Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Miten sidon huivin kaulaani?

Tässä toivepostaus siitä, miten huivin voi kietaista kaulaan niin, että se pysyy ojennuksessa koko päivän. Aamulla huivi kaulaan ja illalla pois kun tulet töistä kotiin, eikä sitä päivän mittaan tarvitse asetella ja kiskoa eri suuntiin. En näytä teille niitä tavallisia koukeroita, koska nehän me kaikki osaamme tehdä, vaan tässä on muutama helppo ja ehkäpä teille uusi huivin sitomistapa.

Aloitetaan tästä perinteisestä sidonnasta eli huivi kaulan ympäri ja katso, että huivin päät ovat yhtäpitkät. Pujota oikealla kädellä huivin pää huivin yli ja vedä se läpi.

Sitten jatkan oikealla kädellä samoin toisen puolen ja huivi on valmis. Kaulan ja huivin väliin voi jättää hieman ”happea”, varsinkin jos huivi on iso tai kaula on lyhyt. Jos kaula on lyhyt, niin huivia ei kannata sitoa kiinni kaulaan, koska silloin kaula näyttää entistä lyhyemmältä.

Aloitetaan taas kuten edellinenkin solmu eli tehdään perinteinen koukero ja katsotaan, että huivien päät ovat yhtäpitkät. Sitten vedetään huivia löysemmäksi kaulasta ja tehdään huivista lenkki.

Sen jälkeen pujotetaan oikea huivinpää lenkin välistä ja seuraavaksi vasen huivinpää samasta välistä.

Ja tämä huivisidonta on valmis. Peilin edessä huivin voi asetella niin, että se on tasainen edestä:)

Moni nainen tuskailee huivien kanssa ja syynä on se, että he eivät saa huivien päitä kauniisti vaan ne sojottavat minne sattuu. Tuubihuivi on helppo laittaa kaulaan ja saat pitkästä huivista kätevästi tuubin, kun sidot huivin päät yhteen, eikä haittaa vaikka solmu on iso. Laitat rinkulan kaulasi ympäri ja solmun eteen, kainalon kohdalle.

Laitat huivin ristiin ja pujotat sen taas kaulasi ympäri ja tuubihuivi on valmis. Solmu ei haittaa siinä sivussa laisinkaan, minusta solmu on kiva.

Pikkuhuivit tekevät paluuta ja se johtuu paitsikoiden suosiosta, koska huivi kauluspaidan sisällä näyttää tyylikkään klassiselta. Pienet silkkihuivit ovat pehmoisia, lämpöisiä, peittävät ”kurttusen kaulan” (kuten eräs asiakkaani sanoi) ja antavat ilmettä.
Viikkaa huivi pöydällä siten, että taitat huivin ensin kolmioksi ja käärit huivin kapeammasta päästä leveämpään reunaan. Laitat huivin kaulasi ympärille ja teet perinteisen solmun. Tasoitat huivin solmun niin, että se tulee solmiomaisesti ja tasaisesti oikeaan käteesi. Viet oikealla kädellä huivinpään vasemman huivinpään alta.Kiristät solmun siihen kohtaan kun sen kaulaasi haluat ja laitat solmun hieman sivuun. Näin solmusta tulee tasainen ja siisti. Pointti on, että ainoastaan oikealla kädellä operoidaan sen jälkeen, kun perussolmu on tehty. Tällä solmulla ja tavallisella ”huitaisusolmulla”, on iso eroa.      

 

 • Vaaleansininen ja roosa huivi € 49,00 materiaali 85% villaa ja 15% silkkiä
 • Raitahuivi € 24,00 löytyy myös punaisena ja mustana, materiaali 100 % viskoosi
 • Pikkuhuivi € 29,00 materiaali 100 % silkki, myös vaaleansinisenä/luonnonvalkoisena

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

12 kommenttia

 1. Kiitos taas hyvistä vinkestä! Taidan matkia Miian hyvää ideaa ja printata kuvat vaatehuoneen oveen 🙂
  t.Tipi

 2. Heippa! Olitpa reipas ja nokkela:) ideana loistava, siitä voi aamutuimaan miettiä minkä koukeron kaulaansa kiepsauttaisi!

 3. Hei Mia! Hauska juttu:) ilo on minun puolellani, kun postauksesta on jotain hyötyä!

 4. Hei Jaana! Kiva kun pidit vinkeistä ja mukavaa jos kokeilet niitä:) totta on, että huivin kietaisee kaulaan aina samalla tavalla.

 5. Kiitos näistä! Tulee tarpeeseen, tein kuvakollaasin ja laitan vaatekaapin oven sisäpuolelle 🙂
  tv. Miia

 6. Voi että kuule, tämä postaus tuli niin toiveesta! Tämä on yksi niistä ongelmista, joiden kanssa minä olen usein tuskastellut, kun tuntuu, etten saa huivia asettumaan aina yhtä nätisti. Ihan naurattaa, että sattui niin sopivasti tämä postauksesi! Siispä kiitos! 🙂

 7. Kiitti huivivinkeistä, täytyy ottaa heti vinkit käyttöön. Käytän huiveja paljon arkipukeutumisessa, mutta aina ne huivit on kaulassa sillä yhdellä ja tutulla tavalla.

  Jaana

 8. Kiitos vinkeistä, itse olen niin huono käyttämään huiveja, täytyy kyllä opetella, niillä saisi helposti asuun erilaista ilmettä!