Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kevään väriviikko: Musta

Kevään väriviikko: Musta

Väriviikon seitsemäs ja viimeinen väri on musta. Musta väri symbolisoi valtaa, auktoriteettiä ja voimaa.

Itselleni mustasta tuli mieleen Star Warsin Darth Vader, joka on pelottava ja voimakas. Mustasta tulee mieleen myös kuolema ja synkkyys. Myös pimeys on mustaa ja se on pelottavaa, ainakin minun mielestäni. Musta mielletään myös vahvasti muotiin ja mustaa väriä pidetään tyylikkäänä ja ajattomana värinä pukeutumisessa.

 

Kevään väriviikko: Musta

Mekkoasu

Tässä mekossa on kaunis ja vartalolle edullinen malli. Syvä V-kaula-aukko ei ole liian avonainen, joten mekko soveltuu myös arkikäyttöön. Vyötärön kohdalla on poikkileikkaus ja hameosa on tulppaanimallinen. Se tarkoittaa sitä, että edessä on laskokset ja lantion kaari on pyöristetty ja hameosa kapenee alaspäin. Kun mietit tulppaanin kukkaa väärinpäin, niin saat kuvan mallista. Hihat mekossa ovat aina plussaa.

 

Kevään väriviikko: Musta

Etikettipukeutuminen

Jos olet lukenut tätä tyyliblogiamme jo kauan, niin tiedät että olen tarkka etikettipukeutumisesta. En pidä siitä, että eri tilaisuuksiin ei pukeuduta asianmukaisesti tai kutsussa toivotulla tavalla. Nykyaika on mennyt siihen, että pukeutuminen on rentoa ja voit pukeutua tilaisuuksiin kuinka sinua itseäsi huvittaa. Oikein pukeutuminen ei ole turhaa eikä vaatteilla koreilua vaan se on kutsujan ja tilaisuuden kunnioittamista.

Musta väri liitetään hautajaisiin ja olenkin tehnyt postauksen hautajaispukeutumisesta. Pääset lukemaan sen täältä.

Tumma puku pukeutumiskoodia käytetään usein. Pukukoodit menevät aina miehen pukeutumisen mukaan ja daami seuraa miehen pukukoodia. Pääset lukemaan postaukseni pukukoodeista täältä.

 

Kevään väriviikko: Musta

Tämän asun väripilkkuna toimii vihreänturkoosit aurinkolasit ja punaiset huulet!

 

Kevään väriviikko: Musta

 • Mustavalkoinen mekko € 129,95 koot 34-44
 • Valkoinen silkkituubihuivi € 34,00
 • Mustat mokkasandaalit € 115,00 koot 4-7

 

Kevään väriviikko: Musta

Sanotaan, että musta väri sopii ainoastaan talvi-ihmisille, joita ei suomalaisista ole montaakaan prosenttia. Jos asia näin on, niin miksi me kuitenkin suosimme sitä pukeutumisessamme?

 • Musta on turvallinen väri
 • Mustaan puketumalla emme erotu massasta
 • Musta hoikentaa
 • Musta on tyylikäs
 • Mustaan voi yhdistää minkä tahansa muun värin
 • Musta on ajaton

Minä pidän mustasta, vaikka se ei olekaan kevätihmisen väri. Pidän mustista housuista, rakastan mustia mekkoja, musta talvitakki on kätevä, mustat nilkkurit ja korkkarit mustien paksujen sukkisten kanssa ovat tyylikkäät. Minä pukeudun mustaan jatkossakin, koska viihdyn mustassa ja koen itseni tyylikkääksi siinä värissä.

 

Kevään väriviikko: Musta

Värianalyysi

Kuten olen kertonut, jaotellaan ihmiset hiusten, silmien ja ihon värisävyn mukaan neljään vuodenaikaan. Sinulle voi herätä kysymys, että miten tiedän mikä vuodenaika olen ja mitkä värit sopivat minulle? Voit käydä värianalyysissä, jossa eriväristen huivien avulla selvitetään, mitkä värit sopivat sinulle. Värianalyysistä saat mukaasi sinulle tehdyn värikartan, josta näet itsellesi sopivat värit.

En ole nähnyt vuosiin naisilla näitä värikarttoja mukanaan liikkeessämme, mutta silloin 2000-luvun alkupuolella niitä näki aina joskus. Niissä on yksi huono puoli. Värikartat olivat silloin tehty kiiltävistä satiini/viskoosipintaisista materiaaleista. Kun sellaista väritilkkua vertaa puuvilla neuleeseen, on sävy jo eri materiaalinsakin puolesta. Tuntui siltä, että värikarttanaiset eivät koskaan löytäneet itselleen asuja. Värikartan värisävyt eivät kohdanneet vaatteiden kanssa. Naiset olivat lukkiutuneet värikarttojen väreihin ja sävyihin, luovuus ja oma mieltymys oli kadonnut.

Jos minulta kysytään, en pidä näistä värikartoista, juuri yllämainitusta syystä. Olen sitä mieltä, että jos pidät jostain väristä, viihdyt siinä ja tunnet olosi itsevarmaksi, on se sinun värisi. Ihan sama mitä värianalyysi on asiasta mieltä.

 

Kevään väriviikko: Musta

Housuasu

Mustaan voit yhdistää ihan minkä tahansa muun värin. Koska turkoosia ei väripostauksissa ole vielä ollut, halusin yhdistää sen voimakkaana värinä mustan seuraksi. Turkoosit farkut ovat Sensationit. Voit lukea millaiset farkut Sensationit ovat  täältä.

Valkoiset tennarit ovat asuun nappivalinta ja itse asiassa asustani tuli mieleen Grease musikaali juuri nahkatakin ja tennareiden ansiosta. Tässä asussa tunsin itseni rohkeaksi ja tuli tunne, että nyt pitäisi hullutella 🙂

 

Kevään väriviikko: Musta

KIITOS <3 kun olet pysynyt mukanani koko väriviikon ajan! Toivon, että sait postauksista intoa kun suunnittelet keväistä vaatekaappiasi ja löysit omat värisuosikkisi. Maanantaina tulee vielä omat suosikkini kyseisistä väreistä ihanine silmä- ja aurinkolaseineen.

Viettäkää aurinkoinen pääsiäinen ja maanantaina tavataan blogin merkeissä, mutta muistathan että palvelemme tänään normaalisti klo.10-16. Tervetuloa!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

9 kommenttia

 1. Hei!
  Värianalyysissä on kyse siitä mikä väri saa sinut näyttämään paremmalta. Ihan omasta kokemuksesta voin sanoa että tietty väri saa silmäni ja ihoni hehkumaan ja toinen väri sammuttaa. Kyse ei ole siitä että joku väri kielletään vaan että löytyy se oikea sävy. Musta kasvoja vasten ei ole kovin monelle imarteleva,mutta jonkun muun värin ” pohjana” aivan loistava väri. Toki värin jota käyttää on oltava sellainen josta itse pitää. Muutoin vaate jää käyttämättä. Kaikilla ei ole itsellään näkemystä siitä mitkä värit sopivat itselle parhaiten. Värianalyysi antaa osviittaa asiaan. Ja sieltä voi poimia itselleen mieluisat värit. Eihän sitä tarvitse orjallisesti noudattaa.
  Etikettipukeutumisesta täysin samaa mieltä kanssasi. Liian usein asia ” lyödään läskiksi” vähätellään. Täytyy sanoa, että usein tunnen myötähäpeää Jatka ihanaa blogiasi. Sinulla on kauniita vaatteita myynnissä. Ps minä olen värianalyysin mukaan talvi. Musta siis sallittu väri ?

 2. Kiitoksia kiinnostavasta väriviikosta! Tässä postauksessa erityisesti puhuttelivat turkoosit housut!

  Minullekin on tehty värianalyysi ja tunnustan kantavani värikarttaa edelleen mukanani 😀 En koe sitä rajoittavaksi vaan päinvastoin, se on selkiyttänyt ajatuksiani miksi jotkut värit ovat aina puhutelleet minua. Osa värilastuista on kuvailemasi kaltaisia kiiltäviä, mutta eivät kaikki. Taidan tulla joskus esittelemään värikarttaani sinulle Helsinkiin 😉

  • Hei Tiina ja kiitos viestistäsi:) Kiva, kun pidit väriviikostamme! Hah, hah tule ihmeessä näyttämään värikarttaasi minulle, katsoisin sen mielelläni! Jep, jep varmasti on hyvä juttu käydä värianalyysissä. Mukavaa kevättä, Kata

 3. Väriviikko piristi flunssaista oloani. Blogiasi on ihana seurata ja se antaa ideoita värien sekä asujen valitsemisessa.
  Musta mekko oli tyylikäs, puki sinua.
  Musta yhdistettynä pirteisiin housuihin sai sinut nuortumaan aivan teinitytöksi tyylikkäällä tavalla.

  • Hei jaana ja kiitos viestistäsi:) Kiva, kun väriviikko on ollut mieleinen. Huh, flunssa on tylsä tauti. Kop, kop itselläni ei flunssaa ole tänä vuonna ollut, toivotaan ettei tule! Kiitos, nahkarotsi ja turkoosit housut olivat kyllä ihanat:) Hyvää viikkoa, Kata

 4. Väriviikkoa oli mukava seurata. Paljon asiaa ja kauniita asuja. Ihanaa kun löytyy kaiken värisiä vaatteita, enkä voi edes valita mistä väristä olisin tykännyt eniten.
  Minulle on tehty kauan sitten värianalyysi. Kesä ja suuntaan kevät olin ainakin silloin. Olen kyllä pitkälti samaa mieltä kuin sinä, ettei niihin kansioiden väreihin kannata täysin lukkiutua.
  Kiva odottaa vielä maanantain suosikkejasi.
  Leppoisaa pääsiäistä.
  T. Lea

  • Hei Lea ja kiitos viestistäsi! Ihanaa, kun seurasit meitä koko viikon ajan:) Totta, värejä löytyy, jokaiselle jotain. Muistathan käydä osallistumassa väriviikon asukilpailuun:) mukavaa alkavaa viikkoa, Kata

 5. Musta on ns. helppo väri ainakin itselleni. Siihen kun verhoutuu, ei tarvitse paljon miettiä, mätsäävätkö värit ja onko oikea väri esim. johonkin tilaisuuteen. Kyllä se pukeutumisvärinä miellyttää silmääkin. Repalefarkut hyvännäköiset; onko Gabin päällä samat tammikuun postauksessa? Aurinkoista lankalauantaita:)

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Totta, aina style ja hyvin puettu, kun pukeutuu mustaan. Kiitos, ovat sama kuin Gabilla. Ihme ja kumma, mutta taisivat muodostua lemppareikseni. Aurinkoista viikkoa, kun tämä myräkkä menee ohi, Kata