Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mustan perusmekon ilon ja surun juhlat

Musta perusmekko. Tylsä ja hautajaismainen, tyypillisiä kuulemiani kommenteja. Mutta en lannistu, vaan näytän kuinka mekkoa voi stailata sekä ilon että surun juhlaan.

 

Turkis kaulaan, lakeerivyö vyötärölle ja punaiset korkkarit jalkaan! Vieläkö tylsä? Voihan se olla vielä mielestäsi tylsä, mutta vastaukseni on aina:  TYYLIKÄS! Mekossa on oma vyö, jonka voit sitoa joko eteen tai taakse, tilaisuuden mukaan. Jos sukkahousuni olisivat mustat ja paksut, niin kokonaisuus olisi huomattavasti tummempi.

 

“Musta vie minusta kaiken värin”, “Olen niin kalpea mustilla vaatteilla”…kaivappa meikkipussiasi ja laita punaista huulipunaa huuliin. Sanontahan kuuluu, että harvoille sopii musta väri, mutta työstämällä sitä eri asusteilla, siitä saa mielenkiintoisen ja sopivan erityyppisiin tilaisuuksiin. Ylläolevilla asukuvilla olisin mennyt moneen iltatilaisuuteen esim. teatteriin, oopperaan, illalliselle, edustustilaisuuteen, ystävien kotiin..

 

Olen aina ihaillut naisilla punaisia huulia, mutta en ole itse kuitenkaan viihtynyt punaisissa huulissa, koska on tuntunut siltä, että ne hyppäävät kasvoistani ulos eli ovat liian räikeät. Ennen viime joulua kuitenkin taas päätin, että nyt haluan punaisen huulipunan. Ostin Lancomen huulipunan nro. 160 ja uskomatonta, siitä tuli heti suosikkini. En käytä sitä joka päivä, mutta aina silloin tällöin ja tekeehän se piristävän vaikutuksen lookiin. Minulla on keltapohjainen iho, joten silloin huulipuna ei saa olla liian kylmänsävyinen eli tämä sävy onkin iholleni täydellinen, koska on oranssipohjainen.  Minä pidän siitä, mutta perheemme kolme miestä on sitä mieltä että se on hieman räikeä, mutta en välitä heidän mielipiteestä, pääasia kun itse tykkään.

 

Hameen helmat ovat selvästi pidentyneet tämän syksyn mallistoissa. Nyt ollaan toteuttu, että helma loppuu polven yläpuolelle ja joidenkin naisten mielestä tämä pidempi hameen mitta on tätimäinen. Tätimäisyyden ratkaisee kenkä ja sukkahousu. Itse pidän tästä helmanpituudesta, koska se on naisellinen ja asiallinen ja pidempi hameenmitta on monelle parempi, etteivät polvet tule esille. Jos asiakas haluaa lyhentää mekkoa, niin olen tarkka, ettei se aikuisella naisella mene liian lyhkäiseksi ja toiseksi, että vaatteessa pysyy sen alkuperäinen malli esim. kynähameessa kapeneva helma.

Puimme mekon päälle viitan, johon laitoimme punotun nahkavyön. Eli vyö on laitettu ainoastaan edestä viitan päälle ja takka viitta lepattaa vapaana. Halusimme “sitoa” viitan, jotta se näyttäisi sievemmältä minun kokoiseni naisen päällä. Loistava työasu tyylikkäälle naiselle.

 

Ruskea ja musta sopivat kauniisti yhteen muodostaen harmoonisen kokonaisuuden. Kuten olen jo aikaisemminkin maininnut, paljon ei ruskeata tänä syksynä mallistoissa ole, mutta hieman kuitenkin kuten näitte sunnuntain postauksessa. Mutta sitä enemmänkin beigeä löytyy syksyn mallistoissa ja sehän on helppo väri yhdistää kaiken kaveriksi.

 

Tällä samalla mekolla, mutta eri asusteilla menen hautajaisiin.
Minä olen hyvin “vanhanaikainen” pukeutumiskoodeissa. En hyväksy paljaita sääriä hautajaisissa, enkä myöskään muita värejä kuin musta, tummanharmaa ja yönsininen. Valkoinen paitapusero käy esim. mustan jakun alle tai näin mekon alle puettuna. Mutta mikäli vainaja on läheinen, niin suosittelen täysmustaa pukeutumista.
Paljaista sääristä haluan vielä mainita, että vaikka ulkona olisi + 50 astetta, niin hautajaisiin puetaan mustat sukkahosut.

 

Myöskään minimekolla, avonaisilla topeilla tai paljailla olkapäillä, ei mennä hautajaisiin. Itseasiassa keskustelin juuri asiata erään papin kanssa ja hän keroi, että heillä on kiinnitetty huomiota naisten surupukeutumiseen, eritoten hameen helman lyhyyteen. Tämän mekon helma on täydellinen, polvet peittävä, mutta jos sinulla ei ole tämän mittaista helmaa, niin tarkista, että se ylettyy lähemmäs polvea kuin säärtä ja jos se ei sitä tee, niin pue jalkaasi mustat housut. Jalassani minulla on 20 den sukkahousut. Korut pidämme eleettöminä, samoin ehostuksen. Muista laittaa laukkuusi pieni kankainen nenäliina ja ripsiisi vedenkestävä ripsiväri, niin pysyt huoliteltuna koko tilaisuuden.

 

Käänsin mekon vyön taakse, jotta asusta tuli mahdollisemman selkeä. Jalassani minulla on 5 cm korot eli hillityt nekin ja kädessäni pieni, huomaamaton musta laukku.

Tuotetiedot:

– Jumperfabriken mekko € 260,00 55% viskoosia, 44 % villaa ja 2 % stretchiä
– Karvakaulus € 44,00
– Villaviitta € 129,00 100 % villa
– In Wearin valkoinen paitis € 69,95
– Mustat nahkahanskat € 69,00
– Musta pikkulaukku € 26,00
– Punottu ruskea nahkavyö € 39,00
– Geminin hopeinen käsikoru € 28,00

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

7 kommenttia

  1. Miksi en ole lukenut tätä aiemmin! Olen alunperin Vaasasta ja ihailen usein ikkunaanne, harvemmin kuitenkaan astun sisään (lähinnä budjettikysymysten vuoksi, vaikka tiedostan laadun vaikutuksen). Loistavaa etikettiohjeistusta!

  2. Tuo mekko on kyllä kaunis, ja olet asustanut sen varsin monipuolisesti!

  3. Hei pitkästä aikaa! Kiitos monista asiantuntevista postauksistasi, niitä on ilo ja hyödyllistä lukea. Tässäkin jutussasi oli paljon arvokasta asiaa ja ns. hiljaista tietoa, jota tarvitaan pukeutumiskulttuurissakin. Mustat mekot olivat niin tyylikkäästi asustetut ja hautajaisiin puvustettu asusi sopisi minusta moneen muuhunkin tilaisuuteen. Työn iloa sinulle! Anna Asiallinen

  4. Kiitos! Jutuista saa todella paljon irti ja ne toimivat myös ihan puhtaasti esteettisenä elämyksenä, on mukava katsella tyylikkyyttä ja kauneutta. Pidän myös juttujen harmonisesta tunnelmasta, voi tehdä paljon asioita mutta olla silti kiireetön tai ainakin antaa sellaisen vaikutelman 🙂 Unohdin kiittää mainiosta kikasta, oli nerokasta kiinnittää vyö viitan kanssa vain etupuolen kautta vartalon ympäri. Minäkin olen vain 163cm ja sirohko, joten saan sinun blogistasi kullanarvoisia mittasuhde-vinkkejä. Anna A.

  5. Hei ja kiva kuulla sinusta:) mukavaa kun jutuista saa jotain irti! Hyvää viikonloppua sinnekin!