Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Kaksi viikkoa sitten järjestimme perheemme perinteiset rapujuhlat. Tämän vuotiset rapujuhlat pidettiin kotonamme Helsingissä. Sää suosi meitä, se oli lämmin ja aurinkoinen. Jopa niin lämmin, että puolen yön aikana istuimme ulkona terassilla ilman vilttejä ja takkeja. Myös viime vuoden rapujuhlissamme Vaasan huvilassa sää oli niin kuuma, että jouduimme kantamaan pöydän varjoon.

Kuvissa on minun ja Gabin lisäksi poikamme tyttöystävä. Tapasitte hänet jo vuosi sitten huvilamme rapujuhlissa. Löydät viime vuoden rapupostauksen täältä.

 

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Ultima Thule tuo mieleeni lapsuuden, meillä oli kotona myös myös tätä lasisarjaa. Tämä on ehdoton suosikkini. Rakastan sen rosoisuutta ja ”nyppylöitä” lasien pohjalla

 

Alkudrinkki

Vanhempi poikamme tykkää hääräillä keittiössä. Hän suunnittelee menuitä ja drinkkejä sekä toteuttaa ne mielellään. Tämä oppi ei kyllä ole tullut mieheltäni, hän kun ei koske edes tiskirättiin. Lisäksi se hyvä puoli pojassamme on, että hän siivoaa keittiön touhuilujen jälkeen. Moni tykkää kokkailla, mutta ei siivota jälkiään. Hän teki tyttöystävänsä kanssa meille alkudrinkit nimeltä Thai basil smash.

Ihana saada maistella uusia makuja, kun joku viitsii nähdä vaivaa, kiitos!

Poikamme on varsin kriittinen omille luonnoksilleen.  Seuraavalla kerralla on munavaahto oltava ohkaisempaa ja lasien on oltava pitkät joihin mahtuisi paljon jäitä, totesi drinkkimestari. No, meille tämä maistui näinkin.

 

Alkuruokana meillä oli samettinen kanttarellikeitto, joka oli Gabin käsialaa

Meillä on tapana syödä rapukesteissä keitto alkuruokana ja ravut pääruokana. Useasti tehdään niin, että ravut syödään alkuruokana ja pääruoaksi on jotain muuta. Minusta ravut pääruokana ja ainoana keskipisteenä ateriassa on se juttu. Massukkaa täytetään aluksi keitolla ja maalahden limpulla. Rapujen kanssa tulee syötyä useita paahtoleipiä ja meillä on aina myös skagenröraa. Tällä kertaa se oli erinomaisen maistuvaa, hieman erilaista kuin K-kaupasta ostettu. Olimme ostaneet sen sekä ravut Herttoniemen Kalatukusta.

 

Lauluvihko pysyy vuosittain melko samana. Useat laulut muistuttavat meitä edesmenneistä mieheni vanhemmista. Meillä oli tapana syödä heidän kanssaan rapuja huvilassamme, kun lapset olivat pieniä. Mieheni äiti rakasti laulamista, joten snapsilaulut ja muutkin laulut ovat tuttuja perheellemme

 

Ravut

Kysyin insta storyn puolella ennen juhliamme, mistä Helsingistä kannattaa ostaa ravut. Kiitos kaikista suosituksista! Päädyimme Herttoniemen Kalatukkuun sen sijaintinsa ansiosta. Tilasimme ravut valmiiksi keitettyinä ja annamme niistä täydet pisteet. Ne olivat hyvin suolattuja, isoja toivomuksemme mukaan ja mehukkaita. Kaksi vuotta sitten Stockalta ostamamme ravut eivät saaneet täysiä pisteitä suolattomuutensa ansiosta. Mutta nämä olivat hyviä!

Sana tukku voi hieman hämätä, minua ainakin, mutta heillä on kalakauppa tehdasrakennuksen toisessa päässä, joka on avoinna kaikille

 

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Renata mekko

Gabilla on päällään täydellisesti teemaan sopiva mekko!
Mekon yläosa on valekietaisumallinen ja vyötärön kapeimmalla kohdalla on poikkileikkaus. Poikkileikkauksen takaosassa on kuminauha, joten vyötärön kohta joustaa. Hihat ovat 3/4 osa mittaiset ja hihansuissa on fyrrykantit. Mekko laskeutuu upeasti ja se on edestä aavistuksen lyhkäisempi kuin takaa.

Mekko vastaa normaalia kokoa, Gabilla on päällään koko M.

 

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Jälkkäri

Jälkkäriksi oli ”Key lime pie” eli limettipiirakka. Jouduin googlaamaan mikä piirakan nimi on suomeksi, kun tapaamme puhua englanninkielisestä versiosta. Myös tämä piirakka oli vanhemman poikamme ja hänen tyttöystävänsä käsialaa. Minä tein piirakan kyytipojaksi Irish coffeet, ne minun bravurini. Oli jo pimeää, kun pääsimme ulkona terassilla nauttimaan näitä herkkuja, joten hyviä kuvia ei näistä herkuista ole.

Olen huono tekemään drinkkejä, mutta juon niitä kyllä jos joku viitsii niitä tehdä 🙂 Mutta Irish coffeen tekemisen olen jostain syystä opetellut jo 30 vuotta sitten. Muistaisin, että olen opetellut tekemään sen mieheni pyynnöstä

Löydät Irish coffee ohjeeni täältä. 

 

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Rita mekko

Rita mekko näyttää upealta. Minusta siinä on Jackie Kennedyn tyyliä 60-luvulta. Mekon kohokohtana toimivat mekon hihat. Ne ovat hauskat ja hyvän mittaiset. Kaula-aukko ylettyy solisluiden päälle. Mekko on hieman sisäänotettu kainaloiden alta, muuten se on suora. Rinnan alla on musta kantti, jossa on söpö rusetti. Mekko on yhtä kokoa pienempää kuin normaalisti eli koko S vastaa mekossa kokoa XS jne. Löydät mekon mitat Doppshopista.

  • Rita mekko € 149,00

 

Perheemme perinteiset rapujuhlat
Mekossa on hauskat hihat halkiolla

 

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Annoin perheemme kahdelle miehelle tehtäväksi keksiä miten punaiset ja raitaiset pallot saadaan kattoon kiinni. Minua nauratti, koska sillä välin kun he vasta tutkailivat siimoja ja palloja, niin Gabi oli jo hypännyt pöydälle ja pujotteli siimoja kattoparrujen läpi. Äitinsä tyttö, kaikki tapahtuu heti ja ratkaisut asioihin putkahtavat nopeasti mieleen.

 

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Rebecca mekko

Rebecca mekossa on samaa henkeä kuin ylläolevassa Rita mekossa. Mekon erikoisuutena on myös sen hihat ja toki sen upea väritys. Minusta väritys on loistava! Tässäkin mekossa on rinnan alapuolella poikkileikkaus. Se on istuva kainaloiden alta ja helmaosa on suora.

Tämäkin mekko on yhtä kokoa pienempää kuin normaalisti. Minulla on mekosta päälläni koko M. Löydät mekon kokotaulukon Doppshopista.

 

Perheemme perinteiset rapujuhlat
Mekossa on kaikki minun lempivärit!

 

Perheemme perinteiset rapujuhlat

Voi että me rakastamme meidän nelijalkaisia tyttöjä. Katsokaa niiden ilmettä, ne ovat niin pyytettömiä. Ihmisen parhaita ystäviä!

Postauksen mekot ja kengät löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Tunnelmalliset rapujuhlat, kuvista ja tekstistä huokuu juhlien tunnelma. Olen sanaton ja teidän naisten juhlamekot olivat kuin taideteokset.

    Perinteet eivät aina elä mutta teidän perheessänne niitä vaalitaan, pidetään kiinni ja ollaan muotoiltu tähän päivään kuuluviksi. Ihana tapa yhdistää perheen yhteen.

    Hatun nosto Kata sinulle, kun jaksat työskennellä ja touhuta niin paljon.

    • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos kovasti ja mekot ovat näyttäviä 🙂 Kyllä, me koko perhe pidämme siitä, että perinteitä vaalitaan ja muistelemme kun olemme yhdessä vanhoja juttuja ja mitä kaikkea onkaan tapahtunut. Perinteiden vaaliminen tuo elämään turvallisuutta ja jatkuvuutta, mikä minulle on tärkeää. Mukavaa alkavaa vielä kesäistä viikkoa, Kata