Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Ruokakriitikot Espanjan aurinkorannikolla

Tiedän, että siellä ruudun takana on teitä, jotka pidätte myös Espanjasta ja Aurinkorannikosta. Lapsemme tulivat tosiaan Espanjaan joulun jälkeen ja kun heidän kanssa ollaan reissussa, niin yksi matkan tärkeimpiä asioita on syöminen. Toki he sekä myös minä ja mieheni pidämme hyvistä viineistä ja drinkeistä, mutta kuitenkin ruoka ottaa ykköspaikan kaikkien sydämessä.

Olen ollut ihan ”järkyttynyt” miten edullista viini ja muu alkoholi on Espanjassa. Ruokakaupassa viinipullo voi maksaa 2-3 euroa, ravintolassa viinilasi € 2-3,00. Jos olisi taipumusta tissutteluun, niin Espanjassa se olisi varsin helppoa.

 

Ruokakriitikot Espanjan aurinkorannikolla

Kävimme lasten kanssa viikon aikana kaikkina, paitsi yhtenä päivänä, ravintolassa syömässä. Tein teille koosteen ravintoloista missä kävimme ja kerron meidän perheen mielipiteet ravintoloista. Kuulen mielelläni myös sinun mielipiteesi, jos olet jossain samassa ravintolassa käynyt kuten mekin tai jos sinulla on suositella jotain ravintolaa.

 

Ruokakriitikot Espanjan aurinkorannikolla

Lime & Lemon

Tämän suosituksen saimme mieheni entiseltä työkaverilta. Ruokalista oli täynnä mitä erilaisempia herkkuja. Olemme Gabin kanssa pesketaareja, joten syömme kasvisten lisäksi kalaa. Lihaa ja kanaa emme syö. Itse olen ollut tällä ruokavaliolla noin 15 vuotta, Gabi noin 4 vuotta. Vaikka Espanja on ”lihaisa” maa, löytyi kavisruokia joka ravintolasta. Ja itse asiassa hyviä annoksia. Lime&Lemonissa valitsimme muutamia annoksia per pää, jotka riittivät mainiosti. Annokset olivat hyvän kokoisia, ne tulivat pöytään suurin piirtein yhtä aikaa ja ruoka oli hyvää. Ja juuri tässä ravintolassa myös kasvisannokset olivat loistavia. Valitsemamme punaviini oli espanjalaisittain hintava pullo, mutta ruoka-annokset olivat kohtuuhintaisia.

Tämä ravintolakokemus ei jäänyt meidän viimeiseksi, vaan tänne menemme uudestaan

 

Ruokakriitikot Espanjan aurinkorannikolla

El Meso´n de Cervantes

Tässä ravintolassa juhlistimme nuorimmaisen poikamme valmistumista yliopistosta Lontoosta. Minulla oli halu mennä käymään Malagassa katsomassa jouluvalot. Olin lukenut, että ne ovat huikeat. Vanhempi poikamme tutki Malagan ruokapaikat ja valitsi meille tämän illallisravintolan. Malagan jouluvalot olivat näkemisen arvoiset, kuva niistä on tuossa alapuolella. Muutenkin Malaga vaikutti ihastuttavalta ja upealta kaupungilta. Sinne on päästävä päiväsaikaan uudestaan.

Ravintola oli kooltaan juuri sopivan kokoinen. Tunnelma oli tiivis ja paikka oli täynnä espanjalaisia ihmisiä. Ruokalistan ideana oli kerätä paljon erilaisia ruokia pöytään. Jokainen meistä valitsi 3-4 erilaista ruoka-annosta. Annokset tulivat äkkiä, paitsi sienirisotto kesti ylivoimaisesti kauiten. Annokset olivat sopivan kokoisia ja ihanan makuisia. Tarjoilu pelasi hyvin, tunnelma oli tiivis ja puheensorina ravintolassa oli kova. Join reissuni ekan ja vikan sangrian. Oi, se oli ihanan makuista. Tyttöjen mielestä se oli liian makeaa, mutta minä tykkäsin.

Tämä ravintola oli hienompi puitteiltaan kuin edellinen. Ruoka oli saman tasoista, mutta hintavampaa. Menisin uudestaan tähän ravintolaan. Ravintola oli saanut pisteitä 4.8/5. Meidän pisteet eivät ihan ylettyneet 4.8 vaan annoimme 4.3 pistettä. 

 

Ruokakriitikot Espanjan aurinkorannikolla
Malagan jouluvalot olivat nähtävyys

 

Ruokakriitikot Espanjan aurinkorannikolla

Ravintola Yucas

Yucas on kävelymatkan päässä meidän kodista. Minusta on kiva, kun voi kävellä ravintolaan. Se helpottaa sinne lähtemistä, kun ei tarvitse hakea autoa tallista, etsiä parkkipaikkaa tai tilata ja odotella taksia. Olemme käyttäneet Espanjassa Uberiä, joka toimii loistavasti. Kuskit ovat todella siististi puettuja (usein valkoinen paita ja solmio) autot ovat tiptop ja he eivät puhu mitään koko ajomatkan aikana. Ainoastaan hei ja kiitos:) Pidän siitä, kun matka on maksettu etukäteen eli saa vain hypätä autosta ulos.

Yucas on kolmikerroksinen ravintola. Katutasossa on kahvila, keskikerroksessa tämä tyylikäs ravintola ja alakerroksessa on beachbaari, joka ei ole talvisin auki. Lounastimme keskikerroksessa, jossa olemme syöneet illallista aiemminkin. Ruoka on aina hyvää, erityisesti pidän alkupaloista. Hinta on keskihintaa hieman korkeampi, mutta paikka on kaunis ja se on upeasti remontoitu. Valora mopsi saa tulla terassille sekä keskikerroksen Igluihin.

Iglut ovat hauskoja, niihin mahtuu noin 10-15 hengen porukka. Iglut tuodaan terassille talveksi ja se takaakin sen, että myös iltaisin voi syödä ”ulkona”. Ruoka on hyvää, erityisesti pidän yläkerran kahvilan vuohenjuustosalaatista.

Ruokakriitikot Espanjan aurinkorannikolla

Max Beach Grill

Tässä ravintolassa on minun mielestä ihana sisustus. Ravintola on myös meren rannalla kuten Yucas, mutta tämä ravintola on sisustukseltaan eri tyylinen. Tämä on kuin suoraan Riviera Maison-lehdestä. Ravintolassa on isoja pyöreitä pöytiä, isoja pellavasohvia, tekokukkia, vaaleanharmaita puukalusteita, kromia ja marmoria jne. Nyt kun kävimme siellä, niin söimme sisällä, mutta kesällä kun olimme siellä lounaalla, niin söimme isolla katetulla terassilla. Terassi on kaunis valkoisine aurinkovarjoineen ja pöytäliinoineen. Ruoka on hyvää, mutta miljöö on parasta tässä ravintolassa.

Haluan käydä täällä aina silloin tällöin, mutta valoisalla tämä paikka tulee oikeuksiinsa

 

Ruokakriitikot Espanjan aurinkorannikolla

Uusi Vuosi ja Hotelli Vincci

Yövyimme tässä kauniissa pienehkössä boutique hotellissa kun kävimme syksyllä Espanjassa ennen kuin kotimme siellä valmistui. Pidimme hotellin yleisestä fiiliksestä ja varasimmekin Uuden vuoden illallisen heidän ravintolastaan. Ilta alkoi yhteisdrinkeillä klo. 19.30 jonka jälkeen siirryttiin omiin pöytiin. Sali oli katettu kauniisti ja saimmekin loistavan pöydän. Espanjassa saimme useasti pyöreän pöydän, mikä on mielestämme huippu juttu! Suomessa ravintoloissa pyöreät pöydät ovat harvassa, pöydät ovat lähes aina pitkiä. Pyöreässä pöydässä on helppo keskustella, eikä kenenkään tarvitse istua tyhjä paikka edessä tai pöydän päässä.

Pyöreät ruokapöydät ovat loistavia! Ymmärrän että ne vievät enemmän tilaa kuin suorakulmaiset pöydät, mutta pyöreissä pöydissä on fiilistä:)

 

Ruokakriitikot Espanjan aurinkorannikolla

Illalliseen kuului 4 ruokalajia sekä open bar klo. 04.00 asti. Ohjelmassa oli tanssia eli orkesterina toimi yhden naisen ja yhden miehen bändi. Musiikki oli tanssittavaa ja tanssimmekin kolmeen asti yöllä 🙂 Ennen puolta yötä kaikille jaettiin pussit, joissa naisille oli kasvonaamarit ja erilaisia puhallettavia pillejä ja miehille mm. glitterhatut. Puolen yön lähestyttyä kaikki laskivat ääneen sekunteja ja sen jälkeen alkoi iso ilotulitus. Hauska ilta:)

Eräs vieraista, noin minun ikäinen nainen Englannista, tuli juttelemaan Gabille ja halusi tietää meidän perhesuhteet. Hän oli kuulemma seurannut meidän menoa koko illan ja arvaillut mielessään, että minä olen äiti ja Gabi on tytär jne:)

 

Ruokakriitikot Espanjan aurinkorannikolla

Brunssi kotona

Joka aamu kokkasimme jonkinlaisen aamupalan, mutta tämä oli keskimmäisen poikamme ja hänen tyttöystävänsä tekemä brunssi. Rakastan brunsseja, ne ovat minun ehdoton suosikkini. Tämäkin brunssi oli niin hyvää, tuoreita raaka-aineita ja erityisen hyvää munakasta ja vihersmoothieta.

 

Ruokakriitikot Espanjan aurinkorannikolla

Occo

Occo ravintola sijaitsee Marbellassa ja on ruotsalaisperheen omistama ravintola. Itse en ollut tietoinen tästä perheestä ja ravintolasta, mutta lapset valaisivat asiaa instagramin puolella. Mielenkiinnolla menimme illalliselle, koska paikka oli saanut hurjasti kehuja. Ruokalista on libanonilainen. Sisustus oli hämyisä, punainen ja viihtyisän näköinen. Ruokalistalla oli kolme vaihtoehtoa mitä syödä. Yksi oli vege vaihtoehto, toinen liha ja kolmas muistaakseni mix. Me naiset valitsimme vegen ja miehet lihamenyn. Pöytään tuotiin erilaisia salaatteja ja tahnoja joita kaikki pystyivät syömään. Vege annokseen kuului kuvassa keskellä näkyvät friteeratut piirakan tyyliset ruoat. Miehet saivat ensiksi liha-annoksen ja pääruoka tuotiin heille vielä erikseen, mutta vegeruoka oli tässä. Palvelu oli aluksi hyvää, mutta kun ruoka oli pöydässä niin homma muuttui täysin. Odotimme puoli tuntia ruokailun jälkeen, että tarjoilija tulee noutamaan loput ruoat ja likaiset astiat pois pöydästä. Ne kerättiin, ei kysytty haluatteko jälkiruokaa tai lisää juotavaa vaan tarjoilija lähti pois sanomatta sanaakaan. Meidän oli tarkoitus tilata jälkkäriä, mutta hermothan siinä meni. Odotimme vielä 15 min ja sitten nostin käden ylös ja pyysin laskua. Laskumme oli yli € 400,00, ruoka kohtuullista ja palvelu ala-arvoista. Ei koskaan enään.

Olin päättänyt, että istun ja odotan ja katson kelloa koska tarjoilija tulee pöytäämme ja puoli tuntia siinä kesti. Tarjoilijat kävelivät ohitsemme katsomatta pöytäämme. Tottakai olisin voinut pyytää heitä siivoamaan pöydän, mutta en viitsinyt. Purin hammasta ja odotin. 

Tämä oli elävä esimerkki siitä miten somessa paikka oli saanut hypetystä ja julkisuutta, mutta todellisuus, ainakin meidän porukan kohdalla, oli varsin ankea.

 

Silkkimekko

Minulla oli Uutena Vuonna päälläni unelman kevyt silkkistretch mekko. Rakastan mekon eri värisävyjä. Ne ovat ylellisiä. Mekko on malliltaan suora. Mekon sivuissa on nauhat, joilla mekon keskikohtaa saa hieman kiristettyä. Mekkoa ei kuitenkaan tule kiristää liikaa niin, että se nappaa vartaloon kiinni. Mekon edessä ja helmassa on pieni fyrrykantti. Mekon hihoissa on leveät rannekkeet. Minulla on mekosta päälläni koko 36.

Mekko löytyy liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Missä kaupungissa ovat nämä ravintolat, paitsi se joka on Malagassa?

  • Hei Anne ja kiitos kommentistasi. Ne ovat Benalmadenassa, Mijas Costalla ja Occo on Marbellassa. Ovat lähellä toisiaan:) Mukavaa viikonloppua, Kata

 2. Tässä muutama suositus 🙂 :
  Hieman kauempana, mutta suosittelen kesällä käymään Tarifassa. Siellä rannalla lounas jossain chiringitossa ja illallinen tapas ravintola Lolas:ssa.
  Esteponassa suosittelen argentinalaista Tehuelche (teidän miehille ehkä parempi 😉 ja sijaitsee matkalla Benahavikseen) sekä Esteponassa tapaksia vanhassa kaupungissa El Rey:ssa.
  Marbellassa mielenkiintoinen tapas ravintola Back ja hienompana hyvä hinta-laatu (1 tähti) Messina.
  Miljöö hieno ja todella hyvät tapakset löytyy Dani Garcian Bibossa, puente romano hotellissa (Garcian 3 tähden ravintola sulki juuri ovensa kun sai tähdet ”täyteen”). Bibo löytyy nykyään myös Tarifassa.
  San Pedrossa on halvempaa ja löytyy mielenkiintoisia ravintoloita. Yhtenä suosituksena siellä Savor, sijainti ei niin hyvä, mutta ruoka on.
  Tuossa muutama hieman teiltä länteen päin olevaa 🙂

  • Hei Sussu ja kiitos viestistäsi:) Voi kiitos, ihan mahtavaa saada suosituksia. Täytyy ruveta tutkimaan mitä suosittelet, koska mielellämme menemme paikkoihin joista on suositus. Olemme olleet vasta siellä muutamia kertoja että helpolla menee niihin samoihin ravintoloihin, mistä tietää että ruoka on hyvää. Mutta kun aikaa kuluu ja alueet tulevat tutuiksi, niin sitten pääsee muuallekin. Mukavaa päivää, Kata