Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

O-vartalo eli omenavartalon stailaus

Meillä alkaa kahden peräkkäisen sunnuntain juttusarja, jossa esittelemme kaksi täysin erilaista vartalotyyppiä ja heidän vartalolleen sopivat asut.

Ensimmäisenä esittelemme O-vartalotyypin eli omenavartalon. Tällaisella vartalotyypillä on yleisesti

 • upeat reidet
 • kapeat ranteet ja nilkat
 • kaunis dekolte´
 • pieni peppu
 • runsas povi
 • pehmeä hartialinja ja niska
 • suora vartalo kainaloista reisiin eli ns. kaikki ylimääräinen kertyy keskivartaloon
 • hän on alaosasta noin 1-2 kokoa pienempi kuin yläosasta

Paitapusero on O-vartalolle haasteellinen, jotta saamme sen tarpeeksi leveäksi rinnan kohdalta, ettei se ”irvistä” ja paljasta alusvaatteita. Mutta jos siinä onnistumme, niin loistavaa, koska sen myötä saamme toivotun v-aukkoisen pääntien. Tällä vartalotyypillä vältämme pooloja ja yläosia, joissa on korkea kaulus, koska silloin rinnan kohdasta tulee liian raskas ja tukkoinen.

Materiaalien tulee olla laskeutuvia, jotta sivuprofiili ei näytä siltä, että paita lähtee suorana rinnan kohdalta alas, koska silloin vartalon keskikohta korostuu entisestään. Yläosien ei myöskään pidä olla liian pitkiä, koska haluamme tuoda omenavartalon kauniit jalat esille.

 

Nämä neuletakit, jotka ovat auki edestä ja ilman kaulusta ovat erittäin hyviä O-vartalolle, koska niillä saamme illuusion syvästä v-aukosta. Paidoista ja neuletakeista vedämme hihat ylos, jotta saamme ranteet näkyviin. Yleensä taskut paidoissa, rinnan kohdalla eivät sovi tälle vartalotyypille, mutta onneksi tässä paidassa taskujen läpät eivät ole rinnan päällä, vaan sen yläpuolella. Pitkät korut, joissa roikkuu jotain, sopii tälle vartalotyypille.

 

Koska O-vartalolla ei ole leveitä lantioita, niin hän voi käyttää loistavasti kuvan neuletakkia, koska se tuo pyöreyttä lantiolle ja toimii katseen vangitsijana jalkoihin, joita haluamme korostaa.

Koska tällä vartalotyypillä haluamme korostaa jalkoja, niin materiaalit, joissa on esim. kiiltoa, nahkaa tai kuvioita ovat hyviä ja kapeat skinnythän ovat omenan housumalli. Kapeissa housuissa tulee kiinnittää huomiota siihen, että jos alaosa on musta skinny niin mitä puetaan yläosaksi, ettei tule liian suurta kontrastia ylä- ja alaosan kesken. Kesäisin pukisin omanavartalolle valkoiset skinnyt ja tummemman yläosan.

O-vartalon housumalli on vyötäröstä ja lantiosta suoranmallinen eli jos hän yrittää pukea housuja jalkaansa, joissa on kaarrettu lantionpaikka ja kapea vyötärö, niin hänen tulee ottaa liian iso koko suhteessa lantioon. Silloin käy niin, että lantion kohdalle, sisäreisien nivusiin ja pepun alle tulee tyhjät pussit.

 

Arkimekoksi puemme O-vartalolle venyvän neulemekon. Tässä mekossa on hyvä kaula-aukko ja korostamme sitä valkoisilla helmillä, jotka tuovat painopistettä alaspäin.
Hihat nostetaan ylös, että saadaan ranteet taas näkyville ja kiinnitetään katse ranteisiin näyttävillä käsikoruilla.

 

Jos jotain pukisin näihin jalkoihin, niin mustat nahkalegginsit sopisivat mainiosti tai sukkahousut, joissa on kiiltoa eikä haittaa vaikka sukkahousut olisivat jonkun muun väriset kuin mustat. Tämä mekko on täysin suoranmallinen eli oikea malli O-vartalolle. Me emme halua poikkileikkauksia vyötärölle vaan yhtenäisen linjan vartalolle. Mekot ja hameet, jotka ylettyvät polven yläpuolelle ovat hyviä pituuksia omenavartalolle. Koska kuvio on sekava tässä mekossa, niin vartalon linjat eivät tule niin tarkasti esille vaan kuvio häivyttää keskikohtaa sekä rinnan seutua.

 

Huivien kanssa tulee olla varovainen, ettei kaulaansa kietaise liian isoa ja paksua huivia. Hyvin äkkiä näyttää siltä, että huivi peittää koko kaulan ja nousee rinnan kohdalta eli silloin näyttää siltä, kun kaula katoaisi kokonaan ja pää näyttää suhteettoman pieneltä.

 

Tämä mekkomalli on loistava O-vartalolle. Jos jotain saisin korjata, niin syventäisin hieman kaula-aukkoa, mutta se käy näinkin, koska korvakorut ovat pitkät ja tuovat kapean vaikutelman kaulanseudulle.

Eli kaikki suorat tunikat ja mekot sopivat O-vartalolle loistavasti. Tämä mekko on myös suoranmallinen, mutta näyttää kun siinä olisi vyötärö, joka on laskettu alemmas ja se näyttää hyvältä. Korkokengät korostavat omenavartaloisen kauniita nilkkoja ja saavat katseen alas jalkoihin. Vajaamittaiset hihat ovat täydellinen mitta yläosille.

Eli ranteet, nilkat, sääret ja dekolte´ esille ja keskivartaloa häivytetään, mutta ei isoilla, paksuilla ja jäykillä materiaaleilla vaan suositaan laskeutuvia ja ilmavia kankaita.
Kiitos Monica, että saimme kuvata sinut.

Tuotteet, joita käytimme mallilla:

– Ouin valkoinen paitis, löytyy myös vaaleansinisenä € 99,00
– Ouin nutrian värinen neuletakki, löytyy myös harmaana € 119,00
– Macin ruskeat ”mokkajäljitelmä” housut € 119,95
– Geminin kaulakoru, myös kultaisena € 24,00
– Caloun ruskeat nilkkurit € 179,00

– Eltonin neulemekko € 139,00
– Vernadan helmikaulanauha € 49,00
– Harmaa iso villahuivi, löytyy myös mustana, beigenä ja tummanruskeana € 129,00
– Caloun mustat nilkkurit € 179,00

– In Wearin mekko € 129,95
– Korvakorut Korukolmio € 14,00

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Kiitos Jade! Kyllä minä sinulle kapeat housut pukisin tai kapean suoran. Kapeita housuja löytyy myös korkeavyötäröisinä ja suoran mallisina esim. Bessien housut ja Macin myös. Mutta jos vaan olet Vaasasta niin tule käymään, niin sovitellaan eri malleja.

 2. Hei, tämä oli hyvä postaus. Paljon uutta tietoa ja hienoa kun olet perustellut, miksi kannattaa esim pukea huivi noin tai valita tietynmittaiset hihat. En aivan vielä tunnista täysin omaa vartalotyyppiäni, mutta yksi kysymys tuli mieleeni o-tyypille käyvästä skinny-housumallista. Mitä housumallia suosittelisit, jos reidet "eivät ole tikut" mutta sääret taasen ovat kapeat? Vyötärö ei ole se ohkaisin eivätkä matalavyötäröiset housut käy …

  Jade

 3. Hieno tietopaketti! Tyylikäs malli, jolle valitsemasi vaatteet todellakin sopivat.
  Tunnistan ystävistäni O -vartaloisia ja aion kyllä suositella heille tutustumista tähän tietoiskuun.
  T. Lea

1 Paluuviite