Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Voiko sinistä ja mustaa yhdistää samaan asuun?

Tämä on kysymys, jota moni miettii eikä oikein tiedä onko tämä hyvä juttu vai ei. Periaatteessa ne voi yhdistää yhteen, mutta yhdistäisitkö sinä ne samaan asuun? Etsitkö kuitenkin erilaisen asukokonaisuuden kuin että laitat nämä kaksi väriä samaan asuun? Me yhdistimme Gabin kanssa sininsen ja mustan meidän asuihin eli katso ja kerro, mitä sinä tykkäät mustan ja sinisen liitosta.

 

Vilian mekossa on kerrassaan upea tummansininen sävy! Mekko on malliltaan yksinkertainen ja sen juju on kaulassa olevassa nauhassa. Nauha on leveähkö, se nousee hieman niskasta ja nauhat ovat mekon vasemmalla puolella. Nauhan kohdalla on nappi jolloin kaula-aukko suurenee ja se on helppo pukea päälle. Hihat ovat pussimaiset ja rannekkeissa on kuminauha. Malliltaan mekko on suora ja se laskeutuu upeasti ylettyen noin pohkeiden kohtaan/alapuolelle. Minulla on mekosta päällä koko 34 ja Gabilla on koko 36.

Musta ohut sukkahousu mustien korkkareiden kanssa on juhlavampi kuin että sukkahousut olisivat ihonväriset. Gabilla ei ole mekon kanssa sukkahousuja ollenkaan…mutta juuri keväällä ja kesällä mekko toimisi taas ihanasti näin, paljailla säärillä tai vaaleilla sukkahousuilla ja beigen värisillä korkkareilla

 

Nauhat kauluksissa jakavat mielipiteitä. Jotkut rakastavat niitä ja jotkut kokevat, että ne eivät kuulu heidän tyyliinsä. Nauhan voi sitoa muhkealle rusetille tiukasti kaulaan tai kaulan sivulle, kuten tässä mekossa. Nauhan voi sitoa myös pelkälle solmulle, kuten Gabi on tehnyt. Ja nauhan voi rusettipaidoissa sitoa hieman alemmas kaulasta, jolloin lookista tulee rennompi. Nauhat kauluksessa ovat klassinen ja ajaton tyyli.

Se voidaan kokoa myös tätimäiseksi ja silloin jos sen niin kokee, kannattaa nauhapaidat/mekot unohtaa. Itse en koe nauhoja ja muhkeaa rusettia kauluksessa millään tavalla tätimäiseksi. Koen sen ajattomaksi ja tyylikkääksi vaatteeksi. Koen myös että ”täyteläinen” kaulus on pukeva kasvoille ja niskan seudulle. Varsinkin jos on lyhythiuksinen tai tykkää pitää hiuksia kiinni takaa, jää usein niskan seutu paljaaksi ja se ei aina ole tyylikkään näköistä. Tällöin juuri hieman korkeammalle nouseva paita niskasta on hyvä.

Usein niska jää huomiotta pukeutumisessa. Katsotaan kaula-aukkoa ja paneudutaan siihen, mutta unohdetaan miltä niskan seutu näyttää

 

Tästä kuvasta näkee hyvin, miltä sininen ja musta näyttävät yhdessä. Minusta ne näyttävät tyylikkäiltä keskenään. Itsekin sorrun välillä miettimään, että voinko laittaa näitä kahta väriä samaan asuun. Näyttääkö asuni siltä, kun en yhtään tajuaisi värien yhdistämisestä keskenään. Vai siltä, että minulla on ollut tasan kaksi vaatetta puhtaina kaapissa, jotka olen vain sen enempää miettimättä pukenut yhteen. Värisävyillä on merkitystä asuissa.

Sinisiä sävyjä, ihan kuten mustiakin sävyjä on kymmeniä erilaisia. Nämä siniset sävyt näissä tuotteissa ovat syviä värejä ja juuri siksi ne sopivatkin pikimustien alaosien kanssa hyvin yhteen. Toisin sanoen kummatkin värit, sininen ja musta näissä tuotteissa ovat vahvoja ja puhtaita sävyjä.

 

Julia housut laskeutuvat todella upeasti. Tällaiset viskoosihousut toimivat ympäri vuoden. Talvella ne soveltuvat juhlahousuiksi, koska ne koetaan liian ohkaisiksi jokapäiväiseen käyttöön. Mutta kesällä ne ovat ihanat sandaaleiden ja toppien kanssa ja niihin voi yhdistää vaikkapa valkoisen pellavapaidan, jonka sitoo vyötärölle ja jalkaan pukee kevyet sandaalit tai valkoiset tennarit. Näin koko asun henki muuttuu ihan täysin. Sanoisin, että jos tykkää tämän tyylisistä löysistä ja valuvista housuista, kannattaa nämä napata koska näitä ei saa joka mallistoista.

 

Wendy paidassa yhdistyy kaksi väriä eli musta ja sininen. Siinä on pieni pystykaulus fyrrykantilla ja edessä on pystysuorat fyrrykantit. Hihat ovat vajaamittaiset ja malliltaan paita on suora. Gabilla on paidasta päällä koko 36. Paita vastaa normaalia kokoa.

 

Marriot keeppitakki on tyylikäs ja ajaton! Keeppi on kevyt ja vuoreton. Edessä on taskut ja ylhäällä on yksi nappi. Keeppi on helppo pukea minkä päälle tahansa ja se toimii ulkotakkina keväisin ja syksyisin. Takkikeeppi on tyylikäs myös harteilla eri menoihin ja erilaisten asujen päällä.

Meidän kummankin vaatekaapista löytyy tämä keeppitakki ja itse käytän sitä kun menen iltamenoihin eikä minun tarvitse kävellä ulkona paljoakaan vaan kuljen autolla. Tällä takkikeepillä ei ole eräpäivää.

Kaikki talvitakit ovat nyt Talvialessa -30% ja ne löytyvät täältä.

 

En enään kehtaa hypettää päälläni olevasta Zilky hameesta, koska olen tehnyt sen jo useasti ennenkin. Tyydyn vain sanomaan, että hame on järisyttävän elegantti hame, jossa on käsittämättömän kestävä ja loistava kangas. Se oli siinä.

 

Tässä paidassa on kerrassaan upea tummansininen sävy! Paidan malli on yksinkertainen ja sen juju on kaulassa olevassa nauhassa. Nauha on leveähkö, se nousee hieman niskasta ja nauhat ovat vasemmalla puolella. Nauhan kohdalla on nappi jolloin kaula-aukko suurenee ja se on helppo pukea päälle. Hihat ovat pussimaiset ja rannekkeissa on kuminauha. Malliltaan paita on suora ja se loppuu lantiolle. Minulla on paidasta päällä koko 34.

 

Summasummarum, minusta näissä asuissa sininen ja musta sopivat loistavasti yhteen. Yleisesti ottaen tarkistaisin eri tuotteiden värisävyt ja materiaalit, että ne matchäävät keskenään. Vaikka näissä asuissa kaikki oli ”kiiltävää” voi eri materiaaleja yhdistää keskenään.

Mitä sinä tuumaat, tapaatko yhdistää mustaa ja sinistä keskenään?

Katso video asuista TÄÄLTÄ!

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee tehdä verkkokauppa tilaus ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tilaus on noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, tilaus perutaan. Tilaus maksetaan noudettaessa.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Dopp.in blogi eräs kerta vain tupsahti puhelimessani näkyviin ja tutustuin siihen. Tyylillä tehty 👍ja jäi mieleen, joten siitä lähtien olen seuraillut sitä.
  Työn tekemisen ilo välittyy tänne Kuopioon asti. Joten, kun Hesan visiitti sitten tuli, piti ihan tutustua liikkeeseenne.
  Idyllisessä ympäristössä oleva kaunis liike.
  Sininen on mielenkiintoisesti saatu yhdistettyä mustaan, kyllä käy.
  Videoissa välittyy tunnelma, että työnteosta nautitaan 😊👍

 2. Hei, minun mielestä postauksessa olevat tumman sininen ja musta toimivat hyvin yhdistettynä samaan asuun.

 3. Hyvältä ja tyylikkäältä näyttää sininen ja musta yhdessä näissä kuvissa! Ehkäpä kiiltävä materiaali tekee asukokonaisuudesta yhtenäisemmän näköisen jopa. Mainioita asuja itsenäisyyspäivän juhliin!
  Ruseteista puheen ollen alun perin ajattelin itsekin, että rusettikaulus on tätimäinen. Mutta Kata, sinulta olen oppinut, että rusetin voi sitoa löysemmin ja yhdistää rennompaan alaosaan, niin saa uudenlaisen lookin! Kokonaisuus määrittelee enemmän kuin yksityiskohta. Ja nyt entisellä rusettien vieroksujalla on kolme rusettipaitaa garderobissa! Teillä on ollut kattava valikoima niitä tarjolla tilattavaksi ja yhden olen ostanut Kööpenhaminasta! Koen myös, että rusettipaita on hyvä alapainotteiselle vartalolle, kun se nostaa tavallaan painopistettä ylemmäs.
  Kiva, kun teiltä tuli taas uusia virikkeitä ja ajatuksia pukeutumiseen 🙂
  Talviset terveiset Kuopiosta ja mukavaa marraskuista alkavaa viikkoa kaikille!