Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Ole rohkea ja pue päällesi punaiset farkut!

Ole rohkea ja pue päällesi punaiset farkut!

Hei sinä siellä ruudun takana! Mitäs jos laittaisit mustat farkkusi talviteloille ja pukeutuisit vaaleampiin ja keväisempiin väreihin? 

Pukeutuminen ja värit seuraavat vahvasti vuodenaikoja. Talvella pukeudutaan tummaan ja kesällä vaaleaan. Sitä ei määrää kuluttajat vaan vaatetarjonta ympäri maailman esim. keskitalvella on vaikeata löytää valkoisia farkkuja..

Punaisia farkkuja voi käyttää ympäri vuoden!

 

Ole rohkea ja pue päällesi punaiset farkut!

Ole rohkea ja pue päällesi punaiset farkut!

Iris paita

Iris paidassa on kaksi vaihtoehtoa. Paitaa voi käyttää nauhoilla tai ilman. Nauha on kiinni takana pienellä napilla, joten sen saa sieltä helposti irti. Nauhat ovat pitkät, joten ainut vaihtoehto on laittaa ne rusetille. Kun nauhan ottaa paidasta irti, on paidan kaulus v-mallinen. Paidan etuosa ja hihat ovat rypistymätöntä polyesteriä ja paidan takaosa on joustavaa viskoosi elastania. Paidassa on pyöristetty helma, joten sen voi jättää roikkumaan myös housujen päälle. Paita istuu hyvin päällä ja soveltuu niin arkeen kuin pieneen juhlaankin.

Paitaa löytyy punaisen lisäksi valkoinen ja musta. Minulla on paidasta päälläni koko 36.

 

Ole rohkea ja pue päällesi punaiset farkut!

Kuulen välillä lauseita ” Minusta on niin ihana katsoa kun ihmiset pukeutuvat väreihin, mutta itse en uskalla”. Rohkeissa väreissä pelätään sitä, että tullaan liiaksi esille. Mietitään, että jos pukeutuu mustaan neuletakiin sekä housuihin ja alle pukee harmaan paidan, niin saa olla turvallisesti huomaamaton. Mutta miksi halutaan olla huomaamaton? Johtuuko se vaikkapa huonosta itsetunnosta, ettei uskalleta tuoda itseään esille. Ehkä vartalossa on jokin kohta, jota halutaan peittää ja siksi tumma vaate on siihen paras. Tässä muutama pointti, mutta niitä on varmasti enemmänkin. Välillä on tilanteita, jossa hillitty pukeutuminen on paikallaan esim. surujuhlassa. Silloin ei ruveta säveltämään oman mieltymyksen mukaan värejä ja mietitä, että musta väri ei sovi minulle.

 

Ole rohkea ja pue päällesi punaiset farkut!

Uusi väri vaatekaappiin

Kaikki eivät viihdy värikkäissä vaatteissa. Niitä ihaillaan, mutta kun ne puetaan päälle, ei niitä koeta omaksi ja tämäkin on tärkeä asia huomata. Se, missä tuntee itsensä kotoisaksi eli tuntee, että tässä värissä viihtyy, on tärkein asia.

Asiakas etsii itselleen arkipaitaa. Ehdotan hänelle värejä, joita hänen mukaansa hänellä ei ole koskaan ollut. Hän sovittaa niitä tuttuja ja turvallisia värejä, mutta myös uusia värejä mitä suosittelin hänelle. Lopuksi hän ostaa sen värisen paidan, jota hänen kaapistaan ei entuudestaan löydy. Paita voi jäädä käyttämättä tai uudesta väristä voi tulla hänelle uusi lempiväri. Toivon, että uudesta väristä tulee lempiväri, eikä tuote jää kaappiin ja siksi tapaankin sanoa, että ”vaikka väri sopii sinulle hyvin, niin mieti viihtyisitkö siinä, puetko sen aamulla päällesi kun lähdet töihin?”. Vaikka minä sanon, että jokin väri sopii sinulle, niin se ei tarkoita sitä, että sinä viihdyt siinä.

Minulle sopii tummanvihreä, mutta en viihdy siinä värissä. Välillä olen sitä väriä kokeillut, mutta kiertoon ne tummanvihreät vaatteet jossain vaiheessa menevät

 

Ole rohkea ja pue päällesi punaiset farkut!

Sydänpaita

Sydänpaita on mallinsa ja värityksensä puolesta loistava paita niin punaisten, sinisten kuin valkoistenkin farkkujen kanssa. Malliltaan paita on suora ja se on takaa himpun verran pidempi kuin edestä. Itselläni koko 36 ylettyy juuri haarasauman alapuolelle. Sivuhalkiot keventävät ja antavat tilaa lantiolle. Paita on 100% viskoosia, joten se laskeutuu kauniisti. Minulla on paidasta päälläni koko 36.

 

Ole rohkea ja pue päällesi punaiset farkut!

Dream Chic

Dream Chic farkut ovat ehdottomat kesäfarkut. Niitä saapuu joka vuosi tähän aikaan farkunsinisen, mustikan ja mustan lisäksi kauniita kevätvärejä. Tämän kevään värejä ovat tämä päälläni oleva punainen, vaalean beige, vaalean kameli ja tummemman kanelin värinen sekä valkoinen. Nämä värit nyt ainakin, mitkä muistan ulkoa. Farkkujen pituus on 27″ ja lahkeensuussa on vetoketjut. Kuvasta näkee hyvin, mihin farkut ylettyvät kun olen noin 163 cm pitkä ja jalassani on koko 32. Lisää Dream farkkujen kokopolitiikasta löytyy täältä.

Vaikka itselläni ei kuvassa on vyötä farkuissa, niin muistathan että vyölenkit eivät ole koriste. Ne eivät myöskään ole sitä varten että niistä kiskotaan farkut ylös jalkaan. Ne ovat sitä varten, että niihin laitetaan vyö ja ne pysyvät ylhäällä. Vyö voi olla ohut, joka ei paina massukkaa.

 

Ole rohkea ja pue päällesi punaiset farkut!

Sehän on selvä asia, että tummissa ja neutraaleissa väreissä ihminen ei tule yhtä vahvasti esille kuin värikkäissä vaatteissa. Väreillä on suuri merkitys siihen mitä halutaan viestiä ja millainen persoona vaatteiden sisällä on. Olen väriviikoilla kertonut värien merkityksestä ja mitä värit kertovat ja miten ne koetaan. Valkoinen on puhdas, musta on voimakas, punainen on rohkea, vihreä uskoo tulevaisuuteen jne.

Pääset lukemaan vuoden 2018 väriviikosta täältä ja vuoden 2019 väriviikosta täältä. 

On tärkeää, että viihtyy omissa vaatteissaan ja väreissään. Tämä luo hyvää itseluottamusta ja se vaikuttaa koko elämään. Eivät vaatteet ole vain sitä varten, että suojataan vartalo kylmää varten vaan ne kertovat hiljaista storyä sinusta!

 

Ole rohkea ja pue päällesi punaiset farkut!

Mystery paita

Mystery paidassa on napit ylhäältä alas asti. Paitaa voi pitää myös auki, kun sen alle pukee valkoisen tai tummansinisen topin. Paidan helma on hieman pyöristetty sivuista, muuten se on klassisen näköinen ja oloinen peruspaita. Paidan pohjaväri on valkoinen ja paidan tummat kohdat ovat tummansinisiä.

Mystery paita on ohutta 100% puuvillaa. Minulla on paidasta päälläni koko 36.

Postauksen kauniit punaiset Glow mokkatennarit € 130,00 löydät täältä.

 

Pidän sananlaskuista ja tykkään käyttää niitä itsekin, mutta suomalainen sananlasku ”Rumat ne vaatteilla koreilee” menee yli hilseen.

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme, jossa on myös kokojen mittoja.

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Upea Kata ihanassa väriloistossa. Punainen on upea väri. Vaatii rohkeutta pukeutua punaiseen, mutta se myös piristää.
  Punaiset housut kuuluvat itselläni kesään, mutta miksei niihin voisi pukeutua ympäri vuoden niin kuin Kata sanoi.
  Iris paita on ihana punaisena. Kun rusetin ottaa pois niin paita muuttaa ilmettään.

  Sydänpaitaa luulin ensin neuleeksi. Kuvio sai aikaan sellaisen mielikuvan. Ihana paita ja helppo yhdistellä eri värisiin housuihin.
  Mystery paita on katseen vangitsija ja samoin Katan käyttämä huulipuna.
  Nyt vaan rohkeutta kehiin ja punaista päälle laittamaan edes pieninä annoksina. Punainen piristää…
  Mikähän väri on seuraavassa postauksessa piristämässä päivää?

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi:) Ihanaa kun pidit punaisesta, se on tosiaan rohkea väri. Kyllä, myös pieninä annoksina punainen säväyttää, vaikkapa vain punaisen huulipunan muodossa. Sitä tulee mietittyä että miksei useammin käytä punaista huulipunaa, se piristää! Ihanaa sunnuntaita, lähden pihatalkoisiin siivoamaan myrskyn tuhoja, Kata

 2. Upea tuo punainen kokonaisuus ❤️ Itse en ihan heti keksisi yhdistää punaista punaiseen, mutta täytyy sanoa, että: TOIMII ? Samaa mieltä, kuin Minna; vaatii kieltämättä rohkeutta. Siinäpä haaste tälle keväälle ? Kuka uskaltaa?

  • Hei Sari ja kiitos kommentistasi 🙂 Se näyttää kivalta, kun pukeutuu päästä varpaisiin saman väriseen asuun. Kokonaisuudesta tulee näyttävä. Uskaltaa, uskaltaa! Se piristää:) Mukavaa loppuviikkoa, Kata

   • Kiitos Kata! Olet niin inspiroiva ? Luin blogipostauksesi ja päätin uskaltaa (ensin ihastelin vain kuvia). Punainen asu tilattu ? Nyt vaan jännäämään, miten istuu päälle. Punainen väri toi muistot mieleen lapsuudesta. Äitini innoittamana käytin silloin paljon punaista. Eikä arveluttanut yhtään. Jossain vaiheessa väri vaihtui ”turvalliseen” mustaan. Nyt kun on vielä tullut ekstrakiloja, niin se on sitä huonoa itsetuntoa ja kehon virheiden piilottelua (mistä kirjoitit blogitekstissäsi). Oli ihanaa miten blogipostauksesi sai minut positiivisille kierroksille enkä lopulta voinut enää hillitä innostustani; mikään mahti maailmassa ei voinut estää minua tekemästä tilausta.

    Upeaa viikonloppua sinulle ja kiitos vielä kerran blogistasi!

    • Hei Sari ja kiitos kommentistasi! Voi kiitos kohteliaisuudesta, ihanaa kun blogijulkaisu inspiroi:) Se punainen tosiaan osui ja upposi niin teille lukijoille kuin itsellenikin. Kerrassaan sävähdyttävä väri. Ihanaa kun seuraat, kiitos siitä Kata

 3. Voi kuinka ihanan värikästä 🙂 Omistan punaiset housut ja niitä on kiva pitää kesällä, piristävät tummien vaatteiden jälkeen. Tuo Mystery paita on kiehtova ja voisin kuvitella sen myös itselleni. Sopisi monien värien kanssa, valkoinen, tummansininen ja punainen. Yhtä raikas vaikutelma kaikkien kanssa. Onko puserosta normi mitoitus, kutistuuko paita pesussa, kun on 100 % puuvillaa.

  • Hei Sisko ja kiitos kommentistasi:) Totta, ne ovat piristävät tummien housujen jälkeen. Minulla on paidasta koko 36 eli sanoisin että se on normaalia kokoa. Ei se kyllä kutistu, meillä o ollut usein samantyyppisiä paitoja ja eivät ole kutistuneet. Mukavaa viikkoa, Kata

  • Hei Minna ja kiitos kommentistasi 🙂 Eikö vain! Mahtava energiaruiske. Kyllä uskallat! Aloita pienellä määrällä ja lisää väriä vähitellen, niin silmä tottuu. Mukavaa viikkoa, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *