Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Etätyölookit

Etätyölookit

Moni teistä on varmaankin parhaillaan etätöissä. Etätyö on itselleni vierasta, koska tällä alalla ei etätöitä tunneta. Sanotaan, että itse pidän joskus ”konttoripäivän” eli päätän, että en poistu työpöydän äärestä mutta eihän siitä mitään tule, jos olen liikkeemme toimistossa.

Miltä siellä kotona näytetään, kun tehdään etätöitä? Ei kai vaan olla yöpaita päällä ja hiukset kampaamattomana?

 

Etätyölookit

Etätyölookit

Livia paita

Minulla on päälläni pikkusievä paita. En ollut sovittanut paitaa ennen tätä kuvausta, mutta kun puin sen päälleni, niin näyttipä se kivalta. Olen heikkona rusetteihin ja fyrrykantteihin ja tästä paidasta fyrrykantti löytyykin. Kauluksessa on pieni kantti, samoin hihansuissa. Ehkä se oli myös paidan pituus mistä pidin. Paita ylettyy lantiolle, ei pepun alle. Tässä on positiivisena juttuna se, että jalat näyttävät pidemmiltä  kun haarasauma tulee näkyville. Peppua ei saa kokonaan piiloon, mutta sitä ei tarvitse piilottaa, jos jalassa on hyvin istuvat housut.

Minulla on päälläni paidasta koko 36, mikä on minun kokoni.

 

Etätyölookit

Dream Chic tumma kameli

Meiltä löytyy nilkkafarkuista kaksi eri kamelin sävyä. Sävy yksi on vaaleampi kameli ja tämä on tummempi on kameli sävy nro 2. Suurta eroa sävyissä ei ole. Vaaleamman kamelin sävyn löydät täältä.

Jalassani ovat siis Dream Chic nilkkahousut ja pituus on 27″. En rupea kertomaan farkuista sen enempää, koska olen esitellyt ne täällä blogissa jo useasti. Lisää nilkkafarkuista löytyy täältä.

 

Etätyölookit

Ponchoneule

Ihana neule, eikö olekin. Nyt ei tarvitse miettiä kokoa, koska neule on one size. Neule on kuin laatikko, jossa on käsien paikat sivuissa. Tämä eroaa ponchosta siten, että neuleen sivut ovat kiinni, kun taas ponchoissa ne ovat aina auki.

Ponchoneule on kätevä vaatekappale kevääksi ja kesäksi. Se voi aina olla mukana kesäkassissa

 

Etätyölookit

Etätyölookit

Huolehdi itsestäsi myös vaikka olisit kotona neljän seinän sisällä, eikä kukaan muu kuin perheesi näe sinua:)

 

Etätyölookit

Ballerinat

Olin ballerinojen suurkuluttaja 80-luvulla. No eipäs silloin paljon muita kenkiä ollutkaan kuin korkeita korkoja tai matalia ballerinoja. Sen jälkeen en ole ollut niiden fani, koska niissä ei ole yhtään korkoa vaan tunnen itseni niin lyhkäiseksi. Viime kesänä innostuin kuitenkin uudestaan ballerinoista. Tykkäsin käyttää niitä meidän omien Doppwoman mekkojen kanssa ja erityisesti Alissa mekon kanssa. Leveä helma ja ballerinat tuntuivat naisellisilta ja klassisen tyylikkäiltä. Enään minua ei häirinnyt, että korkoa ei ollut.

Nämä klassiset ballerinat ovat nahkaa, sirot ja söpöt. Ne sopivat värinsä puolesta mihinkä asuun tahansa, ne eivät vie asusta liikaa huomiota. Ballerinat ovat ihanat mekkojen ja housujen kanssa.

 • Ballerinat € 139,00 Myös puolikkaita kokoja löytyy!

 

Etätyölookit

Minulle on tärkeää, että kaikkina päivinä huolehtii itsestään. Olen itse todennut, että kun aamuisin käyn suihkussa, laitan hiukset kuosiin ja meikkaan ainakin hieman, niin tunnen itseni reippaaksi ja saan aikaiseksi asioita. Näin toimin myös sunnuntai aamuisin, vaikka tiedän että olen koko päivän kotona. Valitsen myös kivat vaatteet päälleni. Vakiovarusteisiini kuuluu farkut ja neule tai paitis. Joskus voin laittaa päälleni mustat tiukat trikoot ja hupparin, kuten tässä kuvassa kun olimme Espanjassa. En omista enkä hanki koskaan lököverkkareita! Ne eivät ole minua varten, eikä onneksi miehenikään käytä niitä.

 

Etätyölookit

Etätyölookit

Arjessa rutiinia

Meidän kolme lasta syntyivät alle kolmessa vuodessa. Olin kahdeksan vuotta kotiäitinä heidän kanssaan ennen kuin perustin vaateliikkeeni. Ajatella, että siitä tulee 20 vuotta tänä syksynä! Silloinkin, vaikka elämä oli superraskasta pienten kanssa ja pahinta oli yövalvomiset, niin joka aamu tein samat rutiinit eli suihku, hiukset, meikki ja kivat vaatteet päälle. En koskaan, paitsi itse sairaana, jäänyt yöpaita päällä päiväksi. Pidin tarkkaa päivärutiinia pienten lasten kanssa. Joka aamu lähdimme ulos puistoon, ulkoiluttamaan koirat (olin varmasti aika näky kahden bokserin kanssa ja kolmen pienen kanssa), söimme lounaan, oli päiväunet jne..

Arjessa pitää olla rutiinia!

 

Uskoisin, että etätyöskentelyssä, missä jäädään kotiin on myös tärkeää päivärutiini. Se jaksottaa päivän ja töitä saa tehtyä. Kannattaa varmasti huolehtia itsestään, varsinkin jos on palavereita näytön kautta:) Uskoisin että pöydän ääressä on parempi tehdä töitä kuin makaamalla sohvalla läppäri sylissä. Ja huomioikaa, että jos sinä tai lapsenne on etäyhteydessä opettajansa kanssa, niin miesväki ei juoksentele kalsareissa taustalla:) Taisin lukea jostain lööpistä, että näin oli tainnut käydä jossain perheessä…

 

Etätyölookit

Jalassani minulla on Slim Fringe farkut. Löydät farkut täältä. Yläosana minulla on samat tuotteet kuin blogin alussa oleva Livia paita vaaleansinisenä ja ponchoneule navynä.

Toivotan kaikille hyviä etätyöpäiviä! 

 

Etätyölookit

Kaikki tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme. Toimitamme tuotteet veloituksetta.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

16 kommenttia

 1. Hei ponchoneule on ilmeisesti loppu? Kenen valmistajan se on? Tsemppiä! Kiitos ihanista kuvista.

  • Hei Pia ja kiitos kommentistasi 🙂 Se oli Blusbarin ponchoneule. Meiltä löytyy vielä ponchoja, jotka olivat tämän päivän postauksessa. Siellä oli vielä musta ja rosa jäljellä. Ovat samaa matskua kuin ponchoneule. Yst. kata

 2. Voih, kaikki sinisen asun paidat oli isommassa koossa jo myyty. Tuleeko niitä lisää?

  • Hei Johanna ja kiitos viestistäsi 🙂 Valitettavasti ei tule lisää. Luonnonvalkoisena vielä löytyy:) Mukavaa alkavaa viikkoa, Kata

 3. Kiitos, kun jaksat tehdä uusia postauksia ja olla ainakin pääosin hyvillä mielin blogissa ja IG:ssä, vaikka yrittäjänä tilanne varmasti huolestuttaa. ❤️ Toki taudin leviäminen huolettaa kaikkia, mutta osalle se vaikuttaa talouteenkin. Uskon, että pitkällä aikavälillä korona vaikuttaa jokaiseen suomalaiseen, jos/kun pandemia kestää pitkään.

  Itse olen tehnyt töitä tämän viikon etänä ja jatkan niin pitkään kuin se on tarpeen. Teen muutoinkin kaksi päivää töitä etänä viikoittain. Niinä päivinä harjaan hiukset, mutta muuten olen niin sanotusti luonnontilassa. ? Skypen kamera ei ole päällä. ? On ihanaa, kun ei tarvitse tälläytyä ja voi olla kotivaatteissa eli t-paidassa ja jumppahousuissa. Olemme erilaisia, sillä minulla tytöt sujuvat ihan normaalitahtiin, vaikka en laittaudu. Mutta ymmärrän kyllä, että jollekulle muulle se voi olla tarpeellista ja hyväksi työmoodin takia.

  Voimia kovasti sinulle, Kata! ?

  • Hei Sara ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos kun seuraat! Olen aina arvostanut ja ollut onnellinen jokaisesta teistä, mutta vaikeina aikoina se vielä korostuu. Sinulla on aika kiva tilanne, koska olet päässyt ”ihmisten ilmoille” mutta välillä olet saanut jäädä kotiin tekemään töitä. Pääasia on että töitä saa tehtyä, oli sitten verkkareissa tai juhlamekossa:) Kiitos tsempistä, yhdessä selvitään! Mukavaa päivää Kata

 4. Moikka, juuri lopetteli etätyöpäivän. Aamulla sentään tukan harjasin, mutta täytyy myöntää trikoot ja kollarit päällä, ilman meikkiä työpäivän tein ?. En ollut nyt kyllä tyylikäs ollenkaan?, täytyypä skarpata. Hyvä muistutus ?Meilläkin Skype ja teams käytössä, mutta ei kameraa päällä?.
  Minulla on ensiviikko lomaa, alunperin oli tarkoitus tulla Hesailemaan ja Doppissa käymään, mutta nyt sitä ollaan sitten kotona. Kotoilua, ulkoilua ja vanhemmille kaupassa käyntiä. Kotona kyllä tekemistä riittää, mutta olisi ollut mukava päästä hieman tuulettumaan. Näillä mennään. Vielä me nähdään ! Sitä odotellessa ??????????

  • Hei Maarit ja kiitos kun kommentoit:) Ainakin itselläni on reippaampi olo, kun vähän fixailee:) Voi, olisi ollut ihana nähdä pitkästä aikaa, mutta nyt ei oikein voi mitään. Kyllä me nähdään, toivotaan että tämä menisi nopeasti ohi ja päästäisiin normaaliin rytmiin! Onneksi sentään ulkona rupeaa kevättämään ja aurinko paistaa. Ihanaa päivää sinulle! Kata

 5. Etätyöt ovat ihan yhtä tärkeä pukeutumisen suhteen kuin toimistossa istuminen, eli ei missään tapauksessa eikä missään olosuhteissa yöpaitaa ja takkutukkaa : ) Farkutkin ovat vähän arkiset, jos olen skypessä, ei farkkuja ja tavallista paitapuseroa. Jotain kivaa ja tyylikästä !
  Anni-Mari

  • Hei Anni-Mari ja kiitos kommentistasi:) Olen samaa mieltä kanssasi, myös etätyöpäivänä pukeudutaan ja laitetaan itseä kuntoon. On paljon dynaamisempi olo ja saa asioita aikaiseksi. Ihanaa päivää, Kata

 6. Voi ihanuus sinä Kata, joka piristät päiväämme blogillasi, kiitos.

  Mies Hesarin kimpussa ja minä oman aamulehden eli Doppin blogin.

  Ensimmäinen etätyöpäivä meni tukka tötteröllä, meikittä ja oloasussa. Kiva vai ei ei kiva? Aluksi kiva, mutta sitten kuumotti. Kesken päivän muistin zoom kokouksen, joten pakko oli peittää oma kamera.

  Eilen normi rutiinit ennen etätöiden aloitusta ja kannatti. Illalla kävin jopa kampaajalla. Piristi ja antoi iloa sekä toivoa.

  Töistä kaipaan yhteisöllisyyttä, koska etänä eri kokoussovelluksien kautta fiilis ei ole sama.

  Postauksen paidat kuin karamellit. Ihanat paidat ja furrykantit. Pitäisikö repäistä ja tilata vaaleansinisenä. Kata, miten on? Meilaan tästä asiasta.

  Jokainen nainen tarvitsee tennarit sekä kunnon ballerinat. Postauksen ballerinat ovat juuri POP!

  Housuja on Doppissa vaikka millaisia ihan pää on sekaisin.

  Tänään etätyön asuni on mustat tulevaisuuden housut ja vaalea neule, koska ulkonakin vaaleana maa. Ehkä räiskyvä puna huuulin ja pieni huivi kaulaan.

  Ensi viikolla Doppin mekko etätöissä päällä, koska kokouksia ja arki jatkuu. Niistä kokouksista kun ei pääse mihinkään ja kamerassakin pitää näkyä. Ei enää tukka tötteröllä ja oloasu päällä etätöissä…

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Hah, hah moni varmasti peittelee niitä kameroita tai ainakin naiset. Miesten ei tarvitse kuin hiukset kammata, mutta naisille se ei aina riitä tai ainakin omasta mielestä ei riitä. Uskon, että juuri se yhteisöllisyys on se mitä ihmiset kaipaavat. Se on raskasta olla päiviä kotona…meidän pojat ovat myös etätyössä ja tapaan sanoa heille, että menkää välillä ihan lyhyelle happihyppelylle niin aivot jaksaa sitten taas. Ja kyllä, suosittelen sinulle vaaleansinistä! Aloitamme väriviikon sunnuntaina, sieltä taas näkee kivoja settejä, myös vaaleansinistä:) Aurinkoista viikonloppua, Kata

 7. Huomenta,
  ja kiitos taas niin ihanasta postauksesta.
  Etätyöpäivää aloittelen täällä minäkin, ja olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä arjen rutiineista. Ja niiden tärkeydestä. Kivat mutta rennot vaatteet päälle, hiukset kuntoon ja kevyt meikki ja olo on heti reippaampi.
  Hyvää työpäivää kaikille, etänä tai työpaikalla, missä ikinä olettekin.
  Ja DOPPin väelle iso kiitos, että jaksatte piristää meitä!

  • Huomenta Eilamari ja kiitos kun kommentoit:) Kiitos kun seuraat! Juuri näin, reippaamman olemuksen saa pienellä jutulla kun viitsii. Kiitos tsempistä, se piristää. Sinne myös mukavaa ja efektiivistä työpäivää. Terkuin Kata

 8. Huomenta, täällä yksi etätyöläinen aloittaa työpäivänsä DOPP:n blogilla. Luin, että etätyöläisen on hyvä pitää rutiineista kiinni?. Töistä kaipaan työkavereita ja ergonomista työpistettäni…Kuulin hyvän idean, jota aion toteuttaa: juokaa kahvit yhdessä tiimin kanssa esim. Team sin kautta, siinä voi rupatella kaffin ajan niitä näitä ja pidettyä se taukokin. Mukavaa työpäivää?.

  • Hei Marianne ja kiitos kommentistasi 🙂 No uskon sen, että niitä kaipaa. Se on aika yksinäistä olla kotona päivä päivän jälkeen. Mahtava idea! Näin pysyy porukassa kiinni ja kuulee toisten mietteitä. Aurinkoista päivää ja hyviä etätöitä, Kata