Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Rento farkkumekko ja pallohuivi työ- ja kesälomavaatteeksi

Rento farkkumekko ja pallohuivi työ- ja kesälomavaate

Minulla on tekeillä postaus ”Näin pukeudut tyylikkäästi kesähelteellä” ja tulenkin kertomaan siinä, mitä asioita tulee ottaa huomioon työpukeutumisessa kesähelteellä. Yksi tärkeä asia on se, että paidoissa ja mekoissa tulee olla hihat ja mekon/hameen mitta tulee olla riittävä. Tästä farkkumekosta löytyvät elementit, jotka täyttävät vaatimuksemme siistiin, mutta rentoon työpukeutumiseen sekä toki myös vapaa-aikaan. Silkkinen pallohuivi kruunaa farkkulookin!

 

Rento farkkumekko ja pallohuivi työ- ja kesälomavaatteksi

Mekossa on

+ hihat

+ taskut

+ hyvä helman mitta

 

Rento farkkumekko ja pallohuivi työ- ja kesälomavaatteeksi

Pallohuivi

Pallohuivit ovat isoja neliöitä. Viikkasin sen ensin kolmioiksi ja sitten käärin huivin kapeammasta reunasta leveämpään. Näin huivi pysyy kuosissaan. Tällainen 100 % silkkihuivi on pehmeä kaulassa ja siitä voi taiteilla millaisia solmuja tahansa, niin kaulaan kuin hiuksiinkin.

 

Rento farkkumekko ja pallohuivi on työ- ja kesälomavaatteeksi

Rento farkkumekko ja pallohuivi työ- ja kesälomavaatteeksi

Mustat puukkarit löytyvät DOPP Vaasasta ja puukkareista on jäljellä enään hajakokoja ja väri on ainoastaan musta. Myös allaolevat nutrian väriset puukkarit löytyvät DOPP Vaasasta ja niistäkin on muutama koko jäljellä.

 • Puukkarit € 69,50 ( 139,00)

 

Rento farkkumekko ja pallohuivi työ- ja kesälomavaatteeksi

Löysin tämän vanhan matkalaukun, kun siivosin vinttiämme. Se oli tullut sinne mieheni vanhempien talosta vajaat kymmenen vuotta sitten. Minusta se on aivan upea ja se on ollut ihan oikeassa käytössä eli se ei ole ollut koriste. Matkalaukun vuosikymmentä en tiedä, mutta siinä roikkuu SASin paperilappu eli se on ollut mukana lentokoneessa.

Vien matkalaukun DOPP Helsingin ylähyllylle varmasti yhtä vanhojen hatturasioiden seuraksi. Olisi aivan mahtavaa saada kuulla matkalaukun tarina sen kertomana! Ajatelkaa mikä matkastory se voisi olla menneisiin vuosikymmeniin.

 

Rento farkkumekko ja pallohuivi on työ- ja kesälomavaatteeksi

Farkkumekko

Farkkumekossa on naisellinen malli. Se on istuva ylhäältä vyötäröön asti ja sitten helmaosa levenee kevyesti alaspäin. Mekko on 100 % lyocelliä, sen voi pestä 30 asteen vesipesussa ja se voi kutistua max. 5 %. Voit ottaa mekosta oman kokosi. Minusta mekko on koon puolesta reiluhkoa kokoa, mutta kutistumisvara kannattaa ottaa huomioon. Joannalla on mekosta koko 34.

Lyocell materiaali

Lyocell tuntuu pehmeältä ja silkkimäiseltä. Se on laskeutuvaa ja sillä on hyvä kosteudenimukyky. Lyocell säilyttää muotonsa paremmin kuin viskoosi ja se rypistyy ja kutistuu myös vähemmän. Entsyymeillä pintaviimeistellyt lyocellmateriaalit eivät nyppyynny ja kestävät oikein pestynä pesun mekaanista rasitusta. Lyocellille ja viskoosille sallitaan jopa 3-4 % kutistuma, johtuen kuitujen luontaisista ominaisuuksista.

 

Rento farkkumekko ja pallohuivi työ- ja kesälomavaatteeksi

Tämä sinipalloinen silkkihuivi on täysin samanmallinen huivi kuin punapalloinen huivi. Tein siitä samalla lailla pitkän huivin ja sidoimme sen Joannan vyötärölle. Näin tuli farkkumekkoon hauskasti ilmettä.

Olen tehnyt huivisolmuista postauksen, joten kurkkaa se ja kokeile erilaisia solmuja!

 

Rento farkkumekko ja pallohuivi työ- ja kesälomavaatteeksi

Rento farkkumekko ja pallohuivi on työ- ja kesälomavaatteeksi

Kiitos Joanna, kun sain kuvata sinut!

 • Farkkumekko € 99,95 koot 34-42
 • Pallohuivi € 44,00 puna- ja sinipohjainen
 • Kaikki puukkarit € 69,50 (139,00) Vain DOPP Vaasa
 • Wedget € 57,50 (115,00) Vain DOPP Vaasa
 • Loaferit € 75,50 (149,00) Vain DOPP Vaasa

Mekko löytyy DOPP Helsingistä.

Mikäli haluat tilata mekon, niin tilaa se tuosta ->  DOPP Shop, niin postitamme sen sinulle ilman postimaksuja. Jos palautat mekon, maksat sinä postimaksut.

Instagram: Doppwoman

Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

7 kommenttia

 1. Kommea on likka…terv. Katan ihailija (kuka lienee??)

  • Hei Sirpa ja mahtava kuulla:) Ihanaa kun tykkäsit ja koko oli nappiin! Aurinkoista viikkoa, Kata

 2. Farkkumekko sai uutta ilmettä pallohuvilla ja ei näytä todellakaan liian arkiselta.

  Katan antamat ohjeistukset helle työpukeutumiseen olisi mukava jakaa kaikille Suomen naisille ja voi kun joku ohjeistasi niitä miehiäkin. Helteellä voi todellakin lähteä mopo keulimaan eikä oikein mietitä mitä puetaan päälle, vaikka töihin mennään.
  Itselläni on tuoreessa muistissa tapaus helle työpukeutumisesta: sortstit, karvaiset sääret, mutta olihan sentään kauluspaita ja pikkutakki eräällä miehellä kun oli helle.=D
  Vastaavasti naisen helle työpukeutuminen oli kukikas hellemekko, mistä kainalopuskat tunki ulos, helma lyhennetty mauttoman lyhyeksi sekä hihaton, niitä että allit keikkui ja rintavako pilkisti. Ole siinä sitten naurua pidättämättä, kun saat vastaasi moiset asiantuntijat töissä.
  No kai se me suomalaiset hullaannumme helteellä, mutta maltillista pukeutumista silti, jos ollaan menossa töihin.
  Mukavaa viikon jatkoa kaikille ja ihanaa, että Kata jakaa blogissaan ohjeita sekä stailailee erilaisia ihmisiä erilaisiin tilanteisiin.

  • Hei Jaana ja kiitos viestistäsi:) huh, huh! Se on totta, mietitään vaan omaa olotilaa ja ettei tulisi itselle kuuma…pukeutumisella on korrektia ottaa muut ihmiset huomioon, varsinkin asiakaspalvelussa. Ja nykyäänhän on ilmastoinnit monessa paikassa, joten ei paljoa hihattomalla edes tarkene. Kiitos Jaana kun seuraat ja olen aina niin iloinen kommenteistasi, kiitos niistä:) Viikonloppuja, Kata

 3. Onpas taas ihana mekko! Toivottavasti näitä on jäljellä kun tulen heinäkuun lopussa liikkeeseen ostoksille.

  • Hei Marketta ja kiitos viestistäsi:) Kiva, tule käymään niin katsotaan mitä löydetään sinulle:) Mukavaa tulevaa viikonloppua, Kata