Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Onko sää vain pukeutumiskysymys?

Onko sää vain pukeutumiskysymys?

Kun eilen aamulla avasin makkarin oven aikomuksena päästää Valora ulos, niin jouduin pitelemään ovesta kaksin käsin kiinni, että tuuli ei paukauttanut ovea rikki. Valora tipsutteli ruoholle korvat heiluen tuhatta ja sataa ja minä mietin, että onneksi en ole koira ja joudu ulos pissille, oli sää mikä tahansa.

Onko huonoa säätä olemassa vai onko sää vain pukeutumiskysymys?

 

Onko sää vain pukeutumiskysymys?

Plisepaita

Plisepaita on helppohoitoista materiaalia. Paidassa on pliserattu etu-ja takaosa sekä vuori, joten paita ei ole läpikuultava. Hihat ovat kuitenkin läpikuultavat ja hihansuissa on kuminauhat, jotka saavat aikaiseksi pienenpienen fyrrykantin. Paita ylettyy haarasauman alapuolelle. Miulla on paidasta päällä koko 34.

Pliseratuista hameista, mekoista ja paidoista kysytään usein, että kestääkö plisekangas tavallista konepesua. Kyllä kestää, plise on niin vahva että se ei pesusta välitä. Ainoastaan plisetä ei saa silittää, koska silloin plise litistyy eikä ole enään entisellään. Joten peset, laitat henkarille kuivumaan ja puet päällesi.

 

Onko sää vain pukeutumiskysymys?

Plisepaita sopii arkeen farkuilla ja juhlaan tyylikkäillä mustilla housuilla sekä mustilla kengillä 

 

Kyllähän se niin taitaa olla, että pääasiallisesti sää on ainoastaan pukeutumiskysymys, mutta tässäkin asiassa sääntö tekee poikkeuksen. Olimme perjantai iltana syömässä Ravintola Lonnassa (ihana ruoka, suosittelen) ja kun odotimme yhteysvenettä päästäksemme vielä Helsingin keskustan  hulinoihin, niin täytyy sanoa että minun oli niin kylmä että itku meinasi päästä. Olin pukeutunut farkkuihin, tennareihin, Lucy rotsiin, isoon kaulahuiviin ja onneksi vielä lähtiessämme nappasin kevytvanutakin mukaani jossa oli huppu. Elettiin heinäkuun kolmatta päivää ja kylmä oli kuin Alaskassa.

Mieheltäni meinaa aina mennä ”lanttu nurin” kun rupean palelemaan, koska palelemisesta ei kuulemma meinaa tulla loppua. Aina kun lähdemme johonkin niin hän toistaa samaa mantraa ”Onko sulla tarpeeksi vaatetta mukana? En siis jaksa katsoa kun saat kylmänhorkan ja sulla ei ole tarpeeksi vaatetta mukana”. Olenkohan joskus kenties vaatinut liian aikaista kotiin lähtöä, että olen ollut kylmissäni..

 

Onko sää vain pukeutumiskysymys?

Dream Chic harmaa

Minulla on päälläni syksyn 2020 uusi väri Dream Chic nilkkafarkuista. Eikö olekin upea väri? Itse pidän tästä tummanharmaasta väristä, koska se on pehmoisempi sävy kuin musta. Tummanharmaita farkkuja ei ole ollutkaan mallistoissamme hetkeen, joten tämä oli enemmän kuin kaivattu lisä mustikan, keskisinisen, tumman kamelin ja mustan joukkoon.

Valkoinen, musta, harmaa ja beige toimivat aina vuodenajasta riippumatta, eikö vain? Ja vaatekaapin yksi kulmakivistä on valkoinen paita!

 

Nämä ovat tosiaan nilkkafarkut eli niiden pituus on 27″. Muistathan, että näistä farkuista otetaan 1-2 kokoa pienemmät kuin normaalisti eli tutustuthan mittataulukkoon, joka löytyy verkkokaupastamme täältä. Itse käytän näistä farkuista aina kokoa 32.

 

Onko sää vain pukeutumiskysymys?

Fyrrykauluspaita ja Vega nahkajakku

Fyrrykauluspaita on kaunis valkoinen stretchpaitis, jonka erikoisuutena on V-kaula-aukon ympärillä oleva fyrrykantti ja sama fyrrykantti löytyy myös hihansuista. Malliltaan paita on suorahko ja helma on kauniisti pyöristetty.

Vega nahkajakku on superpehmeää nahkaa. Jakku on klassisen mallinen yhdellä napilla. Vega on ajaton ja iätön luunvärinen nahkajakku, joka vain paranee käytössä.

 

Onko sää vain pukeutumiskysymys?

Onko sää vain pukeutumiskysymys?

Adelaide nahkajakku ja Gianna tennarit

Musta nahkajakku on suoran mallinen jakku, jossa on 3/4 osa mittaiset hihat. Jakussa on kullanvärinen vetoketju niin jakun edessä kuin taskuissakin. Jakussa on kaulus ja se ylettyy lantiolle. Nahkajakku on loistava myös mekkojen päälle, tämä on sellainen klassinen jakku modernilla twistillä.

Gianna tennareissa on loistava värikombo. Tennareista löytää valkoisen lisäksi mustaa ja beigeä. Sanoisin, että tennarissa on syksyn 2020 värikartta. Tennareissa on sekä nauhat että vetoketju edessä.

 

Onko sää vain pukeutumiskysymys?

Aria paita

Aria paidassa on viskoosi etuosa ja hihat. Paidan takaosa on venyvää viskoosia eli trikookangasta. Kaula-aukko on kauniisti kantattu ja siinä on muutama vekki. Paita on malliltaan suorahko ja se ylettyy haarasauman alle just ja just. Paita on loistava paita niin arkeen, mutta myös pieneen menoon.

Minulla on paidasta päälläni koko 34. Mittataulukko löytyy täältä.

 

Onko sää vain pukeutumiskysymys?

Jos hieman suot ajatuksen kulkua alkusyksyyn, niin vinkkinä annan että nämä kaikki postauksen tuotteet soveltuvat siihen vuoden aikaan!

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-15.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

 1. Nämä myrskyiset säät ovat todellakin saanut ajatukset jo tulevaan syksyyn sekä pukeutumaan lämpimämmin. Itsekin olen varsinainen vilukissa, joka palelee helposti. Mieheni mantralause jonnekin lähtiessämme on: Onko rouvalla nyt varmasti tarpeeksi päällä? Monesti hänen neuleensa on pelastanut myös minutkin kylmettymiseltä. Ylisuureltahan se neule on näyttänyt päälläni, mutta kylmältä se on pelastanut.

  Hyvä suositus Katalta tuo Lonnan ravintola. Ehkäpä jonain kauniina, ei tuulisena päivänä sinne voi piipahtaa. Koirat kuten Valorankin on vaan pakko piipahtaa kelissä kuin kelissä ulkona tarpeillaan. Eilen kyllä koiramme pisti saaressa ollessaan itsensä takan viereen lämmittelemään.

  Harmaat Dream chicit ovat kyllä upeat. Tuleekohan farkkuja täydellä pituudellakin? Nahkajakut ovat niin mainio lisä vaatetukseen. Vega nahkajakku on naisellinen, kun taas Adelaide on klassisempi, mutta siinä on särmää.

  Valkoisia paidoilla raikastaa asun kuin asun. Plisepaidan pliseeraukset ovat tyylikkkäät ja hihansuiden fyrrykantit ovat söpöt. Helppohoitoisuus on iso plussa.

  Fyrrykauluspaita on style ja napittomuus on plussaa ainakin itselleni. Aria paita on itselläni pirteän vihreänä ja valkoisenakin se näyttää myös upealta. Vihreänä paita tsemppasi minut korona kevään aikana uskomaan, että kyllä tästä selvitään. Selvittiin kyllä ja nyt pidetään peukkuja ettei takapakkia tule.

  Gianna tennareitten värikombo on siis syksyn 2020 värikartta kuten Kata vinkkaa. Tuleekohan mitään ns.”piristysvärejä” eli voimavärejä beige-musta-valkoisen rinnalle syksyyn?

  Vaikka kesää elämmekin, niin ilmat saavat minut ajattelemaan jo tulevaa syksyä. Tovin saamme odottaa Doppwoman malliston uusien mekkojen tuloa vielä. Tuskin maltan odottaa niiden tuloa. Syksyn väri 2020 vinkin jo saimmekin Katalta. Itseäni kiinnostaa myös millaisia kenkiä on syksyyn tulossa ja tuleeko rusettipaitoja? Olisi kiva, jos Kata jossain vaiheessa teet postauksen back to work -vaatteista, niin se helpottaisi monia meitä vaatepulmissa.

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Juu, suosittelen Lonnaa, lähiruokaa, puhdasta ja maukasta 🙂 Vaikka meny ei kuullosta ehkä aina houkuttelevalta, niin annokset ovat todella maukkaita! Ja muista maistaa heidän kaalia, se on supersupersuper hyvää! Nyt en muista, onko harmaata valmistettu täyspitkänä. Se selviää heinäkuun lopussa. Kyllä piristystä on aina mukana! Nilkkureita tulee paljon ja jos vain mallistoissa on ollut rusettipaitoja, niin niitä tulee! Totta mooses, elokuussa tulee ”Back to work” postauksia oikein olan takaa, koska mallistot ovat upeita. Mukavaa viikkoa, Kata