Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


26.11.2017 |

Miten stailataan O-vartaloinen Susann?

Vaasalaiset bloggarit Johanna ja Sannis järjestivät Vaasassa Uudistumisleikin ja pyysivät minua stailaamaan uudistujan. Uudistumisleikin voittaja arvottiin ja arpaonni suosi Susannia. Eräänä marraskuun maanantai-aamuna Susann istui Studios kampaamon tuoliin ja hänelle tehtiin hiuksiin uudet raidat ja kaunis meikki. Ennen meille saapumista, Susann ehti lounastamaan ravintolassa Frans&Nicolessa. Voiko viikko paremmin alkaa, kuin maanantai päivän saa viettää prinsessana 🙂

Susannin voitto oli aika hauska yhteensattuma, sillä hän kävi ystäväporukalla ”Private shoppingissa” yksi perjantai, kun olin DOPP Vaasassa. Eli olin tavannut Susannin ennenkin ja etsinyt hänelle sopivia työvaatteita. Muistin, että Susann piti pinkistä ja yleensäkin väreistä. Silloin hän ei halunnut tummaa yläosaa, mutta nyt sain vapaat kädet pukea hänet ihan kuin itse halusin ja tulos on kolme asukokonaisuutta. Kaksi ensimmäistä asua soveltuvat Susannille vaikkapa töihin ja viimeisellä asulla Susann lähtee pikkujouluihin.

Susann on O-vartaloinen nainen. Hänen vartalotyypilleen on tyypillistä upeat sääret sekä upea decolte. Kohta, mitä haluamme O-tyypin vartalossa häivyttää, on keskivartalo. O-vartaloinen nainen on yleensä rintava tai leveä rintakehästä, joten hänen on vaikeaa löytää sopivia ja istuvia yläosia. Yläosissa on vaarana se, että ne ovat liian suuria suhteessa alavartaloon. Ylävartalon ja alavartalon kokoero voi olla muutamia kokoja.

” Ovatpas nämä ihanan tuntuiset housut, toteaa Susann”

Korosta vartalosi parhaita puolia! Susannin vartalossa me korostamme hänen sääriään. Kuviolliset housut saavat katseet jalkoihin, mikä onkin tarkoitus. Puimme valkoisen laskeutuvan kauluspaidan housujen päälle. Musta bombertakki sitoo asun ja valkoinen paita ei pääse lepattamaan Susannin yllä.

Vinkki 1: Pyri pukeutumaan niin, että vartalosi näyttää sopusuhtaiselta.

Pinkki huivi tuo Susannille kaivattua väriä ja korokepohjanilkkurit jalkoihin pituutta. Korokepohjakengät ovat aina hyvät kävellä. Korkeampikin pohja ei tunnu korkealta, kuten ei näissäkään nilkkureissä. Musta suora kevytvanutakki on juuri Susannin mallinen ja se on huippukätevä ”hyppää autoon” takki.

” Ihanat jalkaan nämä nilkkurit, tuumasi Susann ”

Vinkki 2: Pienet jipot tekevät vartalolle linjaa. Laitoin paitaa hieman hameen sisälle, jotta se ei roikkunut suorana pötkönä lantiolla.

” En muista, koska mulla on viimeksi ollut hame päälläni, sanoo Susann ”

Susann oli hieman epäileväinen, kun annoin hänelle mustat paksut sukkikset ja mustan villakangashameen sovituskoppiin.

Huomaatko, että vaikka laitoimme kuviollisen paidan yläosaksi ja mustan kapean hameen alaosaksi, pysyi kokonaisuus silti tasapainoisena! Mistä se johtuu? Se johtuu oikean kokoisista vaatteista ja siitä, että vaatteiden mittasuhteet ovat Susannille oikeat. Hameessa ei myöskään kapeat reidet tule esille, kuten kapeissa mustissa housuissa. Hame tasapainottaa vartalon alaosaa. Ja mikä parasta, paita ei lepata suorana hameen päällä kun puimme sen hameen sisälle.

Katsokaa tämän naisen kauniita nilkkoja!

” Tämä hamehan on ihan loistava, Susann huudahtaa ” Olen täysin samaa mieltä:)

Olethan katsonut Stailausklinikkavideoni ” Katan 5 vinkkiä ”? Siellä kerron, että vaatteet puetaan päälle kunnolla, ei huitaisemalla ja mikäli neuletakin tai blazerin alla on pitkähihainen paita, vedetään rannekkeet esille. Vältetään hihojen turhia käärimisiä ja vedetään extrat ryppyyn käsivarteen.
Pääset katsomaan pukeutumisvinkkini täältä!

Caloun lyhytvartiset nilkkurit loppuvat juuri oikeaan paikkaan eli nilkat tulevat kauniisti esille

Jos asun päälle tarvitaan lämmikettä, niin kapea ja tarpeeksi pitkä neuletakki on hyvä valinta Susannille. Neuletakki ei saa olla leveä ja pussimainen vaan sen on oltava ns. ”laiha tuote”. Neuletakissa on nauhat edessä ja on hyvä, että nauhat sitoo kiinni, silloin neuletakki pysyy päälle, ilman että se lepattaa kävellessä. Toinen hyvä pointti on se, että kun neuletakki on edestä hieman auki, niin vartalo näyttää pitkältä. Neuletakki toimii hyvin myös Susannin ensimmäisen asun kanssa. Kun taas lyhyt bombertakki toimii hyvin tämän hameen kanssa.

Vinkki 3: Kun ostat uuden vaatteen, mieti mihin olemassaolevaan vaatteeseen voit sen yhdistää

Pikkujouluasuksi puimme Susannille mustat culotteshousut, mustan hyvinlaskeutuvan paidan ja karvakeepin kaulaan.

Valitsin Susannille mustat sukkikset housujen alle siksi, että saimme vartalolle jatkuvaa linjaa mahdollisimman paljon. Mustat korkkarit olisivat vielä jatkaneet linjaa ja tuoneet pituutta lisää, mutta punaiset korkkarit sopivat pikkujouluteemaan loistavasti ja sointuvat punaisen laukun kanssa yhteen. Punainen väri sopii myös Susannin iloiseen persoonaan 🙂

Vinkki 4: Jos haluat luoda itsestäsi pitkän vaikutelman, niin pukeudu vain yhteen väriin.

Karvakeeppi soveltuu värinsä puolesta loistavasti Susannin silmälasiin ja hiustensävyyn

Näillä vaatevalinnoilla saimme Susannin vartalosta hyvin sopusuhtaisen, vaikka hän on muutamaa numeroa pienempi ala- kuin ylävartalosta. Eli vaatteiden mittasuhteet ja oikeat koot ovat avainasana.
Lisää O-vartaloisen pukeutumisvinkkejä löydät täältä!

Susannin Uudistumisleikistä voit lukea myös Sanniksen blogista täältä.
Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille mukavasta uudistumisleikistä ja kiitos Susannille kun ennakkoluulottomasti ryhdyit leikkiin!

Tuotteet:

 • Valkoinen paitsikka Milano € 79,00
 • Mustavalkoiset housut MAC € 159,95
 • Pinkki Huivi In Wear € 54,95
 • Musta Bombertakki In Wear € 159,95
 • Musta kevytvanutakki Part Two € 129,95
 • Mustat korokepohjanilkkurit Gabor € 140,00
 • Musta hame More&More € 85,95
 • Paita Part Two € 99,95
 • Neuletakki In Wear € 129,95
 • Musta juhlapaita Milano € 79,00
 • Mustat culotteshousut Part two € 99,95
 • Laukku Beck Söndergaard € 69,00
 • Korkkarit Gabor € 79,90

12 kommenttia

 1. Haveaniceday1 sanoo:

  Laitetaan kommenttini uudestaan, kun ei näkynyt.

  Wau mitkä sääret stailattavalla onkaan. Ekan asun housut ja koko asu ihan paras. Tykkään myös pikkujouluasusta 🙂

  • Kata sanoo:

   Hei Mankka ja kiitos viestistäsi:) Totta, tälle vartalotyypille ne sääret ovat 10+ !
   Hyvää joulun odotusta, Kata

 2. Tii sanoo:

  Hyvin onnistuneet valinnat ja tarpeellisia vinkkejä. Hyvä postaus, stailaus postaukset ja neuvot erilaisten vartaloiden valintoihin aina mielenkiintoisia.

  • Kata sanoo:

   Hei Tii ja kiitos:) Jep, vartalotyypit ovat mielenkiintoisia ja millä jipoilla saadaan korostettua parhaita puolia ja häivyttämällä huonompia puolia. Hyvää joulun odotusta, Kata

 3. Anonyymi sanoo:

  Nämä sinun stailauksesi ovat kyllä onnistuneita! Kaipaisin myös vinkkejä Y-vartalolle. Itselläni on leveät hartiat, pitkät jalat ja kädet sekä kapea lantio: nämä yhdistettynä vaatekokoon 36 ja olen melkoisen pulassa. Ei puhettakaan, että paidan hihat voisi vetää esiin neuletakin alta, ne kun loppuvat jo 5cm ennen rannetta 😀

  • Kata sanoo:

   Hei ja kiitos viestistäsi. Katso sinäkin H-vartalon stailaus tuosta linkistä tämän kommentin yläpuolella. Sinun kannattaa suosia paitsikoita ja viskoosipaitoja, joissa on tuplaranneke eli kun pidät sen auki, niin se voisi riittää sinulle. Se on totta, että pitkä mutta hoikka nainen ei välttämättä löydä juuri oiein istuvia vaatteita, kun koko on vain 36. Mittasuhteet ovat väärät. Mutta tule käymään joskus, niin koitetaan löytää sinulle sopivat asut:) Kata

 4. Tuulas Lassas sanoo:

  Mallista tuli kerrasssan upea. Onko sinulla ollut stailauksia Y- vartalolle?

 5. Anonyymi sanoo:

  Upea uudistuja ja kerrassaan loistavat asuvalinnat. Kyllä kannattaisi noita sääriä esitellä useamminkin:) T. Marianne 12199

 6. Anonyymi sanoo:

  Oletpa todella onnistunut stailauksessa! Upeat asukokonaisuudet. Lisää tällaista…

  • Kata sanoo:

   Kiitos hyvästä palautteesta:) Ihan varmasti tulee! Hyvää joulun odotusta, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *