Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Syömmekö elääksemme vai elämmekö syödäksemme?

Ravintola-annoksia, rapusalaatteja

Viisi aikuista matkassa, kaksi naista ja kolme miestä. Kolme reilu parikymppistä, terveellinen ja tuore ruoka on tärkeää ja ruoan pitää olla hyvää. Minä ja mieheni pidämme myös hyvästä ja puhtaasta ruoasta, mutta kyllä se meidän kolmosille on välillä elämän tärkeimpiä asioita. Siitä puhutaan ja suunnitellaan, mitä aiotaan kokata vai mennäänkö ulos syömään ja jos mennään ulos, niin mihin. Minkälainen on paikan ruokalista..

Vasemmalla lohisalaatti ja oikealla kalatacot

 

Kotiruokaa

Joka päivä on syötävä kahdesti kunnon ateria eli lounas ja illallinen. Syömme useinmiten Floridassa ollessamme kotona, koska ruokakaupat ovat loistavia ja hyvän ruoan ostaminen on helppoa. Kun valmistat ruoan kotona, tiedät myös mitä raaka-aineita niissä on käytetty etkä tule pettymään ruoan makuun, laatuun tai määrään. Käymme joka päivä ruokakaupassa ja ostamme yleensä kahden ruokailun tarvikkeet kerralla. Meillä on kaksi suosikki ruokakauppaketjua jotka ovat The Fresh Market ja Whole Foods Market. Niistä kaupoista saa luomuruokaa ja tuotteet on usein hankittu paikallisilta tuottajilta. The Fresh Market on huomattavasti pienempi kuin Whole Foods, mutta ei paljoa häviä valikoimissaan suuremmalle. Heillä on tuoreet kala- ja lihatiskit, saat poimia itse salaatit ja lämpöisetkin ruoat, jos haluat valmista mukaan. Heiltä voi ostaa helposti grillattavia ruokia esim. rapupihviä, kala-, liha ja kasvisvartaita jne. Vaihtoehtoja on kymmeniä, varsinkin Whole Foodsissa. Sushia saa myös kummastakin kaupasta ja ne ovat tuoreita ja maukkaita, meidän perheen suosikkeja. Voit ostaa rasioissa valmiiksi pilkotut tomaatit, sipulit, paprikat jne. Tapaankin sanoa, että ainut asia on mitä sinun pitää itse tehdä, on syödä. Kolmas ruokaketju on Publix, joka vastaa suomalaisia isoja ruokaketjuja. Publixissa ei ole isoja ruokatiskejä, vaan kaikki on pakattu valmiiksi. Mutta ruoka on tuoretta ja hyvää.

Acai ja pitaya smoothie bowl aamupalaksi

 

Ravintola Louis Bossi´s alkupala bruchetat

Keskustelimme ruokakaupan jonossa paikallisen rouvan kanssa, joka halusi haastatella meitä ruokien hinnoista, kun kuuli että olemme Suomesta. Keskustelimme hänen kanssaan, kuinka terveellinen ruoka on kalliimpaa kuin ns. tavallinen ruoka. Hamppareita ja ranskiksia saa Suomessakin muutamilla euroilla pikaruokaketjuista, samoin täällä. Sitten kun haluaa ostaa vihanneksia, hedelmiä ja tuoreita marjoja sekä hyvää kalaa tai lihaa, maksaa se taas enemmän. Suomalaisilla on mielikuva, että amerikkalaiset ovat lihavia ja syövät vaan hampurilaisia ja ranskalaisia. Toki täällä isokokoisia ihmisiä on, mutta niin on Suomessakin. Täällä on paljon helpompi syödä terveellistä ja ravintorikasta ruokaa, kuin Suomessa. Kaupasta saat nopeasti terveellisiä välipaloja, vaikkapa omenan paloja pilkottuna rasiassa, samoin ananasta, vesimelonia jne.  Suomessa kun haluat jotain välipalaa kaupasta, niin se on useinmiten suklaapatukka, vaalea sämpylä tai pulla. Hedelmät pitää kuoria tai pestä ja se ei aina onnistu. Karkkia ja suklaata emme syö täällä koskaan. Karkkipusseissa on värikkäitä hedelmäkarkkeja, oikein teollisuusväripommeja. Suklaat eivät vedä vertoja Fazerille, ainoastaan Kit Kat on sellainen, jota voisi kuvitella syövänsä. Jogurttijäätelö on sitten taas asia erikseen, se maistuu kyllä. Täältä voit lukea postaukseni siitä herkusta.

Jättikatkaravut alkupalaksi, huomaa höyry:)

 

Shooters kuuluu yhteen lempiravintoloistamme. Se sijaitsee Intracoastalin varrella, Fort Lauderdalessa. Voit mennä sinne autolla tai omalla veneellä, kuten meillä on tapana. Lauantaisin ja sunnuntaisin siellä on brunssi. Shooters on siisti paikka, siellä on isot sisä- ja ulkotilat ja siellä on hyvä palvelu. Viisihenkisen perheen ravintolasyöminen ei ole edullista lystiä. Perusravintoloissa alkupalat ovat noin 6-12 dollaria, pääruoka-annokset 15-35 dollaria. Siihen juomat päälle, kivennäisvedet ja cokikset, ei alkoholia ja kahvit, niin lasku on lähentelee 200 dollaria. Laskun loppusumman päälle tulee vielä tippi, joka on minimissään 18 % eli noin 40 dollaria. Eli loppulaskun päälle lisätään aina tippi, joskus harvoin se on laskettu jo ravintolan puolesta laskuun. Eli lasku kannattaa katsoa aina tarkasti, ettei vahingossa laita tuplatippejä. Laskun alla on yleensä tippi ehdotelmat eli paljonko tippiä on 18 %, 20 % ja 22 %. Nämä ehdotelmat ovat myös, vaikka tippi on jo mukana laskussa.

Shootersin brunssi, jälkiruokana vohveli

Itselleni on aina jälkkärit olleet ruokailun tärkeimpiä kohokohtia. Jälkkärit ovat aina menneet pääruoan edelle. Jos ruokailemme seisovassa pöydässä, niin voin satsata alkupaloihin, jättää pääruon välistä ja satsata taas jälkkäriin. Mutta normaalisti, kun käymme perheen kanssa illallisella, otamme alku- ja pääruoat ja jälkkäriksi kahvit. Lounas on yleensä pääruoka, ilman alkupaloja ja kahvi jälkkäriksi. Nyt on kyllä ollut niin kuumat kelit, että kuumaa kahvia ei ole päivisin pystynyt juomaan. Tämä vohveli on tähän asti ollut ainoa jälkkärini koko reissussa, mutta onneksi matkaa on vielä jäljellä.

Lohisalaatti, suosikkini!

Jos joku olisi sanout minulle viisi vuotta sitten, että ruokakuvien ottaminen tulee olemaan jatkossa yleistä, niin en olisi uskonut. Ennen ruokailua kaivetaan kännykkä esille, napataan kuva ja sitten saa ruveta syömään.  Ennen vanhaan syötiin elääksemme, nyt eletään syödäksemme, vai mitä?

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Hei Maarit ja kiitos viestistäsi:) Sama täällä, kunnon ruokaa mutta vaikka vähemmän. Huippu motto, osuit naulan kantaan:)) Mukavaa viikkoa, Kata

  2. Onneksi ehdin syödä ennenkuin näin nämä kuvat :). Niin kauniita annoksia ja ruokafilosofia muistuttaa omaani. On niin totta, että täällä kotimaassa luomu maksaa selvästi enemmän. Maksan silti kotimaisesta ja luomusta mielelläni. Syödään sitten vaikka vähemmän.
    Ps. Voisin elää jälkkäreillä joten motto Life is short, eat dessert first kuulostaa hyvältä. Ihanaa tiistaita terv Maarit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *