Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


10.11.2019 |

Kahden työmekon stailaus

Kahden työmekon stailaus

Mitä ominaisuuksia haetaan työmekolta? Hyvä istuvuus, helppohoitoisuus, jotkut haluavat hihat, jotkut hihattomat, jotta niiden päälle on helppo pukea jakku tai neuletakki ja helman on oltava sen verran pitkä, ettei se istuessa nouse liian ylös. Minusta hyvä työmekko on myös sellainen, että se muuntuu pieneen menoon. Jos työpäivä jatkuu asiakasillalla, illallisella tai drinksuilla on suotavaa, että samalla mekolla voi jatkaa työpäivän päätteeksi.

Nämä molemmat täplämekot soveltuvat työmekoiksi ja ne toipuvat myös iltamekoiksi sekä pieneen juhlaan

 

Kahden työmekon stailaus

Stailasimme Janey mekon iltamenoon tai pieneen juhlaan. Sukkahousuilla ja kengillä ilmeen muuttaa hetkessä arkisemmaksi työlookiksi.

 

Kahden työmekon stailaus

Janey mekko

Janey mekossa on hihat, jotka ovat 3/4 osa mittaiset. Mekon yläosa on valemallinen kietaisu, joka loppuu poikkisaumaan vyötärön kapeimpaan kohtaan. Mekossa on vuori, mikä tekeekin siitä ryhdikkään.

 

Kahden työmekon stailaus

Kahden työmekon stailaus

Mustalla pohjalla on beigejä ja luonnonvalkoisia täpliä

Mekon edessä ei ole nappia, joka pitäisi mekon etuosan kiinni. Jos haluaa, voi rinnan kohdalle laittaa hakaneulan, jotta mekko pysyy varmasti kiinni edestä. Hakeneula on helppo laittaa, kun mekossa on vuori. Toinen vaihtoehto on pukea mekon alle toppi tai ohut poolo. Itse en kokenut, että mekko aukeaisi edestä ja olisin tarvinnut siihen hakaneulaa tai toppia alle.

Mekon hihat eivät kiristä ja hihansuussa on leveä mansetti, jossa on halkio. Mekon sivussa on piilo vetoketju, joka helpottaa mekon päälle pukemista 

 

Kahden työmekon stailaus

Janey mekko ylettyy itselläni juuri polven alle. Jos hameosa on kapea ja lyhyt, nousee se istuessa vielä ylemmäs. Varsinkin töissä moni kokee hameosan nousemisen epämiellyttäväksi ja ymmärrän sen täysin. Jos miettii illallista, niin silloin istutaan pöydissä, joten vaikka mekko hieman nouseekin ylemmäs, ei se haittaa. Kukaan ei sitä näe pöytäliinan tai pöydän alta ja iltatilaisuus on eri kuin työpäivä.

Minulla on mekosta päälläni koko 36. Koko on minulle täysin oikea. Kummatkin täplämekot saapuivat liikkeeseemme viime viikolla ja juuri tätä Janey mekkoa myydessä olen huomannut että vahvasti A-vartaloiselle naiselle mekko voi jäädä liian kapeaksi lantiolta. Mekon mitat löytyvät täältä.

Hazel korkokengät ovat uskomattoman hyvät jalkaan. En yhtään ihmettele, että ne ovat voittaneet ”parhaat korkkarit kävellä”-tittelin!

 

Kahden työmekon stailaus

Villahuivit

Jos on epäileväinen, että pelkällä mekolla voi tulla kylmä, niin aina voi ottaa mukaan ison villahuivin. Villahuivi sopii kaikkien asujen päälle, kunhan värit vain mätchäävät yhteen asun kanssa. Huivilla mekko on aina tyylikäs.

Janey mekkoon sopii maitokahvin värinen villahuivi, mutta myös luonnonvalkoinen villahuivi  on mekon päälle kaunis ja toki musta käy myös

 

Kahden työmekon stailaus

Villahuiveja löytyy tämän maitokahvin lisäksi luonnonvalkoinen, tummansininen ja ruutuinen versio. Myös astetta isompia villahuiveja löytyy tummempana maitokahvina ja eri harmaan sävyissä. Mikäli olet kiinnostunut isommista villahuiveista, laita meiliä, niin laitamme niistä sinulle kuvat shop@dopp.fi

 

Kahden työmekon stailaus

Kahden työmekon stailaus

Safron mekko

Safron mekkomalli voi olla joillekin teistä tuttu. Meillä on ollut kyseistä mekkomallia myynnissä useaan otteeseen, mutta eri kuoseilla ja väreillä. Safron on helppo ja monikäyttöinen mekko niin töihin, reissuun ja iltamenoihin. Mekko on vuoriton ja helppohoitoinen.

Safron mekko on monen luottomekko. Se on malliltaan sellainen, että se sopii kaikille vartalotyypeille!

 

Kahden työmekon stailaus

Safron mekko on malliltaan suora. Se on yksinkertaisen mallinen mekko, jossa hihat laskeutuvat olkapäiden alle. Vyötäröllä on pitkä nauha eli vyö, joka kietaistaan vyötärölle. Tällaisissa mekoissa, jossa vyötäröllä on nauhavyö, voi mekon pukea kahdella eri tavalla.

  • 1. Nauha sidotaan napakasti vyötärölle ja mekkoa nostetaan pussille vyön yli. Vyölenkit eivät ole vyötärön kapeimmalla kohdalla, vaan ne ovat yleensä noin 5 -8 cm vyötäröä alempana. Moni miettii, että vartalo näyttää tasapaksulta kun vyön solmii suoraan siitä kiinni, mutta jos vyötärö on olemassa, suosittelen vyön nostamista vartalon kapeimpaan kohtaan ja nostamaan mekkon pussille
  • 2. Nauha jätetään löysähköksi rusetille siihen kohtaan missä vyölenkit ovat. Suoran mallisen vartalon omaavat naiset tykkäävät tehdä juuri näin.

 

Kahden työmekon stailaus

Kahden työmekon stailaus

Kahden työmekon stailaus

Neuletakkien pituudet

Neuletakkien pituudet mietityttävät monia. Moni on ehdoton mekon pituuden suhteen eli sen tulee olla joko polveen tai polven alle. Midipituudesta ei olla niin ehdottomia, se koetaan vielä uutena pituutena. Jotkut tykkäävät kovasti (kuten allekirjoittanut) ja joillekin se on ehdoton ei. Mutta neuletakkien pituudessa ollaan välillä miettelijöitä. Minun ohjeeni on se, että tämän mittaisen mekon päälle sopii lyhyt neuletakki tai sitten pidempi neuletakki kuten tämä neuletakki on. ”Huonoin” pituus tämän mekon päälle on neuletakki, joka ylettyy pepun alle tai puoleen reiteen. Tällöin on ”tätivaara” olemassa.

Lyhkäinen tai reippaasti pitkä neuletakki polvimittaisen mekon päälle on varma valinta!

 

Kahden työmekon stailaus

Safron mekon stailasimme pitkällä beigellä neuletakilla arkeen työvaatteeksi. Jalassani minulla on 66 den mustat sukkahousut ja korolliset nilkkurit. Safron soveltuu myös juhlamekoksi ohkaisilla sukkahousuilla ja korkkareilla. Villahuivi olisi omiaan myös tämän mekon päälle.

Safron mekko vastaa myös normaalia kokoa, minulla on mekosta päälläni koko 36. Mekon mitat löytyvät täältä.

 

Kumpiko mekoista Janey vai Safron olisi sinun mekkosi?

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme. Toimitamme tuotteet veloituksetta ja postilakon aikana toimitamme tuotteet matkahuollon kautta.

HUOM! Muistathan osallistua teemaviikko postauksen arvontaan juhla-asuista! Osallistu arvontaan täällä. Arvonta päättyy tänään klo. 20.00. Ilmoitamme lahjakorttien 3 kpl € 150,00 voittajat seuraavassa postauksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *