Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kaksi raitapaitaa ja superaamiainen

Kaksi raitapaitaa ja superaamiainen

Rakastan aamiaisia! Aamuisin kun avaan silmäni, niin ensimmäisenä mietin aamupalaa ja sen voimalla saan itseni ylös sängystä. Täytyy kyllä todeta, että kodin aamupala on varsin köppäinen, kun sitä vertaa tähän Grand Hotellin aamiaiseen. Kotona aamupalaani kuuluu mansikkapirtelö, jonka pyöräytän soijamaitoon tehosekoittimessa ja kahvi. Tämä juotava aamupala ei nälkää kauan pidä loitolla, mutta pärjään sillä lounaaseen asti, kun liikkeessä otan vielä aamupäiväkahvit ja heitän suuhuni muutaman pähkinän.

 

Kaksi raitapaitaa ja superaamiainen

Kahvikupit perinteisellä aluslautasella tuntuvat nykyään naurettavan pieniltä. Sitä on tottunut isoihin mukeihin ilman aluslautasia, joista kahvinsa hörppii. Grand Hotellissa olivat kahvikupit kunnon kokoa! Aivan ihanat kupit ja kahvi oli tarpeeksi kuumaa eli kymmenen pistettä tästä. Seuraavana aamuna kun menimme aamiaiselle, niin pöydässä oli pienemmät kupit. Mieheni tarkkanäköisenä huomautti asiasta, niin saimme taas nämä ihanan isot kahvikupit:) Oletko huomannut, että kahvi maistuu paljon paremmalta kun kupit ovat juuri oikeanlaiset. Päteehän se ruoassakin ja muussakin juomisessa. Kattaus ja oikeanlaiset ruokailuvälineet ja astiastot ovat tärkeitä.

 

Kaksi raitapaitaa ja superaamiainen

Grand Hotellissa minua pisti silmääni se, että työntekijät olivat nuoria. Aaamiaistarjoilijat olivat nuoria naisia ja miehiä, iältään 20-22 vuotiaita. Heidän esimiehensä oli iältään maksimissaan 25 vuotias. Piccolopojat olivat myös kaikki parikymppisiä. Respassa työskentelevät olivat maksimissaan 35- vuotiaita eli en nähnyt ainuttakaan henkilökuntaan kuuluvaa ihmistä, joka olisi ollut vanhempi henkilö. Kenties nyt kesän aikana vakihenkilökunta oli lomalla ja kesätyöntekijät paikkasivat heitä, mutta silti hieman ihmettelin asiaa.

Minun ammattitautini oireisiin kuuluu seurata henkilökuntaa ja miten he kohtaavat ja palvelevat asiakkaitaan.

Kun kyseessä on vanha ja legendaarinen, 5 tähden hotelli, vaatii se minusta myös vanhempaa ja kokeneempaa henkilökuntaa. Vanhemmalla henkilökunnalla on varttunut pelisilmä ja heillä on tarvittavaa kokemusta erityyppisistä tilanteista, joihin he ovat joutuneet mukaan. Uskon, että varsinkin hotellialalla, missä asiakkaat tulevat eri maista ja eri kulttuureista, tarvitaan kokemusta. Juuri tällä alalla luulisin, että sattuu ja tapahtuu. Ja oikeastaan kaikilla aloilla, missä on tekemisissä ihmisten kanssa sattuu ja tapahtuu ja tilanneherkkyys on oltava kunnossa.

Mikään ei voita elämänkokemusta, puhutaan sitten myyjistä, tarjoilijoista, lääkäreistä, juristeista jne. —-> www.kokemus.fi kuten tapaan sanoa lapsilleni, kun opastan heitä eri asioissa. 

 

Kaksi raitapaitaa ja superaamiainen

Minulla oli aamupalalla päälläni sini/valko/musta raitainen paita. Paidassa on pyöreä kaula-aukko ja se on malliltaan suora. Takaosa on muutaman sentin etuosaa pidempi ja sivuissa on halkiot.

  • O-aukkoinen raitapaita € 79,00 koot 34-44

 

Kaksi raitapaitaa ja superaamiainen

Raitapaidat ovat 100 % viskoosia ja pesulapussa lukee, että se voi kutistua 5 %. Minulla on päälläni paidoista koot 36, mutta 34 olisi myös ollut sopiva koko. Paidan raitojen värit ovat musta, valkoinen ja sininen. Valkoiset housuni ovat viime kesäiset, mutta löydät vastaavat housut Näin pukeudut tyylikkäästi kesähelteellä”. Sandaalit ja laukku ovat kuvausrekvisiittaa.

Niin söpö Kallen mätitahna tuubi, että se oli pakko kuvata.

 

Kaksi raitapaitaa ja superaamiainen

Seuraavana aamuna puin päälleni samankuosisen paidan, mutta tässä paidassa on kaulus ja napit edessä.

  • Kauluksellinen raitapaita € 89,00 koot 34-44

Raitapaidat löytyvät DOPP Helsingistä. Jos haluat tilata tuotteita, laita tilaus tuosta linkistä -> DOPP Shop tai 040-195 2113. Postitamme tuotteet veloituksetta, mutta jos palauta tuotteen, maksat sinä postimaksun.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

  1. Totta puhut, että ikä tuo kokemusta ja pelisilmää. Kerran olimme ravintolassa, jossa oli kokematon nuori tarjoilija ja mieheni puuskahti turhautuneena: ”Missä ovat kaikki pätevät viisikymppiset naiset?” (hänellä itsellään oli siinä vaiheessa ikää ehkä 35 v.). Mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että helmiä ja huteja löytyy joka ikäluokasta.

    • Hei Teija ja kiitos viestistäsi:) hah, hah hauskasti puuskahdettu:)) Se on totta, että nuorella ihmisellä voi olla erittäin hyvä pelisilmä ja tilannetaju. Minulla on kokemusta näistä nuorista työntekijöinäni, he ovat ihan kymppejä. Ja sitten taas vaikka onkin kokenut esim. tarjoilija, tuntuu että hän ei huomaa mitää. Kun haluaa pyytää laskua, niin tarjoilija kulkee laput silmillä. Voi, näitä tapauksia on paljon, kun ihmettelen ihmisten käyttäytymistä. Minulla kun tämä tarkkailu kuuluu vähän niinkuin ”ammattitautiin”..ja olen sen aika hyvin tartuttanut muihin perheen jäseniin, varsinkin Gabiin. Mutta mehän olemme ihmisiä ja meillä kaikilla on välillä hyviä ja välillä huonompia päiviä, mutta pääasia on kun parhaansa yrittää 🙂 Ihanaa loppuviikkoa, Kata

  2. Hei, olen samaa mieltä että ruoka maistuu aina paremmalta tarjoiltuna kauniista astioista. Meillä on lapset aina syöneet oikeilta lautasilta ja juoneet oikeista laseista niin kuin aikuisetkin. Envoi sietää muoviastioita pöydässä. Leirikouluun lähtiessä opettaja oli pyytänyt ottamaan muoviset ruokailuastiat ja -välineet mukaan. Tyttäremme oli kertonut ettei meillä ole sellaisia. Opettaja oli ihmetellyt asiaa ?. Minusta on harmi että nykyään ei kateta kunnolla esim. kahvipöytää vaan juodaan mukeista. Omalla väellä mekin teemme niin mutta vieraille katamme kahvikupit. Kiitos ihanista postauksista, joissa on myös muutakin kuin vasteasiaa.

    • Hei Maritta ja kiitos viestistäsi:) Tuli tuosta mieleen, että kuinkahan monta lautasta ja lasia onkaan mennyt rikki, kun ne pienenä pudottelivat niitä lattioille. Annoin niiden heti opetella syömään itse, kun pystyivät, mutta sitä sotkua, huh, huh! Meillä kyllä suositaan huvilassa paperilautasia, kun tuo tiskaaminen ”vanhanaikaisesti” ei aina houkuta, mutta laseista ja mukeista kyllä juodaan. Ihana kuulla, kun tykkäät blogista ja minustakin on kivaa välillä hieman sivuta muita aiheita, jotka kuuluvat elämään. Ihania kesäpäiviä sinulle, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *