Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


6.10.2019 |

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Yksi alaosa ja seitsemän siihen sopivaa yläosaa, on juuri sitä oikeanlaista ostamista ja asujen käyttämistä. Pääosassa on vekkihame, johon olemme yhdistäneet erilaisia yläosia ja kenkiä. Seitsemän erilaista asukokonaisuutta arkeen, pikkujuhlaan ja juhlaan.

Muistatko kolmen vaatteen säännön, josta olen kertonut jo aiemmin? Oletko noudattanut sitä?

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Solmukepaita

Solmukepaita nousi hittipaidaksi tämän postauksen ansiosta. Moni jäi kaipaamaan tätä paitaa ja huomasin, että sitä löytyi vielä varastosta joten nappasin sieltä vielä muutamia kokoja. Solmukepaita on yksi vaatekaapin kulmakivistä ympäri vuoden.

Vaalea paita nauhoilla sopii arkeen ja juhlaan. Sen voi yhdistää ihan mihin vaan!

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Arkeen vekkariin puetaan siisti paita, joka voi olla lyhythihainen tai pitkähihainen. Pitkähihainen paita ei tarvitse ylleen mitään, pelkkä paita riittää. Mutta jos asuun haluaa lisää asiallisuutta, puetaan asuun musta jakku. Jakku tuo hameeseen uskottavuutta ja rauhoittaa hameen kuosin. Punainen neuletakki tuo asuun rentoutta ja arkisuutta. Neuletakkia löytyy liikkeestämme myös luonnonvalkoisena.

Solmukepaita ja neuletakki sopivat myös ihan millaisten housujen kanssa tahansa. Tämä yläosa on usean talviaamun pelastus.

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Oana neule

Luonnonvaaleassa neuleessa on ihanat hihat. Pussimaiset hihat ovat naiselliset ja kauniit, kun neule on muuten yksinkertaisen mallinen. Neuleessa on pyöreä kaula-aukko ja neule loppuu lantiolle. Siinä on resorireunus, mutta se on puettava hieman hameen sisälle. Lantion kaari on se kohta, joka on hyvä tuoda esille. Pienellä paidan sisälle laittamisella saadaan vartaloon linjaa.

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Komen vaatteen sääntö

Toivon, että olet noudattanut kolmen vaatteen sääntöäni. Jos sääntö on vieras, niin kerron sen tässä.

Kun olet ostamassa uutta vaatetta, niin ennen kuin teet ostopäätöksen, niin mieti vaatekaappiasi. Mieti, keksitkö kolme vaatekappaletta mihinkä yhdistät ostamasi tuotteen. Jos keksit ne kaapistasi, niin osta tuote. Jos et keksi kolmea selkeää tuotetta, millä rakennat toimivan asukokonaisuuden, jää miettimään tuotetta. Tällä säännöllä takaat sen, että et osta uutta tuotetta täyttääksesi jo ennestään täynnä olevaa vaatekaappiasi, vaan ostat vaatteen käyttöön.

Vaatteet on tarkoitettu käytettäväksi, ei vaatekaapin täytteeksi!

 

Toffee kukkavekkari

Tässä kukkavekkarissa on voimakkaat ja täydelliset pliseeraus laskokset. Ne ovat terävät ja ne pysyvät loistavasti kuosissaan. Vekkarissa on kuminauha vyötärö ja päällämme on hameesta koko M. Gabille hame on hyvän kokoinen ja pituinen, itselleni koko S olisi ollut vyötäröstä sopivampi. Joten totean, että vekkari vastaa kokoaan. Vekkarin väritys on kerrassaan upea! Toffeen värisestä pohjasta punainen, musta ja valkoinen nousevat kauniisti esille.

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Kun sinulle tulee kutsu tai meno, niin mietitkö samalla sekunnilla, että mitä puet päällesi? Minä mietin heti, että mikä on tulevan juhlan tai menon asu. Mieleeni tulee usein pari erilaista asua, mutta en siinä hetkessä päätä minkä valitsen. Itse asiassa olen viime hetken pukija. Valitsen asun vasta kun se on aika pukea päälle. Joskus totean, että asu ei olekaan hyvä, en viihdykään siinä. Sitten tulee yleensä kiire, kun rupean valitsemaan uutta asua päälleni ja hermot kiristyvät. Tämän episodin jälkeen aina päätän, että sovitan edellisenä iltana tulevan menoni asun, että välttyisin tältä paniikilta. No, koskaan en jaksa sitä tehdä vaan luotan siihen, että suunnittelemani asu on hyvä.

Gabi yleensä sovittaa juhla-asuaan pari päivää ennen menoa. Se on hyvä asia, silloin säästyy turhalta stressiltä. Sovitatko sinä juhla-asuasi aikaisemmin vai luotatko siihen, että se on hyvä kun on aika pukea asu päälle?

 

Poolossa on halkiot sivuissa ja se näyttää kauniilta myös ihan suorana kapeiden housujen päällä

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Hamilton poolo

Konjakin värinen merinovilla poolo on ihan loistavan värinen vekkariin. Näyttää niin ihanalta, kun yhdistää eri tyylisiä materiaaleja keskenään. Tässä asussa pehmoista ja rosoista matskua kiiltävään ja sileään materiaaliin.  Yhdistimme poolon tässä postauksessa myös mustiin nahka culottes housuihin. Nahkahousujenkin kanssa pehmoinen poolo näyttää ihanalta. Hamilton pooloa löytyy lisäksi musta, joka sopii vekkariin myös täydellisesti.

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Asukriisi?

Ihmetteleekö miehesi, että miksi sinulla ei ole koskaan mitään päälle pantavaa vaikka vaatekaappisi on täynnä vaatteita? Niin täynnä, että saat jalalla tuupata kaappisi ovia kiinni. Minun mieheni ei tätä lausetta totea, koska minulla ei ole asukriisi aamuja. Joskus olen kyllä kuullut, että minulla on hirveä kasa kenkiä. Nyt kyllä totean, että miehelläni on vielä enemmän kenkiä kuin minulla, samoin kauluspaitoja ja t-paitoja. En edes viitsi laskea montako niitä on.

Olen varma, että et ikinä uskoisi silmiäsi jos näkisit minun vaatehuoneeni. Minulla on tyhjiä hyllyjä ja paljon tyhjää henkaritilaa vaatehuoneessani. Luulisi, että vaatekauppiaalla vaatehuone pursuaa vaatteita, mutta näin ei ole. Mutta vaateliikkeeni on kyllä täynnä vaatteita, ehkä kompensoin sillä tätä vaatehuoneeni tyhjyyttä! Mene ja tiedä…

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Vanda toppi

Pikkukyläilyyn yhdistin hameeseen juhlavamman yläosan. Veluri materiaalissa värit tulevat loistavasti esille. Tässäkin tämä punainen sävy on kerrassaan upea. Paita on malliltaan suora ja sen yksityiskohtana ovat sen sinikellomaiset hihat, jotka ovat loistavan mittaiset ja malliset. Paita on juuri sopivan ”hieno” pieneen menoon ja sen voi yhdistää myös housuun. Kapean housun kanssa paita saa jäädä roikkumaan housujen päälle.

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Muistathan, että kenkien ja laukun ei tarvitse olla saman värisiä. Enään ei pyritä tässä asiassa täydelliseen comboon.

 

Ethän osta enään väärin?

Olen puhunut paljon mahdollisista asukriiseistä sekä ostamisesta tämän syksyn asiakasilloissa. Mistä johtuu, että suurimmalla osalla naisista on jatkuva asukriisi? Se johtuu pitkälti yhdestä asiasta, joka on vääränlainen ostotyyli,  joka tarkoittaa sitä, että ostellaan vaatteita sieltä täältä. Kun kävellään kauppakeskuksen läpi ja nähdään oven suussa iso pino riemukkaan värisiä neuleita kivaan hintaan, niin napataan siitä yksi piristämään päivää. Mennään kotiin ja huomataan, että neule on ihan ok, mutta ei näytäkään kotona enään niin herkulliselta kuin siinä isossa ”karkkipöydässä” ja farkutkin johon sitä ajatteli, eivät väriltään sovikaan neuleen sävyyn niin hyvin. Laitetaan neule kaappiin ja mietitään, että kyllä se vielä sopii johonkin farkkuihin tulevan syksyn aikana. Keväällä kun siivotaan talvivaatteita pois kaapista, löydetään neule hintalaput kiinni, käyttämättömänä kaapin perältä. Huti ostos, joka olisi pitänyt jättää tekemättä.

Oliko juuri äsken lukemasi teksti tuttua? Jollekin oli, mutta ei toki kaikille.

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Cordelia paita

Asusta saa aina juhlavan, kun yläosaksi pukee mustaa. Paita on upea, sen pinnassa on pientä hohdetta. Hihat ovat pussimaiset leveällä rannekkeella jossa on pienet mustat napit. Kauluksessa on myös kolme mustaa nappia, jotka laitoin kiinni. Napit voi jättää myös auki, jolloin decolte tulee kauniisti esille. Paitaa löytyy myös sähäkkänä pinkkinä.

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Match-match

Kun hameesta haluaa rakentaa vielä juhlavamman asun, niin silloin puetaan saman sarjan toppi vekkarin kanssa. Tämä asu on kuin mekko ja juhlavin yhdistelmä kaikista comboista.

Toppi on hihaton ja edessä on v-kaula-aukko nauhoilla. Nauhat ovat niin pitkät, että ne saa kauniisti rusetille. Vyötärölle voi myös pukea kapean mustan vyön, jos haluaa. Mustat asusteet ovat rauhalliset ja neutraalit ja antavat huomion itse asulle.

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Osta oikein

Kun mainitsin, että kaikilla ei ole asukriisejä, niin mietit varmasti että miksi? Osta kokonaisuuksia, älä osta yksittäisiä vaatekappaleita sieltä täältä. Osta harvemmin, mutta osta kerralla asukokonaisuus joka toimii 100 % varmuudella. Täydennä asukokonaisuutta sopivilla tuotteilla, älä hairahdu. Ja muista kolmen vaatteen sääntö.

Musiikkia korvilleni ” Sen jälkeen Kata kun olen ruvennut ostamaan asukokonaisuuksia ja olemme miettineet yhdessä, miten voin täydentää vaatekaappiani, ovat asukriisit historiaa ”. 

Lue myös postaukseni ”Mitä kannattaa huomioida, kun lähtee shoppailemaan?”

 

Vekkari ja seitsemän eri yläosaa

Topista ja neuletakista saa arkisemman asun, kun siihen yhdistää mustat farkut, housut tai hameen.

Asukokonaisuuksia tässä postauksessa tuli useita. Kaikkia yläosia voi yhdistää perus alaosiin ja eri väristen neuletakkien ja jakkujen kanssa.

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja pinkillä merkityt myös Doppshop verkkokaupastamme.


12 kommenttia

 1. Marianne sanoo:

  Ihania yhdistelmiä kaikki. Kata taitaa muistaa asiakkaittensa vaatekaapin sisällön paremmin kuin asiakas itse ja kolmosen sääntöä tulee noudatetuksi😄. Minä laitan illalla valmiiksi kaksi eri kokonaisuutta työpäivää varten….Yleensä jompikumpi niistä kelpaa vielä aamullakin😅.

  • Kata sanoo:

   Hei Marianne ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos kun tykkäät asuista! Hah, hah välillä kyllä käy niin että muistan paremmin asiakkaan ostokset kun hän itse:) Mahtavaa, kun viitsit laittaa asut valmiiksi illalla. Totta, varmasti jompi kumpi asuista miellyttää aamulla. Jos vain yhden laittaa valmiiksi, niin se on siinä ja siinä kelpaako se enään aamulla. Mieli voi olla eri illalla kuin aamulla:) Ihanaa alkavaa viikkoa, Kata

 2. Sinikka Heikkinen sanoo:

  Hei, kiitos kolmen vaatteen säännöstä😊 Yritän noudattaa, niin ei tule kaappiin ostettua sopimatonta vaatetta. Juhliin yleensä mietin muutamaa päivää aikaisemmin asun. Noh, joskus vasta samana päivänä. Mukavaa syksyn jatkoa ja kiitos vinkeistä😀👍🍁

  • Kata sanoo:

   Hei Sinikka ja kiitos kommentistasi 🙂 Hienoa, se on hyvä sääntö! Ainakin kannattaa yrittää noudattaa, se helpottaa ostamista ja pois sulkee hutiostoksia. Kiitos kun seuraat ja ihanaa alkavaa viikkoa, Kata

 3. Maria sanoo:

  Kolmen vaatteen sääntö on loistava! Jo liikkeessä sovituskopissa kokeilin viimeksi harkitsemani mekon kanssa mukanani ollutta neuletakkia, ja saatoim todeta sen olevan sopivan värinen, pituinen ja mallinen, jotta kokonaisuus näytti kivalta töihin. Mietin myös, mitä muita saman mittaisia neuletakkeja minulta löytyy.
  Vielä yksi kysymys – Minkä väriset paksut sukkahousut pukisit seuraavaan asuun, kun musta näytti liian kovalta? Mekko on paysley-kuvioinen ruskean, tumman viininpunaisen, sinisen ja vaalean harmaan eri sävyissä ja sen päällä viininpunainen pitkä neuletakki. Mekon vyötäröllä ohut ruskea vyö ja lyhyet ruskeat nahkanilkkurit jalassa. Mustat sukkahousut pistivät silmään ja jalatkin näyttivät kovin lyhyiltä.

  • Kata sanoo:

   Hei Maria ja kiitos kun kommentoit:) Hienoa, kun säännöstä on hyötyä ja muistat käyttää sitä:) 30 den ihonväriset sukkahousut toimivat arkeen, kestävät ja tarpeeksi paksut mutta eivät ole mummusukkiset väristä huolimatta. Mutta paksuista navyt eli tummansiniset tai mocca eli tummanruskeat. Mocca on varmasti paras, jalka ei ”katkea” nilkkureissa niin vahvasti kuin muussa värissä.
   Musta on liian kova ja tosiaan katkaisee jalan linjan ja tuo vielä yhden lisävärin asuun, joten ei niitä. Kokeile moccaa:) Mukavaa alkavaa viikkoa, kata

 4. Maarit🤓 sanoo:

  Jep. Kolmen vaatteen sääntö on taottu päähäni😂😂😂 ja sitä noudatetaan. Onpa hyvän näköinen ja värinen vekkari! Ja moneen taipuvainen. Cordelia paitaan ihastuin! 😍
  Juu, mietin etukäteen, miten juhliin pukeudun, mutta lopullisen päätöksen teen edellisenä päivänä.
  Mutta, arkipukeutumiseen ei toimi. Vaikka olisin illalla vaatteet seuraavaksi päiväksi varannut esille, aamulla saattaa olla jo mieli muuttunut ja laitankin jotain muuta. Naisen mieli 😉.

  • Kata sanoo:

   hei maarit jua kiitos kommentistasi 🙂 Hah, hah hyvä, hyvä :))) Tiedän, naisen mieli muuttuu ja saakin muuttua, eikö? No jos vaatekaappi on ”kunnossa” niin aamulla on helppo pukeutua. Ideahan on, että voi vaikka silmät kiinni tarttua johonkin yläosaan ja se on täysi kymppi alaosan kanssa. Tähän pyritään…Mukavaa viikkoa, kata

 5. Jaana sanoo:

  Ihana ja opettavainen postaus upeiden kuvien kera pisti minut miettimään omaa ostostapaani todella, todella paljon.

  Kiitokset Katalle tuosta kolmen vaatteen säännöstä, jota hoen itselleni mantrana aina kuin jotkut shoppauspäivät lähestyvät ja kotiin putkahtaa mainoksia. Se on auttanut sekä pelastanut minua niin ettei shoppauskuume pääse nousemaan ja tilanne riistäydy käsistä. Nykyään mietin ja punnitsen mitä ostan sekä mihin sen voi yhdistellä. Olen säästynyt hutiostoksilta sekä morkkikselta minkä sen ostaminen aiheuttaa. Miehehi kutsuu sitä shoppaus krapulaksi…

  Itse mietin yleensä juhlaan pari asua ajoissa. Tosin h-hetkenä sitten valitsen näistä kahdesta sen kumpi tuntuu varmemmalta.

  En olisi uskonut luettuani postauksen otsikon, että noin monta asukokonaisuutta syntyy. Kata, sinä olet kyllä mestari loihtimaan upeita ja tyylikkäitä asukokonaisuuksia. Kaikki kuvien asut olivat upeita ja eri tilanteisiinkin löytyi vaihtoehtoja.

  Vekkari ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, mutta tuo oli kyllä upea. Vanda toppiin iskin myös silmäni. Se toisi väriä tähän syksyyn ainakin.

  • Kata sanoo:

   Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos kun tykkäsit postauksesta! Hienoa, että ”Kolmen vaatteen sääntö” on käytössä. Shoppaus krapula iskee helposti päälle, jos tuntuu siltä että on ostanut jotain turhaa tai epäkäytännöllistä…Vekkarilla tosiaan halusimme näyttää miten helposti saa monta erilaista asukokonaisuutta kenkiä ja yläosia vaihtamalla. Vanda toppi on näyttävä ja sopii loistavasti talven juhliin! Voisit kokeilla joskus vekkaria, tiedän että se sopisi sinulle! Mukavaa sunnuntaita, Kata

 6. TuulaLj sanoo:

  Hei, ihana piristys tämä postaus jälleen kerran! Aamun asukriisit.. niinpä ❤️ Huomaan, että pakko illalla laittaa valmiiksi tai ainakin miettiä mitä päälleen laittaa. Mulla sama – juhlakutsun saavuttua heti alkaa säntäily vaatekaapilla ❤️. Näin toimii myös tyttäreni…

  • Kata sanoo:

   Hei Tuula ja kiitos kun kommentoit:) Ihanaa kun tykkäsit postauksesta:) Tuo on tosi hyvä keino, että katsoo vaatteet valmiiksi jo illalla. Pääsee huomattavasti nopeammin liikkeelle aamusta. Hah, hah tuo on niin meidän naisten tapaista:) Miehillä on niin eri juttu. Mieheni ei kyllä vaatteita mieti, laittaa puvun päälle ja minä päätän paidan, solmion ja taskuliinan hänelle valmiiksi. Helppoa, mutta on kyllä vähän tylsää…Ihanaa sunnuntaita, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *