ja hän kertoi tarvitsevansa mekon. Hän kertoi, että on pienten lasten kanssa kotona, eikä juuri käytä mekkoja mutta haluaisi nyt mekon. Sovittelimme arkisia/puolijuhlavia mekkoja ja kun hän oli tehnyt ostopäätöksen, niin kysyin vielä, että tarvitsetko sukkahousut ja minkälaisia kenkiä sinulla on. Hän sanoi, että kutsukortissa luki ”tumma puku”, että ei tiedä sukkahousuista ja kengistä. Hups! Sanoin, että tämä mekko ei tule käymään tilaisuuteesi, jos kutsukortissa lukee ”tumma puku”. Aloitimme mekkosovittelun uudestaan ja löysimme hänelle kauniin mekon, kengät, korut ja sukkahousut. Huh, onneksi vielä tenttasin häneltä asiasta, koska hän oli ujohko eikä puhunut liikoja. Olen helpottunut, että en myynyt hänelle väärää mekkoa ”tumma puku” tilaisuuteen, koska silloin olisi ammattitaitoni ollut kyseenalainen, koska oikein pukeutunut ja tyytyväinen asiakas on vaateliikkeen tärkein valttikortti.  Jos näet ystävättärelläsi jotain kivaa, niin kysyt mistä hän on sen ostanut, eikö? Jos mielestäsi vaate ei olekaan hyvä, mietit, että ovatpa he ammattitaidottomia siellä liikkeessä, kun ovat myyneet kaverille kaksi kokoa liian isot housut ja ne roikkuvat pepusta, eikö? Joten tässä on syy, miksi tenttaan teitä aina välillä. Tiedän, olen välillä raskas tapaus, mutta ainoastaan teidän parhaaksenne, kuten tapaan sanoa ”kolmosillemme”.

 

Saan paljon meilejä teiltä, lukijat ja kiitos niistä! Paljon kysellään pukeutumisneuvoja omalle vartalolle, värejä, malleja, sopivia asuja eri tilaisuuksiin jne. Sain idean eli mikäli haluatte, voitte lähettää minulle meiliä ja kysyä mitä tahansa koskien pukeutumista, vaatteita, kenkiä, vartalotyyppejä jne. ja teen kysymyksistänne yhteenvedon ja julkaisen ne täällä blogissa, johon liitän mukaan oman vastaukseni. Julkaisen kaikki kysymykset anonyymeinä. Näin saa moni muukin ideoita sekä tietoa kysymyksistä sekä vastauksista! Eli laittakaa kysymyksiä tulemaan ja muistakaa, ettei tyhmiä kysymyksiä ole! Voitte laittaa meiliä sivussa olevasta ”ota yhteyttä” lomakkeen kautta.

TallennaTallenna


22 kommenttia

 1. Doppwoman sanoo:

  Hei Anu! Koitan tehdä sellaisia postauksia, jotka auttavat hyvän vaatekaapin kokoamisessa, kyllä sinä onnistut:)

 2. Doppwoman sanoo:

  Hei Maarit ja kiitos viestistäsi. Voi, kunpa pääsisin näkemään vaatekaappisi, niin voisin antaa sinulle vinkkejä miten yhdistellä. Koita, jos ehtisit Vaasassa käymään ja ottaisit mukaan muutamia vaatekappaleita niin katsottaisiin niihin sopivia kokonaisuuksia ja jos joskus tuletkin, niin laita viestiä:) Mukavaa alkuviikkoa ja kyllä yhdistelemisen salat aukeaa:)

 3. Maarit sanoo:

  Istun usein sohvalla ihailemassa tekemiäsi asukokonaisuuksia. Vaatekaapissani on ..noh reilusti vaatteita ja jopa osin yhteneväisiäkin mutta en osaa siltikään tehdä niitä kokonaisuuksia.
  Harmi, että liikkeesi ei ole täälläpäin. Pitäisi tehdä ohan viikonloppureissu sinne, koska harvoin näkee paneutumista kokonaisuuksien hallintaan ja aitoon asiakaspalveluun.
  Jatkan siis edelleen blogin lukemista ja toivon, että lamppu syttyisi mitä-miten ja milloin. Ihanaa sunnuntaita 🙂

 4. Voi kun pystyisitkin tuohon siirtymiseen! Sitä odotellessa täytyy nyt vain lukea näitä sinun postauksia ja yrittää niiden avulla saada itselleen kokonaisuuksia kasaan!

 5. Doppwoman sanoo:

  Hei Leila ja kiitos viestistäsi:) Voi ei, insinöörintaidot ei ole hyppysissä, toivotaan, että joku viisaampi keksii sen:) Koitapa ruveta keräämään kokonaisuuksia, se kannattaa! Samoin sinulle, aurinkoisia kevätpäiviä!

 6. Anonyymi sanoo:

  Voi mahoton, kerro heti kun keksit tuollaisen kapselin niin minäkin tilaan sinut luokseni.. 😉 Tuo oli kyllä tosi hyvä vinkki, että ostaa asukokonaisuuksia, enpä ole ennen asiaa osannut noin ajatellakaan. Tähän asti kun on valitettavasti tullut tehtyä juuri niin, että haalii sitä sun tätä ja sitten mikään ei käy yhteen. Monta muutakin hyvää vinkkiä on blogistasi tarttunut mukaan, kiitos siis! Mukavaa kevään jatkoa! Leila

 7. Anonyymi sanoo:

  Samaa mieltä. Mikään ei ole sen ärsyttävämpää, kuin tuputtaminen ja pakkoesittely.
  Mielestäni itse kuitenkin tiedän parhaiten, mitä haluan. Joskus on vain kiva käydä hypistelemässä tuotteita, eikä ostaa mitään.
  Täällä Jyväskylässä on muutama pikkuputiikki, joihin ei uskalla mennä, koska myyjät ovat heti kimpussa tyrkyttämässä vaatteita, jotka eivät ole tyyliäni lainkaan. En tykkää!

 8. Doppwoman sanoo:

  Kiitos Anu kommentistasi! Älä osta täyttääksesi vaatekaappia vaan osta käyttääksesi niitä:) Ehdottomasti tulee edullisemmaksi ostaa kerralla kokonaisuus, vaikka kertasumma on isompi, kuin niin, että ostelee sieltä täältä vaatteita, jotka eivät sovi keskenään ja jäävät käyttämättöminä kaapin perälle. Olisipa sellainen kapseli, johon voisin mennä ja ohjelmoida siihen osoitteesi ja hups, olisin luonasi:) Voisin tulla siivoamaan vaatekaappisi ja suositella mitä sinne tarvisit. Aurinkoista maaliskuuta!

 9. Kiitos näistä postauksista, harmi kun olet niin kaukana, minä tarvitsisin ehdottomasti tuollaisen vaatekaapin keräämisen yhdessä asiantuntijan kanssa, kuten sanoit, niin tulee ostettua sitä sun tätä ja lopulta mikään ei sovi minkään kanssa ja menee ne vähätkin rahat hukkaan… Asiantuntijan avulla voisin saada toimivan vaatekaapin ja ehkä loppupeleissä muös säästää rahaa…

 10. Anonyymi sanoo:

  Kiitos! Enkä tosiaankaan toivo sinulle paineita 🙂 Mukavaa, jos pohtimiseni kohtaa sinut, vuorovaikutusta parhaimmillaan, vaikka välillä onkin vaikea pukea ajatukset sanoiksi ja osata sanoa juuri sen, mitä haluaisi. Syd. terv. Anna A.

 11. Doppwoman sanoo:

  Kiitos viestistäsi Anna Asiallinen! viestisi todellakin ilahdutti:) Tiedätkö, on muutama asia mistä itse en pidä olessani asiakkaan roolissa eli ne ovat mm. myyjän ammattitaidottomuus ja tyrkyttäminen. On tärkeää, että asiakas ei tunne itseään vaivautuneeksi jos ei osta mitään, vaan ainoastaan katselee. Meille on sanottukin useasti, että liikkeeseemme on kiva tulla, kun tuntee, ettei ole pakko ostaa mitään. Niin positiivisesti suoraan suoneen kirjoitit, että paineita jatkosta voisi tulla, mutta en ota paineita, vaan olen oma itseni kuten tähänkin asti. Pidän sinun kommenteistasi, ne pistää kauppiaan aina miettimään eli kiitos siitä:) Samoin ihanaa kevättä sinulle!

 12. Anonyymi sanoo:

  Tuhannet kiitokset pyytämästäni huivipostauksesta, 60-luvun tyyliin sekä näistä 10 vaatteen garderobi-jutuista! Ihailen niin ammattitaitoasi, tyylitajuasi ja palvelualttiuttasi ja iloitsen kauniista blogistasi ja perustelluista pukeutumisneuvoista. Ajatus, että yrittäjänä suosit "vähemmän on enemmän"-filosofiaa, on kunnioitettava piirre. Toistan taas jo aiemmin mainitsemani asian: saat meidät lukijat kiinnostumaan ja innostumaan kauniista tuotteista ilman, että tyrkyttäisit niitä. Blogistasi tekee niin viehättävän se, että se on kaunis, informatiivinen ja positiivinen ja tärkeimpänä tämä: vaikka oletkin todella edustava ja kaunis, tuot esiin nimenomaan vaatteet ja niiden ominaisuudet, etkä korosta itseäsi. Tässä tietyntyyppisen narsismin ja minäkeskeisyyden (blogi)maailmassa Doppwoman on upea poikkeus!! Ihanaa kevään aikaa toivottelee Anna Asiallinen

 13. Doppwoman sanoo:

  Kiitos Outi! Kylläpä täällä nyt leijaillaan puoli metriä jalat ilmassa:)Toivon, että et tule pettymään jatkossakaan ja tapoihini kuuluu pitkäjänteisyys, joten uskon ja toivon, että blogi elää pitkään. Mukavaa iltaa sinulle:)

 14. Doppwoman sanoo:

  Kukkahame on More&Moren ja siitä on tehty myös mekko. Kuvia mekosta löydät tammikuulta "Floridan outfitit".

 15. Anonyymi sanoo:

  Onnistunut kokonaisuus ja yhdyn edelliseen kommentoijaan. Tykkään kovasti. Aina tilaisuuden tullen on pakko päästä kurkistamaan, mitä uutta olet keksinyt. Pettymään en ole joutunut. Kiitos paljon, blogiasi on ilo lukea ja katsella. Toivottavasti jatkat tätä pitkään : )
  Tyytyväinen lukijasi Outi

 16. Anonyymi sanoo:

  Entä kukkahame?

 17. Doppwoman sanoo:

  Blazer on Part Twon. Sunnuntain postauksessa näet lisää kuvia siitä ja siinä on sama malli kuin raitasessa blazerissä, jonka postaus löytyy tammikuulta "Epäsymmetristä raitaa". Hyvin istuu:)

 18. Anonyymi sanoo:

  Kenen tuo bleiseri on?

 19. Doppwoman sanoo:

  Voi kiitos:) ihan liikutuin, kun luin kommentisi. Juuri näillä kommenteilla saan lisäenergiaa tsempata vielä parempia postauksia teille, ihanat lukijat:) Olit iltani ilontuoja, kiitos!

 20. Anonyymi sanoo:

  Todella kiva idea ja oot itse jotenkin niin ihana tyyppi! Postauksesi ovat todella hyviä ja positiivisia, hassua sanoa, että vaate ja muotiblogi on iloisen positiivinen. Olet todellinen asiakaspalvelija ja tämä kauppa + blogi on hieno yhdistelmä. Kiitos, saan jokaisesta jutusta iloa ja usein myös oppia! 🙂

 21. Doppwoman sanoo:

  Kiitos Tarja:)

 22. Tarja I. sanoo:

  Tosi hyvä idea ja hyvää palvelua.😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *