Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Jihuu! 1000. rajapyykki on ylitetty ja nyt arvotaan!

4 vuotta, 9 kuukautta ja 11 päivää ja 1002. postaus! Kuka olisi uskonut, en minä ainakaan! En tiennyt yhtään mitä odottaa, kun ensimmäisen kerran 29.11.2014 painoin nappia ”julkaise”. En tiennyt mihin se johtaa ja mitä se tuo tullessaan. Et voi uskoa, kuinka se ensimmäinen napin painallus jännitti. Kädet hikosi, sydän löi tuhatta ja henkeä salpasi.

En ole edelleenkään tottunut ”julkaise” painallukseen. Se tuottaa edelleen jännitystä vatsanpohjassa. Olen ratkaissut asian, niin että ajastan julkaisut seuraavaksi aamuksi niin pääsen napin painalluksesta. Olen miettinyt, miksi se vieläkin jännittää, mutta kirjoituksessa annat itsestäsi jotain, omia ajatuksia. Puhe on puhetta, mutta kirjoitus jää elämään.

 

Viisi-kuusi-seitsemän vuotta sitten kun tulin liikkeestä kotiin iltaisin, kävimme mieheni kanssa griffon poikamme kanssa lenkillä ja sen jälkeen istuimme sohvalla katsoen tv:tä ja minä selasin blogeja. En muista mistä löysin blogit ja mikä oli ensimmäinen lukemani blogi, mutta kiinnostuin niistä. Minua kiinnosti erityisesti muoti- ja tyyliblogit sekä kauneusblogit. Aluksi luin suomenkielisiä blogeja, mutta siitä se laajeni ulkomaisiin blogeihin. Vauvablogit ja pienten lasten äitien blogit eivät minua kiinnostaneet. Olin elänyt jo sen ajan, kun lapset olivat pieniä ja elämään kuuluivat yöheräilyt, korvatulehdukset ja uhmaiät.

 

Ihmiset lukevat blogeja, joissa on heille mielenkiintoista asiaa. On tärkeää, että blogista löytyy itselle tärkeitä asioita ja että voi tuntea, että kokee asiat yleensä kuten bloggari kirjoittaa. Voi samaistua hänen ajatusmaailmaan ja ehkä jopa elämään. On suunnilleen samat mielenkiinnon kohteet.

 

Villamekko

Syksyn ”must have” tuote on villamekko. On se sitten polvimittainen tai midimittainen, sillä ei ole väliä mutta kudottu on se juttu. Minulla on sama villamekko päälläni kaikissa kuvissa, mutta eri värisinä. Mekko on kätevä ja helppo pitää, eli aamujen pelastus. Mekon lisäksi tarvitaan kunnolliset sukkahousut ja kivat kengät. Kenkiä vaihtamalla mekosta saa eri henkisen. Minulla on jokaisen mekon kanssa erilaiset kengät, niin näette kuvista mekon tyyliä.

Villamekossa on v-kaula-aukko. Kaula-aukon syvyys on onnistunut, koska se ei ole liian syvä. Se on myös sopivan kapea ja kaula-aukon reunassa on leveä käänne, mikä on minusta tyylikäs. Malliltaan mekko on suora, mutta ei oversize. Mekon helmassa on leveä resorineulos. Minulla on mekoista päälläni koko S, mikä on juuri sopiva minulle eli ota mekosta oma kokosi.

 

Miksi kirjoitan

En ole koskaan ollut missään kouluaineessa ylitse muiden. En ole ollut matemaattinen enkä ole ollut kielellisesti lahjakas. Olen ollut keskisuorittaja joka aineessa. Todistukset olivat täynnä seiskoja ja kaseja, paitsi käytös ja huolellisuus, jotka olivat aina vähintään ysejä. Minulla on ollut aina vilkas mielikuvitus. Vietimme vanhempieni kanssa viikonloput ja kesät huvilalla ja kuopuksena minulla ei ollut siellä muuta tekemistä kuin leikkiä itsekseni ja lukea kirjoja. Siskoni ja veljeni ovat minua 10 vuotta vanhempia, joten heillä oli silloin jo muut menot mielessä. Uskon, että itsekseen leikkiminen ja kirjojen lukeminen näin jälkikäteen mietittynä, on ruokkinut jo ennestään vahvaa mielikuvitustani.

