Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Väripilkkuna Roomassa 1/3

Tervetuloa kanssani Roomaan! Viihdyimme Roomassa kolme kokonaista päivää ja neljä yötä. Tämän ja seuraavat kaksi postausta, saat seurata mukana matkallamme.

Ensiksikin täytyy todeta, että sää suosi meitä kaikki päivät. Asteita oli noin +12-15 astetta, mikä oli juuri sopiva lukema kaupunkilomalle ja ihanaa, kun kertaakaan ei satanut.
Hotellimme Hassler sijaitsi ihan ykköspaikalla, Espanjalaisten portaiden yläpäässä.

 

Takki on kevään 2018 mallistosta

Mieheni mielestä olin kävelevä huutomerkki tällä oranssilla takilla Rooman kaduilla ja se olikin kyllä totta. Ihmiset olivat pitkälti pukeutuneet tummiin vaatteisin, yhtäkään vastaavaa väriä ei katukuvassa näkynyt. Lauantai oli lämpöisin päivä meidän kolmen päivän reissulla, joten pärjäsin takillani hyvin.

 

Olin ajatellut matkustaa pelkällä käsimatkatavaralla, mutta tulin sittenkin toisiin aatoksiin, kun sitä tavaraa rupesi kertymään. Pidin citylenkkareita koko matkan ajan, paitsi illalla kun menimme syömään, vaihdoin jalkaani korkkarit. Minulla oli myös wedget mukana matkallani, mutta ne jäivät käyttämättömiksi. Eniten tilaa laukussa vievät kengät ja kosmetiikkapussukat. Käsimatkatavaroissa koen rasittavaksi sen, kun kosmetiikkaa pitää änkeä minigrip pusseihin ja eivät ne välttämättä mahdu niihin.

 

Tämä oli minun ensimmäinen visiittini Italiaan. Voin todeta, että Rooma vei sydämeni ja nousi suosikkikaupungikseni ihan helposti. Olen aina tykännyt Lontoosta ja tykkään edelleen, mutta tämä historia Roomassa on uskomaton. Ei tällaista historian havinaa vanhoine rakennuksineen ja puolisortuneine taloineen tapaa missään. Ja mikä mukavinta, ihmiset ovat ystävällisiä niin ravintoloissa, kaupoissa kuin hotellissakin.

 

Lauantain vietimme kaupoissa kierrellen, katuja kierrellen ja tietysti syöden sekä juoden hyvin.
Oranssin takin alla minulla oli valkoinen kauluspaita ja jalassani minulla oli kevään uusi malli MACin Dream Chic, nilkkapituinen farkku. Kaulaani olin sitonut huivista rusetin. Pärjäsin hyvin takillani, siinä on etu- ja takaosa kevytvanua ja hihat ovat venyvää paksua trikoota. Hihat ovat suht tiukat, mutta kauluspaita mahtui sen alle kyllä, neule olisi ollut hankalampi pukea. Takin edessä on painonapit ja kaulukset ovat kivat, kun ne ovat kuin blazerin kaulukset. Takki saapuu liikkeisiimme tammikuun lopussa ja väreinä ovat tämä oranssi ja tummansininen ja takin hinta on € 119,95 koot 34-44.

 

Aamupala oli sen verran tuhti, että sain ylipuhuttua mieheni jakamaan kanssani pizzan ja juustolautasen. Hän ei tykkää ruoan jakamisesta, mikä minua aina harmittaa, koska vaikkapa jälkkärin jakaminen olisi niin fiksua. Illallisen jälkeen, kun massukka on täynnä, mutta sokerihammas huutaa makeaa, niin kuinka kiva olisi jakaa jälkkäri. Ei tulisi liikaa makeaa, vaan juuri sopivasti.

 

Espanjalaiset portaat ovat mielenkiintoiset. Ne ovat tavalliset kiviportaat, jotka ovat ihan täynnä väkeä. Kävellessä saat kiemurrella ihmisten välissä. Niillä istutaan ihan sikin sokin, joku syö patonkia, jotkut pitävät kokousta, joku tekee koulutehtäviä, joku somettaa. Yleinen olohuone kivisillä ja kovilla portailla keskellä Roomaa.

 

Monien kauppojen edessä vasta viriteltiin jouluvaloja. Yllättävän myöhään näin suomalaisittain, koska minusta tuntuu, että joulun markkinointi aloitetaan monessa paikassa jo lokakuun lopussa. Päivä meni yhdessä hujauksessa ja menimme aikaisin yöpuulle, me emme ole mieheni kanssa yökukkujia, kun olemme reissussa. Heräämme mielummin aamulla aikaisin ja menemme illalla aikaisin nukkumaan. Kotioloissa toimimme toisin, heräämme aikaisin ja menemme nukkumaan myöhään 🙂

 

Espanjalaiset portaat ylhäältä päin

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Roomassa näyttää väkeä riittävän vuoden ympäri. Itse olin toukoukuussa ja kansaa oli kyllä niin paljon, että melkein jo ahdistui. Kirjaimellisesti Loistava valopilkku:), hihat kivat ja erilaiset. Terkuin Marianne 12199

    • Hei Marianne:) Kyllä, oli väkeä, mutta ei varmastikaan yhtä paljoa, kuin kesällä sesonkiaikaan. Kiitos, oli kyllä näkyvä väripilkku:) Mukavaa keskiviikkoa, Kata