Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Näin pukeudut tyylikkäästi kesähelteellä

Näin pukeudut tyylikkäästi kesähelteellä

Kesähelteet aiheuttavat välillä työpukeutumisessa pulmia. Miten pukeudut tyylikkäästi töihin, kun ulkona porottaa aurinko? Joillakin on rento työpaikka, joillakin on työvaatteet ja joillakin on virallinen työpaikka pukeutumisen suhteen. On muutamia asioita, joita kannataa ottaa huomioon, vaikka rennosta työpaikasta puhuttaisiinkin.

Myös jos työskentelee asiakaspalvelussa, niin muutamat asiat kannattaa muistaa.

Asianmukaisesti pukeutuminen on asiakkaan sekä työkavereiden huomioon ottamista sekä kunnioittamista. Pukeutumisessa kannattaa käyttää pelisilmää ja mikä onkaan helpompaa, jos yrityksellä on selkeät säännöt, miten pukeudutaan. Silloin ei sävelletä miten sattuu.

 • Hihallinen t-paita € 39,95 koot XS-XL 100 % viskoosi

Älä pukeudu hihattomaan paitaan tai toppiin työpaikalle, missä olet asiakaspalvelussa. Ei ole kiva, että kainalot näkyvät vaikka ne olisikin juuri sheivattu:)

 

Näin pukeudut tyylikkäästi kesähelteellä

Housut

Kevään ja kesän trendi ovat nilkkamittaiset housut. Ns. caprit ja piraattihousut ovat menneen vuosien lumia, nyt panostetaan hieman pidempiin lahkeisiin. Nilkkahousut ovat soveliaat monessakin työpaikassa. Ne eivät ole liian paljastavat ja ne ovat kevyempi vaihtoehto kesällä kuin täyspitkät lahkeet. Housut ovat aina tyylikästä pukeutumista.

Mihinkään työpaikalle ei pukeuduta shortseihin. Ne kuuluvat vapaa-aikaan. 

 • Kukallinen fyrrykanttinen paita € 79,95 jäljellä 36 ja 38
 • Housut € 89,95 koot 34-42 beige ja tummansininen

 

Näin pukeudut tyylikkäästi kesähelteellä

Yläosa

Mikäli työpaikan pukeutuminen on rennompaa tai on ns. asiakkaaton päivä, voi pukeutua tyylikkääseen ja ohkaiseen neuleeseen. Otin kuvaan mukaan huivin idealla, että sen voi kietaista kaulaan jos neuleen kaula-aukko on liian syvä tai toimistossa on viileä ilmastointi. Kaula-aukon syvyyteen ja istuvuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Varsinkin, jos istuu tiskin takana ja edessä on asiakas ja joutuu kurkottelemaan asiakasta kohden. Ei ole asiallista, että rintavako näkyy työpaikalla. Iltapuketuminen on asia erikseen.

On tärkeätä, ettei pukeuduta liian avonaisiin paitoihin! Se on mautonta.

 • Neule € 47,95 (79,95) koot S, L ja XL 55% pellavaa, 45% puuvillaa
 • Huivi € 99,00 sininen loppu, mutta persikka löytyy, 50%silkki 50% villa
 • Laukku € 69,00
 • Puukkarit € 59,40 (99,00)

Ennen oli t-paitoja ja kauluspaitoja. Nykyään löytyy myös paljon keveitä viskoosipaitoja, jotka sopivat monien alaosien kavereiksi.

Virallisessa työpukeutumisessa en suosittele sandaaleita, missä varpaat ovat näkyvillä. 

 

Näin pukeudut tyylikkäästi kesähelteellä

Paitojen ei saa olla läpinäkyviä, niin että rintaliivit loistavat paidan alta ja istuessa massukka pömpähtää näkyville ohuen paidan läpi. Tällaisten paitojen alle puetaan toppi.

Otin mustan kietaisumekon mukaan tähän asukokonaisuuteen. Ideana on, että sen voi pukea lyhythihaisen paidan ja nilkkahousujen kaveriksi. Se vastaa tyylikästä neuletakkia ja on ajan hengen mukainen pituutensa suhteen.

Suosi työpukeutumisessa materiaaleja, jotka eivät rypisty helpolla. Pellavan jättäisin vapaa-aikaan vaikka se ihana matsku onkin.

 • Raitapaita € 69,95 koot XS-XXL reilua kokoa
 • Helmikorvakorut € 16,00

 

Näin pukeudut tyylikkäästi kesähelteellä

Mekko

Töihin ei myöskään pueta minihametta. Jos hame on liian lyhyt, on sen kanssa hankala istua. Tuntuu, että sitä pitää nykiä ja vedellä säärien peitoksi.

Nykyään pukeutuminen on mennyt niin rennoksi, että ohuet ihonväriset sukkahousut on heitetty nurkkaan ja mekkojen ja hameiden kanssa juostaan sääret paljaina. Jos sääresi ovat kuin kalkkilaivan kapteenin, niin helpoin tapa niihin saada väriä, on käyttää itsestään ruskettavaa voidetta. Muista myös ajella säärikarvasi, jos puet mekon päällesi.

Midimitta pelastaa monet sääret, koska se on hyvin armollinen mitta. Jos olet epävarma pukeeko se sinua, pue korolliset kengät jalkaasi. Ne pelastavat tilanteen kuin tilanteen.

Muista, että hautajaisiin puetaan aina mustat ohkaiset sukkahousut. Sinne ei mennä ilman sukkahousuja, vaikka asteita ulkona olisi +50. 

Täältä löydät kietaisumekkopostaukseni.

 • Musta kietaisumekko € 129,95 koot XS, S ja XL
 • Huivi € € 99,00 silkki 50%, villa 50%
 • Kaikki kengät € 59,40 (99,00)

 

Näin pukeudut tyylikkäästi kesähelteellä

Halusin ottaa tähän mukaan vielä juhlavamman sekä erittäin tyylikkään asukokonaisuuden. Juhlavuudella tarkoitan sitä, että työpäivän jälkeen voi jatkaa matkaa syömään tai lasilliselle. Valkoinen löysähkö paita upeilla pitsihihoilla on loistava kapeiden housujen kanssa. Jalkaan voi pukea piikkarit, väristä ei ole väliä.

Smart casual-pukukoodi on monelle hyvä ohjenuora, jota noudattaa työpukeutumisessa. Sitä voi soveltaa helposti rennommaksi vähentämälla esim. asusteita.

Löydät minun ja Gabin tekemän smart casual postauksen videon täältä.

 • Valkoinen paita € 129,00 koot 34-42
 • Beiget housut € 99,95 koot 38-44
 • Piikkarit € 159,00 beige, punainen, musta

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä. Tilaukset linkistä -> DOPP Shop tai puh. 040-195 2113. Toimitamme heinäkuun ajan tuotteet ilman postimaksuja. Jos palautat tuotteen, niin silloin sinä maksat postimaksun.

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

3 kommenttia

 1. Opettavainen postaus ja laitoin linkin tähän kirjoitukseen aika monelle jakoon.
  Taas niin tyylikkäät ja ajattomat vaatteet, että kyllä kelpaa helteelläkin olla staili raili.
  Blogisi antaa aina niin hyviä vinkkejä pukeutumiseen ja mikä parasta malleina on usein itse Dopin muodin kuningatar Kata sekä ihan normaalit suomalaiset naiset eivätkä luurangon laihat mallit.

 2. Moikka! Hyvä kirjoitus, kunpa kaikki asiakaspalvelutehtävissä olevat (ja miksei muutkin) lukisivat, vältyttäisiin niiltä kiusallisilta hetkiltä, kun ei tiedä, mihin katseensa kääntäisi, kun ei halua nähdä liikaa… 🙂
  Kiitos jälleen mukavasta ja tehokkaasta ostoshetkestä, kaksi mekkoa ja turkoosi huivi odottavat kaapissa ensimmäisiä ulkoilutuskertojaan. Teillä on aina kiva käydä!
  T. Hannele

  • Hei Hannele ja kiitos viestistäsi:) kiva, kun tykkäsit! Kiitos sinulle, sait loistavat tuotteet ja huivi oli piste iin päälle! Ihana kuulla:)) Aurinkoista viikonloppua, Kata