Blogin ajatus on alusta alkaen ollut se, että haluan jakaa tietoa ja ammattitaitoani naisille  laajemmalti kun pystyn sitä liikkeessä tekemään. Koen, että minulla on vinkkejä ja alan tietoa, joista hyödytään. Ei pukeutuminen, niin että rakennetaan yhteensopivia asukokonaisuuksia eri väreillä, ole monellekaan itsestäänselvyys. Täysin sama asia koskee sisustamista. Miten saadaan kodista kaunis ja harmoninen, niin että siellä viihtyy? Rakastan työssäni sitä, että saan ratkoa asiakkaan asuongelmia, ehdottaa ja opastaa. Tämä on se juttu, mikä ajoi minut blogin pariin.

 

Mistä aiheet blogiin

Tämä oli yksi suurimpia mietinnän aiheitani, kun pari vuotta kypsyttelin mielessäni omaa blogia. Suurimmat huolenaiheeni olivat osaanko kirjoittaa eli saanko sanottavani paperille ja riittääkö minulla jutunaiheet.

Näin jälkikäteen eli tässä vaiheessa voin todeta itselleni, että kumpikin huolenaiheeni on ollut turha. Saan tekstiä paperille ja jutunaiheita on riittänyt. Kuten tiedätte, sunnuntaiksi minulla on tapana tehdä laajempi postaus. Joskus lauantaisin, kun olen tullut liikkeestä kotiin, niin pää on lyönyt tyhjää. Olen tuijottanut kuvia enkä ole saanut sanaakaan ruudulle. Mutta jostain se blogipostaus kumminkin syntyy, idea voi tulla totaalisen pienestä asiasta kuten vanhasta muistosta, yhdestä sanasta, kuvasta tai tuoksusta, mistä vaan.

Olen huomannut, että ne postaukset joiden kanssa olen aluksi ”takunnut” ovat muodostuneet parhaimmiksi postauksiksi ja niistä on tykätty eniten. 

 

Koen kirjoittamisen myös terapeuttisena asiana. Kirjoittaminen on tuonut mieleeni paljon hyviä omia lapsuuden muistojani, sekä muistoja kun meidän omat lapset olivat pieniä. Uskon, että en olisi muistanut tai miettinyt niin paljon vanhoja asioita, jos en olis kirjoittanut tätä blogia. En olisi keskittynyt vanhojen asioiden ja tapahtumien muistamiseen ja koen että se olisi ollut harmillista. Rakastan vanhoja muistoja, ne vahvistavat omaa identiteettiä tässä hektisessä elämässä. Samaa tekevät vanhat traditiot.

 

 

Yksityisyys

”Tunnen tämän naisen ihan läpikotoisin” tuumasi eräs nainen minusta miehelleen, kun he tulivat liikkeeseen. Mietin itsekseni, että tiedät minusta sen, mitä olen halunnut sinun tietävän. Kuten tiedät, blogin pääpaino on muodissa, mutta se elää mukanani myös matkoilla ja lähinnä perheemme juhlatilanteissa. Haluan kirjoittaa asioista, jotka tiedän että kiinnostavat sinua, joka olet suurin piirtein samassa elämäntilanteessa kuin minä olen. Saan positiivista palautetta juuri tästä, että tuon välillä tänne myös muuta kuin pelkkää muotia.

Minun olisi vaikeata olla kirjoittamatta tänne raapaisua omasta elämästäni, koska blogi kuuluu niin vahvasti elämääni. Teen asioita suurella intohimolla ja tapanani on sanoa, että jos jotain aloittaa, niin se on tehtävä sydän mukana. Olen pitkäjänteinen tyyppi, en aloita ja lopeta ja taas aloita ja lopeta….siksi jauhoin päässäni tätä blogia pari vuotta ennen aloituspäätöstä. Kun taas omaa vaateliikettä jauhoin päässäni jopa 17 vuotta.

 

Aiheuttaako blogi paineita?

Kyllä niinkin. Se aiheuttaa jatkuvaa tietoisuutta siitä, että julkaisuja on synnyttävä vähintään kolme kertaa viikossa ja aina on oltava kuvausvalmis. Minä en tee julkaisuja valmiiksi viikkoa tai jopa kuukautta aikaisemmin, kuten moni bloggari tekee. Minun aihepiirilläni se ei toimi. Minä teen tekstit edellisenä päivänä julkaisusta ja sunnuntain postaukset pyrin aloittamaan jo perjantai-iltaisin. Haluan olla ajan hermolla, näin pysyn itsekin virkeänä. Enkä toki tuotteidenkaan takia voi tehdä postauksia paljon niiden saapumisen jälkeen, koska silloin koot on jo myyty, mikä ei ole hyvä asia. Tämän takia kuvaan myös tuotteita matkoillani ja teen postauksia missä tahansa. Kuten olen kertonut, yhden postauksen tekemiseen käytän kuvauksien kera aikaa noin kolme-neljä tuntia. Sunnuntain postauksen tekeminen kestää 6-7 tuntia. Tähän liittyy asujen suunnittelu, usein kuvauspaikalle meneminen, kuvien otto, editointi ja sitten itse blogijulkaisun tekeminen.

 

Millaisia kommentteja saan?

Tätä kysytään minulta aina välillä. Saan ihania, ystävällisiä ja kannustavia kommentteja. Negatiivisia kommentteja olen saanut ihan muutamia. Ne ovat liittyneet lähinnä olemukseeni tai stailattaviin asukokonaisuuksiin. Pahoitan helposti mieleni, joten olen onnekas kun niitä ei ole pahemmin tullut. Jälleen iso kiitos kuuluu teille, fiksuille ja ihanille naisille, jotka jaksatte kehua ja kannustaa minua! Se on niin faktaa, että jos en saisi teiltä positiivisia kommenteja, niin en usko että jaksaisin näin paljon tämän eteen, kun nyt tsemppaan.

Tässä muutamia ihania kommentteja:
”Blogisi on aamuni pelastus, nousen innolla sängystä kun tiedän että nyt pitäisi olla uusi julkaisu”
”Aamuni alkaa kahvikupilla ja sinun blogilla”
”Niinä aamuina kun tiedän, että on uusi julkaisu, mieheni on tyytyväinen kun hän saa lukea ekana Hesarin”
”Rakastan sarkastista huumoriasi, kun kerrot miehestäsi”
”Makasin kuukauden sairaana sängyssä ja luin kaikki blogitekstisi läpi, näin pysyin elämässä mukana”
”Blogisi on jokapäiväinen puheenaiheemme kahvipaussilla”

 

Arvonta

Kerro minulle, mikä on sinun syksysi ”Must have” tuote ja miksi? Arvomme kaikkien kommentin jättäneiden kesken 1 kpl € 300,00 ja 1 kpl 150,00 euron lahjakorttia liikkeeseemme. 

Eli kommentoi tämän blogipostauksen kommentti-osioon viimeistään perjantaina klo. 21.00 mennessä, niin osallistut arvontaan. Voittajat julkaistaan seuraavassa blogitekstissä.

Arpaonnea kaikille!

 

Vaikea sanoa, onko edessä toiset 1000 blogipostausta vai mitä on edessä…Mutta niin kauan kuin sinä jaksat seurata, niin minä jaksan kirjoittaa. 

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

502 kommenttia

  1. Neulemekko ehkäpä ruskean sävyssä, koska kaapistani ei löydy mitään ruskeaa.

  2. Uusi takki on tämän syksyn must have. Etsinnässä on puolipitkä, musta untuvatakki. Tämä blogi on kaikkein paras ja täältä olen saanut suunnan ja perustan pukeutumiselleni. Ohjeet ja vinkit ovat kullanarvoisia. Suuret kiitokset, kun jaksat tehdä tätä.

  3. Maiharit tuomaan asennetta syksyn asuihin?

  4. Nilkkurit on ostoslistalla, samoin joku syksyyn sopiva mekko olisi kiva löyty, esimerkiksi blogin villamekko näyttää ihanalta?.

  5. Käyn joka päivä katsomassa, onko tullut uusia instakuvia/-storya ja postausta. Jatka ihmeessä ☺️ Must have olisi neulemekko nahkarotsin ja huivin kaveriksi. Ihanaa syksyä!

  6. Onnea ja kiitos blogistasi. En ole ihan alusta asti seurannut, mutta löytäessäni blogin ahmaisin vanhatkin tekstit?. Syksyn must have-tuote oli Doppwoman-neuleliivi, joka kokoaa asukokonaisuuden, on sopivan lämmin ja tyylikäs moneen käyttöön. Nyt ihan akuutti tarve olisi saada iki-ihanaan takkiini sopivat pipo ja käsineet. Mieskin oli ihan mykistynyt (toivoakseni ihastuksesta?) ostoskassini sisällöstä.

  7. Ruskeat housut! Edellisen postauksen ruskeat pökät on niin makeat. Minulla oli ruskeat farkut viimeksi noin 14 vuotta sitten, ostin ne silloin USAsta. Pidin ne puhki ja nyt taas muistin postauksesi johdosta kuinka pidinkään niistä ?

  8. Hyvät saapikkaat, huivi ja takki ja tietysti neuleet 🙂 Raskauden vuoksi sopivien löytäminen tuottaa pientä pulmaa.

  9. Kitos inspiroivasta blogista ja lukuisista vinkeistä ja neuvoista. Tämä todellakin vie voiton aamun sanomalehdestä niinä päivinä, kun tietää, että uusi blogipostaus aamulla on ilmestynyt.
    Neulemekko on kerrassaan upea, sellainen voisi olla hankintalistalla, tai jokin kiva paita.
    Mukavaa syksyn odotusta!

  10. Syksy tuo ihanat neuleet ja niin ihania syysvärejä, mutta tumman sininen on silti niin mun juttu. Tumman sininen ohut neule?

  11. Neulemekko ja kengät olisi saatava tänä syksynä. Postauksiasi on mukava lukea, lisäksi vaatteet ja kengät niissä on aina laadukkaita. Yhdistelet upeasti eri asukokonaisuuuksia yhteen. Olin Vaasassa teidän asiakas, liike oli niin paras!

  12. Syksyksi hankintalistalla arkeen sopivat housut. Ne voisivat olla Dream skinnyt ruskeana. Lisäksi olen katsellut maihareita. Jos arpaonni sattuisi minun kohdalle, tulisin ainakin näitä tuotteita Doppiin sovittamaan.
    Blogiasi seuraan oikein mielelläni, joten toivottavasti postauksia tulee ainakin tuhat lisää.

  13. Pitkä neuletakki on ihan paras, ihan lemppari

  14. Kiitos taas kivasta postauksesta 🙂 syksyn must have on lämmin neuletakki ja teidän malliston mekko.

  15. Kiitos tyylikkäästä ja hyväntuulisesta blogistasi! Minulla sinapinkeltainen pehmeä syysneule on musthave listalla melko, pusero tai takki. Ihana tuo mekko kuvissa?

  16. Työvaategarderobini tarvitsee päivitystä näin kesän jälkeen. Siistejä ja helposti yhdisteltäviä työvaatteita siis ostoslistalla.
    Kiitos iloisesta ja inspiroivasta blogista. Yksi parahaita blogeja joita seuraan. 🙂

  17. Must listalla on syksyksi ruskeat housut. Joskos syksynä löytyisi ?.

  18. Mekko syksyn ja talven rientoihin. Farkutkin pitäisi päivittää.
    Kiitos ihanasta blogista.

  19. Haluaisin löytää täydellisen, laadukkaan, pitkän neuletakin.

  20. Ehdottomasti uudet farkut, mutta ne löytyivät jo Katan avustuksella! Laadukas musta neule olisi minun must-have tälle syksylle. Nuo neulemekot ovat muuten aivan ihania!

  21. Huomenta☀️
    Kiitos kun bloggaat, täältä saa aina kivoja vinkkejä pukeutumiseen. Postipaketti kulkeutuvat nopeasti kotiin kun tulee eteen tuotteita mistä syntyy tunne ”must have”?
    Tällä hetkellä olisi mielessä neulemekko & leopardi lenkkarit.
    Ne kävisivät töissä, mekko olisi myös ihana vetää päälle kun on ollut uimassa viileässä syyssäässä.

  22. Tänä syksynä olisi ”aivan pakko” saada uudet nilkkurit! Olen kyllä jo vähän käynyt hankkimassa muita… yhdet sellaiset olivat ne korkeavyötäröiset housut ? Arpavoitto olisi ihana onnenpotku, ettei budjetti mene aivan epätasapainoon…

  23. Takki, trenssi tai villakangastakki. Vielä ei ole sopivaa löytynyt!

  24. Syksyn must listalla farkut, tuo ihana neulemekko ja maiharit.

  25. Uudet housut ja pusero on saatava joka syksy.

  26. Kiitos ihanasta, laadukkaasta ja aikuisesta blogista! Minulle tämän syksyn must have on ruskeat nilkkurit ja pehmeä beige neule.

    • Vyölaukun ja housuhameen ostin jo vuosi sitten. Yhdet rumankauniit sniikkerit tai maiharit voisi olla listalla mekkojen rouheaksi seuraksi ?

  27. Saapikkaat tai nilkkurit, ja housut, jokin mekko. Syksyyn on usein saatava uusi look – vastapainoksi kesän päättymiselle!

  28. Kiitos kivasta kirjoituksesta! Syksyn juttu on ihanat, pehmeät ja lämpöiset neuleet ja neuletakit sekä niiden lämpöiset värit. Pitkät neuletakit ovat monikäyttöisiä, helppoja ja tyylikkäitä. Tuo mekko on kyllä niin kiva, että se täytyy hankkia! Yksinkertaisissa asuissa pitää olla joku juttu ja mekkojen kaveriksi sopii hyvin näyttävät kengät esim. Pupunkorvat 😉

  29. Työhön sopivat asut, minun tapauksessani farkut ja rennot puserot.

  30. Neuletakki Doppista ostettujen mustien ja tummansinisten farkkujen pariksi 🙂

  31. Kiitos mielenkiintoisesta blogista ja ihanasta kaupasta. Minulle tämän syksyn must on ns. Pitkähihainen, midimittainen kukkamekko. Voisi kyllä olla tämän postauksen villamekko. Kauniita. Toivottavasti löytyy vielä kun Suomeen palaamme lokakuussa.

  32. Onnea!!
    Syksyn must-have:n kuuluu hyvät jalkineet, joko maiharit tai nilkkurit. Sellaisia, jota voi käyttää joka päivä… Asukokonaisuutta ajatellen jalkineet ovat hyvin tärkeitä, koska ovat koko ajan näkyvissä (vrt takin alla) ja vievät eteenpäin!

  33. No nilkkurit tietty! Ja mitä olisivat nilkkurit ilman mekkoa … ☺️?

  34. Kiitti taasen sunnuntaiaamun mukavasta luettavasta! Minäkin luen tämän ennen sanomalehteä ❤️ The Must -hankinta mulle on tänä syksynä laadukas trenssi. Maksoi mitä maksoi, kunhan on vuosien ostos! Nyt vaan puntaroin väriä – musta vai tummansininen… mukavaa sunnuntaita kaikille! Ja Katalle suurkiitokset blogista, tämä on niin ihana ❤️
    Tuula

  35. Jonkinlaiset housut pitäisi hankkia syksyksi ?

  36. Kiitos Kata ihanista postauksista ja aina niin tyylikkäistä asukokonaisuuksista. Neulemekko on ”must have” listalla tänä syksynä. Aloitan uudessa työpaikassa ja se olisi juuri tyylikäs ja mukava työvaate… saapikkailla, nilkkureilla, maihareilla tyyliä saisi muutettua kätevästi. Ihania syyspäiviä?

  37. Piipahdin liikkeessä työmatkalla alkuviikosta ja se oli eka kerta sen jälkeen, kun Vaasan liike loppui.

    Ihmettelin valikoimaa ja ihastelin miljöötä. Kaunis kokonaisuus. Mieleen jäi kauniit mekot. Joku niistä olisi kiva.