Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Naisen ja miehen smart casual

Julkaisimme ensimmäisen ” Naisen ja miehen smart casual ” postauksen tasan kaksi vuotta sitten. Julkaisun jälkeen se on ollut ykkösenä eniten luetuissa postauksissa! Tästä syystä halusin päivittää postauksen ja tehdä siitä myös videon DOPPin Stailausklinikalle. Videon näet klikkaamalla nuolta ja videon tuotteet löydät tästä alhaalta. Lue myös ensimmäinen julkaisu aiheesta, olen säästänyt sen tämän postauksen loppuun. Huomioitan, että ensimmäisen postauksen tuotteita ei enään löydy, kun postaus on kaksi vuotta vanha:)

 

 • Paitsikka PBO € 199,00
 • Hame In Wear € 84,95
 • Jakku In Wear € 149,95
 • Villakangastakki In Wear € 339,95
 • Nilkkurikorkkarit Gabor € 145,00
 • Laukku in Wear € 129,95

 

 

 • Paita In Wear € 79,95
 • Housut PBO € 149,00
 • Takki In Wear € 269,95
 • Huivi In Wear € 69,95
 • Laukku DAY 69,00
 • Vyö 29,00
 • Korkkarit Gabor € 79,90

 

 • Mekko More&More € 119,95
 • Tekolammasturkki € 199,95
 • Laukku Rinascimento € 99,00
 • Korkkarit Gabor € 79,90

 

 

 • Paita PBO 149,00
 • Housut PBO 149,00
 • Mokkatakki Part Two € 399,95
 • Nilkkurit Gabor € 145,00
 • Laukku € 89,00

 

Ensimmäinen julkaisu 18.10.2015

Smart casual-pukeutumiskoodi on yleistynyt viime vuosina ja koska tähän koodiin ei ole virallista sääntöä kuinka pukeautua, niin muutama asia tulee kuitenkin huomioida. Pukeutumiseen vaikuttaa

 • tilaisuuden luonne
 • ketä tilaisuuteen on kutsuttu
 • tilaisuuden pitopaikka

Nämä asiat selvittämällä pääset pukeutumisessa jo varsin pitkälle. Olen koonnut neljä eri asukokonaisuutta naisille ja kaksi miehille, joilla voi osallistua tilaisuuksiin, jonka kutsussa lukee smart casual. Ivonnen kaksi ensimmäistä asua ovat virallisiin tilaisuuksiin ja kaksi alempaa asua ovat epävirallisempiin tilaisuuksiin. Samaten ensimmäinen miehen asu on virallisiin tilaisuuksiin ja alempi epävirallisiin tilaisuuksiin.

 

In Wear silkkipaitis € 129,95  More&More pörrötakki € 99,95  Part Two ruutuhame € 89,95  Pikkulaukku € 26,00  Helmet € 29,00/kpl

Tämän asun voisin pukea päälleni, jos olisin töissä esim. rahaoitusalalla ja pitäisimme iltatilaisuuden asiakkaillemme. Päivällä minulla olisi neuletakin asemasta jakku päällä, mutta iltatilaisuuteen vaihtaisin virallisen jakun pehmoiseen pörrötakkiin, laittaisin enemmän helmiä kaulaan, vaaleat sukkahousut, korkkarit ja pienen laukun.

 

Part Two neule € 79,95  In Wear housut € 99,95 In Wear laukku  € 99,95  Gemini kaulakorut alk. 26,00

 

Tällä asulla menisin vastaavasti vieraaksi virallisiin iltatilaisuuksiin. Leveät housut ovat juhlavat ja klassinen neulepaita tekee asusta hienostuneen, mutta rennomman kuin kauluspaita. Kultaiset pitkät korut ja pieni laukku tekee asusta mielenkiintoisen ja juhlavan. Tällä asulla menisin myös päivätilaisuuksiin esim. yrityksen vuosijuhliin, liikkeen avajaisiin tai viralliselle syntymäpäivävastaanotolle. Tämänkin asun voi muokata päivällä työkäyttöön vaihtamalla kengät, korut sekä laukun ja vastaavasti näin taas iltakäyttöön.

 

In Wear mekko € 159,95  Part Two nahkatakki € 339,95  Pikkulaukku € 26,00 Wolford Synergy 20 den sukkahousut € 35,00

 

Tällä asulla menisin ystävien luo illallisille kyseisen pukukoodin saaneena. Mekko on siisti ja juhlava vaaleilla sukkahousuilla, mutta ei kuitenkaan liian hieno, koska pikkumusta ei kuulu tähän tilaisuuteen. Laukku olan yli tuo asuun nuorekkuutta ja musta nahkatakki rentoutta. Ja takkihan on helppo riisua pois ja silloin asu onkin juhlavampi.

 

Part Two toppi € 89,95  In Wear blazer € 199,95  MAC skinny jeans € 109,95 More&More laukku € 45,95

Vähän rokkia ystävän syntymäpäiväjuhlille. Mustat farkut ovat juhlavammat ja siistimmät kuin tummansiniset ja varma tilaisuuden luonteesta on oltava, jos farkut pukee päälleensä smart casual-koodissa. Sifonkitoppi ja pitkä jakku tuovat asuun juhlavuutta, samoin pieni paljettilaukku.

Tärkeätä on muistaa, että ei alipukeudu! Mieluiten pukeutuu juhlavammin,  jos ei ole varma tilaisuuden luonteesta.

 

Näin pukeutuu mies virallisiin smart casual-koodilla oleviin tilaisuuksiin. Siisti puku, paita ilman solmiota ja ylänappia auki, vyö ja kengät samaa sävyä ja taskuliina. Eli käytännössä puku ilman solmiota.

 

Kun kyseessä on rento tilaisuus, niin mies laittaa chinot, rennon pukupaidan esim. raitaisen, tummansinisen pikkutakin, taskuliinan ja vyö sekä kengät ovat siistit, mutta rennommat kuin virallisessa pukeutumisessa. Jos tilaisuus on vielä rennompi voi chinot vaihtaa siisteihin farkkuihin, mutta ilman pikkutakkia en päästäisi miestäni lähtemään. Kesällä ohut pellavableiseri on miehellä hyvä valinta smart casual pukeutumisessa.

 

Onhan tämä miehillä helppoa, oikeastaan näillä kahdella asulla mies pääsee yleensäkin pukeutumisessa pitkälle eli tummansinisellä puvulla, tummansinisellä klubitakilla ja beigeillä chinoilla. Tarkistakaapa naiset, että miehenne vaatekaapista löytyvät mainitsemani kolme tuotetta. Lisäksi ruskeat nahkakengät ovat paljon mielenkiintoisemmat kuin mustat ja ne sopivat myös loistavasti farkkujen kanssa. Pari taskuliinaa myös kannattaa hankkia, se viimeistelee miehen tyylin, samoin siisti vyö on must.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

7 kommenttia

 1. Kiitos paljon pikaisesta vastauksesta. 🙂 Ja tietenkin unohdin mainita että olen näytteilleasettaja, palkattuna kielitaidon vuoksi. Ja yritys on nuorekas ja innovatiivinen ja itsekin olen vasta 31v nuori. 😉

 2. Hei! Tsekkasin messut netistä ja näyttää olevan isot messut, kuten Saksassa aina. Lähtisin kengistä, koska kävelyä tulee paljon, jos et ole näytteilleasettaja. Hyvät nilkkurit, tukeva korko, mutta sirot. Sellaiset kuten minulla on mekkojen kanssa. Paksummat sukkikset ja mekko hihalla ja iso huivi kaulaan, jonka voit ottaa pois jos tulee kuuma tai kietaista harteille, jos tulee kylmä. Ohut pieni neuletakki harteille tai kassiin vois olla myös hyvä idea. Tai sitten siistit housut, vaikka villakangashousut, paitsikka ja pitkä neuletakki, liivi, jakku, huivi kaikki käy. Perusjakkupuku toimii aina, mutta ei aiheuta mitään tuntemuksia ja uppoaa massaan. Hyvä laukku olalle, jos keräät messuilta matskua mukaan, ettei tarvi kantaa extra kasseja. Siinä punainen lanka messuasuihin. Toki ei kyseisillä messuilla ole ollut, mutta nuo setit toimii aina. Mukavaa messuilua, Kata

 3. Hei, minkälainen olisi naisten pukukoodi Saksaan Messuille, joka on suunnattu ammattilaisille? (Orgatec) 🙂

 4. Kiitos Mape ja kiitos myös vinkistä! Hienoa jos tästä oli sinulle apua:)
  Mukavaa viikkoa myös sinne!

 5. Kiitos Anki! Työn alla on, kunhan saan jonkun suostuteltua malliksi! Jatkan suostuttelua:) Mukavaa alkavaa viikkoa!

 6. Ihania asukokonaisuuksia. Mutta olisi kiva joskus nähdä myös meille jo vähän pyöreämmille suunnattuja kokonaisuuksia☺

 7. Kaunis kiitos tästä postauksesta-nyt on helppo pukeutua tämän pukukoodin mukaisesti. Aurinkoista viikon alkua Vaasaan!