Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Naisen mieli

Naisen mieli

Sain inpiraation tähän postaukseen ”Naisen mieli” päälläni olevista vaaleista housuista ja ajankohdasta. Ajankohdasta siinä mielessä, että eletään tammikuun alkua ja on aika ottaa taas itseään niskasta kiinni ja ruvettava laihduttamaan.

 

Naisen mieli

Naisen mieli

Annas kun arvaan sinun uuden vuoden lupauksesi! Se kuuluu näin: Aion syödä terveellisemmin ja aion lisätä liikuntaa tai aloittaa uuden harrastuksen sekä tietysti painon pudotus on agendalla. Aion myös panostaa enemmän perheeseeni ja antaa heille lisää aikaa. Kuulostiko tutulta, tuo kuulosti ainakin minun korvaani tutulta, sillä oma lupaukseni meni juuri noin. Lupaukseni tein mielessäni, en sitä muille kertoen. Muistatko kun kerroin vuosi sitten, että meidän perheen lapset eivät suostuneet tekemään uuden vuoden lupauksia? Lupauksien sijaan, pyysin jokaista kertomaan Levillä uutena vuonna kuluneen vuoden parhaan tapahtuman tai asian. Tapahtumia seitsemällä henkilöllä oli paljon, nuorilla romanttisia tapahtumia kun ovat tavanneet toisensa sekä opiskelun vaihtoon liittyviä asioita ja itselläni paras tapahtuma oli… arvaatko mikä?

 

Naisen mieli

Uuden vuoden lupauksista syödä terveellisemmin ja liikkua enemmän tai aloittaa uusi harrastus kuulostaa hyvältä. Mutta miksi pitää aina pudottaa painoa? Onko elämän onnellisuus kiinni muutamasta lisäkilosta? Mietitään, että sitten kun olen tiputtanut painoa määrättyihin lukemiin, olen onnellinen ja tyytyväinen itseeni. Hoikistuminen nostaa itsetuntoa, mutta se ei tuo onnea, jos muut asiat ovat vinksin vonksin. Mutta voiko itsetunnon kohoaminen saada vinksin vonksin asiat parantumaan?

Kuulen paljon naisten kommentteja itsestään, kun he ovat pukukopissa ja sovittelevat vaatteita. He ovat mielestään  paksuja, pyöreitä, iso vatsaisia, iso rintaisia, leveä peppuisia, paksu reisisiä, lyhyt jalkaisia, paksu käsivarsisia jne..kirjo ilmaisuille on laaja.

Myönnän itsekin miettineeni, että voinko pukea näitä vaaleita housuja jalkaani kaiken tämän mässäilyn päälle, jota tuli harrastettua jouluna ja Levin matkalla. Kehtaanko laittaa itsestäni kuvia tänne vaaleissa housuissa ennen kuin olen karistanut joulukilot vartalostani?

 

Naisen mieli

Eräs asiakas sovitteli vaatteita ja aina kun hän tuli pukuhuoneesta eri asu päällä, hän kertoi miltä hän mielestään näyttää. Nämä kommentit eivät olleet itseään ylistäviä vaan päinvastoin. Nainen oli hyvävartaloinen ja kaunis ja kaikin puolin upea ilmestys kaikissa vaatteissa, mitä hän sovitteli. Tämä tapaus on jäänyt mieleeni ja olen mietinyt, että miten hän keksikään ne kommentit. Ne olivat sellaisia, mitä en pitkän urani aikana ole kuullut ja myönnän hämmentyneeni niistä. Aluksi sanoin, että ei pidä paikkaansa ja hän näyttää hyvältä! Mutta loppujen lopuksi en osannut enään sanoa mitään, kun sitä vaan jatkui. Homma meni niin, että hän ei ostanut mitään vaikka oli tullut uusimaan opastuksellani vaatekaappinsa. Minulle jäi tapahtuma mietityttämään ja olen analysoinut tapahtumaa useasti mielessäni. Mitkä asiat ovat vaikuttaneet siihen, että nainen oli niin tyytymätön itseensä. Miehinen ala, missä hän työskenteli? Toistiko hän miesten lauseita, lauseita miten miehet puhuvat naisista. Apua, en tiedä, mutta tapahtuma teki minut surulliseksi naisen puolesta. Miten olisin saanut valettua häneen aimo annoksen itseluottamusta…

 

Naisen mieli

Möimme ensimmäiset yhdeksän vuotta DOPP Vaasassa myös miesten vaatteita. Kertaakaan en kuullut miehen haukkuvan itseään tai ala-arvioivan vartaloaan. Jos vanhat housut olivat käyneet pieniksi ja haettiin uusia housuja, niin se lähinnä aiheutti miehessä huvittuneisuutta. Tyytyväisen näköisenä hierottiin massukkaa ja voitiin todeta, että vähän on tullut massaa. Miehiä ei kehuttu komeiksi uudet vaatteet päällään eikä lohduteltu tulleista kiloista, koska siihen ei ollut tarvetta. Itsetunto heillä oli kohdallaan.

Olen kirjoittanut naisten ja miesten shoppailueroista ja miten he käyttäytyvät vaateliikkeessä. Katso tunnistatko itsesi tekstistä, pääset lukemaan sen  täältä.

 

Naisen mieli

Haastan sinut katsomaan itseäsi peilistä ja kommentoimaan kommenttikenttään, mikä vartalossasi on parasta? Se voi olla mitä tahansa, kunhan olet ylpeä siitä. Minä voin aloittaa haasteen ja se on minun hymyni. Hymyilen paljon ja sillä murran ihmisten ennakkoluuloja vaikkakin tiedän, että joitakin ihmisiä hymyni ärsyttää. Hymyäni on kritisoitu rasittavaksi jenkkihymyksi, mutta se ei minua lannista. Oikeastaan se saa minut miettimään, miksi se on jollekin niin iso asia, että sitä viitsii kommentoida. Se on myös niin, että kaikkia ei voi miellyttää.

 

Naisen mieli

Sekoittelin Levillä otettuja kuvia sekä kaksi päivää Levin matkan jälkeen otettuja kuvia Helsingissä. Maisemat ovat kovinkin erilaisia. Tuotteet ovat kevät 2018 mallistoista ja löytyvät kummastakin liikkeistämme. Musta toppatakki on tulevat syksyn 2018 mallistoa ja se löytyy liikkeistämme syyskuussa.

Arvonta

Vastaamalla haasteeseeni osallistut päälläni olevan keväisen persikanvärisen neuletakin arvontaan. Eli kommentoi allaolevaan kommenttikenttään mikä on parasta vartalossasi sekä neuletakkisi koko. Arvonta päättyy keskiviikkona 10.1. klo. 20.00. Voittaja julkaistaan torstaina täällä blogissa.

Arpaonnea!

ja niin…se minun paras tapahtuma vuonna 2017 oli DOPP Helsingin avaus!

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

251 kommenttia

 1. Rypytön iho, timmit pitkät sääret. Iloinen asennekin kaunistaa. Neuleen koko luultavasti L tai XL (olen tietysti tammikuun laihiksella, vaikka olenkin tyytyväinen suurilta osin, niin mahaani en ole. Sitten tekeekin jo mieli ilahduttavia vaatteita, että jaksaa pitkäjänteistä painontarkkailua) ?

 2. Vartaloni on kärsinyt kovan muutoksen kuukausi sitten, siitä huolimatta sanon, että kokonaisuus ja ehdottomasti silmät.

 3. Sopusuhtaisuus ja harmaantuvat hiukset. Koko S, koska antaisin sen tyttärelleni. Itselleni väri on liian lämmin mutta Millalleni täydellinen.

 4. Olisikin jotakin mainitsemisen arvoista itsessäni! Olen keskinkertainen kaikessa – ulkonäössä, kaikessa muussakin ja koonkin puolesta keskinkertainen ”ämmä”.

 5. Varmaankin kapea vyötäröni on minussa parasta ja aina iloiset kasvot. Koko S on varmaan sopiva

 6. Hoikat sääret ja pitkät jalat ja kuulas iho.
  Neuleen koko läskikoko 52.

 7. Iloinen sopivalla huumorilla höystetty valtion virkamies (nainen). Sopivan kurvikas. Kuppikoossakin löytyy. Pitäis liikkua enemmän. Se myönnetään ?

 8. Ilahdun blogisi kirjoituksista aina ja näin 5-kymppisenä huomaan armollisuuden itseä kohtaan lisääntyneen ja yhä useammin pystyy katsomaan peiliin hyväksyvästi. Eilen illalla totesin kokovartalopeiliin ilkosillani katsoessa, että hyvä näin, vyötärö tallessa ja rinnat kohdillaan:)

 9. Viisaita sanoja, kiitos!
  Pysähdyin ihan miettimään; iloitsen sääristäni jotka ovat oikein näpsät. Villatakin koko s/m.

 10. Det är så roligt att läsa allt du skriver, du är så klok och härlig. Mitt skratt är smittande och mina glittrande ögon är fina, jag ska komma ihåg att skratta och glittra mera.
  S eller M, borde prova över mina kurvor.

 11. Hyvä ryhti ja kapea vyötärö sekä kauniit silmät. Villatakki kokoa L.

 12. ikäisekseni sopusuhtainen vartalo, pitkä ja hoikka, aurinkoiset silmät ja iloinen mieli. Viihdyn kropassani.

 13. Olipa ajatuksia herättävä kirjoitus,kiitos! Ja positiivisten asioiden sanominen niin itsestämme kuin toisistamme ääneen on tärkeää.
  Pidän itsessäni sääristäni ja vyötäröstäni.

 14. Kiva kirjoitus. Pidän itsestäni kokonaisuutena kyllä, mutta parasta hiukset. Koko L

 15. Pulleutta löytyy joka puolelta, joten sopusuhtainen on vartaloni?..

 16. Ja tämä itseluottamus asia näkyy valitettavasti muuallakin, esim. työelämässä. Mistä tosiaan meille lisää rohkeutta?! Päätöksenäni oli yrittää kehua itseäni joka päivä moittimisen sijaan, joten ihana vartalo kokonaisuudessaan ja paras hymy mullakin! Neulekoko s tai m!

 17. Vuodet ovat opettaneet hyväksymään oman kroppani sellaisena kuin luoja on sen luonut.
  Kun on sinut itsensä kanssa, niin se näkyy myös ulospäin.
  Koko s tai m.

 18. Laulun sanoin, mahtava peräsin ja pulleat purjeet 😉
  Olen pitkä ja leveä, joten koko l/xl

 19. Pituus, hyvä ryhti, paksut hiukset ja energisyys!

  Minusta mielestäni sillä ei ole merkitystä onko nainen liian laiha, lihava, X-Y-A-O vartaloinen, lyhyt, pitkä, iso/pienipovinen jne. vaan sillä miten hän kantaa päällään olevat vaatteet. Meissä kaikissa on ihan varmasti hyviä puolia, jotka ovat meidän voimavarojamme. Olkaamme ylpeitä niistä.

  Koko L tai XL. 🙂

 20. Mina bruna, pigga ögon! Storlek S passar mig och färgen är helt underbar på koftan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *