Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Ihanat hameet ja vanhojen muisteloita tyttären kanssa

Ihanat hameet ja vanhojen muisteloita tyttären kanssa

Kesävekkaripostauksessa jo hehkutin, että kivaa kun hameet ovat rantautuneet mallistoihimme. Mekot ovat ihania ja helppoja siitä, että pärjää yhdellä vaatekappaleella eikä tarvitse miettiä yläosavaihtoehtoja. Mutta toisaalta hameet ovat siksi kivoja, että niistä saa erinäköisiä eri tilanteisiin. Puimme Gabin kanssa nämä ihanat midimittaiset hameet, kun lähdimme kahville juttelemaan vanhoja ja päivittämään nykyisiä asioita.

 

Ihanat hameet ja vanhojen muisteloita tyttären kanssa

Valora rakastaa kahviloita ja ravintoloita. Se istuu ihan rauhallisena meidän jaloissa tai pöydän alla ja tarkkailee tapahtumia. Jos koira menee ohi, singahtaa se sieltä semmoisella vauhdilla, että joskus pöytä on ollut vaarassa kaatua. Valora haluaa tervehtiä jokaista nelijalkaista turriaista. Onneksi se ei ole vihainen, ehkä hieman varautunut kylläkin. Kaikille turriaisille se ei häntäänsä heiluta.

 

Ihanat hameet ja vanhojen muisteloita tyttären kanssa

Vanhoja muistoja

Elettiin 70-luvun alkua, kun minä olin pikkutyttö ja isälläni ja äidilläni oli Shellin bensa-asema ihan Vaasan keskustassa, torin laidalla. Bensa-aseman kyljessä oli kahvila, jota äitini piti. Talon yläkerrassa oli motelli, jossa oli muutamia huoneita. Huoneet olivat kovassa käytössä, koska laivaliikenne Vaasan ja Uumajan välillä oli vilkasta, tax free kukoisti. Muistan motellin huoneista sängynpeitot ja kahvilasta opera-voileivät. Muistan, miltä ne leivät maistuivat.  Muistan, että ne olivat kohokohta, kun pääsin äitini mukana kahvilaan. Muistan, kun varpaillani seisoin kassakoneen takana ja halusin naputella sitä.

 

Ihanat hameet ja vanhojen muisteloita tyttären kanssa

Gabin asu

Gabilla on päällään midimittainen ruutuvekkari. Mustan värin lisäksi hameesta löytyy valkoista, beigeä ja hailakkaa vaaleansinistä. Hameessa on musta paksu kuminauhavyötärö ja siinä on myös vuori.

Gabi on varsinainen vilukissa, joten hän puki sadesäähän päällensä 100 % merinovillaneuleen. Olen esitellyt tämän merinovillaneuleen tässä postauksessa. Neuletta löytyy tämän beigemeleeratun lisäksi hailakka rosa, jonka värin näet myös tästä postauksesta. Hameesta Gabilla on päällään koko 36  (Gabi on 170 cm pitkä) ja kietaisuneuleesta koko M.

Sovittelimme hameeseen myös mustia ja valkoisia yläosia ja kaikki sopivat. Vaaleansininen kauluspaitakin oli ihana, erilainen mutta sopi mainiosti hameeseen. Se ihan säihkyi ja olisi loistava työvaate, tehden hameesta virallisemman. Minun beige fyrrytoppi sopi hameeseen myös kauniisti ja oli oma suosikkini monesta vaihtoehdosta.

Pitkästä aikaa hameet tuovat vaihtelua vaatekaappiin! 

 

Ihanat hameet ja vanhojen muisteloita tyttären kanssa

Ihanat hameet ja vanhojen muisteloita tyttären kanssa

Veljeni lähetti minulle kuvan, jonka hänen kaverinsa oli postannut instaan. Siinä oli 70-luvulta kuva isän ja äidin huoltoasemasta. Hän kirjoitti tekstissä suurinpiirtein näin: ”Monta kesää ja viikonloppua tuli oltua tuolla töissä. K-G pomona parhaasta päästä! Palvelualan työntekijälle palvelualan korkeakoulu. Kun asiakas sanoi K-G:lle huomenta, hän vastasi HYVÄÄ HUOMENTA!” (K-G on edesmennyt isäni).

Hienosti kirjoitettu ja muistan, että isäni oli loistava asiakaspalvelija. Hän ei ollut kova puhumaan eikä höpötellyt turhia, hän puhui asiaa eli osasi alansa, muisti asiakkaat ja ennenkaikkea oli luotettava ja piti sanansa. Nämä ovat erinomaisia piirteitä hyvälle asiakaspalvelijalle ja itsekin olen näitä yrittänyt aina noudattaa sekä opettaa työntekijöilleni. Huoltoaseman jälkeen isäni perusti autoliikkeen. Äitini teki paperityöt ja minä sain kirjoittaa kirjoituskoneella ja isompana sain vastata puhelimeen ja yhdistää autonmyyjille ja huoltoon. Siitä minä pidin.

 

Kun lähdemme töistä kotiin, niin kurvaamme aina joskus Merisataman kautta. Se on Valoran lempipaikka, siellä on paljon pikkukoiria ja kahviloita, joihin saa ottaa koiran sisälle. Se tunteekin jo muutaman kahvilan ja rupeaa kiskomaan jo 100 metriä ennen kahvilaa sinne sisälle. Ne on varmasti ne pienet pullanmurut lattialla, joita se haluaa mennä metsästämään. Minä olen samanlainen kuin Valora, rakastan kahviloita. Voisin istua niissä joka päivä ja katsella ihmisiä. Kait tämä on jokin ammattitauti kun katson aina ihmisten vaatteita, laukkuja, kenkiä koruja jne. Pyrin aina hakemaan inspiraatiota ja miettimään miten yhdistelisin asuja. Nyt minulla on tullut blogin myötä uusi ammattitauti. Haen jatkuvasti kuvauspaikkoja ja mieheni tapaa tokaista jonkun paikan nähtyään, että tämähän sopisi sinun kuvauspaikaksi:)

Mieheni sanoi minulle pari päivää sitten, että ota muutama päivä vapaaksi elokuun alussa, varaan meille miniloman. Tiedättekö mikä oli ensimmäinen lauseeni? No, se oli tietysti ” Voi kuinka ihanaa, otan mukaan asuja niin kuvataan niitä sitten reissussa ”.

 

Ihanat hameet ja vanhojen muisteloita tyttären kanssa

Katan asu

Beigen topin yksityiskohtina toimivat fyrrykantit kauluksessa ja hihansuissa. Kuten huomaat fyrrykantti ei ole korkea ja kaulus on hieman löysähkö. Yleisesti ottaen poolokaulukset ovat haastavia, eivät ehkä ole joka tytön paitoja, varsinkaan tiukkakaulaiset poolot. Jos poolokaulus on löysähkö, on se monelle hyvinkin pukeva. Se myös antaa kaivattua  massaa, mikäli hartiat ovat lantiota kapeammat. Toisin sanoen isohko poolokaulus tasapainoittaa vartaloa tässä tapauksessa.

Mustan kietaisuhameen näitte Gabin päällä jo tässä postauksessa. Hame on feikkikietaisuhame eli se on perushame, mutta edessä ja takana on extrakappale kangasta,  joka sidotaan nauhoilla vyötärön vasemmalle puolelle. Hame tulee vyötärön kapeimpaan kohtaan ja se on malliltaan aavistuksen merenneitomallinen. Malli tulee esille, kun sen pukee päälle. Se myötäilee kauniisti lantion kaarta, olematta kuitenkaan tiukka.  Minulla on päälläni topista koko 36 ja hameesta koko 72 cm vyötärö. Katso hameen koot postauksen lopusta.

Eräs asiakkaamme, joka osti hameen, kertoi että ensin epäröi sen pituutta,  mutta siitä on tullut hänen lempihameensa. Ihana kuulla tällaisia tarinoita:)

Nämä kuvat otti meidän vanhempi poika ja hyvät ottikin, kiitos 🙂

 

Ihanat hameet ja vanhojen muisteloita tyttären kanssa

Gabin asu:

 • Ruutuinen vekkihame € 85,95 koot 34-42, 100 % polyesteri , vuori 100% viskoosi
 • Kietaisuneule € 109,00 koot M ja L beige, rosa ja syreenin rosa

Katan asu:

 • Beige paita € 49,95 koot 36-42, 100 % viskoosi
 • Musta kietaisuhame € 75,00 (85,95) koot: vyötärö 72 cm, vyötärö 80 cm, vyötärö 82 cm, vyötärö 84 cm ja vyötärö 86-88 cm. Hameiden kokolaput ovat menneet tehtaalla sekaisin. Siksi mittasin niiden vyötäröt, koska se on ainut paikka jonka on istuttava. Väärien kokolappujen takia alensimme hieman hameen hintaa.
 • Nilkkurikorkkarit ovat rekvisiittaa

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä. Tiedustelut ja tilaukset linkistä -> DOPP Shop tai 040-195 2113.

Heinäkuun ajan toimitamme paketit postimaksuitta asiakkaalle. Mutta jos palautat tuotteen, maksat sinä postimaksun.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

5 kommenttia

 1. Hamoset näyttää kivan erilaiselta ja pukee teitä molempia todella hyvin. Gabin kietaisuneule olisi ihana syksymmällä. Onko tuo nahkarotsikin kuvausrekvisiittaa vai olisiko vielä saatavilla minun kokoani? Ihanat muistelot, oli kiva lukea:) Eipä tarvitse ihmetellä, miksi olet asiakaspalvelun superlahjakkuus :):)

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Kiitos sinulle:)))))) DOPP Helsingistä löytyy vielä koko 34 eli sinun kokosi. Hinta on nyt tosi edullinen € 98,95 (329,95). DOPP Vaasan tilannetta en tiedä, mutta tiedän sen kyllä illemmalla. Istun junassa Vaasaan tällä hetkellä. Laita meiliä, jos haluat nahkatakin:) Mukavaa alkavaa viikkoa, Kata

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Voi kiitos sinulle:))) DOPP Helsingistä löytyy vielä yksi nahkatakki ja koko on 34 eli sinun kokosi. Hinta on nyt edullinen € 98,95 (329,95). Laita minulle meiliä, jos haluat sen! Istun juuri nyt junassa Vaasaan, sieltäkin takkeja voi vielä löytyä. Katsotaan, kun päästään sinne. Mukavaa alkavaa viikkoa, Kata

 2. Hei Kata, miten pitkä on tuo musta kietaisuhame? Tuosta saattaisi tulla kyllä sosikki, vaikuttaa tosi käytännölliseltä ja mukavalta.

  • Hei Tuula ja kiitos viestistäsi:) Minun päälläni oleva hame on noin 90 cm pitkä. Ja hame tulee vyötärölle, ei lantiolle. On kyllä kiva hame ja tyylikäs moneen tilaisuuteen:) tervetuloa, Kata