Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Vielä yksi kiva matkavaate, valkoinen paitamekko

Vielä yksi kiva matkavaate, valkoinen paitamekko

Muistatko tämän paitamekon tästä postauksesta? Olimme stailanneet sen Bonita liivin alle. Otin paitamekon mukaan reissulleni, koska se tulee kuulumaan minun vaatekaappini peruspilareihin nyt talvella ja tulevana kesänä eli vuoden ympäri.

Tiedäthän, että minun lempivaatteeni on valkoinen kauluspaita. Minusta se on niin kätevä vaate, koska se sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Valkoinen myös saa väsyneet kasvot pirteän ja raikkaan näköiseksi. Tällaista valkoista paitamekkoa minulla ei vielä olekaan!

 

Vielä yksi kiva matkavaate, valkoinen paitamekko

Vielä yksi kiva matkavaate, valkoinen paitamekko

Muutamat päivät mitkä täällä ollaan oltu, ovat olleet lämpimiä ja aurinkoisia. Päivällä kävimme pitkällä kävelylenkillä Valoran tahtiin ja minulla oli kevytvanu takki mukanani, mutta hikihän siinä tuli jopa meidän tahtiin. Olin uimassa, siis uima-altaassa, jossa mieheni mukaan oli noin 18 astetta. Huh miten kylmältä se aluksi tuntuikaan, mutta kun hetken oli, niin tottuihan siihen. Emme aloittaneet Suomessa vielä avantouintia, koska jäät eivät olleet tulleet vielä Helsinkiin. Kun talvella menen mereen, niin haluan että vedenpinnalla on ainakin jäähilettä, mieluiten jäätä. Ilman jäätä meri näyttää niin mustalta ja synkältä, että en halua mennä sinne. Tuntuu siltä, että meri voisi nielaista minut. Äitini oli kovin huolissaan viime vuoden avontouinnistamme, koska hän pelkäsi että joudun jään alle, enkä pääse sieltä pois, mutta sitä pelkoa ei uimisessamme ole.

 

Vielä yksi kiva matkavaate, valkoinen paitamekko

Vielä yksi kiva matkavaate, valkoinen paitamekko

Lulu paitamekko

Paitamekko on ohutta 100% puuvillaa. Vaikka siinä ei ole stretchiä mukana se ei ole jäykkä ja kova. Paitamekossa on napit alas asti eli kun puin housut paitamekon alle, niin avasin nappeja alhaalta ylöspäin. Näin paitamekko näyttää kevyemmältä ja sopii loistavasti housujen kanssa. Myöskään sen pituus ei haittaa housujen kanssa käytettäväksi kun napit ovat auki. Hihat ovat täyspitkät ja vyötäröllä on vyö. Paitamekon sivuissa on taskut ja kaulus on ”papinkaulus”.

Paitamekkoa löytyy myös vaaleansinisenä.

 

Vielä yksi kiva matkavaate, valkoinen paitamekko

Vielä yksi kiva matkavaate, valkoinen paitamekko

Papinkaulus

Papinkaulusta kutsustaan kaulukseksi jossa ei ole kauluksia. Kauluksen reunassa on muutaman sentin kantti ja napit voi napittaa ylös asti kiinni. Itse suosin, jos mahdollista, tavallisia paitiksen kauluksia enemmän kuin papinkauluksia. Minusta tavallinen paitakaulus on pukeva niskan kohdalta, kun se nousee ylös. Yleensä papinkauluksia on vaikea saada pysymään auki, mutta tässä mekossa kaulus taipui hyvin auki kaulan kohdalta ja kaulaa tuli esille.

Lulu paitamekossa kaulus pysyy auki eikä tule liian lähelle kaulaa. Tässä paitamekossa kaulus ei haitannut minua.

 

Vielä yksi kiva matkavaate, valkoinen paitamekko

Illat ovat viileitä. Heti kun aurinko laskee, tulee ulkona vilu. Minulla on mukanani viime kevään farkkutakki, joka on helppo koska se sopii kaikkien asujeni päälle. Saimme liikkeeseemme jo muutamia farkkutakkeja koissa 34-36, voit tiedustella niitä shop@dopp.fi.

Farkkutakki on kiva ja helppo vaate. Mutta jos pukeudun illalliselle tyylikkäämmin, on farkkutakki silloin liian arkinen. Mietinkin mikä se siisti jakku voisi olla?

 

Vielä yksi kiva matkavaate, valkoinen paitamekko

Pakkaa mukaan reissullesi iso villahuivi, mielellään neutraalin värinen, joka sopii väriltään koko sinun matkavaatetukseesi. Miten helppoa se on ottaa mukaan jos vähänkin illallisella tuntuu, että voi tulla kylmä. Mikään ei ole kurjempaa kuin palella sekä yrittää nauttia ruoasta ja seurasta.

Ps. Jos kaipaat isoa ja tyylikästä villahuivia, niin laita viestiä shop@dopp.fi. Laitamme sinulle kuvia ja tietoja vastaavista huiveista, kun minulla on harteillani. Tämä on meidän huivi, mutta jo muutaman vuoden vanha. Niin ja lenkkarit sekä farkut ovat viime kevään mallistoista.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset