Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Vuosi 2020 osa 1/2

On vuoden 2020 tilinpäätöksen aika. Minusta vuosi oli sen verran erikoinen, että on parasta käydä se vielä kerran läpi ja sen jälkeen siirtää ajatukset tulevaan.

Tammikuu

Lähdimme ajamaan kohti Espanjaa joulukuun 9. pv. Auto oli lastattu täyteen huonekaluja, vaatteita ja matkakumppaneina olivat mies ja Valora mopsi. Otimme laivan Travemündeen ja ajoimme sieltä alas Espanjan aurinkorannikolle. Mieheni ja Valora viipyivät Espanjassa noin kuukauden, itse kävin välillä ennen joulua Suomessa töissä ja palasin Espanjaan jouluksi. Ajoimme Espanjasta kotiin tammikuun ensimmäisen viikon jälkeen. Tällä kertaa emme ottaneet Saksasta laivaa, vaan ajoimme Tanskan ja Ruotsin läpi Tukholmaan, josta tulimme laivalla Helsinkiin. Tammikuu meni lähinnä töissä, alennusmyynti hässäkän keskellä. Saimme myös kevään ensimmäisen Doppwoman mallistomme mekot liikkeeseen.

Valora oli loistava autokoira. Se nukkui kummatkin matkat meidän välissä. Päänvaivaa ainoastaan aiheutti se, että se ei suostunut pissimään laivalla ja se olikin suurin syy, miksi emme käyttäneet laivaa paluumatkalla

 

Helmikuu

Helmikuun alussa meillä oli jo ihanan värikäs kevät liike. Kuvasimme treffiasuja ystävänpäiväksi ja ihastuitte punaisiin farkkuihin ja yläosiin. Käväisimme mieheni kanssa pikareissulla Espanjassa ja kun tulimme kotiin, oli Helsingissä ollut hurja talvimyrsky. Myrsky oli tehnyt tuhoja tontillamme, jopa kivetykset olivat irronneet aaltojen heittäessä vettä merestä. Talvi oli muutenkin hurja, koska lunta ja jäitä ei ollut. Emme viime talven tapaan avantouineet kertaakaan koko talvena, koska jäitä ei ollut ja mereen en talvella mene, jos se ei ole jäässä. Jää meren pinnalla rauhoittaa minua, mutta tumma meri ilman jäätä, tuntuu pelottavalta, koska eihän sitä tiedä mikä elukka sieltä pistää päänsä ylös.

Kerroin myös blogissa, kuinka olemme aloittaneet mieheni kanssa häädietin, koska meillähän oli tulossa Gabin häät toukokuussa, jotka jouduimmekin siirtämään heinäkuulle. Voit lukea häädietistämme täältä.

Ja jos sinua kiinnostaa muutenkin postaukset Espanjasta, niin niitä löytyy mm. täältä ja täältä.

 

Maaliskuu

Maaliskuu alkoi Bryan Adamsin konsertilla Espoon Metro Areenassa. Puolitoista viikkoa konsertin jälkeen DOPP tiedotti: Liike suljettiin toistaiseksi korona epidemian vuoksi. Tämä oli yksi elämäni vaikeimpia päätöksiä. En voinut uskoa todeksi, että olemme siinä pisteessä, että ei ollut mitään järkeä pitää liikettä auki, koska ihmiset kaikkosivat Helsingin keskustasta muutamassa päivässä ja kadut autioituivat. Olin päivän sellaisessa ”tilassa” , että minusta tuntui, että nukun ja näen painajaisunta. Jatkuvasti odotin, että joku tulee sanomaan, että ”herätys, tämä olikin vain unta”! Mutta kukaan ei tullut herättämään minua…

Maaliskuun kohokohta oli kun lunastimme joululahjamme eli lapset tekivät meille kolmen ruokalajin illallisen. Illallinen oli italialainen ja yksi pariskunta hoiti alkupalat, toinen pääruoan ja kolmas jälkiruoan. Blogissa pidimme väriviikon, joka oli kovin pidetty. Rupesimme postailemaan ja tekemään videoita tiheämpään tahtiin kuin aikaisemmin.

Uskon, että korona on koitellut meitä jokaista. Joitakin vähemmän ja joitakin enemmän. Joidenkin yrittäjien liiketoiminta on jopa kasvanut korona aikana ja joidenkin on heikentynyt, jopa siinä määrin että yritystoiminta on loppunut. Me olemme selvinneet tästä vuodesta, mutta emme yhtään liian helpolla. Tämä vuosi on vaatinut eniten töitä  20-vuotis yrittäjäurani aikana. Olen laittanut itseni täysin likoon.

 

Huhtikuu

Huhtikuussa tuntui, että olimme Gabin kanssa ainoat ihmiset Helsingin keskustassa Hotelli Tornin työmiehien lisäksi. Työmiehet olivatkin kanssamme kerrassaan rasittavia. Kun kuvasimme liikkeen edessä tuotteita blogiin ja verkkokauppaan, niin aina jollakin oli jotain sanottavaa. Lopuksi rupesimme tekemään niin, että kurkimme ikkunoista, että ukkoja ei seisoskellut liikkeen edessä, juoksimme ottamaan kuvat ja nopeasti takaisin sisälle ja vedimme oven lukkoon.

Huhtikuussa pidimme live lähetyksen liikkeestämme sekä Doppwoman virtuaalisen muotishown. Pääsiäisen vietimme kotona, lapset kävivät meillä syömässä. Vappuna käväisimme poikamme luona, kun hänellä oli synttärit ja vappupäivänä pidimme brunssin Gabin ja hänen aviopuolison kotona.

Vuosi sitten Espanjassa kun kirjoitin vuoden 2019 vuosikatsausta, totesin lopussa että en jää kaipaamaan vuotta 2019 vaan odotan innolla vuotta 2020. On se vain ihanaa, ettei yhtään tiedä mitä on edessä! Ajatelkaa, jos olisin tiennyt siinä vaiheessa vuodesta 2020, niin olisinkohan todennut noin vai olisinko ollut tyytyväisempi vuoteen 2019…

 

Toukokuu

Toukokuussa blogissa oli mekkoviikko sekä pellavapäivät. Järjestimme Gabin kanssa virtuaali Fashion Shown kotimme terassilla. Arvoimme myös Äitienpäiväkassin teidän lukijoiden kesken. Kävimme kevään ensimmäisellä venereisulla Jaden ja Valoran kanssa. Äitienpäivää vietimme kotona. Kun koulut aukaisivat uudestaan ovensa, niin aukaisi myös DOPP ovensa. Ihmisiä rupesi saapumaan Helsingin keskustaan Vapun jälkeen ja elämä rupesi palaamaan Helsingin keskustaan. Tuntui mahtavalta kun ajatteli, että kesä on edessä ja ihmiset uskaltautuvat ulos kodeistaan. Elämä saattoi hissukseen jatkua.

Seurasimme koulujen esimerkkiä ja avasimme uudestaan ovemme toukokuun puolivälissä. Oi sitä riemua! 

 

Kesäkuu

Kesäkuussa pistimme verkkokauppamme sekaisin Aamiaismekosta. Mekkoja meni ennätysmäärä ja olen iloinen, että kaikki halukkaat saivat mekon. Katsotaan millainen vastaavanlainen helppo kesämekko saadaan ensi kesänä aikaiseksi 🙂 Liikkeeseen saapui  alkusyksyn mallistoa, jota kuvasimme innoissamme. Juhannuksen vietimme perinteiseen tapaan Vaasan huvilallamme ja kerrankin juhannuksena oli upea sää! Teimme hauskan videon huvilaltamme. Video löytyy Insta TV:stä.

Menimme Vaasan huvilallemme ensimmäisen kerran Juhannuksena. Pojat olivat käyneet huvilalla toukokuussa ja avanneet paikat

 

Heinäkuu

Heinäkuussa pidin 5 päivän kesäloman, jolloin menimme taas Vaasaan. Tapasimme Vaasassa useita ystäviämme, pitkä viikonloppu oli ihana. Mieheni tilasi myös kauan haaveilemani ulkotakan kotimme terassille. Olemme polttaneet takkaa todella paljon eli voin todeta että se oli hyvä hankinta. Kuva missä olen Jaden ja Valoran kanssa, on heinäkuun puolivälissä otettu. Huomaatko, että minulla on panta päässä ja hanskat kädessä. Juuri tuo viikonloppu oli kylmä ja sateinen. Heinäkuussa olimme hääjärjestelyiden keskellä ja odotimme niitä kuin kuuta nousevaa.

Ensimmäinen puoli vuosi jäi varmasti mieleen loppu elämäksi. Jännitystä koko kevääseen toi Gabin häät ja niiden ajankohta. Häiden piti olla aluksi toukokuun puolivälissä, mutta koronan takia ne siirrettiin heinäkuun loppuun. Ja hyvä niin, koska toukokuussa juuri hääviikonloppuna sää oli ihan kamala.

Huomenna jatkamme vuoden toisella puoliskolla.

Kategoriat

5 kommenttia

 1. Kiva postaus! Olin juuri laittamassa kyselyn mikä on ollut suosikkituotteenne, mutta kesäkuun kohdalla olikin aamiaismekko saanut verkkokaupan sekaisin. Tilasin sininen smaragdi aamiaismekon ja sain paljon ihailua ja kyselyä mistä mekko on ostettu. Toki kerroin. Tilasin sitten myöhemmin valkopohjaisen mekon. Hinta oli kohtuullinen ja toivonkin teidän taas ”löytävän” vastaavan ensi kesäksi.
  Hyvää Uutta Vuotta teille kaikille!

  • Hei Marjatta! Kiitos, ihanaa kun tykkäsit 🙂 Kyllä, keksitään joku kiva vastaavanlainen mekko kesäksi taas! Kiitos samoin sinulle, Hyvää Uutta Vuotta, Kata

 2. Voi miten paljon muistoja vuoteen 2020 sisältyykään. Vuosi 2020 oli kuin vuoristorata-ajelu, huippu nousuja sekä jyrkkiä laskuja, koskaan ei tiennyt mitä tuleva päivä toi tullessaan. Onneksi se on elettyä elämää ja nyt suuntaamme kohti tulevaa toiveikkaaana.

  Muistan kun sydän sykkyrällä luin Katan löhteneen miehensä ja Valoran kanssa autolla Espanjaan. Mielessä kävi jo, että nytkö Dopp loppuu vai leviääkö se Espanjaan?

  Helmikuun hirmumyrskyn muistan ja kiroilin silloin ilmastonmuutosta, mutta se oli vasta alkusoittoa tulevalle myllerykselle.

  Naisten päivän juhlahumun jälkeen pamahti korona valoilleen ja etätyöt alkoivat. Doppin postaukset, videot ja uutudet piristivöt melkein päivittäin.

  Huhtikuun Doppin muotishow ja toukokuun mekko- sekä pellavaviikot toivatkin jo toivoa valoisammasta.

  Juhannus suosi kerrankin ja Doppista tilaamani mekko päällä tanssahtelin mieheni kanssa kesämökin terassilla yöttömänä yönä. Katan Vaasan video ilahdutti ja antoi energiaa.

  Heinäkuussa muistan minäkin olleeni hanskat ja toppis päällä ja kiukutelleen säätä. Innolla odotin Gabin häitä ja hän olikin vuoden kaunein morsian. Miksei olisikin ollut sillä eihän omena kauas puusta putoa? Katan omat hääkuva postaukset ovat elegantit. Häädietti ei ollutkaan vain häädietti vaan pysyvä muutos. Se näkyy rouvien olemuksesta, mitkä ovat todella timmissä kunnossa. Perheen miesväki on oma lukunsa ja Valoralla saa muotoja ollakin. Hurmaava hymytyttö ja painonsa arvosta täyttä kultaa.

  Hassua, että tuntuu ettei nyt juuri muista 2020 vuoden lopusta juuri mitään. Dementtiaa ja suojeleeko ihmismieli huonoilta muistoilta? Sen muistan, että koronalukuja en jaksanut lukea saati seurata vaan yritin löytää jokaisesta päivästä jotain valoisaa

  Oli korona-vuosi tai ei, niin Kata,Gabi ja Doppin henkilökunta on aina laittanut itsensä likoon täysillä. On ne vaan niin mielettömiä ladyja! Huh, tuskin maltan odottaa osa 2.vuoden 2020 postausta ja mitä kaikkea huikeaa vuosi 2021 tuokaan tullessaan. Mitäköhän Doppin tehokaksikko keksikään?

  • Hei Jaana! Kiitos kommentistasi 🙂 Kuvasit vuotta loistavasti, se oli kuin vuoristorata ajelu eikä koskaan tiennyt mitä nurkan takana odottaa (varsinkaan kun avasi iltäpäivälehtiä 🙂 Sain useita viestejä vuosi sitten, että olemmeko muuttamassa Espanjaan ja olin yllättynyt niistä, koska pidin itsestään selvänä että sellaista ei tule tapahtumaan. En voisi jäädä kotirouvaksi tässä iässä ja luultavasti en koskaan, jos mieheltäni kysytään. Minulla on työ ja sen tuomat haasteet niin hyvässä kuin pahassa, erittäin tärkeitä. Olen joskus heittänyt liikkeessä, että sitten kun olen eläkkeellä niin …niin kyllä jopa Henna ja Simone purskahtavat nauruun ja sanovat että sen päivän kun näkisi…Sinun vuosi kuulosti hyvältä! Minullakin oli tunne, että en muista vuodesta kuin hemmetin koronan eli siksi oli hyvä jäsennellä vuosi ja huomata ettei se niin kamala ollutkaan. Sama täällä, yritin tietoisesti vähentää iltapävälehtien negatiivisia otsikoita ja lukuja. Juu, häädietti puri mistä olinkin erittäin tyytyväinen. Sain ne kilot pois, mitkä minua oli jo muutama vuosi häirinnyt. Tosin nyt pitää ottaa taas itseä niskasta kiinni, ne hiipivät taas sieltä loppu vuodesta, kun väsymys iski päälle. Katsotaan mitä loppu vuosi toi tullessaan 🙂 terkuin Kata

 3. Huh, mikä vuosi! Paljon teillä tapahui jo ensimmäisen osan aikana. Hyvää ja onnellista alkanutta vuotta, toivotaan tästä parempaa ja tasaisempaa vuotta! 🍀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *