Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

A-linjaisen takkimekon stailaus, myös videolla

A-linjainen takkimekko on hauska. Stailasimme Gabin kanssa A-linjaisen Eleina takkimekon parilla eri tavalla. Teimme stailuksesta myös viihdyttävän videon. Video on tässä heti alla!

A-linjainen takkimekko on viehättävä! Se on äärimmäisen pukeva, sen voi asustaa monella eri tavalla ja mieti, kuinka ihanalta se näyttää keväällä valkoisten tennareiden kanssa!

 

 

A-linjainen takkimekko

A-linjainen takkimekko

 

A-linjainen takkimekko arkeen Gabilla

Gabi valitsi itsellensä vaaleansinisen Eleina A-linjaisen takkimekon. Olen jo aikaisemminkin todennut, että vaaleansininen on Gabin väri. Uskallan väittää, ettei paljoa vaaleansinistä hänen vaatekaapistaan löydy, mutta uskon että hän rupeaa lämpenemään sille värille, kun huomaa kuinka pukeva se on. Ja vaaleansiniseen on helppo pukeutua ensi keväänä, onhan se kevään väri numero uno.

Gabi puki A-linjaisen takkimekon alle valkoisen Fonda poolon. Mihin joutuisimmekaan ilman pooloja?  Jalassa hänellä on mustat 66 den tummy control sukkahousut ja Bukelan nahkasaappaat. Asun kruunaa musta sametti panta. Tämä on rento ja siisti ja mukava arkiasu.

 

A-linjainen takkimekko

A-linjainen takkimekko

A-linjainen takkimekko arkeen Katalla

Minä rakastan vaaleansinistä. Kanelin väri on itselleni hieman vieraampi, mutta tämän sävyisestä kanelista tykkään. Tykkään, kun sävy on hieman vaaleampi, ei liian tumma.

Minä puin A-linjaisen takkimekon alle hihattoman topin. Topin pohjaväri on musta ja kukat ovat valkoisia ja rusehtavia. Toppi on siis hihaton ja se on hieman pidempi. Itselläni toppi ylettyy juuri haarasauman kohdalle. Topin helma on pyöristetty. Kauluksessa on nauhat, jotka voi solmia rusetille. Tutustu toppiin lähemmin täällä.

Jalkaani puin myös mustat 66 den tummy control sukkahousut ja tyylikkäät ja laadukkaat Heidy croco nilkkurit. Hiuksiini laitoin sävy sävyyn mekon kanssa olevan samettipannan.

 

A-linjainen takkimekko

Hihattomat topit nauhoilla ovat super käteviä! Ne on helppo pukea kaikkien alle, myös mekkojen. Ne tuovat ihan eri fiiliksen asulle, kun että mekon alla ei olisi mitään

 

A-linjainen takkimekko

A-linjainen mekko vapaa-aikaan Gabilla

Takkimekot ovat kivoja, koska niiden alle voi pukea housut. Toki lyhkäisemmän mekonkin alle voi pukea housut, mutta takkimekot soveltuvat tällaiseen käyttötarkoitukseen vielä paremmin, koska nappeja saa alhaalta auki.

Gabi puki A-linjaisen takkimekon alle Dream skinnyt tummalla pesulla. Kaulaan hän kietaisi tummansinisen 100% villahuivin ja mekon päälle hän puki luonnonvalkoisen Gale vaarinpaidan. Kylmän sävyinen siniharmaa Doris pipo sopii asuun kauniisti ja jalkaansa Gabi valitsi Haylie gore-tex nilkkurit, joita hän tykkää käyttää kun lenkkeilee Jade koiran kanssa.

 

A-linjainen takkimekko

Mehän pidämme vaatteista, jotka voi asustaa töihin, vapaa-aikaan ja juhlaan. Vaadimme asuilta monikäyttöisyyttä, mikä onkin minusta hyvä asia. Olen huomannut, että monesti jumittuu yhteen asiaan eli ajattelee vaatteen vain yhteen menoon. Useinmiten sellaiseen menoon, mihin vaatteen on hankkinut. Jos hankkii mekon iltamenoon, niin helposti miettii, että sitä asua ei voi pukea arkeen. Ei tule miettineeksi, miten asusta saisi arkisemman, mitä siihen voisi yhdistää, jotta sen saisi käyttöön eikä odottamaan uutta iltamenoa.

Juhlavaatteet ovat asia erikseen. Minulla oli Gabin häissä päälläni tummansininen pitsitoppi, joka oli lyhythihainen ja kauluksessa oli rusetti. Toppi oli tuunattu vanhasta tummansinisestä pitsimekostani eli mekosta oli käytetty yläosa. Alaosana minulla oli teetetty tummansininen midimittainen taftihame, jossa oli leveä vyötärönauha, muutama vekki edessä ja taskut. Hameen oikeanpuolinen tasku oli tehty niin isoksi, että pystyin laittamaan sinne isokokoisen kännykkäni. Näin minulla oli kännykkäkamera aina käteni ulottuvilla, kun halusin ikuistaa jonkun tilanteen. Minusta tämä oli loistoidea, vaikka itse sen keksinkin:) Tummansinistä pitsitoppia voi käyttää vaikkapa farkkujen kanssa ja toki hametta erikseen, mutta uskon että minulla ei ole asuille paljoa käyttöä, koska varsinkin taftihame tuntuu liian juhlavalta.

Juhla-asuissa meidän tulee hyväksyä, että ne eivät pääse joka päiväiseen käyttöön, kuten minun ”morsiamen äidin asu”

 

A-linjainen takkimekko

A-linjainen mekko vapaa-aikaan Katalla

Minä puin Eleina A-linjaisen takkimekon alle kivipestyt harmaat Dream Chic nilkkafarkut. Puin mekon päälle Lily merinovilla liivin. Liivi toimii mekon päällä loistavasti. Liivi ei ryttää mekon pussihihoja vaan tuo ne kauniisti esille ja liivi on loistavan mittainen mekon päälle. Eleina mekko ja Lily liivi ovat ihan saman mittaisia. Jalkaani puin reippaat Ten Pointsin nilkkurit ja päähäni puin sävy sävyyn mekon kanssa olevan Doris pipon.

Puin kaulaani paksuhkon DAYn logohuivin. Huivin toinen puoli on harmaa ja toinen puoli on ruskeahko. Suosittelen Eleina takkimekon kanssa myös todella kaunista Cathrine Knudsenin ohutta villahuivia. Cathrine on norjainen taiteilija, joka suunnitteli kyseisen huivin Part Twolle. Huivissa on upeat sävyt, se sopii mekkoon täydellisesti ja sitä voi pitää myös sisällä. Se ei ole liian kuuma eikä liian iso. Löydät huivin täältä.

 

A-linjainen takkimekko

A-linjainen takkimekko Eleina

Eleina takkimekko on A-linjainen mekko. Se istuu ylhäältä ja rintojen kohdalta, mutta sen jälkeen se lähtee levenemään alaspäin. Mekossa on napit edessä. Mekossa on taskut. Olkapäillä on pienet vekit ja hihat ovat 3/4 osa mittaiset. Mekko on reiluhkoa kokoa, minulla on mekosta päällä koko 34, Gabilla on koko 36.

Mekon mitat löytyvät DOPPshop verkkokaupastamme.

 

A-linjainen takkimekko

A-linjainen takkimekko

Viimeisenä stailausvideolla meillä on jalassa nämä ihanat Shephardin karvatossut! Nämä ovat minun lempparitossuni 🙂 Minulla on nämä aina kotona ollessani jalassa.

A-linjainen takkimekko Eleina sopii myös etätyömekoksi, silloin voi mekon kanssa pujauttaa jalkaansa nämä ihanat tossut ja varpaat pysyvät lämpöisinä. Kun jalat ovat lämpöiset, niin koko keho pysyy lämpöisenä!

ps. Jessica tossut ovat loistavat myös joululahjaksi! Lue mitä tuumaamme tossujen koosta DOPPshop verkkokaupastamme.

 

Kumpiko väri Eleina takkimekoista viehättää sinun silmääsi? Vaaleansininen vai kameli?

Lue lisää tuotteista verkkokaupastamme. Postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Aamulla jo luin ihanan postauksen kevättä enteilevistä takkimekoista. Takkimekot ja sininen taitaa rulettaa keväällä? Herkulliset värit ja miten hyvin takkimekko muuntuukin moneen menoon. Uskomatonta!!!

    Illalla fiilistelin ja katsoin vielä videon teistä kahdesta ilopillereistä.Iloisuus tarttui ja sai hymyn huulille. Te kaksi olette kyllä uskomattomia energiapakkauksia.

    Jes ja kiitos tilaamani poolot tuli jo tänään. Huomenna menee harmaa poolo testiin mekon alle lämmittämään.

    Iskin silmäni myös tossuihin. Villasukkiani koiramme piilottelee, mutta tossut saisivat olla rauhassa ja olisivat helppo sujautta etäpäivinä lämmittämään jalkoja. Oiva joululahja idea.

    • Hei Jaana! jep, sinistä tulee paljon, erityisesti vaaleansinistä ja erilaisia mekkoja on tulossa paljon, myös takkimekkoja 🙂 Ihanaa, kun video tuotti iloa ja hymyä 🙂 meitäkin nauratti se loppu videossa, kun skoolamme kahvikupeilla :)) Poolot ovat ihania ja sopivat sinulle todella hyvin! Tossut ovat aivan ihanat, suosittelen niitä täydestä sydämestäni. Aina kun tulen kotiin, niin Valora ottaa tossuni suuhun, kävelee häntää heiluttaen ympärilläni muutaman minuutin ja sitten se laskee tossun maahan. Se on valoran rutiini 🙂 Mutta muuten onneksi tossut saavat olla rauhassa. Mukavaa viikonloppua, Kata