Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mitä pakkaan mukaan laskettelumatkalle?

Monican perheen vuosittainen laskettelumatka suuntasi tänä vuonna Italian Cerviniaan, joka sijaitsee Aosta laaksossa. Kylä sijaitsee korkealla, 2050 mpy ikonisen Matterhornin (Toblerone vuoren 4478 mpy) ja Plateu Rosan vuorenhuipun välissä. Maisemat ovat huikeat ja ilma on todella ohutta. Kyseessä oli siis korkeanpaikan leiri.

 

Monica kertoo

Loma Alpeilla on rentoa menoa. Siellä tulee paljon nukuttua, koska uni tulee varhain. Heräämme aikaisin ja olemme aamupalalla jo klo 7:30 ja hissisasemalla heti klo 8:30, kun hissit aukeavat. Aamupäivät ovat parhaat ajat laskettelulle. Feelis on mahtava, kun lunta on tullut yöllä roppakaupalla ja rinteet ovat koskemattomat. Iltapäivän otamme rennommin ja nautimme auringosta jossain kivassa Chaletissa. 

 

Meitä oli matkalla kymmenen hengen seurue.  Iltaisin nautimme neljän ruokalajin illallisen omassa hotellissamme. Se on kätevää, ettei tarvitse lähteä etsimään ravintolaa, mihin kaikki kymmenen  mahtuisi. Päivällä syömme mäessä, korkealla ylhäällä, joko ulkona tai sisällä riippuen säästä.

Aosta laakso on tunnettu hyvästä ruoasta ja hyvistä viineistä ja drinkeistäkin:)

 

Pakkaaminen laskettelureisulle on haastavaa. Kannattaa miettiä tarkasti mitä ottaa mukaan. Pakolliset ovat hiihtovaatteet, kypärä, monot, useammat hanskat ja vaihtovaatteet, koska päivät ovat yleensä hikistä hiihtoa. Toilettilaukku vie aina tilansa ja painaakin parisen kiloa. Hotelleissa ei yleensä ole pesukonetta, jota asiakkaat voisivat käyttää.

Itse pakkasin kaikki iltavaatteet käsimatkatavaroihin. Otin mukaani

  • 3 erilaista yläosaa
  • Pitkän neuletakin, jolla myös matkustin
  • Bombertakin
  • Kaksi alaosaa
  • Kahdet sukkahousut, ohuet ja paksummat
  • Ison huivin
  • Yhdet kengät illaksi

 

Monican matkustusasu

Kuten Monica jo aiemmin kertoikin, oli hänellä tämä pitkä ja pehmoinen neuletakki matkustusasuna. Se toimi hyvin, koska lentokoneessa se on lämmin  ja silloin se ei vie isoa tilaa käsimatkatavaroissa. Jalassa Monicalla on kapeat ja nilkkamittaiset luonnonvaaleat housut, jotka myös toimivat Monican matka-asuna. Musta sifonkitoppi tuo asuun särmää ja on puetumpi kuin perustoppi. Jalassa Monicalla on tummansiniset tennarit.

Huippuhuivi tämä Beck Söndergardin kukkahuivi, joka on 50% villaa ja 50% silkkiä. Se on ohut, mutta  lämmin ja pehmoinen ja lämmitti myös lentomatkalla, kertoo Monica.

  • Neuletakki € 159,95 (DOPP Helsingissä koko S ja DOPP Vaasassa koko L)
  • Musta sifonkitoppi € 45,95 koot 34-44 musta, tummansininen, punainen, vaaleansininen
  • Housut € 89,95 luonnonvalkoiset ja persikat, jotka löydät täältä
  • Huivi € 99,00
  • Tennarit € 140,00 tummansininen mokkanahka

 

Illalliselle on kiva pukeutua, kun päivän on ollut hiihtovaatteissa. Ihana tuoli!

 

Monican ilta-asut

Rosa silkkiviskoosi paita on ihanan kevyt ja helppo pakata mukaan. Leveytensä ansiosta se soveltuu kapeiden housujen kanssa kauniisti. Paidassa on leveät rannekkeet ja päällikankaan alla on toppi, joten paidan läpi ei näy. Alaosana Monicalla on samat housut, tennarit ja huivi kaulassa, kuin edellisissäkin kuvissa.

  • Lepakkohihainen paita € 89,00 rosa ja harmaa koot S, M L

 

Luonnonvalkomusta kuvioinen paita sopii hyvin housuihin ja muodostaa konjakin väristen puukkareiden kanssa nuorekkaan ja trendikkään ilta-asun. Nämä Caloun puukkarit ovat hauskat. Ne ovat edestäpäin kuin nilkkurit, mutta sitten takana onkin vain remmi. Lesti on hyvä, sama tuttu lesti kuin aina Caloun puukkareissa.

  • Luonnonvalkomusta paita € 79,95 koot 34-44
  • Konjakinväriset puukkarit € 149,00 koot 36-41

 

Hameeksi Monica valitsi konjakin nahkahameen. Malli sopiikin hänelle upeasti. Musta toppi, sama kuin oli ensimmäisissä kuvissa, toimii myös tämän hameen kanssa. Bomber jakku ylettyy juuri oikealle kohdalle hameen päälle, se ei ole liian pitkä aavistuksen alaspäin levenevään malliin. Ihonväriset sukkikset ja tennarit tähän asuun ovat nappivalinta!

  • Luonnonvaalea bombertakki € 159,95 koot 34-44
  • Konjakki nahkahame € 179,95 (DOPP Helsingistä loppu, DOPP Vaasa koot 34 ja 36). Hameen löydät myös  täältä.

 

Edelleen pyöritetään samoja vaatekappaleita. Paita, joka oli housujen kanssa soveltuu nahkahameeseen, kun sen pukee hameen sisälle. Bomberjakku on juuri oikean sävyinen paidan kanssa ja kengät ja nahkahame muodostavat sointuvan liiton.

Monicalla oli seitsemän eri vaatekappaletta illaksi sekä kahdet kengät ja iso huivi. Vähän vaatteita, mutta useita asukokonaisuuksia! 

 

Tummansiniset tennarit ja konjakit puukkarit soveltuvat loistavasti hiihtolomameininkiin. Ne ovat rennot, mutta siistit. Monicalle kiitos kuvista ja tekstistä!

Kaiken a ja o on suunnitelmallisuus! Mieti, mitä pakkaat mukaan ja että kaikki palaset sopivat keskenään. Osaatko sinä pakata yhtä kätevästi kuin Monica?

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

  1. Hyviä pakkausvinkkejä !!
    Aivan ihanat sukkahousut Monicalla 🙂 Dopin valikoimaa ?

    • Hei saska ja kiitos viestistäsi:) On kyllä, meiltä löytyy DOPP Vaasasta. Tervetuloa, Kata

  2. Ei uskoisi, että muutamalla vaatteella saa noin monta upeaa ja erilaista asukokonaisuutta, jotka pukevat kantajaansa loistavasti. Tämä on sitä järkevää kuluttamista, josta sinäkin olet monesti kirjoittanut. Mokkahame on niin suloinen 🙂

    • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Eikö pärjännytkin pienellä vaikoimalla ja hän sai pakattua ne käsimatkatavaroihin, mikä oli minusta loistava idea. Olet oikeassa, sävyt ja mallit olivat juuri Monican! Ihanaa viikonloppua sinulle, Kata

  3. Tuohon sitä pitäisi pyrkiä, sitten iskee epävarmuus ja kun laukkuun mahtuu tulee tungettua kaikkea vähän varuilta lisää. Tälläisiä asupostauksia enemmän, näinhän sitä saisi vaatekaapinkin järjestykseen.

    • Hei Sarppa ja kiitos viestistäsi! Se on just kuten sanot, lopuksi laukkuun heittelee lisää vaatteita, pelkää että entiset eivät riitä:) Tällä idealla rakennetaan aina sesongin vaatekaappi. Olen tehnyt postuksia näistä asukokonaisuuksista, mutta lupaan tehdä lisää:) Sunnuntaina alkaa väriviikko täällä blogissa, joten sitten tulee taas yhteensopivia asukokonaisuuksia kaikkien vaatekaappiin. Viikonloppuja, Kata

  4. Hatun nosto Monicalle järkevästä pakkauksesta!
    En olisi ikimaailmassa uskonut, että noin vähäisellä määrällä vaatteilla saa yhdisteltyä noin montaa upean näköistä kokonaisuutta.
    Pisteenä iin päälle upeat sukkahousut. Ihana postaus ja kuvissa säihkyvä Monica.

    • Hei Jaana ja viitos viestistäsi:) Eikö ollutkin mainiota pakaamista? Suunnitelmallisuus on avainsana ja, että värit ja mallit soveltuvat keskenään. Tätä tulee ottaa huomioon koko vaatekaapin suunnittelussa:) Ihanaa, kun pidit postauksesta ja viikonloppuja, Kata