Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Perinteiset rapujuhlat

Meidän perheen perinteiset rapujuhlat vietettiin viime lauantaina. Tänä vuonna teimme poikkeuksen, emme syöneet rapuja Vaasan huvilassamme. Syynä siihen oli se, että kaikki perheemme jäsenet ovat kiireisiä ja viikonloput ovat kortilla, kun saamme viettää niitä yhdessä. Keskimmäinen poikamme suuntaa taas rapakon taakse opiskelujen pariin viikon kuluttua. Mietittiin taas mihin se kesä on mennyt? Tuntuu, että se oli juuri, kun hän toukokuun alussa saapui Suomeen, mutta kun aikaa kelaa taaksepäin, on kesä ollut kiva, riehakas ja tapahtumarikas moneltakin osin. Paljon asioita on tullut touhuttua perheen kesken ja mikä sen ihanempaa.

 

Vaasassa ollessamme olemme joko keittäneet ravut itse, varsinkin silloin kun lapset olivat pieniä. Heidän mielestä oli kivaa nähdä niitä elävinä ja rapisevina laatikoissa. Olemme ostaneet rapuja myös Vaasan kauppahallista paikalliselta kalakauppiaalta, joka keittää ravut itse. Kummatkin ravut, sekä meidän keittämät että kalakauppiaan keittämät, ovat olleet juuri oikein suolattuja liemineen. Nyt tilasin ravut valmiiksi keitettyinä Stockmannilta. Nyt täytyy antaa heille palautetta, että ravut olivat hieman mauttomia ja niissä ei ollut tarpeeksi nesteitä. Kaikki tuli silti syötyä, mutta seuraavan kerran ravut tulevat joko oman keittiön tai Vaasan kauppahallin kalakauppiaan kautta.

 

Kävimme Gabin kanssa Juhlamaailmasta hakemassa rapurekvisiittaa. Meillä oli rapupöytäliinat, lautaset, ilmapallot, hatut, snapsilasit, käsienpesu kupit, rapuliinat ja servetit. Ravut olemme kattaneet jenkeistä tuomilleni isoille rapuvadeille. Keskimmäinen poikamme teki meille snapsilauluvihkoset, joissa oli lauluja, joita tapaamme rapujuhlissa laulaa.

Alkupalaksi poikamme valmisti kanttarellikeiton. Siinä oli mausteita tarpeeksi, hyvää oli 🙂 Kävimme Alkossa hakemassa valkoviiniä rapujen seuraksi ja he suosittelivat tätä ylläolevaa viiniä. Viinivalinta meni nappiin. Jälkkäriksi valmistin mustikkapiirakan.

 

 

Gabilla on päällään syksyisen mausteinen mekko. Mekossa on rusettikaulus eli kauluksessa on nauhat, jotka voi sitoa rusetille tai jättää auki. Hihat ovat tässäkin mekossa se juttu eli rannekkeet ovat trumpettimalliset, leveät ja liehuvat.
Mekko on mitaltaan sellainen, että sen alle voisi hyvinkin pukea housut eli pitää mekkoa tunikana.
Mekko hieman levenee alaspäin eli se on hieman väljä, mutta ei iso säkki päällä.

 

Gabilla on jalassaan Ten Pointsin nahkasaappaat. DOPP Helsingistä löydät tänä syksynä Ten Pointsin malliston eli liikkeestämme löytyy ihania nilkkureita ja nämä klassiset ratsastussaappaat konjakin värisinä. Muutamat nilkkurit ovat jo saapuneet, lisää kenkiä tulee jatkuvasti. Gabi sanoi, että saappaat tuntuvat hyviltä jalassa ja saappaiden koko vastaa normaalia kokoa.

  • Mausteinen mekko/tunika More&More € 119,95 koot 34-44 Gabilla on koko 36
  • Konjakit saappaat Ten Points € 209,00 koot 37-40

Minulla on päälläni samankuosinen mekko, kuin Gabilla. Minun mekkoni on melkein hihaton, pienet holkkihihat tulevat olkapäiden päälle. Mekossa on v-kaula-aukko pienellä kauluksella ja poikkileikkaus rinnan alla. Vyötäröllä on muutama laskos, joka antaa tilaa lantiolle. Mekossa on vuori ja tämä mekko on malliltaan vartalonmyötäisempi kuin Gabin päällä oleva mekko. Yhdistin mekkoon mustat kiiltonahka korkkarit.

” Mekon pohjaväri on musta ja kuvioissa on syksyn mausteisia sävyjä mm. sinappia, poltettua oranssia ja metsän vihreää ”

 

Liikeisiimme saapui jo iso kasa pipoja ja hattuja. En malttanut olla pukematta vihreää hattua mekon kanssa, koska vihreä hattu nappasi niin upeasti vihreän värin mekosta. Hattua löytyy myös punaisena.

  • Mausteinen hihaton mekko More&More € 119,95 koot 34-44 minulla on koko 36
  • Mustat korkkarit Gabor € 79,90
  • Hattu KN Collection € 79,00 vihreä ja punainen
” Gabin mekko vastaa omaa kokoasi, mutta minun mekkoni on hieman normaalia kokoa pienempi ”
 
 

 

Samasta kuosista mekkojen kanssa, on valmistettu myös toppi. Topissa on sama kuosi edessä, mutta topin selkäosa on mustaa trikoota. Toppi on malliltaan suora, mutta koska se on ohutta materiaalia, on se helppo pukea hameen sisälle. Topin kauluksessa on muutama vekki ja kaunis kanttaus kaula-aukossa.

Gabilla on sama nahkahame päällään, kun minulla oli viime tiistain postauksessa, mutta mustana. Kaunis tämä konjakin sävy tässä hameessa ja nahkahan tulee aina paremmin esille väreissä, kuin mustana.

 

Gabi lainasi minun nilkkureitani eli nämähän ovat Gaborin nilkkurit venykkeellä eli samat kuin tiistain postauksessa.

  • Mausteinen toppi More&More € 45,95 koot 34-44 Gabilla on koko 36
  • Nahkahame More&More € 169,95 koot 34-42 Gabilla on koko 36
  • Venykenilkkurit Gabor € 140,00 koot 4-7 ja myös puolikokoja löytyy
Eilen meillä juhlittiin Pink Partyjä minun 50-vuotisjuhlien merkeissä. Juhlasta postauksia ja kuvia ensi viikolla 🙂
Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

1 kommentti

  1. Konjakinvärinen nahkahame on tosi ihanan näköinen,taidampa tulla nahkaostoksillee,,,tv.Camilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.