Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Haluaisin uudet hiukset

Minulla on tänään kampaaja ja haluaisin uudet hiukset. Vaikeus on siinä, kun olen pelkuri leikkaamaan hiuksiani. Minulla on ollut elämässäni yhden kerran lyhyet hiukset ja se oli 80-luvulla kun pääsin ripille. Toinen puoli päätä oli ihan lyhyt ja toinen puoli oli pidempi korvaan asti, muistatteko sen hiustyylin?

 

Menin TAAZin sivuille, latasin sinne ylläolevan kuvani ja aloitin kokeilemaan eri hiustyylejä päähäni. Valitsin väriksi vaalea ja koitin löytää sellaisia hiuksia, joista pidän. Eli en lähtenyt vetämään leikkiä överiksi tai en ainkaan näytä teille niitä ylivetoja:)

Lyhyt polkka kiinnostaa ja paras näistä kuvista on keskimmäinen. Tällaiset hiukset minulla on muutaman kerran ollutkin ja viihdyin niissä. Pituudessa tulee olla tarkka, että hiukset eivät ole liian lyhyet, koska en halua korostaa leveitä hartioitani ja ne korostuvat, jos etuhiukset eivät ylety solisluiden päälle. Halusin kokeilla myös lyhyttä mallia ja tämähän näyttää ihan järkyttävältä, koska minulle ei sovi otsahiukset. Pidän myös vasemmasta alakulmasta, koska hiuksia on hieman kevennetty sivuista. Välillä tuntuu, että kun pitkät hiukset roikkuvat edestä suorana, niin kasvotkin roikkuvat alaspäin ja se ei ole hyvä juttu enään tässä iässä. Painovoima alaspäin senkuin voimistuu muutenkin..

 

Seuraavaksi kokeilin hieman pidempiä malleja. Ajatuksena oli se, että en leikkaisi pituuttta lyhemmäksi vaan keventäisin hiuksiani. Nämä kaikki ovat hieman samanlaisia eli sivut on pätkitty ja hiuksissa on laineita. Minähän en ole kiharatyyppiä eli suorat hiukset ovat minun juttu. Mutta jos sivut olisivat pätkityt, niin nehän voisi kihartaa kevyeille laineille, ainakin joskus, ja sehän pehmentäisi kasvoja.

Oikealla yläkumassa on kiharakokeilu ja se edelleen vahvistaa mielipidettäni kiharoista omissa hiuksissani. Muistatteko kevään postauksen, missä olin väkertänyt kiharat hiuksiin? Oikeastaan pidin niistä silloin, mutta ainoaksi kerraksi se silti jäi. Pääset katsomaan kiharakampaustani täältä.

 

Tässä kuvia hiustyyleistäni vuodesta 2012. Täytyypä todeta, että tässä on kaksi eri tyyliä eli joko tasapitkä polkka noin hartiolle tai pidemmät hiukset pätkittyinä. Eli kovin uskalias en ole ollut.
Väristä vielä sen verran, että värjäsin aina ennen juuren ja sitten laitoimme siihen vaaleita ja ruskeita raitoja ja joskus ainoastaan vaaleita. Yleensä kävi niin, että juuresta tuli liian tumma. Kampaaja sanoi, että peset sitä muutaman kerran, niin kyllä se vaalenee. Lopuksi kyllästyin tähän lauseeseen, koska emmehän mekään sano asiakkaille, että ”ota vaan ne pienet housut, ne on sitten hyvät kun olet laihduttanut pari kiloa”. Ei, vaan hiusten on oltava hyvät kun lähdet kampaajalta, samoin vaatteiden on oltava hyvät, kun lähdet ulos liikkeestä.
Viimeiset 1,5 vuotta on hiuksiini laitettu ainoastaan raitoja, tyviväristä luovuttiin ja hiukset ovat hyvässä kunnossa ja väri on aina hyvä kun astun ulos kampaajalta.
Jää nyt nähtäväksi, mitä tänään teen, koska yleensä päätän asian vasta kun istun kampaajan tuoliin.
Mutta itseni tuntien, radikaalia muutosta ei ole luvassa.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

9 kommenttia

 1. Kiitos viestistäsi Luna:) onhan tämä sellaista vääntämistä ja kääntämistä näiden hiusten kanssa..ja vielä se kun nehän kasvavat taas pitkiksi jos ne haluaa, ehkä se on se aika jonka se kestää..kun kaikki pitäisi tapahtua yhdessä yössä:) mukavaa kun viihdyt lyhyissä hiuksissa:) Mukavaa syksyä myös sinulle!

 2. Voi tämä on niin totta, minustakin tuntuu, että kaikilla ruotsalaisilla on täydellisen pituiset ja malliset vaaleat hiukset 🙂 Tämä on niin naisten ikuisuuskysymys, miksi hiusten mallin muuttaminen on niin vaikeaa. Aina kampaamolle mennessä on ajatuksena tehdä jotain uutta, mutta sitten ei kuitenkaan uskalla. Itselläni on ihan aina ollut vaaleat keskipitkät hiukset, ja nyt tämän vuoden aikana sairastumisen ja lääkityksen myötä jouduin aloittamaan hiusten kasvatuksen ihan alusta, ja olen ajatellut ottaa tämän positiivisena kokemuksena, johon en olisi ikinä uskaltanut heittäytyä ilman pakkoa. Mutta olen todennut nyt että lyhyet hiukset on melko tyylikkäät, silti. Ehkä pysyn tässä, ehkä palaan pidenpään.

  Mutta hei, kaikki vaihtoehdot hiuksistasi ovat kauniita, raitapaitaversio erityisesti! Ihanaa syksynjatkoa!

 3. Sinulla on aina kauniit ja huolitellut hiukset :). Ruotsissa "kaikilla" naisilla on pitkät hiukset hamaan hautaan asti ja kaikki ovat hyvännäköisiä ja vanhenevat kauniisti pidemmilläkin hiuksilla. T. Sarkka

 4. Pidän eniten hiuksistasi kuvassa, jossa ylläsi on tummansininen raitamekko/paita/toppi ;).
  Tiedän sen tunteen, että mukamas posket roikkuu hiusten kanssa samaan tahtiin..jne. Itselläni oli 3 vuotta sitten pitkät hiukset. Leikkasin aivan lyhyeksi ja pidin niistä mutta taas mennään kohti pidempää hiuslookia. Polkkatukka on minulle paras, vaikkei sitä saakaan kiinni. Hiukseni ovat niin paksut, että pitkinä ne ovat raskaat. Olen nyt 55 ja muistan 10 vuotta sitten eräs myyjä tokaisi, että naisen viimeinen ase pysyä "nuorena" on pitkät hiukset. Pah..kateellista panettelua ;). Voisit kokeilla pientä kevennystä. Jos et viihdy, olet nopsaa kasvattanut pituuden takaisin. Otsatukka olisi kiva muttei sovi minullekaan…..

 5. Kiitos Leena kommentista! Jep, hieman nyt tänään kevensin, suurta eroa ei huomaa..ehkä itse sen huomaan parhaiten. Ja, kyllähän se kasvaa aina takaisin, olen vain niin malttamaton luonne, että jos haluankin sen yhtäkkiä taas pitkäksi niin sen on tapahduttava yhdessä yössä:) Hyvää tiistai-iltaa:)

 6. Hei Marja ja kiitos viestistä:) Itseni tuntien, minäkin varmaan vaan tasaan pari senttiä ja se on siinä. Kun kerranki uskaltaisi tehdä jotain…mutta tuntuu, että heti kun leikkaa lyhkäisemmäksi, niin seuraavalla viikolla jo kasvattaa. On tämä tätä! Voi, kunpa ehtisit liikkeeseen, olis kiva nähdä! Olen liikkeessä lauantaina noin 10.30-16 asti. Ja jos et ihan ehdi 16.00 niin laita tekstari liikkeen kännykkään 050-44 101 40, voin olla hieman pidempäänkin jos haluat tulla käymään:)

 7. Olipa hyvä postaus, itselläni kampaaja huomenissa. Hiukset päässeet ylipitkiksi ja ovat aina kiinni. Tekisi mieli leikkauttaa lyhyet mutta en ehkä vielä(kään) ole moiseen valmis. Ja nyt kun sanoit niin tajusin että mulla myös liian lyhyt polkka korostaa leveitä hartioita ja siinä varmaankin syy miksi tunnen oloni niin isoksi polkkatukassa! Eli vaaleaa raitaa ja pari senttiä veks taitaa olla lopputulos. Ja siis hei, tismalleen – minua ärsyttää myös tuo sama kommentti että parin pesun jälkeen hiukset on sitten hyvät… kun haluaisi niiden olevan hyvät jo siellä kampaajan tuolissa! Mulla kävi kesällä juurikin niin että tyvestä tuli liian tumma, sellainen harmaanlila vielä kaiken lisäksi… olihan se hyvä sitten parin viikon (ja etelän reissun) jälkeen mutta ei heti.

  Kommentoin jo facessakin, että mielestäni nuo sinun hiukset on aivan ihanat joka kuvassa! Siis nuo sun omat 🙂 Eniten pidän kuvakollaasin keskimmäisestä kuvasta – ihan mun unelmahiukset! Ainoastaan kymmenen kertaa ohuemmat hiukset erottavat minut tuosta lookista…

  Rentouttavaa kampaajakäyntiä meille molemmille 🙂 Ja näkemisiin ensi lauantaina jos vaan ennätän tyttären tanssikisoista liikkeeseesi asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *