Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Rapujuhlat perinteikkäästi huvilassa

Rapujuhlat perinteikkäästi huvilassa

Olimme viikonlopun Vaasassa ja sain houkuteltua kaikki kolme lastamme, mukaanlukien tyttö- ja poikaystävän, Vaasan huvilallemme. Oikeastaan houkuttelu on väärä sana, koska kaikki tulevat huvilaan mielellään, varsinkin kun sää on ollut mitä mahtavin.

Meidän oli tarkoitus tehdä Vaasassa töitä koko viikon, mutta saimme onneksi työtilanteemme siihen malliin, että pääsimme nauttimaan viikonlopusta jo perjantaina. Me uimme, löhöilimme varjossa, veneilimme äitini huvilalle, kuuntelimme veneestä Vaasa Festivaalien esiintyjiä ja sokerina viikonlopun pohjalla oli lauantai-iltana järjestämämme perinteiset perheemme rapujuhlat.

 

Rapujuhlat perinteikkäästi huvilassa

Gabin ja minut jo tunnettekin kuvasta, mutta takanani on poikamme tyttöystävä. 

Kun tähän porukkaan tulee, niin heti joutuu töihin. No, tämä oli ihan mieluisaa työtä ja kuvissa oleminen luonnistui tyttöystävältä kuin vanhalta tekijältä:)

 

Rapujuhlat perinteikkäästi huvilassa

Nyt kun rapujuhlat olivat Vaasassa, niin sain ostaa ravut Vaasan Kauppahallista. Kalaliike Ruotsala keitti meille ravut valmiiksi, niin pääsimme helpommalla. Olemme keittäneet rapuja usein itsekin, varsinkin kun lapset olivat pieniä, mutta huvilalla se on aina haastavampaa. Mainittakoon tässä, että meillä on saarihuvila eli veneellä pitää mennä ja se on iänikuista tavaran raahaamista. Näitkö meidän kuvan juhannuksena, jonka laitoin Instagramin Storyihin? Meidän laituri oli täynnä kymmeniä kasseja ja pusseja, näky oli suorastaan koominen.

 

Rapujuhlat perinteikkäästi huvilassa

Ravut eivät pettäneet tälläkään kertaa, ne olivat todella maukkaita. Alkuruoaksi Gabi ja hänen poikaystävä tekivät perinteisen lohikeiton (oli tosi hyvää, kiitos!). Pääruoaksi söimme rapuja ja ravut olivat isoja, kuten olin toivonut. Olin tilannut 60 kpl rapuja seitsemälle hengelle. Kun rapuja oli jäljellä noin seitsemän kappaletta, katsoivat kaikki toisiaan huokaisten, nyt ei jaksa enään. Mutta kyllä meidän miehet ne loputkin alas saivat. Paahtoleipä täyttää vatsaa hurjasti ja toki se lohikeittokin oli tuhtia ruokaa.

On tosi mukavaa, kun jaamme tehtäviä lasten kesken. Joku hoitaa kaupassa käymiset, joku ruoanlaiton, joku kattauksen ja joku siivoamisen. Minulle jää yleensä aina loppusiivoaminen, mutta se ei minua haittaa. Saanpahan laittaa tavara takaisin sinne mihin ne kuuluvat, niin keittiö pysyy järjestyksessä 🙂

 

Rapujuhlat perinteikkäästi huvilassa

Katoimme rapupöydän tänä vuonna ulkoterassille. Minun täytyy todeta, että terassilla oli niin kuuma ja näiden kuvien jälkeen meidän oli pakko siirtää koko pöytä ruohikolle, täysin varjoisaan paikkaan. Tämä huvilamme terassi on siitä loistava paikka, että se on aina lämmin paikka. Muualla voi olla kovaakin tuulta, mutta tässä ei tuule koskaan.

 

Rapujuhlat perinteikkäästi huvilassa

Käytämme rapujuhlissa aina paperisia lautasia, lautasliinoja sekä pöytäliinaa. Kuinka kätevää se onkaan kun saat vaan nostaa pöydästä kaikki säkkiin ja viedä roskikseen. Meillä on huvilassa kymmeniä ellei jopa satoja laseja ja kuppeja. Monet ovat menneet vuosien saatossa (120 vuotta)  jo rikki eli seitsemää samaan sarjaan kuuluvaa lasia on mahdotonta löytää. Mutta itseasiassa minusta se on ihan persoonallista, kun lasit ovat eriparia.

 

Rapujuhlat perinteikkäästi huvilassa

Jälkiruoaksi oli minun äitini tekemä mustikkapiirakka (niin hyvää, kiitos äiti!) sekä minun valmistamat Irish Coffeet. Voit lukea miten valmistan Irish Coffeet tästä blogipostauksesta. Myös viimevuotiset rapujuhlat, jotka pidimme kotonamme, löytyvät täältä.

Jälkkärit nautimme laiturilla ja en itse asiassa muista, koska viimeksi niin olisimme tehneet! Aina on joko tuuli puhaltanut, ollut kylmä tai hyttyset ovat kiusanneet meitä. Nyt ei ollut mikään asia riesana. Itsekin rentouduin lauantaipäivän Vaasassa ekaan kertaan 18 vuoteen.

Missään muualla ei saa yhtä hyvää fiilistä kuin huvilassa pidettävissä rapujuhlissa! 

 

Rapujuhlat perinteikkäästi huvilassa

Naisten asut

Gabin asu:

 • Vihreäkuvioinen mekko/tunika € 249,00 koot 34-42 silkki 95% ja elastani 5%

Tämän voi pukea kapean housun kanssa tai ilman housuja. Mekossa on vyö, jonka voi myös sitoa taakse ja helma on lyhyempi sivuista. Gabilla on mekosta päällään koko 36. Tästä asusta saa arkiasun tai juhla-asun vaihtelemalla kenkiä ja muita asusteita.

Tyttöystävän asu:

 • Vihreä paita € 179,00 koot 34-42 silkki 95% ja elastani 5%
 • Nahkahame € 159,95 musta muutamia kokoja jäljellä

Silkkipaidassa on todella kauniit pussimaiset hihat, jotka ovatkin syksyn trendi. Paitaa löytyy myös aniliininpunaisena. Musta nahkahame on klassisen mallinen hame ja siinä on vuori. Tyttöystävällä on molemmista tuotteista päällään koot 34.

Katan asu:

 • Valkoinen paita pitsillä € 129,00 koot 34-42 viskoosi 95% ja elastani 5%
 • Musta A-linjainen nahkahame € 169,95 muutamia kokoja jäljellä

Valkoinen paita on kuvattu myös tässä postauksessa. Musta superpehmeä nahkahame on hieman A-linjainen eli se levenee kevyesti alaspäin. Hameessa on vuori. Minulla on päälläni molemmista tuotteista koot 36.

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä. Jos haluat tilata tuotteita, tee tilaus tuosta linkistä -> DOPP Shop tai 040-195 2113. Toimitamme tuotteet veloituksetta asiakkaillemme.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Kata sun Irish coffee, nam! Ihan parasta! Minusta osa juhlaa on yhdessä tekeminen <3.

  • Hei Jaana ja kiitos viestistäsi:) Voi kiitos, se on monen vuoden harjoittelun tulos:) Totta, se on hauskaa kun kaikki osallistuvat, tulee tekemisen meininkiä:) Aurinkoista viikonloppua, Kata

 2. Ihanat naiset rannalla! Hyvältä näyttää myös tarjoilut. Irish coffee niin oikeaoppisesti tehty. Inhoan sitä, jos kerma sekoittuu kahviin.
  Tuleeko alkusyksyyn tennareita tms. lähinnä arkikäyttöön soveltuvia kenkiä? Mukavaa loppuviikkoa 🙂

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Tarjoilut olivat oikein maistuvat:) kyllä, kerma on oltava pinnalla, se ei saa sekoittua ja se pitää vispata. Ei purkista, niinkin olen aina joskus saanut. Tulee kyllä tennareita. Eilen tuli beiget ja mustat, olivat esittelyssä meidän Insta storyssä. Ja ensi viikolla on tulossa lisää. Laitan kuvia blogiin! Ihanaa kesäviikonloppua, Kata

   • Hyvä juttu, uusille tennareille olisi pian käyttöä. Mikäs mekko muuten vilahti Insta storyssä? Terkuin Mariane

    • Hei taas:) Oi, tarkoitatko luonnonvalkomustaa mekkoa?:) On ihan huippuihana! Kuvasin mallikappaleen Tukholmassa ja heti kun se pärähtää liikkeeseen, laitan kuvat siitä blogiin. Uskon, että on liikkeessämme ensi viikon aikana. Kata