Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Tammikuun työmekot ja -paidat

Tammikuun työmekot ja -paidat

Olen ollut ihan jalat irti maasta muutamina päivinä kun aurinko on tullut esille. Mikä fiilis, kun aamulla tulee valoista jo kaksikymmentä yli kahdeksan ja illalla valoisuus jatkuu jopa puoli viiteen. Lunta ei näy Helsingin seudulla missään, sää on suoraan kuin Keski-Euroopan kaupungista.

Tämän vuoden tammikuussa voi pukeutua hyvillä mielin työmekkoon. Nyt ei tarvitse miettiä, että mekkoa ei voisi laittaa aamulla päällensä, koska ulkona olisi liian kylmä mekkoasulle

 

Tammikuun työmekot ja -paidat

Tammikuun työmekot ja -paidat

Alana mekko

Tässä Alana mekossa on musta pohja, jossa on valkoisia lehtiä.  Mekko on malliltaan ihan suora ja siinä on ohut nauhakuja vyötäröllä. Nauhan voi sitoa hyvinkin tiukalle tai sen voi jättää hieman löysemmälle. Jos vartalo on X- tai A-mallinen, niin nauha kannattaa sitoa napakasti vyötärölle. Jos vartalo on suora eli H-mallinen niin nauhan voi jättää hieman löysemmälle.

Minusta mekko on hieman reiluhkoa kokoa, koska minulle koko XS on sopiva. Oma kokoni S oli hieman liian löysä ja roikkuva joka paikasta. Myös vyötärökuja tuli liian alas eli se ei pysynyt vyötärön kohdalla.

 

Tammikuun työmekot ja -paidat

Rusetti kaulassa

Voisi luulla, että minulla on valkoinen paita rusetilla mekon alla. Mutta ei ole! Minulla on kaulassani ainoastaan valkoinen nauha, josta tein rusetin ja jonka nappasin irti allaolevasta Iris paidasta.

Miten pukeva kauluksesta ja koko asusta tulikaan, kun sidoin kaulaani pelkän nauhan:)

 

Tammikuun työmekot ja -paidat

Iris paita

Iris paidan takaosa on viskoosielastania eli joustavaa trikoota. Nauha kauluksessa on irroitettava ja se on kiinni kauluksessa yhdellä napilla. Paitaa voi käyttää nauhalla tai ilman. Ilman nauhaa kaulus on v-mallinen. Paita vastaa normaalia kokoa, minulla on paidasta päällääni koko 36.

 

Tammikuun työmekot ja -paidat

Tammikuun työmekot ja -paidat

Belinde neuletakki on hemaisevan ihana. Pidän sen fiiliksestä kun puen sen päälleni. Se on isohko, mutta niin ajan hengessä. Tässä postauksessa puin sen Lulu mekon päälle ja tässä postauksessa luonnonvalkoisena Bina mekon päälle.

 

Tammikuun työmekot ja -paidat

Alana mekossa on täyspitkät hihat ja v-kaula-aukko. Olkapäillä on muutama vekki, joka on kaunis yksityiskohta mekossa ja allaolevissa paidoissa. Mekossa on pyöreä helma ja mekon sivuissa on muutaman sentin halkiot.

 

Tammikuun työmekot ja -paidat

Vuosi sitten olin tähän aikaan tammikuusta avantouinut jo reilun kuukauden. Nyt ei ole laiturimme päässä avantoa eikä näköpiirissäkään sellaista ole saatavilla. Mereen minua ei saa ilman jääpeitettä, jo pelkkä ajatuskin saa ihoni kananlihalle. Avanto onkin ainut mitä tältä talvelta kaipaan, lunta ja kovia pakkasia en kaipaa.

Voiko tämä talvi mennä niin, että jääpeitettä ei meren päälle tule eikä myöskään lunta ja paukkupakkasia? Oletko sinä päässyt jossain päin Suomea tänä talvena avantoon?

 

 

Alana paita

Alana paita on malliltaan kuin Alana mekko, mutta ilman vyötä ja helma on toki lyhyempi. Alana paidassa on myös v-kaula-aukko ja paidan helma on kauniisti pyöristetty. Minulla on tummansinisestä ja mustavalkokuviollisesta paidasta päälläni koko XS ja valkoisesta koko S. Suurta kokoeroa ei ole, hieman S koko on leveämpi ja hieman kaula-aukko tulee alemmas kuin koossa XS.

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

 1. Ihania mekkoja. Todellakin tänä talvena on voinut viilettää töihin mekon kanssa, kun ei ole ollut lunta eikä pakkasia. Nyt alkaa jo tuntua, ettei talven tarvitse enään tullakaan.

  Alana paita on varmaan helppo arjen pelastaja. Itseäni on alkanut mietittymään Iris rusettipaita. Olen ajatellut, että siedätän itseäni ja hankin rusettipaidan.
  Iris paidassahan saa rusetin pois, jos rusetti alkaa liikaa ahdistaa.
  Ehkäpä sitä rusettia voi solmia sitten mekonkin kanssa, niin saa uutta ilmettä.
  Kiva, että nykyään tehdään pitkiä neuletakkeja. Itse toivoisin niihin taskuja..

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi:) Niin samaa mieltä, siirretään talvi ensi vuoteen:). Iris paita on siitä helppo, että rusetin saakin pois ja sen voi siirtää muuhun asuun. Neuletakkeja löytyy, oma pidempi Doppwoman neuletakkikin saapui eilen! Ihanaa päivää, Kata