Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

Tykkäsitte kovasti puolitoista viikkoa sitten olleesta  postauksesta, missä esittelin neulemekkoja kolmessa eri värissä. Pistitte positiivisessa mielessä meidät sekaisin. Nyt jatketaan samalla sarjalla, mutta ei neulemekoilla vaan neuleliiveillä.

En tiedä mistä se johtuu, mutta minä pidän neuleliiveistä. Ne ovat aina olleet minun suosikkejani, vaikka ainahan niitä ei mallistoista löydy. Olemme innostuneet Gabin kanssa neuleliiveistä niin, että meidän omaan doppwoman mallistoon on tulossa kaksi uutta liiviä nyt syksyn aikana.

 

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

Neuleliivissä on kiva yksityiskohta eli napit vasemman olkapään puolella

 

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

Neuleliivi

Neuleliivi on malliltaan ponchomainen. Se on suoran mallinen sivuilta ja siinä on käsille reiät. Neuleliivin helma on kauniisti kaarrettu, mikä tekee neuleliivistä kevyemmän näköisen. Helman kaarto on myös edullisemman näköinen vartalolle kuin että helma olisi suora. Liivin yksityiskohtana ovat myös leveä resori niin liivin helmassa kuin hiha-aukoissakin.

Neuleliivissä on puolipoolo kaulus. Käänsin poolokauluksen puoliksi sisälle päin, koska halusin paitiksen rusetin esille kauluksen päälle.

 

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

Rosa rusettipaita

Tässä rusettipaidassa on kaunein näkemäni rosan sävy hetkeen aikaan. Paita on klassisen paitiksen mallinen. Paidassa on irtonauha, joka solmitaan rusetille. Nauha on suht pitkä eli rusetista saa näyttävän näköisen. Laitoin ylänapin kiinni ja sidoin rusetin ihan kaulaan kiinni, johtuen neuleliivin kauluksesta. Rusetin voi myös sitoa alemmas ja jättää muutama nappi paidasta auki. Näet paidasta kuvan päälläni ilman liiviä täältä.

 

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

Ruskeat nahkahousut

Minulla on pari päivää ollut päälläni Zella highwaist housut. Olen niin ihastunut housujen korkeaan vyötäröön. Ne tuntuvat hyviltä päällä eivätkä yhtään valu alaspäin. Tähän vaikuttaa niiden kaarrettu ja korkeampi vyötärö.

Yhtä innoissani olin näistä ruskeista ”nahkatightseista”. Niissä on myös korkea vyötärö. Se ylettyy kunnolla navan yläpuolelle. Kun vedin näitä tightseja jalkaani, meinasi pepun kohdalla usko loppua kesken. Ne meinasivat jämähtää siihen, mutta hieman ”heijasin” vartaloani, niin sain ne vedettyä ylös. Sitten ne olivatkin ihan täydelliset! Tightsit eivät ole nahkaa vaan ne ovat tekstiilinahkaa, joka tarkoittaa sitä että ne ovat tekokuitua. Nyt moni miettii, että hiostavatko ne?

Kesäkuumalla en niitä pukisi jalkaani, mutta kesäkuumalla en muutenkaan pue housuja vaan aina mekon päälleni. Housut ja kesäkuumuus = kamala ajatus.
Kuvausten aikana en tuntenut mitään kuumuutta alavartalossani ja muutenkaan, eivät ne hiosta normaalissa käytössä. Jos miettii, niin urheiluvaatteet ovat AINA tekokuitua. Tämä taas johtuu siitä että kun hikoaa, niin vaatteet imevät hien ja kuivuvat äkkiä. Puuvilla urheiluvaatteissa on ehdoton ei. Ne jäävät märiksi ja sitten ne aiheuttavat kylmän tunnetta iholla.

Minulla on päälläni tightseista koko 34 ja se on juuri sopiva. Eli suosittelen yhtä kokoa pienempää kuin normaalisti. Vyötäröllä on kuminauhakuja, eikä tightseissa ole taskuja ja vetoketjua. Nämä tightsit olivat supermukavat päällä.

 

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

 

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

Ananna tightsit

Tässä on saman tyyliset tightsit kuin ruskeat noissa ylimmissä kuvissa. Näissä on myös tekstiilinahka edusta mutta takaosa on jerseytä. Myös näissä tightseissa on korkea vyötärö, mutta ei kuitenkaan yhtä korkea kuin ruskeissa tightseissa. Vyötärö ylettyy navan kohdalle ja näissä tightseissa on vetoketju sivussa, mutta taskuja näissä ei ole.

Myös näistä tightseista minulla on päälläni koko 34 eli suosittelen yhtä kokoa pienempää kuin normaalisti.

Voiko näitä tekstiilinahkaisia tightseja pestä pesukoneessa?  Kyllä voi, ihan normaalisti 30 asteen vesipesussa. Silittää näitä ei voi, joten silottele ne märkänä ja laita kuivumaan niin, ettei niihin tule rajaa eli itse laitan ne kuivumaan silityslaudan yli. Näin kuivaan neulepaidatkin, roikotan ne silityslaudan reunalta alaspäin.

 

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

Bootsit

80-luvulla oli kaikkea ihanaa. Silloin oli mm. piikkikärkisiä kenkiä. Olen aina pitänyt enemmän piikkikärkistä kuin pyöreäkärkisistä kengistä. Piikki saa minut tuntemaan itseni skarpiksi, pyöreä kärki söpöksi.

Nämä bootsit näyttävät käärmeiltä. Niissä on vino korko, kuten kuuluu bootseissa ollakin. Edessä on klassinen leikkaus ja ne ylettyvät hieman ylemmäs jalkaa.
Bootsien kärki näytti hurjan kapealta ja hieman mietin, kun vedin ne jalkaani että saas nähdä, ovatko ne liian kapeat. No eivät ne olleet, ihan mahtavaa. Hankin kuitenkin bootsit itselleni koossa 5,5 vaikka olen normaalisti kokoa 5 eli 38. Mietin, että kun käytän niitä useita tunteja ja jalka hieman turpoaa iltaa kohden niin en halua että ne rupeavat painamaan pikkuvarpaan kohdalta.

 

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

Midipaita

Midipaidassa on v-kaula-aukko. Hihat ovat täyspitkät ja paita ylettyy reippaasti pepun alle. Midipaita on takaa muutaman sentin pidempi kuin edestä. Paitaa löytyy valkoisen lisäksi yönsininen. Löydät kuvia midipaidoista Doppshop verkkokaupastamme täältä.

 

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

Neuleliiviä löytyy kaksi kokoa. Koot ovat S/M ja L/XL. Minulla on päälläni koko S/M eli suosittelen että 34-38 kokoiset naiset ottavat tämän koon ja 40-44 kokoiset naiset ottavat M/L kokoisen liivin.
Löydät Doppshopista neuleliivin mitat.

 

Neuleliivit, tightsit ja käärmeet jaloissa

Kumpiko asu miellyyttä silmääsi enemmän? Kameli liiviasu vai vaaleansininen liiviasu?

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Uuuuu….kameliliiviasu ❤️. Itse en ole oikein välittänyt liiveistä, ponchoista kyllä. mutta tämän postauksen jälkeen alan lämmetä ajatukselle, voisin itsekin pitää liiviä ?.

  • Hei Maarit ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiva, se olisikin sinun värisi! Liisi sopisi sinulle ja se on ns. helppo vaate. Mukavaa viikonloppua, Kata

 2. Molemmat liiviasut ovat upeita.
  Kameli neuleliivi rosan rusettipaidan kanssa näyttää söpöltä, mutta ruskeat tekstiilinahka tightsit tuovat siihen korkkareiden kanssa särmää. Käteen keikkumaan Karia helmilaukku, mikä on kuin kirsikka kakun päälle. Ihana asukokonaisuus.

  Vaaleansininen liiviasu yhdessä Ananna tightsien ja valkoisen Midi paidan kanssa näyttää tyrmävältä ja bootsit viimeistelevöt tyyliin. Bootsit ovat todella coolit.

  Vaikea on valita näistä kahdesta omaa suosikkia, kun molemmat asukokonaisuudet ovat tyylikkäät, mutta värimaailma on niissä erilainen. Minun pääni ei siihen pysty, kun molemmat asukokonaisuudet ovat silmiä hivelevän kauniita.

  Ei voi muuta kuin ihailla Kataa, joka päivästä toiseen esittelee meille naisille toinen toistaan upeimpia asukokonaisuuksia. Kata oletko luonnonlahjakkuus stailaajana vai oletko käynyt jonkun stailauskoulun?
  Joka tapauksessa sinä Kata, olet kyllä Suomen parhaan naisten vaateliikkeen omistaja sekä oikea tyylikuningatar. Olen sanaton.

  • Hei Jaana ja kiitos kun kommentoit! Minustakin molemmat ovat upeita, vaikeaa olisi päättää kummanko asun ottaisin. En ole käynyt mitään stailauskouluja. Olen ollut vaatealalla 18-vuotiaasta lähtien, sitä ennen jo suunnitellut ja ommellut vaatteita itselleni. Vaatehullu kun olen niin se on varmasti tullut kaupanpäälle, se silmä tai olen sattunut paikalle, kun vaatesilmiä on jaettu, heh heh, en tiedä! Mutta kiitos sinulle, olet todella herttainen! Ihanaa viikon vaihdetta, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *