Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Arki on parasta kaiken ja kaikkien kannalta

Kun luet tätä blogijulkaisua, niin me istumme autossa ajaen kohti Suomea. Ajamme ehkä Tanskassa, mieluiten jo Ruotsin puolella. Lähdimme tosiaan ajamaan Suomesta Espanjaan 9.12. joten mieheni on ollut reissussa siitä lähtien. Itse kävin Suomessa ennen joulua muutamia päiviä, mutta itsekin olen ollut Espanjassa kauan. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että olisin heilutellut varpaitani kolme viikkoa auringossa, vaan ihan kaikkea muuta.

Kun rupeaa yrittäjäksi, niin samalla voi sanoa hyvästit täydellisille lomille ja mielen nollaamiselle. Jos joku yrittäjä sen pystyy tekemään, niin otan mielelläni vinkit vastaan!

 

Me otimme ihan uuden asunnon vastaan kun saavuimme tänne joulukuussa. Koko talomme on siis juuri valmistunut kuuden asunnon talo. Asunnon piti olla valmis jo huomattavasti ennen saapumistamme ja päällisin puolin se olikin. Meillä on taloyhtiössä ainoana asuntona oma piha, joka ei ihan valmistunut aikataulun mukaan. Jouluun asti asunnossamme tai pihallamme hyppäsi aamusta iltaan työmiehiä. Olemme ennenkin ostaneet uusia asuntoja ja tiedämme, että niissä on aina fiksattavaa, mikään ei koskaan toimi 100% luovutushetkellä, mutta tämän teki erittäin haastavaksi kielimuuri meidän ja työmiesten välillä. Työmiehet eivät yleensä puhuneet sanaakaan englantia ja me puhumme noin 20 sanaa espanjaa. Ainoastaan työmiesten esimies puhui yleensä englantia, mutta sekin oli suht heikkoa. Aina ei voinut olla ihan varma, ymmärsimmekö toisiamme…mutta ystävällisiä ja huomaavaisia he olivat.

Minulla on appi puhelimessani, joka kääntää suomen ja espanjan kielet kun siihen puhuu, mutta se ei toimi täydellisesti. Aion hankkia erillisen käännöslaitteen, koska tähän hätään emme espanjaa opi niin että voisimme kommunikoida asuntomme teknisistä asioista, jotka ovat tärkeitä asioita

 

Valoran turkki ei ole pentuajan jälkeen ollut koskaan niin pehmoinen kun se on ollut Espanjassa ollessamme!

 

Lapset saapuivat tänne meidän iloksemme heti joulun jälkeen. Sisustimme neljän makuuhuoneen asuntoamme hullun lailla ennen heidän tuloaan. Halusimme, että heillä on kauniit makuuhuoneet valmiina ja että olohuoneessa on sohvat ja pöydät ja samoin terassilla on ulkokalusteet. Mieheni oli tilannut suurelta osalta huonekalut meille tänne valmiiksi. Osa huonekaluista tuli aikataulun puitteissa, mutta osa tuli vasta ennen lähtöämme takaisin Suomeen ja yksi italialainen ruokapöytä ei ole tullut vieläkään.

 

Hah, hah pieni kevennys! Kuvakulmat ovat valokuvauksessa tärkeässä roolissa:)

 

Lulu raitamekko

Päälläni oleva Lulu raitamekko on samaa sarjaa tämän mekon kanssa. Raitamekko saapuu meille mikä päivä hyvänsä, samoin päälläni oleva neuletakki. Laita viestiä, jos haluat että ilmoitamme kun ne ovat saapuneet. Viesti shop@dopp.fi

Päälläni olevaa Lulu paitamekkoa löytyy myös valkoinen ja vaaleansininen. Löydät mekot täältä!

 

Viikko lasten kanssa meni hujauksessa. Kun lapset lähtivät kotiin, niin mieheni ehdotti että lähtisimme ajamaan takaisin Suomeen viikon päästä. Mielessäni ajattelin, että ”apua, siis vasta silloin”. Sanoin kuitenkin hänelle, että se sopii, samalla rauhoitellen mieltäni, että on varmasti ihan hyvä nyt ottaa nämä päivät rennosti ja yrittää levätä. Asunto on valmis, samoin piha on valmis (tuli upea) ja asunto on päällisin puolin sisustettu eli nyt saisi vihdoinkin vain ”olla” ilman kenenkään muiden aikatauluja. Viikonloppu Loppiaiseen meni hyvillä mielin, koska tiesin että liike on kiinni. Tiistaina Loppiaisen jälkeen en meinannut pysyä enään liitoksissani. Arki alkoi ja minä olin täällä! Itseni tuntien, tiesin että alkavat arkipäivät ovat minulle kova pala. Mieheni kysyi minulta, että haluanko lähteä lentäen Suomeen, mutta en nähnyt mitään järkeä lähteä pariksi päiväksi Suomeen ja lentää sitten tänne takaisin. Haluan ajaa auton takaisin Suomeen mieheni kanssa. Ajomatka yksin koiran kanssa olisi yhdelle ihmiselle, varsinkin pimeänä talviaikana, liian raskas rasti.

Yritin vakuutella itselleni, että maailma ei kaadu vaikka en pääsekään töihin nyt ja heti töihin. Kirjoitin vuosipostauksessa, että olen kärsinyt väsymyksestä koko syksyn. Olen täällä nukkunut yöt melko hyvin ja melkein joka päivä olen mennyt siestalle. Maassa maan tavalla, eikö?

 

Kävimme tutustumassa Fuengirolan rantakatuun. Siellä oli kauniin näköisiä ravintoloita ja sitten sen näköisiä paikkoja mihin en syömään menisi. Priorisoin ravintoloita, joissa on pöytäliinat tai sitten pöydät ovat siistit puupöydät. En suosi valkoisia muovituoleja paperiliinoilla enkä muovipressuilla. Tämä italialainen ravintola oli lähellä tätä hotellia minkä edessä seison ja heidän pizzansa oli oikein hyvää. Jos olen epävarma ravintolan ruoasta, niin tilaan pizzan. Se menee harvoin pieleen, kuten salaattiannos voi mennä.

 

Yhteenvetona totean, että aikamme Espanjassa oli antoisa mutta kiireinen, aikataulutettu mutta opimme paljon uutta espanjan kulttuurista ja heidän toimintatavoistaan. Minulle ja miehelleni sopii loistavasti pikamatkat eli olemme kohteessa muutamia päiviä maksimissaan viikon. Sitten haluamme jo palata arkeen ja töihin.

Minulta on kyselty, että olenko muuttamassa Espanjaan? En ole muuttamassa Espanjaan. Espanjassa on nyt meidän ihana perheemme kakkosasunto, jossa tulemme toki käymään useita kertoja vuodessa. Minä haluan pysyä työelämässä kiinni niin kauan kuin minulla on siihen mahdollisuus. Voin hyvin kun saan tehdä töitä, herätä aamuisin tietäen että päivä on täynnä mielekästä tekemistä. Arki on minulle parasta huumetta.

 

Kategoriat

4 kommenttia

  1. Samaa minäkin mietin että olisi kiva kuulla tuosta uuden asunnon ostosta Espanjassa enemmänkin. Myittekö sen Fort Lauderdalen pois eli ette käykään enää siellä? Onhan se yrittäjälle helpompaa ottaa lyhyempiä lomia ja kerkii piipahtamaan Espanjassa.

    • Hei Päivi ja kiitos kommentistasi 🙂 Espanja on ihana kohde kun lento on niin lyhyt ja melkeinpä takuuvarma aurinkopaikka! Laitan mietintämyssyyn, jos teen aiheesta postauksen. Mukavaa viikonloppua, Kata

  2. Hej Kata! Vad roligt att höra om Spanien! Kunde du tänka dig att berätta mera om detta projekt? Min man och jag planerar att skaffa boende i Spanien i framtiden och det vore toppen att höra hur ni gått till väga (spec med tanke på språkfrågan och de olika kulturerna). Hur valde ni objekt? Har ni haft ett ombud på plats? Och ifall ja, hur hittade ni hen? Tusen tack o tack för en toppen blogg och affär :)! / Ninni

    • Hej Niina och tack för din kommentar:) Vi sökte egentligen ingenting, bara kollade för skojs skull på nätet och plötsligt hittade den här lägenheten. Vi köpte den super snabbt, därför att lägenheten hadde allt som vi ville ha och vi gillade läget. Jag funderar om jag har mera att skriva om saken 🙂 Tack att du följer med, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *