Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


9.7.2020 |

Reemamekko ja meidän epäonnistuneet kahvikokeilut

Reemamekko ja meidän epäonnistuneet kahvikokeilut

Rakastan kahvia. Tykkään käydä pikakahveilla kahviloissa, ne katkaisevat päivän. Syön mielummin Saarioisten kasviskeiton liikkeen keittiössä ja iltapäivällä lähden käymään kahvilla läheisessä kahvilassa. Suosikki kahvini on yleensä cafe au lait tai Caffe latte. Cafe au laitista tykkään, kun se tarjoillaan isosta ”kulhosta” niin sitä saa tarpeeksi.

Liikkeemme läheisyydessä pistäydyn mielelläni kahvilla St. George Bakeryssä tai Briossissa

 

Reemamekko ja meidän epäonnistuneet kahvikokeilut

Reemamekko ja meidän epäonnistuneet kahvikokeilut

Minä rupesin juomaan kahvia vasta lasten syntymän jälkeen, vajaa kolmekymppisenä. Muistan, että oli ”pakko” opetella kahvinjuonti, koska kyläilimme toisten äitien ja lasten luona päivisin, niin kahvin juonti tuntui silloin luontevalta. Huh, kun se maistui pahalta. Päätin silloin, että en laita kahviin maitoa vaan juon sen mustana. Joinkin monta vuotta mustaa kahvia aina kun sitä tarjoiltiin, mutta kotona emme keittäneet mieheni kanssa kahvia, kuin Irish coffeeseen 🙂

Jossain vaiheessa, kymmenen-viisitoista vuotta sitten tulivat markkinoille Dolce Gusto kahvinkoneet. Muistan, että ostimme sellaisen kotiin ja niitä kapseleita keitimmekin sitten tiuhaan tahtiin ja maistelimme eri tyyppisiä kahveja. Jossain vaiheessa kapselikahvit rupesivat maistumaan puulta ja siirryimme tavalliseen kahvikoneeseen ja Presidentin tummaan paahtoon.

 

Reemamekko ja meidän epäonnistuneet kahvikokeilut

Ostimme ns. tavallisen kahvikoneen ja ihmettelimme, kun kahvi maistuu niin pahalta. Ostimme Mocca Masterin ja sama meno jatkui eikä kahvi ollut tarpeeksi kuumaa. Uskoin Mocca Masteriin, mutta se petti minut täysin. Heivasimme kahvikoneet ja siirryimme jauhemaisiin pikakahveihin, koska silloin saimme keittää veden ihan kiehuvaksi vedenkeittimessä, niin kahvi oli ainakin tarpeeksi kuumaa. Tällä tiellä olemme edelleen ja olen onnellinen, koska olemme löytäneet ihanan makuista kahvia. Se kahvi on Clipperin super special organic kahvi. Juon sitä aamuisin ja päivisin liikkeessä juon yleensä Pirkan kofeiinitonta kahvia. Pidän siis kummastakin kahvista.

 

Reemamekko ja meidän epäonnistuneet kahvikokeilut

Reema mekko

Reema mekossa on kaunis marmorikuosi. Marmorikuosista löytyy vaaleansinisen lisäksi beigeä, valkoista ja mustaa. Mekossa on pitkät hihat, kaulus ja napit edessä vyötärölle asti. Vyötäröllä on nauhakuja, jolla mekon saa kietaistua kauniisti vyötärölle. Mekko laskeutuu upeasti ja on helppohoitoinen. Se ei vaadi silitystä pesun jälkeen. Mekossa on vaaleansininen vuorimekko. Mekkoa löytyy myös kaunis keltainen, löydät keltaisen Reema mekon täältä.

 • Reema mekko € 77,95 (129,95) sininen ja keltainen

Minulla on päälläni mekosta koko 34. Mekon mittataulukko löytyy täältä.

Reema sarjasta löytyy myös Reema paitikset vaaleansinisenä ja keltaisena sekä vaaleansininen Reema hame!

 

Reemamekko ja meidän epäonnistuneet kahvikokeilut

Kerron vielä sen, että keväällä mieheni halusi ”kunnon kahvia” eikä pikakahvia ja kävimmekin ostamassa Nespresso kahvikoneen ja useita erilaisia kahvikapseleita, joita aioimme kokeilla, jotta löytäisimme mieluisan kahvin. Mutta mikä pettymys tämäkin kone ja kapselit olivatkaan! Taas saimme pettyä kahvien makuun (koitimme tosissaan monta erimakuista kapselia) ja keittiönpöydällämme on yksi keittiölaite pölyyntymässä. Kahvit maistuivat kitkerältä, niissä oli ihmeellisiä sivumakuja ja kahvi ei ollut meidän makuun tarpeeksi kuumaa vaan se oli haaleata. Palasimme pikakahviin, jonka minä juon kauramaidolla ja mieheni kahvimaidolla.

Ai niin, pakko vielä kertoa, että ostin noin vuosi sitten Kitchen Aidin kahvikoneen Irish Coffee kahvia varten. Sanoin myyjälle Stockalla, että haluan kahvikoneen, joka toimii vain nappia painamalla. Hän lupasi, että Kitchen Aidin kahvikoneessa painetaan vain nappia ja kahvi valmistuu äkkiä. Ja katin kontit! Järkyttävä kahvikone. Ensin se lämmittää veden ainakin 15 minuuttia, sitten se rupeaa tiputtamaan vettä kahvisumppien päälle niin hitaasti, että kahvinkeitto kestää noin puolituntia ja kaiken kukkuraksi se kerää veden sumppien päälle ja sieltä tippuu tippa noin minuutissa. En ole kertaakaan onnistunut keittämään sillä kahvia, etten olisi joutunut keskeyttämään prosessia ja ottamaan kahvia ennen kuin se on kokonaan tippunut. Tiedät varmasti, että kun tämän tempun joutuu tekemään, niin sotku tiskipöydällä on taattu. Tämäkin täytyy laittaa mappi ööhön ja ostaa taas uusi kahvikone Irish coffee kahvia varten, mutta mikä?

 

Reemamekko ja meidän epäonnistuneet kahvikokeilut

Meillä on siis ollut huonoa tuuria (tai huonoa osaamista…) kahvikoneiden kanssa, joten keskitymme jatkossa pikakahveihin ja kahviloiden kahveihin. Kahvikokeilut ovat meidän perheeltä historiaa.

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-15.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.


21 kommenttia

 1. Pirkko sanoo:

  Meille avautui täysin uusi kahvimaailma kun ostimme kahvimyllyn! Sähkökäyttöisenä nopea, ja se maku 🥰
  Ja uusien papujen maailma… Kummisetä on suosikkini.

  https://holvi.com/shop/h0dgv5/product/89d9d7af767b58061b03470d848c8ef0/

 2. Miia sanoo:

  Mielenkiintoisia kahvipohdintoja! Itse aloin juoda kahvia vasta lähes nelikymppisenä. Nuorempana olin yrittänyt, mutta mustana se oli niin pahaa ja minusta tulikin vuosiksi teenjuoja. Paras kahvi on maitokahvi. Puolet lämmintä maitovaahtoa ja puolet tummapaahtoista kahvia (2kuppia) isoon leveäreunaiseen mukiin eli juuri sellaiseen kulhomaiseen tai vaihtoehtoisesti korkeaan lasiin (Hobstar). Kotona keitän Moccamasterilla tummapaahtoista Juhla-Mokkaa, josta kaadan kaksi kupillista Nespresson maidonvaahdottimella tehdyn maidon (käytän Eilaa) sekaan.

  Kaunis mekko! Itse tarvitsen syksyksi uudet farkut ja kunpa löytäisin myös tummansiniset suorat housut.

  • Kata sanoo:

   Hei Miia ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiva kun pidit phdinnoista. Olen kommenteista humannut, että olen ollut totaalisen hakoteillä kahvilaatujen kanssa. Mutta loistavaa, että sain paljon vinkkejä nyt mitä kokeilla. Itsekin len maitokahvin ystävä. Laitan pikakahviinkin todella paljon kauramaitoa. Kiitos ja farkkuja tulee uusia pesuja ja siistit tummansiniset suorat housut saat meiltä myös! Eri lahkeen mittoja myös löytyy:) Mukavaa viikonloppua, Kata

 3. Tiina sanoo:

  Kokeile ihmeessä muita suodatinkahvimerkkejä kuin Presidentin tummapaahtoa. Usein ihmiset ajattelevat, että se olisi hyvä ja laadukas kahvi mutta näin valitettavasti ei ole.
  Kokeilemalla löydätte varmasti oman suosikin. Nespressosta minäkin vinkkaan Roma-kapselit.

  • Kata sanoo:

   Hei Tiina ja kiitos kun kommentoit:) Se on just kuten kirjoitit ja pätee täysin minun ajattelumaailmaan, että ei ole olemassa muuta kahvia kuin Presidetti. En ole koskaan edes tutkinut ruokakaupassa muita kahvilaatuja. Olen ohittanut ne miettien, että ovat varmasti kitkerän makuisia. Tyypillinen esimerkki, miten menee yhden ajatuksen perässä, suomatta muille ajatustakaan. Nyt kun menen ruokakauppaan, niin katson kaikki kahvimerkit mitä sieltä löytyy 🙂 Ulla suositteli Nordqvistin Rekoa, joka on minulle ihan vieras, en ole koskaan kuullutkaan ja ajatellut, että löytyisi muuta kuin Pauligin kahvia 🙂 Ja kiitos, Romaa kokeilemme ensi viikolla! Mukavaa viikonloppua, Kata

 4. Ulla sanoo:

  Hei Kata! En usko,että kahvikoneissa on vika vaan kahvin laadussa. Vaaleapaahtouset kahvit on usein kitkeriä ja tummapaahtoinen kahvi vatsallekin parempaa. Nespressoon suosittelen kokeilemaan mustana Roma ja jos juitte maidon kanssa niin vahvempipaahtoisia. Suodatinkahvina Nordqvistin Reko on hyvä!

  • Kata sanoo:

   Hei Ulla ja kiitos kommentistasi:) Olen aina ostanut Presidentin tummaa paahtoa, mutta ehkä se ei ole vain hyvää maultaan. Olisikohan vika tosiaan siinä…samaa mietin, kun Tupu ehdotti suodatinpaperin kastelemista. Nyt en muista oliko Roma niissä kapseleissa mukana mitä ostimme Nespressolta, mutta täytyypä käydä heidän liikkeessä Keskuskadulla hakemassa sitä, kiitos vinkistä! Nordqvistin Rekosta en ole koskaan kuullutkaan, täytyy katsoa kun menee ruokakauppaan. Olen niin omiin tapoihini piintynyt, että jos ostan suodatinkahvia niin se on Presidenttiä. Mutta varmasti kannattaa kokeilla muitakin kahveja. Mukavaa viikonloppua, Kata

 5. Ullis sanoo:

  Italialaista verta omaavana yhden hyvän kupillisen päivässä juovana voin suositella ihan mutteripannua. Niitä saa monessa eri koossa. Siihen Nespresson maidonvaahdottimella kauramaito. Ainoa ongelma, että oma kahvi maistuu niin hyvälle ettei paljon kahviloiden kahvikaan houkuttele. Ihanan helppoa ja nopeaa.

  • Kata sanoo:

   Hei Ullis ja kiitos kommentistasi 🙂 Googlasin mutteripannun ja tosiaan sielä kehuttiin kahvin makua kun sillä valmistaa kahvin. Meilläkin oli joskus maidonvaahdotin ja on varmasti vieläkin, täytyypä kaivaa se esille. Kauramaito on minunkin suosikkini, tavallinen maito on jäänyt pois kokonaan. Kauramaito antaa ihanan pehmeän ja hieman makean maun kahviin. Mukavaa viikonloppua ja kahvihetkiä sinulle, Kata

   • Ullis sanoo:

    Samoin kiitos. Ja mun makuun paras kauramaito IKaffe. Se sininen.

    • Kata sanoo:

     Kiitos ja kyllä, kauramaito on ihana uusi tuttavuus. Ikaffe myös täällä on suosikki:) Kata

 6. Tupu sanoo:

  Suodatin paperi kannattaa huuhdella suodattimeen asettamisen jälkeen, porot päälle, eipä maistu paperille. Tässä yksi peruskahvin juoma, Moccamasterilla tummapaahtoista kahvia mustana ja hyvää on.
  Syksyä ja syksyn uusia vaate ihanuuksia odotellen.

  • Kata sanoo:

   Hei Tupu ja kiitos kommentistasi 🙂 Tuota en ole kuullutkaan, että se kannattaa tosiaan huuhdella. Olisiko se ollut paperi, joka on antanut oudon sivumaun meidän kahveille….Täytyypä kokeilla tuotakin ideaa, kiitos! Viikonloppuja ja hyviä kahvihetkiä, Kata

 7. Sara sanoo:

  Me olemme keittäneet aina mieheni kanssa kahvin perinteiseen Airamin termospulloon, joita meillä on useita kokoja. Lisäksi tarvitaan tietenkin vedenkeitin, suodatin ja suodatinpapereita sekä tietenkin suodatinkahvia. Moccamasterkin meiltä löytyy, mutta se pölyttyy kaapissa niitä kertoja varten, kun keitetään isommalle sakille illallisvieraita kahvia.

  • Kata sanoo:

   Hei Sara ja kiitos kommentistasi 🙂 keitätte siis niin, että laitat kahvisuppilon termarin suuaukolle ja kaadat kuuman veden kahvisummpien päälle, eikö vain? Kahvi tippuu suoraan termariin ja kahvi säilyy kuumana pitkään, loistava idea! ja helppo ottaa mukaan, jos on tarvetta. Airamin termarit ovat legendoja! ne ainoat oikeat termarit, niistä tulee lapsuus mieleen 🙂 Viikonloppuja, Kata

 8. Jaana sanoo:

  Kahvinjuonti tuli minullakin aikuisiällä paheeksi, mutta nyt se pysyy päivässä maltillisella tasolla. Kahvin pitää olla tummaa ja kuumaa. Aamulla iso kahvikuppi ja iltapäivällä vain pieni tai muuten massuni alkaa mouruamaan.

  Katan kahvipaikat ovat minullekin tutut ja erityisesti tuo Briossi on lemppari kahvilani. Vielä kuin työpaikkani sijaitsi Doppin kulmilla, ammensin itseeni hyvää oloa Briossista sekä Doppista. Joskus hektisenä päivänä riitti, kun näki Doppin ihanat näyteikkunat ja haistoi Briossista kahvin sekä pullan, niin niiden avulla jaksoi pakertaa töissä.

  Reema sarja on pirteän ja hyvän mielen tuoja. Reema vaatteiden marmorikuosi ja väritys saa minut ainakin haaveilemaan. En tiedä mistä se johtuu. Vaaleansininstä kuviota katsoessani tuntuu kuin leijuisin pilvien joukossa ja keltainen tuo mieleeni jonkun herkullisen moussen tai jäätelön.

  Mekkoa olen miettinyt jo aikaisemmin itselleni, mutta onko se liian räväkkä minulle keltaisena? Harmikseni on sinisestä mekosta jo koot menneet. Sininen hamekin on naisellisen elegantti. Puseroissa ei ole paljon kokoja jäljellä, kun olen pohtinut niitä liian kauan. Helppohoitoisia ne ainakin ovat, eikö?

  Eräs työkaveri on oikea kahvi hifistelijä ja hän kerran mainitsi järeän kahvivehkeen millä hän keittelee kahvinsa. Harmikseni en muista mikä se oli, mutta kun saan asian selvitettyä, niin vinkkaan Katalle.

  Pouta saisi parannella säätä todellakin, kun lauantaiksi on luvattu hirveää keliä. Neuleet siis päällee lämmittämään, sisätiloissa istuskelua, lueskelua, mutta voinhan sen loman näinkin aloittaa. Vielä se aurinko ehtii hellimään meitä tänä kesänä.

  • Kata sanoo:

   Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa kun DOPP pääsi hyvän ammennuksen listalle:) Oih, keltainen Reema sopisi sinulle ihanasti! Mutta ei sininenkään huono olisi ollut. Ei keltainen ole liian räväkkä, siinä on myös mustaa mistä pidät. Jep, kerro ihmeessä, haluan mielelläni kuulla kahvivehkeestä. No kyllä, huomenna hyvä sää mutta tosiaan lauantaina sisäsää. No voi höh! Noh, tällä mennään. Viikonloppuja, Kata

 9. Eilamari sanoo:

  Täällä toinen pikakahvin juoja:-) Juuri sen vuoksi, että siitä saa riittävän kuumaa. Haalea kahvi on pahaa. Minäkin juon pikakahvin kauramaidolla. Hyvää on:-)

  • Kata sanoo:

   Hei Eilamari ja kiitos kommentistasi 🙂 Jep, pikakahvi on hyvää ja juuri se Organic kahvi! Sama täällä, kauramaito on parasta 🙂 Mukava viikonloppua, kata

 10. Marjo sanoo:

  Minun luottokahvinkeittimeni on perkolaattori, jolla valmistuu todella hyvä (ja kuuma) kahvi. Jotkut eivät tykkää sen putsaamisesta, koska keittimessä ei käytetä suodatinpaperia, mutta itse koen säiliön tyhjäksi näpäyttämisen ja nopean käsitiskin vaivattomaksi. Eipähän ole ainakaan suodatinpaperia lisämakua kahviin antamassa. Keitin on myös todella kestävä, joka miellyttää minua nykyisessä kertakäyttökulttuurissa.

  • Kata sanoo:

   Hei Marjo ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos! Tuon olen ihan unohtanut! Meillä on ollut tuollainen huvilassa ja se tosiaankin teki todella kuumaa kahvia. Mahtavaa, tuon käyn taas hankkimassa. Mihinkähän se meidän keitin on joutunut…ehkä mennyt talvipakkasilla rikki. Mutta kiitos, huippua! Mukavaa loppuviikkoa, taitaa Pouta parannella sääkin meille. T. kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *