Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


30.11.2017 |

Rooman halki hevosella ja pyörällä

Sunnuntai-aamu valkeni yhtä kauniina kuin edellinenkin päivä. Kiipesimme hotellimme kattoterassille ihailemaan maisemia. Kuvasta näet, että Espanjalaiset portaat alkoivat juuri hotellimme edestä alhaalta.

Säästä päätellen olisi voinut luulla, että nyt on kesä. Ainoastaan ruskat puissa kertoivat, että syksy on Roomassakin. Terassilla takki ja huivi olivat ihan liikaa. Terassilta näki koko Rooman nähtävyyksineen ja oli helppo hahmottaa, missä kaikki sijaitsivat.

Päätimme lähteä tutustumaan colosseumiin. Espanjalaisten portaiden alapäässä seisoi useita hevosvankkureita ja hyppäsimmekin yhden kyytiin. Sovimme kuskin kanssa, että hän vie meitä muutamien nähtävyyksien kautta perille ja pysähtyy aina nähtävyyksien kohdalla muutamiksi minuuteiksi, jotta saamme näpsiä pakolliset valokuvat.

Matka taittui mukavasti ja enään ei ollut yhtä lämmin, kuin hotellimme yläterassilla, mutta pärjäsimme hyvin. Hevonen oli onneksi tottunut ihmisiin ja autoihin. Me seikkailimme autojen keskellä ja kuski tööttäili turisteille, jotka kävelivät keskellä katua ja meinasivat jäädä hepan alle. Ainoa asia, mikä tätä 13-vuotiasta hevosta hieman pelästytti oli pululauma jalkakäytävällä.

Pysähdyimme kauniilla suihkulähteellä nimeltä Fontana di Trevi. Suihkulähteen reuna oli täynnä ihmisiä ja kolikot lentelivät veteen. Itse en heittänyt sinne mitään, olen hieman huono tuollaisissa asioissa.

Suihkulähteen vieressä oli jäätelökauppa, josta kävimme ostamassa jäätelötötteröt. Ihanan makuista jäätelöä, ei niin kermaista mutta todella hyvää. Myyjä otti jäätelöä lastalla, kopautteli sitä muutaman kerran tiskiin ja laittoi sen tötteröön. Siellä ei otettu jäätelöä kuten Suomessa eli palloina pyöreällä kauhalla. Tötteröstäkin syötiin lusikalla ja onneksi niin, muuten olisi nenäkin ollut jäätelössä.

Tämän ison linnan näimme jo kun tulimme perjantai-iltana lentokentältä hotellille, iltavalossa linna oli vaikuttava. Tämä on rakennettu yhdistyneen Italian ensimmäiselle kuninkaalle 1900-luvun alkupuolella. Selfietikkuja myytiin joka nurkassa ja niitä tyrkytettiin, mutta muuten ei kukaan tyrkytellyt mitään, onneksi. En yhtään tykkää kulttuurista, missä käydään melkein päälle ja tyrkytetään jotain ostettavaa.

Tässä kohdassa on sijainnut Rooman vanhakaupunki eli tämän ydinalueen ympärille kaupunki ajan myötä kehittyi. Nyt oli osin jäljellä pelkät rauniot.

Matka hevosvaunuilla Coloseumille kesti noin 40 minuuttia. Kuski oli ystävällinen ja kertoi suht´ hyvällä englanninkielellä Rooman historiasta ja esitteli nähtävyyksiä. Kiva kokemus, kivempi kuin istua taksissa tai kulkea metrolla, mistä ei näe maisemia. Kuski varoitti, että Coloseumin sisällä kannattaa pitää laukustaan tarkkaa huolta, varkaita löytyy.

Vaikuttava Coloseum. Me emme lähteneet jonottamaan sisälle, vaan tyydyimme ottamaan valokuvat ulkoapäin. Me emme kumpikaan ole kovin hyvähermoisia jonotuksen suhteen, mutta totean, että jono ei näyttänyt pahalta tähän vuodenaikaan.

Takaisin Coloseumilta nappasimme polkupyöräkyydin. Iloinen herra kyyditsi meidät takaisin määränpäähämme lauleskellen italialaisia lauluja koko matkan. Hän ajoi lujaa ja puikkelehti taitavasti ihmisten välistä. Perille pääsi nopeasti ja kätevästi, voin suositella polkupyörätaksia lämpimästi ja edullistakin kyyti oli.

Matka polkupyörätaksilla taittui hurjaa vauhtia

Sen verran päätä huimasi hevoskyydin ja polkupyörätaksin jälkeen, että oli rauhoitettava hermoja klassisella Aperol Spritzillä. En ole niinkään tuon drinkin ystävä, koska se maistuu hieman kitkerältä Aperol liköörinsä ansiosta, mutta onhan Italiassa yksi tuollainen juotava. Roomassa oli paljon turisteja kauko-idästä, ainoastaan kerran kuulin puhuttavan suomea ja ruotsia en kertaakaan.

Illalla kävimme vielä syömässä jotain pientä hotellin aulabaarissa. Minulla oli jalassani tummansininen uusi farkkumalli ja beige röyhelöpaitis. Villahuivini oli just samansävyinen paidan kanssa eli muodostivat kauniin parin. Iso villahuivi pelastaa monta asua ja on kätevä reissussa, siihen on kiva kääriytyä niin lentokoneessa kuin hotellissakin.

 • Paita More&More € 75,95 beige
 • Farkut MAC Chic € 109,95 mustikka
 • Citylenkkarit Gabor € 150,00
 • Iso villahuivi Beck Söndergaard € 115,00 harmaa

2 kommenttia

 1. Rosa sanoo:

  Tyylikäs asu, joka sopii täydellisesti Roomaan! Italialaiset on siitä ihania, että he eivät tyrkytä mitään. Samaa ei voi sanoa selfietikku/sateenvarjojen myyjistä siellä… 😀

 2. Anonyymi sanoo:

  Niin rennon tyylikkäänä ikuisessa kaupungissa!
  Mainio idea ajella hevosella/pyörätaksilla, meidän valinta oli aikoinaan hop on/hop off. Seuraavaa kuvareportaasia odotellessa 😉
  Kiitos, sain eilen postia!
  Mukavaa joulunalusaikaa,
  Tuija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *