Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Tänään on mustan värin vuoro. Sen kovan, pimeän ja voimakkaan värin vuoro, joka koetaan eleganttina, helppona ja varmana pukeutumisessa.

Asiakas: Tarvitsen uudet housut
Minä: Oliko sinulla väriä mielessä?
Asiakas: No, ei ainakaan mustia
Toinen asiakas: Ehdottomasti mustat

Musta väri jakaa ihmisiä, mutta suurin osa asiakkaista varsinkin syksyisin/talvisin haluaa mustat housut. Mustat housut ovat yksi vaatekaapin kulmakivistä.

”You can have it in any colour as long as it´s black.”
Henry Ford

 

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Puin päälleni hieman erilaisen asun. Haluan näyttää kerrospukeutumisen näyttävyyttä ja voimaa sekä eri mittasuhteiden yhdisteltävyyttä.

Kerrospukeutuminen on aina mielenkiintoista. Mietipä asuani ilman valkoista paitamekkoa mustan neuleen alla. Eli päälläni olisi viidakkohousut ja musta lyhythihainen neule. Hmm…kyllä, kyseessä olisi hyvä combo, mutta lupaan sinulle, että se ei herättäisi yhtä paljon tunteita kuin tämä asu. Tätä asua joutuu katsomaan muutaman kerran ja miettimään, mitä sillä naisella on päällään. Eikö vain?

 

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Entäs asun mittasuhteet? 163 cm nainen pukee päällensä nilkkahousut ja lenkkarit sekä pitkän paitamekon, jonka päälle hän vielä pukee lyhyen neuleen ja kaiken huipuksi vyön, joka katkaisee viimeisenkin yhtenäisen linjan. Aivan, näin se lyhyehkö nainen pukee ja ei näytä hullummalta, eihän?

Mitä ajan takaa? No sitä, että uskaltakaa kokeilla eri asukomboja! Mutta muistakaa yksi asia ja se on värit. Värien tulee sointua yhteen, asussa on oltava punainen lanka. Ilman sitä seuraa totaalinen sillisalaatti, joka ei ole suotavaa. Tyylikkyys on tipotiessään.

Vahvat kontrastit, kuten musta ja valkoinen yhdessä, ovat säväyttäviä. 

 

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Lyhythihainen neule

Musta lyhythihainen neule on tyylikäs valinta t-paidan tilalle. Neule on ryhdikäs, asiallinen ja pukeva. Neule sopii loistavasti työkäyttöön niin housujen kuin hameiden pariksi. Kuten tässä asukokonaisuudessa, voi neuleen alle pukea paitiksen. Väri voi olla perusvärinen paitis tai se voi olla kuviollinen viskoosi/silkkipaitis. Kauluksessa voi olla jokin juju, fyrrykantti tai rusetti. Mustasta neuleesta saa monta versiota, kun vain käyttöä hieman miettii.

Minulla on päälläni neuleesta koko 36.

 

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Dream Chic viidakkofarkut

Tutut Dream Chic nilkkafarkut ovat saaneet seurakseen viidakkokuosiset Chicit. Kyseessähän on nilkkafarkut vetoketjulla, hyvällä istuvuudella ja huikealla käyttömukavuudella. Viidakkofarkut ovat täysin samanmalliset kuin Perus Dream Chicit, kootkin menevät samalla tavalla. Joten näistä viidakkohousuista otetaan sama koko kuin tavallisista sinisisistä, mustista ja värillisistä nilkkafarkuista. Minulla on aina koko 32 ja sitä kokoa nämäkin ovat päälläni. Farkkujen pituus on 27″.

 

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Musta on helppo väri, koska siihen voi yhdistää minkä tahansa lempivärin ja kaikki käyvät. Toki värit vaikuttavat asukokonaisuuteen eli jos mustan kanssa pukee hillittyjä värejä tai voimakkaita värejä niin asun signaali on eri.

 

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Musta-sanaa käytetään kuvaamaan yleensä negatiivisia asioita. Musta pörssi tarkoittaa laitonta kaupankäyntiä, mustan kissan näkeminen tuottaa epäonnea ja musta joutsen taas kuolemaa.

Musta ja valkoinen väri ovat vastakohtia toisilleen. Eikö se ole kaikissa asioissa niin, että vastakohdat täydentävät toisiaan?

 

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Gerta tennarit

Saimme juuri muutamia kokoja Gerta tennareita. Tennarit ovat pehmoiset ja super kevyet. Kun laitoin ne jalkaani, niin tuli tunne, että ne kävelyttävät minua eteenpäin. Pohja myötäilee ja hieman rullaa. Pohja on noin 3-4 cm. Pohjaa koristaa hopeanvärinen raita. Itseasiassa nämä ovat saman malliset tennarit kuin nämä suositut Caramel tennarit.

 

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Bella pellavamekko

Bella mekko on siis 100% pellavaa. Mekko on persoonallinen ja hieman erilainen. Mekko on istuva ylhäältä, mutta se levenee lantion kohdalta ja kapenee taas alaspäin. Se tekee pyöristyksen lantion kohdan. Itseasiassa kukaan ei tiedä vartalosi mallia mekon sisällä. Mekon hihat ovat puolipitkät ja kaula-aukko on pyöreä. Mekossa on saumoja, jotka katkaisevat sen tasaista linjaa. Mekossa on taskut sivussa. Ja hauska yksityiskohta on se, kun mekko on edestä muutaman sentin pidempi kuin takaa.

Minulla on mekosta päälläni koko XS. Mekko on muuten hyvän kokoinen, mutta pikkaisen se nappasi käsivarsistani kiinni kun puin sen päälleni. Mutta kun otin sen kuvauksen jälkeen pois päältäni, ei allikohta enään häirinnyt. Mekkoa löytyy myös valkoisena. Kuvaamme sen verkkokauppaamme mahdollisimman pian. Pellava on suht´ paksua ja tukevaa, joten valkoinenkaan mekko ei ole läpinäkyvä.

 

Ihastuitte sunnuntain postauksessa olevaan känykkäpussukkaan niin paljon, että ne myytiin jo loppuun. Tässä on saman sarjan isompi olkalaukku. Tässä laukussa on kolme lokerikkoa reiluilla vetoketjuilla ja isomman lokerikon sisällä on vielä kaksi taskua. Hihna on säädettävä sekä siinä on sporttista henkeä leveytensä ja tekstinsä johdosta.

 

Tiesitkö, että vain noin 12% suomalaisista on talvi-ihmisiä? Tällä tarkoitan ihon väriä eli voi sanoa, että vain noin 12% ihmisistä sopii musta väri. Se ei ole paljoa, mutta silti musta kuuluu väreihin, jota käytetään kaikista eniten. Eli ihmiset, joiden ei tulisi pukeutua mustaan, kuten minun, käyttää mustan värisiä vaatteita. Ei tämä ole niin vakava juttu, hän käyttäköön mustaa, ken haluaa.

Minä en aio luopua mustista vaatteistani, vaikka olen väriltäni kevät. Musta ei kuulu edes pienenä ripauksena kevätihmisen vaatekaappiin, mutta en välitä. Ihminen on onnellisin vaatteissa missä viihtyy ja se on kaikista tärkeintä!

 

Kevään 2020 väriviikko; Musta

Kaytätkö sinä mustia vaatteita vai oletko kenties talvi-ihminen?

Postauksen tuotteet löytyvät Doppshop verkkokaupasta ja toimitukset veloituksetta!

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

16 kommenttia

 1. Musta väri todellakin sopii vain harvoille suomalaisille, se vie kasvojen lähellä viimeisenkin värin kasvoista. Hienoa, että Kata otit esiin tämän faktan. Väriviikko on hyvä idea: jospa joku Milla Magia vaikka saisi uutta ajatusta värien käyttämisestä 🙂 Liila

 2. Oi, minäkin pidän väreistä (kuten musta, beige ….) :).
  Viidakkohousut säväytti, kylläpä olisi mukavaa kyläraitilla kuljeskella noissa. Löytyykö housusta samaa sävyä kuin se persikkainen neule, joka sinulla on hopeavekkarin kanssa?
  Väriviikko tuli nyt oikeaan aikaan ja tarpeeseen tämän koronakurjuuden piristykseksi. Kiitos, kun jaksat 🙂

  • Hei Marianne ja kiitos kommentistasi 🙂 Kyllä, kyllä löytyy:) Olet tarkkasilmäinen! Ja jos sitä settiä mietit, niin sinun pitää nähdä vielä yksi uusi yläosa! odota pari päivää, väriviikko jatkuu:) Ihanaa, kun tämä piristää ja jaksan juuri teidän lukijoiden ja asiakkaiden vuoksi! Terkut myrskyisästä Helsingistä, Kata

 3. Voi miten IHANA tuo pellavamekko ja niin näköiseni! Valkoinen olisi minun. Mietin kokojen xs ja s välillä. Mitkähän ovat s-koon rinnanymp.- ja käsivarsimitat?
  ..Niin, olen monasti ihaillut aurinkolasejasi, jotka olivat aiemmissa postauksissasi. Ovatkohan Chanelin mallistoa?

  • Hei Eijajakiitos kommentistasi:) Se on ihana ja hauska:) erilainen! Eli koko XS rinta 92 cm ja käsivarsi 30 ja koko S rinta 100 cm ja käsivarsi 31. Aurinkolasit ovat itseasiassa Guccit, jotka minulla on nyt päälläni. Mutta Chanel on ihan lempimerkkini aurinkolaseissa:) Mukavaa viikkoa, Kata
   Ps. Jos haluat tilata mekon valkoisena niin laita meiliä shop@dopp.fi niin laitan sinulle kuvia mekosta:)

 4. Hei,

  Täällä myös yksi, joka tunnustautuu mustan värin käyttäjäksi. Ihana postaus jälleen kerran ja todellakin päivän kohokohta. Hauskat viidakkohousut ja niihin yhdistettynä valkoinen ja musta. Todella kivalta näyttää, mutta itseltä puuttuu rohkeus kokeilla, koska aina ajattelen vaatteen ostoa ja pitoa pitemmälle aikavälille. Toisaalta miksei voisi olla rohkea ja repäistä! Minä ihailen myös Kata sinun aurinkolasi valikoimaa ja tässäkin postauksessa aivan ihanat lasit. Mikä on merkki?
  Ja nuo mustat lenkkarit ovat aivan ihastuttavat, samoin valkoiset.
  Mukavaa päivää ja jännänä odotan taas huomista väri-postausta!

  • Hei Sisko ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa kun tykkäsit ja kyllä, musta on ihana väri. Välillä ”hairahtuu” muihin väreihin, mutta sitten taas palaa mustan käyttäjäksi. Yksivärisiin vaatteisiin ei niin kyllästy kuin kuviollisiin, mutta sitten taas yksiväriset voivat olla välillä liian tylsiä ja aina niitä samoja. Ei tunnu että koskaan olisi mitään uutta päällepantavaa. Minun aurinkolasit ovat Guccit näissä kuvissa:) Ihanaa viikkoa, Kata

 5. Hei Kata! Kiitos taas tästä väriviikosta, loistava idea niin kuin aina. Minkä merkin tuo pellavamekko on? Asun ulkomailla ja mietin, että jos voisin ostaa sen täältä. Se on niin just minun tyyliseni! Ihana heittää päälle hiostavilla kesähelteillä. Näinä aikoina yritän uneksia lämpimästä kesästä, se vähän helpottaa ja antaa toivoa. Kiitos kun jaksat piristää meitä lukijoita, varsinkin juuri nyt. Olet ihana.

  • Hei Mekkofani ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos! mekko on pienen tanskalaisen tehtaan tuotantoa, kuin By Basics. pellava on ihana matsku juuri kun on oikein kuuma:) Kiitos kun seuraat ja mukavaa viikkoa sinne, Kata

 6. Vauuuuuu! Mahtavat asut! Ai että! Voisin kuvitella noi kaikki itselleni! ?? minä pidän mustasta! Se itsessään tyylikäs ja siihen voi yhdistää mitä vain. Noi viidakkohousut❤️. Mutta minulle lahkeet jää himppa lyhyeksi?. Minullahan on vaal.pun. Dream chic housut, muutoin tykkään mutta aavistuksen saisivat olla pidemmät lahkeet. Pidän silti. Noilla mustilla lenkkareilla saa vähän häivytettyä, kun etu ja takaosa nousee vähän ylemmäksi. Vinkiksi pitkäjalkaisille?

  • No nyt tuli hieman huono suomi, anteeksi?. Siis, musta väri on itsessään tyylikäs. Ja tarkoitin, että paljasta nilkkaa saa hieman häivytetyksi, noilla mustilla lenkkareilla. Jos lahje jaa hieman lyhyeksi ja se häiritsee. Itsellä ainakin toimii??.

  • Hei Maarit ja kiitos kommentistasi:) No tämä setti voisi olla juuri sinulle:) Jep, lahkeiden mitta on 27″ niin se ei ole kovin pitkä…meille pätkille se taas on ihan loistava. Ei tarvitse lyhentää, jee:) Totta muuten, lenkkarit nousevat ylemmäs. Hyvä pointti! terkuin kata

  • Hei Lilli ja kiitos kun kommentoit:) Tiedätkö, näen sieluni silmillä nämä sinun päälläsi vaalean tai mustan yläosan kaverina. Malli on myös sinulle loistava. Ihanaa päivää, Kata

 7. Täällä yksi Milla Magia jonka turvaväri on musta. Musta väri mikä jakaa ihmisiä, mutta mihin voi miksata mitä tahansa.

  Päivän asut olivat taas mageet.
  Ensimmäinen combo oli pirskahtelevan, sporttisen viidakkomainen. Ihastuin ja nyt sulattelen mielessäni viidakkohousuja miten niitä miksaisin. Onko ne liian rohkeat? NO Ei!

  Musta neule ja valkoinen paita toimii aina samoin kuin musta mekko.
  Musta pellavamekko, ihana ja eleettömän tyylikäs. Pellavamekko mukautuu moneen tilateeseen ja eri asusteilla ja kengillä sen saa muokattua vaikka mihin.

  Postauksen tennarit ja laukut niin huolettoman helppoja ja rentoja.

  Ihanaa, että vyöt tekevät paluuta vai onko ne mihinkään kadonneetkaan sanoi mieheni. Miehillä vyöt tutumpi näky, mutta naisilla ei. Miksiköhän näin?

  Valkoiset korvakorut on mainiot. Samoin olen ihaillut Katan aurinkolaseja ja niitähän rouvalla on joka lähtöön.

  Kaunis, aina hymyilevä Kata, joka jaksaa, jaksaa aina ja on meitä asiakkaita varten. Iso ikävä, mutta onneksi on tämä blogi ja verkkokauppa sekä meilit lentelee ja puhelinkin on keksitty.

  Ihana aamun avaus taas Katalta ja hei tästä päivästä tulee hyvä päivä. Jos aamu alkaa takkuillen, niin katso ulos, näe aurinko ja listaa elämäsi hyvät asiat. Sinä olet oman elämäsi taidemaalari. Voit tehdä siitä synkän, tummanpuhuvan tai miksata siihen iloa, rakkautta ja valoa.

  Pysytään terveinä ja huomista taidemaalarin värivalintaa odotellen.

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Täällä myös yksi Milla Magia ja tiedän, että meitä on paljon:) Viidakkohousut ovat niin mageet, kun sieltä voi poimia ”oman värin” ja yhdistää sitä housuihin. Uskon, että sopisi monen vaatekaappiin ja ne eivät tekisi pukeutumista tylsäksi. No, minulla on aurinkolaseja kyllä monia. Tunnustaudun ”aurinkolasi friikiksi”. Parissa on vahvuudet ja muutamissa ei, joten niitä vaihtelemme Gabin kanssa. Olen nimittäin tainnut tartuttaa saman ”taudin” häneenkin. Eikö se niin mene, että mitä isot edellä, niin sitä pienet perässä:) Niin oikeassa olet, jokainen kirjoittaa oman elämänsä kirjaa ja päättää millainen siitä tulee. Näillä ajatuksilla tsempataan tämäkin päivä, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *