Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


1.9.2019 |

Jihuu! 1000. rajapyykki on ylitetty ja nyt arvotaan!

4 vuotta, 9 kuukautta ja 11 päivää ja 1002. postaus! Kuka olisi uskonut, en minä ainakaan! En tiennyt yhtään mitä odottaa, kun ensimmäisen kerran 29.11.2014 painoin nappia ”julkaise”. En tiennyt mihin se johtaa ja mitä se tuo tullessaan. Et voi uskoa, kuinka se ensimmäinen napin painallus jännitti. Kädet hikosi, sydän löi tuhatta ja henkeä salpasi.

En ole edelleenkään tottunut ”julkaise” painallukseen. Se tuottaa edelleen jännitystä vatsanpohjassa. Olen ratkaissut asian, niin että ajastan julkaisut seuraavaksi aamuksi niin pääsen napin painalluksesta. Olen miettinyt, miksi se vieläkin jännittää, mutta kirjoituksessa annat itsestäsi jotain, omia ajatuksia. Puhe on puhetta, mutta kirjoitus jää elämään.

 

Viisi-kuusi-seitsemän vuotta sitten kun tulin liikkeestä kotiin iltaisin, kävimme mieheni kanssa griffon poikamme kanssa lenkillä ja sen jälkeen istuimme sohvalla katsoen tv:tä ja minä selasin blogeja. En muista mistä löysin blogit ja mikä oli ensimmäinen lukemani blogi, mutta kiinnostuin niistä. Minua kiinnosti erityisesti muoti- ja tyyliblogit sekä kauneusblogit. Aluksi luin suomenkielisiä blogeja, mutta siitä se laajeni ulkomaisiin blogeihin. Vauvablogit ja pienten lasten äitien blogit eivät minua kiinnostaneet. Olin elänyt jo sen ajan, kun lapset olivat pieniä ja elämään kuuluivat yöheräilyt, korvatulehdukset ja uhmaiät.

 

Ihmiset lukevat blogeja, joissa on heille mielenkiintoista asiaa. On tärkeää, että blogista löytyy itselle tärkeitä asioita ja että voi tuntea, että kokee asiat yleensä kuten bloggari kirjoittaa. Voi samaistua hänen ajatusmaailmaan ja ehkä jopa elämään. On suunnilleen samat mielenkiinnon kohteet.

 

Villamekko

Syksyn ”must have” tuote on villamekko. On se sitten polvimittainen tai midimittainen, sillä ei ole väliä mutta kudottu on se juttu. Minulla on sama villamekko päälläni kaikissa kuvissa, mutta eri värisinä. Mekko on kätevä ja helppo pitää, eli aamujen pelastus. Mekon lisäksi tarvitaan kunnolliset sukkahousut ja kivat kengät. Kenkiä vaihtamalla mekosta saa eri henkisen. Minulla on jokaisen mekon kanssa erilaiset kengät, niin näette kuvista mekon tyyliä.

Villamekossa on v-kaula-aukko. Kaula-aukon syvyys on onnistunut, koska se ei ole liian syvä. Se on myös sopivan kapea ja kaula-aukon reunassa on leveä käänne, mikä on minusta tyylikäs. Malliltaan mekko on suora, mutta ei oversize. Mekon helmassa on leveä resorineulos. Minulla on mekoista päälläni koko S, mikä on juuri sopiva minulle eli ota mekosta oma kokosi.

 

Miksi kirjoitan

En ole koskaan ollut missään kouluaineessa ylitse muiden. En ole ollut matemaattinen enkä ole ollut kielellisesti lahjakas. Olen ollut keskisuorittaja joka aineessa. Todistukset olivat täynnä seiskoja ja kaseja, paitsi käytös ja huolellisuus, jotka olivat aina vähintään ysejä. Minulla on ollut aina vilkas mielikuvitus. Vietimme vanhempieni kanssa viikonloput ja kesät huvilalla ja kuopuksena minulla ei ollut siellä muuta tekemistä kuin leikkiä itsekseni ja lukea kirjoja. Siskoni ja veljeni ovat minua 10 vuotta vanhempia, joten heillä oli silloin jo muut menot mielessä. Uskon, että itsekseen leikkiminen ja kirjojen lukeminen näin jälkikäteen mietittynä, on ruokkinut jo ennestään vahvaa mielikuvitustani.

Blogin ajatus on alusta alkaen ollut se, että haluan jakaa tietoa ja ammattitaitoani naisille  laajemmalti kun pystyn sitä liikkeessä tekemään. Koen, että minulla on vinkkejä ja alan tietoa, joista hyödytään. Ei pukeutuminen, niin että rakennetaan yhteensopivia asukokonaisuuksia eri väreillä, ole monellekaan itsestäänselvyys. Täysin sama asia koskee sisustamista. Miten saadaan kodista kaunis ja harmoninen, niin että siellä viihtyy? Rakastan työssäni sitä, että saan ratkoa asiakkaan asuongelmia, ehdottaa ja opastaa. Tämä on se juttu, mikä ajoi minut blogin pariin.

 

Mistä aiheet blogiin

Tämä oli yksi suurimpia mietinnän aiheitani, kun pari vuotta kypsyttelin mielessäni omaa blogia. Suurimmat huolenaiheeni olivat osaanko kirjoittaa eli saanko sanottavani paperille ja riittääkö minulla jutunaiheet.

Näin jälkikäteen eli tässä vaiheessa voin todeta itselleni, että kumpikin huolenaiheeni on ollut turha. Saan tekstiä paperille ja jutunaiheita on riittänyt. Kuten tiedätte, sunnuntaiksi minulla on tapana tehdä laajempi postaus. Joskus lauantaisin, kun olen tullut liikkeestä kotiin, niin pää on lyönyt tyhjää. Olen tuijottanut kuvia enkä ole saanut sanaakaan ruudulle. Mutta jostain se blogipostaus kumminkin syntyy, idea voi tulla totaalisen pienestä asiasta kuten vanhasta muistosta, yhdestä sanasta, kuvasta tai tuoksusta, mistä vaan.

Olen huomannut, että ne postaukset joiden kanssa olen aluksi ”takunnut” ovat muodostuneet parhaimmiksi postauksiksi ja niistä on tykätty eniten. 

 

Koen kirjoittamisen myös terapeuttisena asiana. Kirjoittaminen on tuonut mieleeni paljon hyviä omia lapsuuden muistojani, sekä muistoja kun meidän omat lapset olivat pieniä. Uskon, että en olisi muistanut tai miettinyt niin paljon vanhoja asioita, jos en olis kirjoittanut tätä blogia. En olisi keskittynyt vanhojen asioiden ja tapahtumien muistamiseen ja koen että se olisi ollut harmillista. Rakastan vanhoja muistoja, ne vahvistavat omaa identiteettiä tässä hektisessä elämässä. Samaa tekevät vanhat traditiot.

 

 

Yksityisyys

”Tunnen tämän naisen ihan läpikotoisin” tuumasi eräs nainen minusta miehelleen, kun he tulivat liikkeeseen. Mietin itsekseni, että tiedät minusta sen, mitä olen halunnut sinun tietävän. Kuten tiedät, blogin pääpaino on muodissa, mutta se elää mukanani myös matkoilla ja lähinnä perheemme juhlatilanteissa. Haluan kirjoittaa asioista, jotka tiedän että kiinnostavat sinua, joka olet suurin piirtein samassa elämäntilanteessa kuin minä olen. Saan positiivista palautetta juuri tästä, että tuon välillä tänne myös muuta kuin pelkkää muotia.

Minun olisi vaikeata olla kirjoittamatta tänne raapaisua omasta elämästäni, koska blogi kuuluu niin vahvasti elämääni. Teen asioita suurella intohimolla ja tapanani on sanoa, että jos jotain aloittaa, niin se on tehtävä sydän mukana. Olen pitkäjänteinen tyyppi, en aloita ja lopeta ja taas aloita ja lopeta….siksi jauhoin päässäni tätä blogia pari vuotta ennen aloituspäätöstä. Kun taas omaa vaateliikettä jauhoin päässäni jopa 17 vuotta.

 

Aiheuttaako blogi paineita?

Kyllä niinkin. Se aiheuttaa jatkuvaa tietoisuutta siitä, että julkaisuja on synnyttävä vähintään kolme kertaa viikossa ja aina on oltava kuvausvalmis. Minä en tee julkaisuja valmiiksi viikkoa tai jopa kuukautta aikaisemmin, kuten moni bloggari tekee. Minun aihepiirilläni se ei toimi. Minä teen tekstit edellisenä päivänä julkaisusta ja sunnuntain postaukset pyrin aloittamaan jo perjantai-iltaisin. Haluan olla ajan hermolla, näin pysyn itsekin virkeänä. Enkä toki tuotteidenkaan takia voi tehdä postauksia paljon niiden saapumisen jälkeen, koska silloin koot on jo myyty, mikä ei ole hyvä asia. Tämän takia kuvaan myös tuotteita matkoillani ja teen postauksia missä tahansa. Kuten olen kertonut, yhden postauksen tekemiseen käytän kuvauksien kera aikaa noin kolme-neljä tuntia. Sunnuntain postauksen tekeminen kestää 6-7 tuntia. Tähän liittyy asujen suunnittelu, usein kuvauspaikalle meneminen, kuvien otto, editointi ja sitten itse blogijulkaisun tekeminen.

 

Millaisia kommentteja saan?

Tätä kysytään minulta aina välillä. Saan ihania, ystävällisiä ja kannustavia kommentteja. Negatiivisia kommentteja olen saanut ihan muutamia. Ne ovat liittyneet lähinnä olemukseeni tai stailattaviin asukokonaisuuksiin. Pahoitan helposti mieleni, joten olen onnekas kun niitä ei ole pahemmin tullut. Jälleen iso kiitos kuuluu teille, fiksuille ja ihanille naisille, jotka jaksatte kehua ja kannustaa minua! Se on niin faktaa, että jos en saisi teiltä positiivisia kommenteja, niin en usko että jaksaisin näin paljon tämän eteen, kun nyt tsemppaan.

Tässä muutamia ihania kommentteja:
”Blogisi on aamuni pelastus, nousen innolla sängystä kun tiedän että nyt pitäisi olla uusi julkaisu”
”Aamuni alkaa kahvikupilla ja sinun blogilla”
”Niinä aamuina kun tiedän, että on uusi julkaisu, mieheni on tyytyväinen kun hän saa lukea ekana Hesarin”
”Rakastan sarkastista huumoriasi, kun kerrot miehestäsi”
”Makasin kuukauden sairaana sängyssä ja luin kaikki blogitekstisi läpi, näin pysyin elämässä mukana”
”Blogisi on jokapäiväinen puheenaiheemme kahvipaussilla”

 

Arvonta

Kerro minulle, mikä on sinun syksysi ”Must have” tuote ja miksi? Arvomme kaikkien kommentin jättäneiden kesken 1 kpl € 300,00 ja 1 kpl 150,00 euron lahjakorttia liikkeeseemme. 

Eli kommentoi tämän blogipostauksen kommentti-osioon viimeistään perjantaina klo. 21.00 mennessä, niin osallistut arvontaan. Voittajat julkaistaan seuraavassa blogitekstissä.

Arpaonnea kaikille!

 

Vaikea sanoa, onko edessä toiset 1000 blogipostausta vai mitä on edessä…Mutta niin kauan kuin sinä jaksat seurata, niin minä jaksan kirjoittaa. 


502 kommenttia

 1. Sirkka sanoo:

  Neulemekkoa etsin tänne päädyin, aivan ihana..kunhan koko löytyy, niin must have

 2. Maija-Leena sanoo:

  Kiitos mainiosta blogista, jonka luen joka kerta ja josta olen saanut paljon hyviä vinkkejä! Syksyn must have -hankinta on siistit housut ja sopivan säpäkkä paita. Uskon ,että Doppista ne löytyvät.

 3. Tiina sanoo:

  Kiitos inspiroivasta blogistasi! Syksyn must have on pitkä merinovillaneuletakki.

 4. Tuija sanoo:

  Hei, tälle syksylle must have on neulemekko ja nilkkurit. Ihanaa ja energistä syksyä!

 5. Tyttö Turusta sanoo:

  Doppin uudet liivit molemmissa väreissä!

 6. Ertsi sanoo:

  Kapea vekkihame ja rohkean väriset nilkkurit olisivat ihanat!

 7. Taina sanoo:

  Syksyn must have: Pitkä neuletakki tai -liivi ikuiselle vilukissalle.

 8. Anne-Maria Törmä sanoo:

  Must have listalla paljonkin syksyyn, mutta jos jotain pitää valita, niin siistit farkut, neuletakki ja nilkkurit. Katan vinkkien kautta ei hutiostoksia ole tullut neljään vuoteen, sillä neljä vuotta sitten Kata löysin sinut ja vaatekaapissa matsaa kaikki hyvin, kiitos siitä Kata

 9. Marjatta Liutu sanoo:

  Tuo pitkä villamekko sinisenä….aivan huippu😊

 10. Ripi sanoo:

  Must have -vaatteita on useampiakin, mutta sanottakoon vaikka laadukas neuletakki jossain syksyn upeista väreistä.

 11. Eija sanoo:

  Ehdottomasti ihanat pitkät neuletakit ja maiharit 🙂 Kiitos huippumahtavasta blogistasi! 🙂

 12. Päivi sanoo:

  Kyllä se tämän syksyn juttu on mekko ja sinne alle paksut sukkikset. Ihan ekaa kertaa elämässäni meinaan ”mekkoilla” syksyllä ja tulevana talvena.

 13. Sari sanoo:

  Syksyn ”must have” -listalla nilkkurit. Esim Doppissa on ihania. Väri vielä päättämättä, musta varma valinta, mutta myös konjakit olis ihanat 😍
  Nilkkurit siksi, että sellaiset puuttuu ja mätsäis sekä housuihin että mekkoihin 👍

 14. HeidiP sanoo:

  Ehdottomasti maiharit. Ne on must have listalla

 15. Johanna sanoo:

  Midimekko pitää saada.

 16. Maria S. sanoo:

  Minun ”must have” syksyyn on hyvin istuvat housut, tyylikkäät ja särmät nilkuurit sekä pehmeä, laadukas neule. Kiitos Kata inspiroivasta blogista ja siitä, että liikkestä saa aina ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua!

 17. Päivi sanoo:

  Minun ”must have” tälle syksyä olisi o- vartaloiselle ja pitkälle naiselle sopiva neuletakki/ neulepaita, paitis ja kiva huivi.

 18. Anita Ismark sanoo:

  Minun Must have on uudet nilkkurit ja farkut!

 19. Pirjo sanoo:

  Midimekko ja mokkanilkkurit ovat tänä syksynä kiikarissa 😊

 20. Liisa sanoo:

  Hei! Tänä syksynä on pakko saada midi/maxi -pituinen syksyn väreillä varustettu mekko ja lyhyt merinovillainen neuletakki…. ja tietysti nämä ihanat blogit jatkossakin!!!

 21. Maiju sanoo:

  Minun syksyn ”must have” on housut ja villahuivi.
  Clarissa maiharit ovat kolmantena listalla, mutta ne taitavat olla jo loppu nettikaupasta?

 22. Birgitta Eskola sanoo:

  Kuvissa oleva villamekko on aivan ihana. 👌 Seuraan sivujanne ja luen blogia, koska aikuisen naisen muotia kiinnostaa minua.

 23. Teija sanoo:

  Onnea ja kiitos Kata blogista, mun aamut alkaa sillä että käyn kurkkaamassa joko olisi tullut uusi postaus😊
  Minun ”must have” muuttuu/lisääntyy postaustesi myötä ja siihen ei kukkaron nyörit anna myöten, joten piti oikein vilkaista vaatekaappiin ja miettiä mitä nyt tarvitsen. Kivat farkut ja muutama kiva yläosa, konjakin värisen maiharit ja musta pieni laukku on tämän syksyn ”must have”

 24. Terhi sanoo:

  Tämä villainen neulemekko 🤩

 25. Eva sanoo:

  ”Must have -listalla” on paljonkin, mutta uusi syyskauden/alkutalven takki olisi löydyttävä. Odotankin milloin blogiin tulee joku ihana takki. 🙂 Samoin nahkatakki (sisä/ulkokäyttö), tuo pitkä villamekko on aivan ihana. Blogi ja etenkin liike on ihan huippu! Kiitos <3

 26. Siru sanoo:

  Must have ei ole määrätty vaate, vaan syksyllä on pakko saada jotain ihanaa uutta syksyn väreissä, oli se sitten mekko, neule, paita… ja näitähän ihanuuksia teiltä Doppista löytyy ❤

 27. Mervi sanoo:

  Syksyn hankintoihin kuuluu ruskeat farkut, neule ja villakangastakki.

 28. Hannele sanoo:

  Minun must have tuote tänä syksynä on konjakin väriset nahkanilkkurit – ja ne löytyvät Doppista. Kiitos Kata idearikkaasta blogista.

 29. Päivi P sanoo:

  Neuletakki. Tapana on myös joka syksy ostaa joku ihana uusi mekko.

 30. Päivi sanoo:

  Upeat mustat nilkkurit😍

 31. Anne Puumala sanoo:

  Uusi ihana neule, joka vielä hankkinatta tälle syksylle.

 32. Mia Lipsanen sanoo:

  Marjapuuronvärinen villatakki

 33. Anu sanoo:

  Minun must have on neule ja kivat maiharimalliset nilkkurit

 34. Maarit Leino sanoo:

  Laadukas neuletakki

 35. Hannele Pöykkölä sanoo:

  Must have: Haley nilkkurit ja Feels laukku

 36. Maiju sanoo:

  Jotain viininpunaista…

 37. Sari sanoo:

  Puolipitkä syystakki

 38. Pilvi sanoo:

  Ruskeat farkut sinisten ja mustien joukkoon piristykseksi. Kiitos postauksesta, jonka asukokonaisuuteen ihastuin täysin ❤

 39. Anne sanoo:

  Minun tämän syksyn must have hankinta on vaalea merinovillaneuletakki. Vielä ei mieluista ole osunut kohdalle, mutta eiköhän se jostain löydy.

 40. Tea sanoo:

  Neule mekko on jo ostettu .Harmi etten saanut enää maihareita.

 41. Kaisa sanoo:

  Tummansinisen maxineuletakin asukokonaisuus rusettipaidalla ja ruskeilla farkuilla olisi ihan must perussetti. Mustat nilkkurilenkkaritkin olisivat käytännölliset must have kengät.

 42. Päivi sanoo:

  Uusi syystakki pitäisi löytää. Ruskeat farkut ja pitkä neuletakki olivat kyllä ihanat.
  Kiitos blogistasi! 💖

 43. Nea sanoo:

  Lämmin neule, lämmittää ihanasti viileinä syyspäivinä! ☺️

 44. Varpu Siivonen sanoo:

  Must have neulehame, ruskea mokkalaukku ja nilkkurit.

 45. Leena Pohjola sanoo:

  Syksyn ”must have” tuote on lämmin ja pehmeä neulemekko. Kiitos blogista, josta saan paljon hyviä vinkkejä pukeutumiseeni!

 46. Eija sanoo:

  Minun ” Must have” tänä syksynä on konjakit nilkkurit. Nilkkureilla saan päivitettyä pukeutumistani helposti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *