Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Dopphome pellavapeitto ja -tyynyt

Onko sinulla sellaista ”vikaa” että pidät jostain tuotteista niin paljon, että sinulla on niitä kotona hirveä kasa. Ja kun näet taas jonkun ihanan, et voi kulkea sen ohi vaan se on pakko kotiuttaa. Minulla on tällainen ”vika” ja se koskee torkkupeittoja ja huopia. Meillä on kotona varmasti yli 10 erilaista torkkupeittoa eri väreissä ja eri materiaaleissa, samoin niitä löytyy ainakin 20 kpl Vaasan huvilasta, noh veneessä on vain muutama ja Espanjassa varmasti ainakin yli viisi, jollei lähemmäs kymmenen. Niin ja Rukallakin on yksi joka makuhuoneessa ja sohvallakin on kaksi. Tämän kuultuasi, et varmasti ihmettele, miksi Dopphome mallistosta löytyy peitto ja koristetyynyjä. Haluan vähän lievittää tätä ”vikaani” teidän silmissä kertomalla, että miehelläni on myös sama ”vika”. Hän on kovin mielellään myös ostamassa torkkupeittoja, mutta hänen kriteeri on se, että niissä ei saa olla villaa. Hänellä menee kylmät väreet jo sanasta villa.

Peittojen lisäksi meiltä löytyy koristetyynyjä iso kasa, mutta torkkupeitot ja huovat vievät kyllä voiton

 

Pellavapeitto ja tyyny

Tällaista peittoa, missä on pellava päällinen ja kevyt vanu peiton sisällä, on vaikea löytää. Tiedän sen, koska itse olen etsinyt juuri tällaista peittoa meidän sohvalle. Meidän nelijalkainen ystävämme tykkää makoilla sohvalla ja syödä siinä luuta, samalla kun katsomme mieheni kanssa tv:tä. Minusta on yököttävää jos  rasvainen ja iso ydinluu on sohvallamme ja sitten luusta jää jälkiä sohvaan ja ihmiset istuvat siihen. Ja sohvan peseminen ei ole ihan yksinkertaista, jopa mahdotonta. Joten siksi halusin sohvalle peiton, jonka voin huoletta viskaista pesukoneeseen luun syönnin jälkeen. Kriteerit peitolle olivat helpon pesun lisäksi se, että sen on oltava hieman pehmoinen, kun itse istun sen reunalla (Valora on keskellä peittoa), siitä ei saa lähteä villa eikä se saa olla pörröinen (muuten se tarttuu luuhun ja Valoran suuhun) ja sen on pysyttävä mahdollisimman hyvin paikalla ja mielellään suorassa. Ja tämä peitto täyttää minun vaatimukset.

 

Pellavapeittoa voi käyttää myös sängyllä joko pienenä päiväpeittona tai extra peittona ja vetää sen päälle, kun ottaa päivätorkut. Meillä on makuuhuoneessa muutama aste viileämpää kuin muussa talossa, joten varsinkin illalla olen viluinen kun menen sänkyyn niin vedän vielä pellavapeiton täkin päälle.

 

Pellavatyynyt ja peitto ovat kauniita settinä myös sohvalla, terassilla ja vaikkapa mökillä

 

Kaikki postauksen tuotteet löytyvät DOPPshop verkkokaupastamme täältä. 

Muistathan seurata meitä Instagramissa @dopphelsinki ja Facebookissa DOPP. Jos haluat ajankohtaista informaatiota ensimmäisten joukossa niin tilaa uutiskirje täältä.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Hamstraan servettejä, kynttilöitä, tyynynpäällisiä! Mies ei ymmärrä miksi sohvalla pitää olla niin paljon tyynyjä. Eikä sitä, että päällisiä pitää olla erilaisia!

  • Hei Nina! Hih, hih sama täällä! Minun mieheni kasaa tyynyjä sohvan selkänojan päälle, kun ei kuulemma mahdu sohvalle…tyynynpäälliset ovat niin kivoja, niillä saa nopeasti vaihdettua olohuoneen ilmettä. Mukavaa iltaa, Kata

 2. Torkkupeittojen hamstraus on vaan niin parasta. Vuodenaikojen mukaan vaihtelen niitä ja taas saa koti uutta piristystä sekä ilmettä.

  Mikä onkaan ihanampaa kuin kietoutua sohvalle torkkupeiton sisään iltalenkin jälkeen koiran kanssa katselemaan hetkeksi telkkaria, nollaamaan päänsä ja lämmittelemään itsensä. Taatusti rentouttavaa.

  Villassa on puolensa, mutta koiramme ei pidä villasista torkkupeitoista niiden karvaisuuden takia. Herkkuja syödessä, kun tulee karvoja sen suuhun ja sitten on herkkuhetki sohvalla pilalla. Eikä pidä miehenikään villaisista torkkupeitoista siksi kun hän onnistui kutistamaan villaisen torkkupeiton pestessään sen koneessa nukenpeitoksi. Hah, ne miehet, jotka osaavat korjata ja kasata vaikka mitä, mutta pesukoneen käyttö on heille hepreaa tai ainakin se on sitä miehelleni.

  Beige väri on ihana ja vielä pellavassa sen väri on kyllä herkku. Mitenköhän näiden pesu että silitys? Rypistyykö kuten pellava vai pitääkö vanu sisällä siitä huolen ettei ryppäänny?

  Nyt sitten markkinoitte tätä Dopphome mallistoa johonkin sisustuslehteen, niin pian on ympäri maailmaa teillä asiakkaita. On tämä niin upea sarja!

  • Hei Jaana! Niin saa, niillä on helppo sisustaa kotia uusiksi. Voi ei, villan kun laittaa tavalliseen pesuohjelmaan, tuo kutistuminen on vaarana. Itse olen kutistanut neuleita, varsinkin mustia kun tummassa pyykissä ei huomaa mitä sinne pesukoneeseen laittaa. Ei tarvitse silittää, se siliää itsestään kun puristelee sen pesun jälkeen ja heittää vaikka suihkukaapin yli kuivumaan. Hyvä idea! Mukavaa iltaa, Kata

 3. Hii, täällähän löytyy jälleen uusi postaus! Vikaa löytyy, löytyypä hyvinkin. Puljaan torkkupeittoja ja koristetyynynpäällisiä vuodenaikojen mukaan, eli 4 kertaa vuodessa. Ihan hävettää, taidan olla aika materialisti🙈.
  Mutta kun se on ihanaa, se puljaus. Pienillä jutuilla saa värivaihtelua sisustukseen. Ja etenkin nyt, kun on paljon kotona, niin tyynyjä ja torkkupeittoja vaihtelen.
  Pellava on ihana materiaali, luonnonmukainen ja aito. Ja hei! Beige on aina loistava, sen kanssa sopii melkein väri kun väri. Mee like! 🤩 pese ja pidä.
  Minä itse sorrun soffalla herkutteluun, nytkin nautiskellen glögiä ja pipareita. Joten suattaapi sitä itseltäkin sotkua tulla😄. Itse asiassa, nyt on soffaperunalla beige kevytvanupeitto, tikattu. Tämä on oikeasti päiväpeitto, mutta pidän tätä torkkupeittona. Voisin vaihtaa DoppHome peittoon, kun tämä ei ole pellavaa😘
  Vikaa löytyy myös kynttilöiden ja kynttilänjalkojen/kynttiläkippojen merkeissä.

  • Hei Maarit! Torkkupeitot ja tyynyt on helppoja tapa saada kotiin uutta ilmettä, joten älä yhtään häpeä! No kyllä, itsekin puputan iltaisin kaikenlaista sohvalla. Varsinkin popcornin jyviä löytyy kun puristelen peittoa. Juu, kynntilöitä ja kynttiläkuppeja on täällä myös ”muutama”…Mukavaa iltaa, Kata