Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

10 vaatteen garderobi, osa 1/3

 

Postauksissa käytettävät tuotteet:

1. In Wear pellava t-paita € 39,95
2. In Wear ”täydellinen kauluspaita” € 69,95
3. Oui toppi € 89,00
4. MAC Dream € 109,95
5. More&More hame € 85,95
6. Part two neuletakki € 89,95
7. Part Two blazer € 159,95
8. Oui mekko € 139,00
9. Part Two kevytuntuvatakki € 129,95
10. In Wear trenssi € 179,95

 

 

1. Huivit € 19,00
2. Part Two kassi € 54,95
3. Part two pikkulaukku € 89,95
4. Gabor citylenkkarit € 115,00
5. Gabor 9,5 cm korkkarit € 79,90

 

10 vaatekappaletta, joista olen stailannut useita asuja, kolmessa seuraavassa blogitekstissä.
Ideana on, että käytän ainoastaan kymmentä eri vaatekappaletta ja viittä eri asustekappaletta kootakseni teille useita eri asuvaihtoehtoja. Aloitan juttusarjan siitä, että pidämme alaosana farkut.

 

Siistit farkut tulee kuulua jokaisen naisen vaatekaappiin. Niiden ympärille saa koottua monta erilaista asukokonaisuutta ja kun farkut ovat tummansiniset, joissa ei ole mitään kulutuspesua, käyvät ne moniin eri tilaisuuksiin. Farkut viestittävät kantajastaan rentoa ja ajanhengessä olevaa nuorekasta naista, kunhan yläosan pitää siistinä. Minulla on jalassani suoranmallinen farkku eli lahje on suora polven jälkeen. Jokainen valitsee omalle vartalotyypilleen sopivimmat farkut, mutta suoralahkeinen farkku on aikuisen naisen tyylikäs housu, varsinkin työkäyttöön.
Kauluspaita housun ulkopuolella viestii rentoa asua. Tämä kauluspaita on slimmattu eli se on naisellisen vartalonmyötäinen, mutta mikäli vartalosi on suoremmanmallinen, niin suosi suoremmanmallista kauluspaitaa, ettei se kiristä vyötäröstä.

 

Kun kauluspaita puetaan housujen sisälle, tulee asusta tyylikkäämpi ja huolitellumpi. Housuihin laitetaan aina vyö, jotta ne pysyvät paikoillaan eikä niitä tarvitse kiskoa ylöspäin. Kun farkuissa näkyy haarasauma, ole tarkkana, että et kisko housuja liian ylös, silloin haaran kohta ei näytä kivalta. Eli kun olet pukenut housut jalkaasi, kumarru eteenpäin ja nappaa polven alta kiinni housuista ja vetäise niitä hieman alaspäin. Siinä on housujen oikea kohta. Citylenkkarit tuovat asuun reippautta, mutta korkkaritkin sopisivat tähän asuun loistavasti.

 

Tähän asuun sopii myös beiget korkkarit

Jokainen nainen tarvitsee hyvälaatuisen neuletakin, se lämmittää ja tekee asusta puetun. Puen neuletakin useinmiten niin, että laitan kaksi-kolme nappia kiinni ylhäältä. Silloin neuletakki pysyy hyvin päällä, eikä se vedä kainaloihin. Tämä muutaman napin kiinni laittaminen ylhäältä kiinni, sopii myös isompi rintaiselle naiselle, jos rintaa ei halua korostaa. Myös vyö näkyy kivasti neuletakin alta, kun kauluspaita on farkkujen sisällä. Jos neuletakin hihat ovat liian pitkät ja muutenkin vaan, vedä neuletakin hihoja ryppyyn ja kiskaise kaulauspaidan rannekkeet näkyville. Liian pitkät hihat, jotka ovat ryppynä ranteissa, vetävät painopistettä alaspäin ja mehän haluamme mieluiten painopisteen aina ylöspäin, facelift meiningillä. Pienet yksityiskohdat asuissa, tekevät siitä mielenkiintoisen.

 

Tähän asuun sopii myös beiget korkkarit

Tummansinisen bleiserin voi pukea tämän kaiken päälle. Keväällä ja syksyllä tämä asukokonaisuus on oiva ulkovaate, kun huivin pukee vielä kaulaansa. Toki sisäkäytössä jätetään neuletakki bleiserin alta pois ja kun jalkaansa laittaa vielä korkkarit, tulee siitä hyvä officeasu. Laukku, joka menee olan yli on minusta niin kätevä. Sinne mahtuu kaikki tärkeät tavarat, kuten kännykkä, avaimet, huulipuna, hiusharja ja pieni lompakko. Sininen iso kangaskassi soveltuu hyvin myös tähän asuun ja sinnehän mahtuu vaikka mitä eli esim. tietokone, jos haluaa ottaa sen mukaan töihin tai neuletakki, jota on tähdellistä kantaa siellä koko kesä.

 

Kun farkuilla halutaan lähteä viettämään iltaa, niin jalkaan laitetaan korkkarit ja yläosaksi puetaan hienompi toppi. Topin kaula-aukossa on koru, jonka saa topista irti eli voit käyttää topin kanssa myös erilaisia koruja. Tummansinisen bleizerin voi pukea tämän topin päälle ja se tekee asusta smart casualin eli siistin, mutta rennon. Tämän valkoisen topin päälle sopii myös beige neuletakki.

 

Tähän asuun sopii myös tummansiniset citylenkkarit

Kevytuntuvatakki on se täydellinen valinta farkkujen ja citylenkkareiden kanssa, mutta poplarikin käy hyvin farkkujen kaveriksi, kun asusta haluaa hieman hienostuneemman. Sininen huivi tuo asuun hieman väriä ja sitoo tummansiniset farkut hyvin takkiin ja ”crossover”laukku on taas nuorekas laukkuvalinta tähän asukokonaisuuteen.

Huomisen postauksessa näytän, miten kukkahame soveltuu tähän vaatekaappiin.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

14 kommenttia

 1. Kiitos Marjaterttu mukavasta kommentistasi. Meillä kaikilla naisilla on joku hyvä puoli vartalossa, ihan sama mikä se on eli sitä lähdetään korostamaan. Kyllä voi opetella ja ottaa mallia ammattilaisilta ja mennä vaikkapa stailaukseen:) Kiva kun naiset saa ideoita blogista, se on kaiken tämän tarkoitus:) Oikein mukavaa maaliskuun alkua sinulle!

 2. Kiitos monista erinomaisista postauksista. Kirjoitat erittäin ilmeikkäästi,hyvällä selkeällä tyylillä. Blogiasi on aina tosi mukava lukea. Sen huomaa,että olet todella muodin ammattilainen. Vaikka sanotaan,että tyyli on synnynnäistä,voi kaikkia asioita opetella ja oppia löytämään omat parhaat puolet hyvien esimerkkien ja oppien avulla. Siihenkin blogisi on mainio kanava. Siis" Style is never out of fashion". tv Marjaterttu.

 3. Hei Päivi ja kiitos!! Voi kuinka saankaan ihania kommenteja, niin sinulta kuin muiltakin tänään:) Tämähän on ollut oikein loisto sunnuntai:) Se on niin, ettei tyylliikkään tarvitse olla niin kallista, se on silmästä kiinni kuinka yhdistelee vaatteita ja asusteita keskenään. Olemme keskihintainen vaateliike ja haluan tuoda esille tyylikkäitä asukokonaisuuksia kohtuullisella hinnalla ja hyvällä laadulla. Mukavaa sunnuntaitailtaa sinulle:)

 4. Kiitokset taas mielenkiintoisesta postauksesta! Sinulta saa tosi paljon hienoja vinkkejä tyylikkääseen ja toimivaan puvustoon sekä töitä ajatellen että muihinkin tilanteisiin. Vaatevalinnat ovat laadukkaita ja ostettavissa olevia eivätkä mitään luxustavaraa! Kiitos! Jatkoa innokkaasti odotellen! Päivi

 5. Kiitos Outi niin hienosta kommentistasi, kyllä osuit oikeaan, sydän on mukana tässä työssä ja aivan loistavaa, että se välittyy tietokone ruudun toiselle puolelle:) olen onnellinen, että saan tehdä työtä, joka on intohimoni! Mukavaa sunnuntaita ja rupeankin työstämään huomista postausta!

 6. Suuri kiitos Sariina! Huippua, kun tämä kiinnostaa ja toivottavasti näistä saa jotain inspiksiä omaan vaatekaappiin. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle:)

 7. Kiitos aivan loistavasta blogista. Olen ollut vakilukija jo pitkään ja joka kerta pystyt yllättämään iloisesti. Malttamattomana odotan jatkoa. Vaikuttaa, että teet sydämellä työtä muodin parissa ja meille naisille. Kiitos 🙂
  Outi

 8. Kiitokset aivan ihanasta ja inspiroivasta blogista! Tämä aihe on täydellinen, tuskin maltan odottaa seuraavia postauksiasi aiheesta!

 9. Hei Mape ja kiitos! Jep, niitähän ne on, peruspilareita, joihin ei koskaan kyllästy ja jotka toimii aina:) Kiva kun odotat, lisäpostauksia aiheesta on työn alla:) Samoin sinne, aurinkoista sunnuntaita! Lupasivat, että noin 13.00 rupeisi paistamaan, mutta saas nähdä…pitäs päästä ulos kuvailemaan uusia juttuja teille:)

 10. Olipa taasen hyvä postaus. Itse kahlasin juuri läpi Säker stil -tyylioppaan josta sain hyviä vinkkejä! Kirjassa painotettiin juuri näitä vaatekaapin peruspilareita joita on helppo yhdistellä. Farkut, paitapusero, istuva bleiseri, neuletakki ja valkoinen paita kuuluvat perusgarderobiin. Täällä odotellaan innolla seuraavaa postausta! Aurinkoista sunnuntaita Vaasaan!!

 11. Kiitos Tiina kommentistasi:) Jep, kerron lisää Helsingin illasta parin viikon päästä!
  Mukavaa sunnuntaita:)

 12. Kiitos inspiroivasta blogistasi! Odotan mielenkiinnolla paitsi jatkoa tähän juttusarjaan myös lisätietoja huhtikuisesta lukija/stailausillasta Helsingissä.

  Tiina