Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Häädietti

Häädietti

Tekipä hyvää mielelle ja ruumiille pitää muuta päivä vapaata ja lähteä pois tutuista ympyröistä. Jo parin päivän breikki saa aikaiseksi sen, että näkee asioita eri tavalla ja saa uusia ideoita. Muuten sitä menee päivästä päivään suorittaen asioita, eikä pysähdy kiireen keskellä miettimään mitään uutta ja kehittävää. Muotiala samoin kaupanala yleensäkin muuttuu jatkuvasti, joten jos siinä haluaa pysyä mukana niin torkkumiseen tai sen tuudittautumiseen, että kaikki menee omalla painollaan, ei kanna pitkälle.

Ymmärrän hyvin, että isommat yritykset järjestävät työntekijöilleen palavereja/sparraus matkoja muualla kuin työpaikan kokoushuoneessa. Ideat pääsevät valloilleen kun poistuu tutusta ympäristöstä!

 

Häädietti

Avantouinti

Olen kaivannut tänä talvena jääpeittoa meren pinnalle. Avantouintia ei ole tänä talvena pystynyt harrastamaan, mikä on sääli. Kaipaan sitä energiapiikkiä minkä avantouinti saa aikaiseksi. Se tunne kun nouset kylmästä vedestä, hengittelet muutaman kerran syvään ja koko kroppaa kihelmöi. Se jälkitunne uinnin jälkeen on siis mielestäni mahtava! Tiedän toki, että uimaan voi mennä ilman jääpeittoakin, kylmää se on ja tunne sen jälkeen on sama. Mutta minä en uskalla/halua mennä mustaan, aallokkoiseen ja kylmään veteen. En ainakaan sen jälkeen kun pari viikkoa sitten iso saukko leikki laiturimme nokassa. Niin ja haluaisin myös vartalooni sitä terveellisempää tummaa rasvaa, mitä kylmyys tuottaa vartalossa.

Jääpeitto rauhoittaa mielen ja vilkas mielikuvitukseni rauhoittuu. Kun päästän mielikuvitukseni valloilleen, niin uidessa voi tulla vastaan käärme, hylje, saukko, minkki…ystäväni kyllä sanoi, että eläimet pelkäävät enemmän minua kun minä niitä:)

 

Häädietti

Häädietti

Toukokuussa tanssitaan Gabin ja hänen tulevan aviomiehen häitä. Tulevat juhlat ovat saaneet aikaiseksi sen, että olemme mieheni kanssa häädietillä. Minä olen lasten syntymän jälkeen, reilut 20 vuotta, painanut saman verran. Pari vuotta sitten, kun täytin 50 vuotta niin paino rupesi pikkuhiljaa nousemaan. Nyt ei puhuta isoista määristä, mutta muutamista kiloista kuitenkin. Olen päättänyt jo vuosia sitten, että aion pitää itseni sellaisissa painolukemissa, että turhat elintasosairaudet pysyvät poissa.

Sanotaan, että naiset rupeavat helposti lihoamaan vaihdevuosi iässä. Elämä muuttuu, lapset ovat lähteneet kotoa, tykätään hemmotella itseään eli nautitaan hyvästä ruoasta sekä juomasta ja tämän lisäksi aineenvaihdunta hidastuu eikä liikuta tarpeeksi. Ollaan väsyneitä työpäivän päätteeksi ja sohva vetää enemmän puoleensa kuin lenkkipolku tai kuntosali. Itse tiedostan nämä asiat, mutta silti sitä ei aina toimi kuten pitäisi. Sohva vetää puoleensa itseäni iltaisin kuin vahva magneetti.

 

Häädietti

Reformer pilates

Aloitimme Gabin kanssa reformer pilates tunnit viime vuoden elokuussa. Olen aina ollut liikkuvaa tyyppiä eli olen käynyt lenkillä, kuntosalilla, harrastanut erilaisia jumppia jne. Tiedän tarkasti, koska oma liikkuminen väheni radikaalisti. Se oli viisi vuotta sitten, kun aloitin tämän blogin kirjoittamisen. Minulla ei riittänyt energiaa ja halua lähteä kuntoilemaan, kun tiesin että stressaannun entisestään kun töitäkin olisi. Olen saanut välillä ”urheilukipinän” elvytettyä, mutta joka kerta se on tyssännyt siihen, että työt ovat menneet sen edelle. Viime vuonna mietin useasti, että nyt on pakko ottaa itseään niskasta uudestaan kiinni ja ruvettava tekemään lähinnä hupenevalle lihaskunnolle jotain. Minä kävelen liikkeessä päivittäin itseasiassa koko päivän, joten askeleita kertyy eli kuntoni ei ole nollassa. Samoin kävelemme päivittäin Valoran kanssa. Olin nähnyt videoita reformer pilateksesta ja kun Gabi sanoi, että sellaisia saleja löytyy myös Helsingistä, olin heti valmis lähtemään kokeilemaan. Sille tielle me jäimme, innostuimme ja rakastuimme uuteen lajiin.

Olen käynyt joskus kokeilemassa jogaa sekä pilatesta ja ne eivät ole minun lajeja. En tykkää maata lattialla ja hengitellä ja olla hiljaa. Se ei sovi luonteelleni. Mutta reformer pilates on täysin erilaista. Kyllä sielläkin hengitellään mutta tehdään raskasta lihaskuntotreeniä ja hikikin siinä tulee. Sykkeet myös nousevat maximiin kun lauantai aamuisin menee hyppytunnille. Olen päättänyt, että kaksi kertaa viikossa käyn reformer pilates tunnilla enkä tingi siitä. Mutta minun on mentävä tunneille aamuisin, ennen töihin menoa. Jos jätän sen iltaan, niin mitä luultavammin tulen sen jättämään väliin ja mielessäni pyörii ainoastaan sohva.

 

Häädietti

Pätkäpaasto

Sinua varmasti kiinnostaa, miten noudatan häädiettiäni. Itseäni ainakin kiinnostaa aina toisten ihmisten dietit:) Itselläni on kaksi tapaa, jotka ovat kalorien laskeminen sekä pätkäpaasto. Pätkäpaastoa olen noudattanut useita vuosia silloin ennen vanhaan. Syön kahdeksan tunnin aikana päivän ruoat ja paastoan 16 tuntia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että syön klo. 12-20 ja paastoan klo. 20-12. Tämä ei tuota minulle mitään vaikeuksia, se menee ihan itsestään. Hyvänä asiana pidän sitä, että en mene jääkaapille enään kahdeksan jälkeen illalla. Iltaisin blogia kirjoittaessa olen hiippaillut jääkapille vielä yhdeksän-kymmenen välissä hakemaan jotain purtavaa. Aamuisin en enään pyöräyttele marjapirtelöitä, mistä mieheni on tyytyväinen. Hän ei ole koskaan tykännyt aamusyömisestä, mutta olen ”pakottanut” häntä syömään aamuisin marjapirtelöni. Tiedättehän sanonnan ”päivän tärkein ateria on aamupala”.

Olen ennen lasten syntymää ollut muutaman kerran paastolla, kerran jopa kaksi viikkoa. Nyt pitkät paastot eivät kiinnosta minua, mutta pätkäpaastollakin saadaan hyviä vaikutuksia kehoon. Kannattaa lukea netistä artikkeleita, jos asia kiinnostaa

 

Häädietti

Kalorien laskeminen

Laihduttaminenhan on matematiikkaa. Lasket paljonko kaloreita saat päivän aikana syödä, jotta laihdut. Kuulostaa helpolta, mutta ei aina niin helppoa toteuttaa. Tutkin nettiä ja sieltä löytyi useita laskureita, joilla voi laskea päivittäisen energiatarpeen. Täytyy todeta, että 52-vuotiaan naisen peruskulutus päivässä muutaman viikon liikuntasuorituksella on pieni. Siitä kun vähentää vielä hieman, että tapahtuisi laihtumista, niin paljoa kaloreita vuorokaudessa ei voi napsia. Syötän päivittäin ruokani kännykässä olevaan Yazio nimiseen sovellukseen. Se laskee paljonko kaloreita on syöty ja se myös laskee askeleet, koska yhdistin sen iPhoneni terveys-appiin. Sinne syötän myös jos olen käynyt reformer pilateksessa tai tehnyt muuta liikuntaa. Sinne voi myös helposti laittaa vedenjuonnin, missä itselläni olisi paljon parantamisen varaa. Kun syötän syömiseni sinne appiin, niin en voi huijata itseäni. Minulla on ainakin tapana hieman ajatella kalorit alakanttiin tai unohtaa jokin proteiinipatukka laskuista…tai en yksinkertaisesti tiedä, montako kaloria jossain ruoassa on. Mutta pidän tästä Yazio sovelluksesta, käytän ilmaista versiota, koska sen antamat tiedot riittävät minulle.

Saan välillä osakseni vähättelyä, että eihän sun tarvitse laihduttaa jne. mutta jokainen tekee kuten parhaaksi näkee. Tärkeintä on, että viihtyy vartalossaan ja on itseensä tyytyväinen koska se heijastuu suoraan kaikkiin elämän osa-alueisiin

 

Häädietti

Kotona normaalissa rytmissä dietin noudattaminen on helppoa tai ainakin helpompaa kun reissussa. Päätimme mieheni kanssa, että reissussa käymme ulkona syömässä ja otamme lasin tai kaksi viiniä. Pidämme muutaman päivän tauon tarkan ruokavalion noudattamisesta, mutta emme repeä ihan totaalisesti. Se oli hyvä päätös, koska matkaan kuuluu hyvä ruoka ja juoma, niistä pitää saada nauttia. Sitten ollessamme takaisin kotona, palaamme ruotuun.

Minusta sellainen syöminen, että kaikkea voi syödä mutta kohtuudella, on hyvä ohjenuora. Silloin ennen vanhaan noudatin sellaista ideaa syömisessäni, että viikolla olin tarkka syömisestäni, mutta viikonloppuna sain herkutella. Se oli hyvä ohjenuora yhdistettynä pätkäpaastoon. Taidan päätyä taas siihen ruokametodiin kun tämä häädiettini päättyy.

 

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

 1. Ihailen Kata sinun energisyyttäsi.
  On totta, jos jää vain sohvaperunaksi, niin olo sen kuin pahenee. Kilot kertyy, iho samenee ja hiuksetkin hapsottaa.
  Kun jättää herkut väliin ja lisää hiukan liikunta, niin olo kohenee ja kilot karisee.
  Sinä et kyllä diettejä tarvitse, mutta ymmärrän sinua täysin. Ne muutamat kilot, jota muut eivät edes huomaa, mutta itse ne tuntee kropassaan. Kun ne saa nipistettyä pois, niin olo kevenee ja vaattetkaan eivvät enää ahdista.
  Näytit tässä postauksessa ihan personal traineriltä. Kun ensin kurkkasin blogin kuvia, niin mieleeni tuli Bond-tyttö. Wau, olet niin upea ilmestys.
  Ihanat hääjuhlat teillä tulossa ja Gabista tulee niin kaunis morsian. Voi kun Gabin hääjuhlasta tulisi postaus…

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Aivan ihanaa, personal traineri:) Tykkäisin olla sellainen, siinäkin saisin auttaa muita ihmisiä. Kiitos Jaana kohteliaisuuksista! Gabista tulee kerrassaan upea morsian. Kyllä teen hääpostauksen, ainakin omasta asustani jne…Ihanaa sunnuntaita, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *