Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kevään 2019 väriviikko: Harmaa

Kevään 2019 väriviikko: Harmaa

Harmaa edustaa värinä kaikkea sitä, mitä punainen ei ole. Harmaa on hillitty, näkymätön, rauhallinen, luottamusta herättävä ja yleisesti harmaa väri koetaan ikääntymisen värinä.

Sanonta ”harmaa hiiri” kuvastaa juuri sitä, mitä harmaasta väristä yleensä ajatellaan.

 

Kevään 2019 väriviikko: Harmaa

Kevään 2019 väriviikko: Harmaa

Harmaalla voidaan viitata tapahtumattomuuteen ja tylsyyteen. Näin esimerkiksi ilmaisuissa harmaa elämä, harmaa avioliitto ja harmaa arki. Harmaata käytetään usein negatiivisissa ilmaisuissa, kuten ”harmaa talous”. Harmaa on tavallisuuden symboli: väri, jossa ei ole mitään yllättävää.

 

Kevään 2019 väriviikko: Harmaa

Hameen harmaa pohjaväri sopii loistavasti neutraalina pohjana kirkaille sävyille. Hameessa on mm. vihreätä, rosaa, oranssia, kirkkaansinistä ja konjakin sävyjä. Ensin ajatukseni oli yhdistää harmaan kanssa oranssia, mutta se combo ei näyttänyt tarpeeksi tyylikkäältä. Vihreä väri toi asuun syvyyttä ja toivoa.

Tämä asu lukeutuu kevään asujeni top 10 listaan!

 

Kevään 2019 väriviikko: Harmaa

Värit ovat kieltä, jotka kykenevät herättämään nautintoa, onnellisuutta, levottomuutta ja energiaa.

 

Kevään 2019 väriviikko: Harmaa

 

Kevään 2019 väriviikko: Harmaa

Asu

Minulla on jalassani meidän suositut Tulevaisuuden housut. Nämä ovat ihan samat housut, kuin ne mustat ja tummansiniset, joista olen kertonut jo aiemmin. Nämä ovat vain eri materiaalia eli nämä ovat ns. ”teknistä” laatua eli ne ovat hieman verkkarityyppistä matskua. Nämä ovat myös ohkaisemmat eli perus Tulevaisuuden housut ovat aika paksut ja jämäkät. Näistä housuista minulla on päälläni koko 36, mutta mustista taasen koko 34. Nämä tuntuivat hieman pienimmiltä ja minusta tuntui siltä, että vaaleista housuista haluan pukea yhdet isommat jalkaani.

Vaalea housu näyttää usein armottomalta talven jälkeen, kun jalassa on ollut lähinnä tummat housut. Mutta tähänkin silmä tottuu kun kevät tulee.

Musta väri antaa vaalealle värille kontrastia. Varsinkin vaalea harmaa tarvitsee rinnalleen vahvaa väriä. Musta paita on pikee paidan tyylinen. Gabilla oli paita päällään, samoin takin näitte myös samassa postauksessa. Katso postaus täältä.

 

Kevään 2019 väriviikko: Harmaa

Kukkahuivilla € 99,00  saadaan väriä asuun. Jalassani olevat lenkkarit ovat ne minun luottolenkkarini, joilla tykkään tallustella. Väritys on uusi eli rosa mokkanahka rosekullalla höystettynä.

 

Kevään 2019 väriviikko: Harmaa

Harmaassa värissä ei ole mitään yllättävää. Oletko huomannut, että mm. vartioiden vaatteet ja armeijan vaatteet ovat harmaita. Niillä juuri viestitään turvallisuutta ja neutraalia henkeä. Ne eivät ärsytä. Toinen pointti on se, että heitä ei kannusteta toimimaan räiskyvästi vaan rauhallisesti, oppeja noudattaen.

Minä pidän harmaasta sisustuksesta. Se on niin rauhoittava ja siihen on helppo yhdistää muita värejä mukaan. Meillä on suht uusi vaaleanharmaa sohva ja miten helppo siihen onkaan vaihdella tyynyjä ja torkkupeittoja. Siitä saa helpolla erinäköisen eri väreillä.

 

Kevään 2019 väriviikko: Harmaa

Väreillä on helppo korostaa omaa persoonaa!

Lue kevään 2018 harmaan väripostaus täältä!

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä. Tuotteita voi tilata myös Doppshop verkkokaupasta.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

  1. Tässä on kaksi ns. turvaväreistäni; harmaa ja musta. Kolmas turvaväri on beige:). Toisaalta näihin on sitten kiva ja helppo yhdistellä muita värejä, kuten suloinen rosa ja sininen. Kovasti jo odottelen, että pääsisin pukemaan turva-Ursani :). Ihana muuten tuo huivikin.

    • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Ne ovat hyviä värejä ja oih, ihana takkisi! Varmasti pian saat ottaa käyttöön, täällä paistaa nyt aurinko! Sitä ei ole pahemmin näkynytkään hetkeen aikaan. Mukavaa loppuviikkoa, Kata

  2. Kylläpä harmaat asut säväyttivät silmää ja sydäntä. On niin omalla alueella versuus eilinen punainen, vaikka kauniita olivat nekin vaatteet päälläsi.

    • Hei Kirsi ja kiitos viestistäsi:) Harmaa on upea ja helppo yhdistää! Kiitos ja mukavaa loppuviikkoa! Kata